23 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VREA CAM MULTE – Sefa CSM Oana Haineala se straduieste sa faca parte din comisia de elaborare a Constitutiei ca sa mentina puterile prea mari pe care le au procurorii in actualul sistem judiciar. Haineala se opune amendamentelor parlamentarilor la noul Cod de procedura penala care limiteaza puterile procurorului

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

23 April 2013 14:05
Vizualizari: 4420

 

Sefa CSM, procuroarea Oana Schmidt-Haineala (foto), considera ca nu este de bun augur amendamentul propus de Comisia juridica a Senatului si adoptat de senatori, referitor la modificarea Noului Cod de procedura penala, care prevede ca inaintea inceperii judecarii cauzei, un judecator de camera preliminara sa verifice apartenenta temeiniciei trimiterii in judecata a unui inculpat. In opina procuroarei Haineala aceasta masura ar afecta rolul constitutional al procurorului precum si buna desfasurare a actului de justitie, ingradind atributiile procurorului si generand situatii de incompatibilitate pentru judecatori. Declaratia a fost facuta de presedinta CSM in cadrul unui interviu acordat Ziare.com, in care a vorbit despre proiecte si actiuni in care este in prezent implicat Consiliul Superior al Magistraturii. Presedinta CSM a evidentiat in interviu ca rolul Consiliului trebuie sa fie extrem de important in acest an, in conditiile in care se pregateste intrarea in vigoarea in 2014 a noilor Coduri, Codul Penal si Codul de procedura penala, se discuta despre modificarea Constitutiei, sunt alesi noii sefi ai marilor parchete, PICCJ, DNA si DIICOT, dar se decide si cine va fi viitorul judecator roman la CEDO.


In ceea ce priveste propunerea facuta de Comisia juridica senatoriala, care a fost adoptata in Plenul Senatului, Oana Haineala a precizat ca CSM s-a opus din start acestei modificari: "Referitor la noul Cod de Procedura Penala s-a intamplat insa ceva destul de neplacut saptamana trecuta la Comisia Juridica a Senatului, si anume, a fost adoptat un amendament la Legea de punere in aplicare a noului Cod de Procedura Penala, potrivit caruia, inainte de a incepe judecata cauzei, judecatorul de camera preliminara verifica "aparenta temeinicie a trimiterii in judecata" si poate in acest mod sa invalideze intreaga urmarire penala, dar fara a administra probe. S-a creat astfel o institutie hibrid care, daca trece in acest fel de Parlament, va afecta rolul constitutional al procurorului si buna desfasurare a actului de justitie. Astfel cum prevede noul cod, in camera preliminara, anterior inceperii judecarii cauzei, judecatorul verifica legalitatea urmaririi penale si dispune inceperea judecatii. Orice evaluare ar face judecatorul in aceasta faza, nu poate viza si temeinicia probatoriului fara a afecta independenta procurorului si dreptul lui de a exercita actiunea penala si de a sustine acuzarea. Analiza "aparentei de temeinicie" echivaleaza cu o prejudecare a fondului cauzei, goleste de continut cercetarea judecatoreasca facuta de judecatorul cauzei, ingradeste atributiile procurorului si ingreuneaza activitatea instantelor pentru ca poate genera situatii de incompatibilitate pentru judecatori. Noi ne-am opus acestei modificari, ea a trecut de Comisie, dar este de vazut cum va arata textul in forma finala, dupa adoptarea de plenul Senatului si de Camera Deputatilor. Este stiut ca problematica noilor Coduri reprezinta unul din obiectivele constant si atent monitorizate de Comisia Europeana".

Oana Haineala vrea ca CSM sa faca parte din procesul de elaborare a noii Constitutii: "Sunt in discutie puncte importante, care vizeaza arhitectura constitutionala a sistemului judiciar, statutul de magistrat si independenta procurorului, asupra carora vrem sa ne spunem opinia si asteptam sa fim si auziti, si ascultati"

In ceea ce priveste procesul de elaborare a noii Constituii, sefa Consiliului Oana Haineala este de parere ca CSM ar trebui sa fie implicat in acest demers, cu atat mai mult cu cat in Legea fundamentala vor fi incluse puncte care tin de statutul magistratului si independenta procurorului, precum si de "arhitectura constitutionala a sistemul judiciar": "In mod cert, da (n.red.: CSM ar trebui implicat in procesul de elaborare a noii Constitutii). De altfel, am adresat o scrisoare presedintelui Senatului prin care am solicitat sa fim invitati la lucrarile comisiei de specialitate. Sunt in discutie puncte importante, care vizeaza arhitectura constitutionala a sistemului judiciar, statutul de magistrat si independenta procurorului, asupra carora vrem sa ne spunem opinia si asteptam sa fim si auziti, si ascultati".

Oana Haineala despre procedura de selectie a magistratilor in CSM: "Punctul de vedere constant al Sectiei pentru Procurori a CSM a fost in sensul unei proceduri de selectie transparente, credibile, in spiritul recomandarilor Comisiei Europene"

Presedinta Consiliului precizeaza ca in ceea ce priveste procedura de selectie a sefilor marilor parchete, Sectia pentru procurori a CSM si-a manifestat pozitia, care se referea la faptul ca ar trebui sa fie urmata procedura stabilita de Comisia Europeana: "Punctul de vedere constant al Sectiei pentru Procurori a CSM a fost in sensul unei proceduri de selectie transparente, credibile, in spiritul recomandarilor Comisiei Europene. Cred ca o regandire a cadrului normativ in materie este necesara. Noi am propus permanent modificarea legislatiei in sensul cresterii ponderii Consiliului in numirea conducatorilor Ministerului Public. De plida, pentru functiile de conducere de la ICCJ, propunerile sunt facute de Sectia pentru Judecatori a CSM. Legile sunt vii, ele trebuie adaptate evolutiilor sociale la nivel de macro-sisteme, dar si de micro-sisteme, cum este cel judiciar, de exemplu".

In acelasi context, intrebata fiind daca reducerea termenului stabilit de catre CSM pentru acordarea avizelor pentru procurorii nominalizati de premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, reprezinta o concesie a Consiliului, procuroarea Oana Haineala a raspuns: "Nici vorba. In data de 3 aprilie am primit de la ministrul Justitiei doar nominalizarile, neinsotite si de restul documentatiei prevazute de lege si regulament, cum ar fi proiectele de management, lucrarile relevante si asa mai departe. Am fixat termenul initial de 30 aprilie pentru inaintarea catre Consiliu a acestor documente, iar MJ le-a transmis mai devreme, adica in 9 aprilie. Atunci termenul a fost redus proportional, pastrandu-se totodata aceleasi standarde in ce priveste perioada de dezbatere publica a proiectelor. In ce priveste interviurile, acestea vor respecta aceleasi exigente ca si in procedura anterioara. Pentru mine, ca membru CSM si titular al unui vot, sunt importante si persoanele celor nominalizati, reputatia lor profesionala, nu numai felul in care sunt perceputi de sistem si societate. In opinia mea, interviul este doar parte din evaluarea care sta la baza deciziei de a vota intr-un sens sau altul".

Oana Haineala despre atacul lui Daniel Morar la adresa Laurei Kovesi: "Intr-o democratie, delictul de opinie mi se pare ceva periculos"

Pe de alta parte, sefa CSM sustine ca este necesar ca in procedura privind numirea sefilor la PICCJ, DNA si DIICOT sa aiba drept de vot si autoritatea judecatoreasca. Declaratia a fost facuta in contextul in care Oana Haineala a fost intrebata daca este de parere ca reactia dura pe care Daniel Morar a avut-o fata de nominalizarea Laurei Codruta Kovesi la DNA, care si-a exprimat opinia ca in fruntea Directiei s fie numit un procuror anticoruptie, a fost un drept moral: "Nu se pune problema in termeni de cine impune pe cine si cui. Asa cum am perceput eu, domnul Morar si-a exprimat opinia in calitate de procuror de cariera, de fost procuror sef al DNA, de, la acel moment, conducator interimar al Ministerului Public, membru al CSM si de profesionist care a facut o diferenta in istoria justitiei romane. Intr-o democratie, delictul de opinie mi se pare ceva periculos. Personal, cred ca pentru o asigurare reala, eficienta, a separatiei si echilibrului puterilor in stat, pentru a obtine cel mai bun rezultat posibil, autoritatea judecatoreasca ar trebui sa aiba un drept de veto in astfel de proceduri. Pare fireasca exercitarea acestui drept prin intermediul CSM, membrii Consiliului au fost alesi de magistrati si ii reprezinta. Sistemul este deosebit de interesat de acest proces, de pilda, colegii studiaza proiectele celor nominalizati, ne transmit intrebari pe care sa le adresam. N-am amintit intamplator acest fapt, reprezinta un prim rezultat al dezbaterii publice a proiectelor, dar si un indicator al schimbarii de mentalitate, al nivelului de asteptare in ce priveste aceste proceduri si finalitatea lor".

Haineala despre rolul CSM in desemnarea judecatorului roman la CEDO: "Practic, nu mai era posibila realizarea acelui check and balance, a limitarii reciproce a puterilor in stat, specific garantarii principiului separatiei si echilibrului puterilor in stat"

In cadrul aceluiasi interviu, Oana Haineala a vorbit si despre sesizarea pe care CSM a facut-o la CCR cu privire la reducerea atributiilor CSM in procedura de desemnare a judecatorului roman la CEDO: "Felul in care prin OUG 21/27 martie 2013, promovata de fostul ministru al Justitiei, doamna Pivniceru, modifica mecanismul decizional in privinta selectiei judecatorului roman la CEDO, golea de substanta atributiile CSM si ale puterii judecatoresti in general in aceasta materie. Prin selectia facuta de o comisie mixta, inter ministeriala si in care CSM era reprezentat printr-un membru, la fel si ICCJ, printr-un judecator, ponderea deciziei mergea in zona Executivului. Practic, nu mai era posibila realizarea acelui check and balance, a limitarii reciproce a puterilor in stat, specific garantarii principiului separatiei si echilibrului puterilor in stat. O alta problema de constitutionalitate ar consta in "taierea" atributiilor unei institutii cu statut constitutional prin ordonanta de urgenta. Pe de alta parte, CSM este compus din profesionisti si garantia de impartialitate si profesionalism a selectiei este mult mai mare. Oricum, si pe reglementarea initiala, ultimul cuvant revenea Guvernului, dar nominalizarile le facea Consiliul, in urma unei proceduri de selectie. Ramane de vazut cum va transa Curtea problema. Termenul fixat este 9 mai 2013. Este importanta si actiunea Avocatului Poporului de a se adresa Curtii pe aceasta chestiune. In functie de ce se va decide, procedurile trebuie oricum demarate cat de repede posibil, pentru ca termenul limita pentru transmiterea nominalizarii catre Consiliul Europei este iulie 2013".

Oana Haineala a vorbit si despre desemnarea ei la conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, despre care spune ca a reprezentat "ruperea unei cutume", dar si o "congruenta nefericita" care a condus la revocarea din CSM a judecatorilor Alina Nicoleta Ghica si Cristi Vasilica Danilet: "Odata si odata trebuia sa se intample si asta, un procuror sa fie ales presedintele CSM... Alegerea unui procuror presedinte al Consiliului a fost o premiera, a insemnat ruperea unei cutume, incalcarea unui tabu si a avut un rol in istoria declansarii de catre unele instante din tara a procedurii de revocare a colegilor mei, din pacate. De fapt, a fost o congruenta nefericita de circumstante la care au contribuit din plin unele asociatii profesionale, toate pe fondul unei campanii mediatice furibunde si al unei legislatii in materie cu deficiente majore in puncte esentiale, cum ar fi predictibilitatea, garantarea dreptului la aparare, respectarea principiilor fundamentale care garanteaza un proces electoral corect. Acum, ca efect al deciziei CCR si desigur, in raport de considerentele si dispozitivul acesteia, normele respective isi inceteaza aplicabilitatea".

Comentarii

# dankh1 date 23 April 2013 19:31 -20

dna Haineala mi se pare o tipa inteligenta...sunt de acord cu opiniile ei...stie carte

# unul din lumea cea mare date 23 April 2013 20:59 +10

si tu si ea si gunoiul de la cotroceni la stuf,la poarta alba,acolo/i de voi. pentru decor si amuzament si vasilica si toate gunoaiele ca voi. as deschide un canal cu voi somes - dimbovita si apoi d.o.(domiciliu obligatoriu) la groapa de gunoi de la baia mare. stati linistit nu o sa va bage la premii. premiul vostru ar fi doar arpacasul

# CI date 23 April 2013 19:44 -20

E ciudată politica voastră editorială. Parcă muriţi de ciudă când e prins, trimis în judecată şi condamnat vreun infractor. Nu mai vorbesc de ura făţişă, nătângă, primitivă faţă de procurori.

# Aloof date 24 April 2013 12:18 -7

Pai, suntem o tara de nevinovati. Nu exista infractori in Romania. Victimele se lovesc/se omoara singure, banii dispar in neant, fara sa luati de cineva anume. Ba nu, gresesc. Exista infractori, dar acestia sunt exclusiv inamicii lui Voiculescu. Dosarele in care sunt cercetati inamicii lui Voiculescu sunt singurele dosare nefabricate.  :)))))

# Aloof date 24 April 2013 12:20 -6

erata: \"sa FIE luati\"

# dankh1 date 24 April 2013 14:08 -5

exact aloof...iar procurorii nu au adus niciun aport la condamnarea infractorilor care totusi ajung in penitenciare pt ca au violat, delapidat miliarde, furat...ei au ajuns sa fie judecati prin aportul avocatilor(multi din oficiu) si al postacilor de pe luju.Propun desfiintarea procuraturii...iar victimele infractiunilor sa si exercite singure actiunea penala...sa si faca singuri rechizitoriile

# Aloof date 24 April 2013 15:19 -5

Pai, nici n-ai prea avea nevoie de rechizitorii, tinand cont de faptul ca, daca esti dintr-un grup agreat de presa, esti clar nevinovat. Si ce daca sunt probe de vinovatie? Daca zice boborul ca-i nevinovat, asa este. As zice ca, mai bine, sa desfiintam si sectiile penale ale instantelor. Punem \"boborul\" sa dea condamnarea prin referendum. Iar numararea voturilor s-o faca Gadea.

# unul din lumea cea mare date 24 April 2013 18:53 +7

si tu dankh1 si tu aloof sinteti cam basisti. ca tot sinteti voi procurori cititi cu biblia pe portbagaj si ca tot va place dreptul napoleonean si roman. ati auzit de colisseum? acolo nu era cam judecata ,,boborului,,?????? exact ca si semnul verde si rosu de la postari? cau voi credeti ca a fost inventat de pdl/istul din senat - toader?

# Aloof date 24 April 2013 19:38 -5

Tipic romanesc. Tu ai recunoscut ca nu ai niciun fel de cunostinte de drept. Iar atunci cand ti se aduc contraargumente, in loc sa porti o discutie, incepi sa improsti cu noroi. Bine, dom\'le, e cum vrei tu. Nu cunosti dreptul, dar esti expert. La fel ca toti romanii, de altfel. Expert in drept, economie, politica, medicina si fotbal. Da, tu ar trebui sa faci si rechizitoriile, si sa dai condamnarile. Ma gandesc ca ai vazut vreo 2-3 seriale cu avocati, deci esti mai mult decat calificat.

# IOAN DUSCAS date 23 April 2013 20:18 +11

INTERESUL SOCIETATII CERE CA ORICE PERSOANA CARE COMITE O INFRACTIUNE CU UN GRAD RIDICAT DE PERICULOZITATE SA FIE TRIMISA IN JUDECATA ! DAR BENEFICIIND DE ANORMALITATEA FAPTULUI CA PROCURORUL NU RASPUNDE PENTRU CEA CE FACE O PARTE DINTRE ACESTIA FAC CE VOR TERMINAND IN STIL MAFIOT OAMENI CINSTITI PENTRU SIMPLUL FAPT CA VOR ! INAINTE DE ORICE TREBUIE RESPONSABILIZATI ATAT PROCURORII CAT SI JUDECATORII IAR TOT IN PRIMUL RAND TREBUIE MODIFICATA LEGEA SERVICIILOR SECRETE IN SENSUL CA ACESTE STRUCTURI INFRACTIONALE SA LE FIE INTERZISA TRANSFORMAREA UNOR MAGISTRATI IN ACOPERITI PORECUM SI TRANSFORMAREA UNOR ACOPERITI IN MAGISTRATI ! PROCURORUL VINE CU O SEAMA DE BENEFICII DINTR-UN SISTEM TOTALITAR DAR TREBUIE CA FUNCTIA DE PROCUROR SA FIE ADAPTATA SISTEMULUI DEMOCRATIC ! SI INTR-UN SISTEM DEMOCRATIC PROCURORUL NU POATE FI EGALUL JUDECATORULUI NICI NU POATE CONDUCE JUDECATORII ! PROCURORUL TREBUIE SA FIE AVOCATUL STATULUI IAR REZULTATELE MUNCII SA REPREZINTE PROFESIONALISMUL ACESTUIA !

# din neamu\' lu\' Luluta date 23 April 2013 20:28 +16

Pai bai oameni buni, este normal ca un procuror sa spuna atat de evident ca ERA SI TIMPUL CA LA CONDUCEREA CSM SA VINA UN PROCUROR. E inadmisibil! Lui Haimaneala asta nu ii spune nimeni ca nu stie carte, e doldora de carte, DAR HAIMANEALA ASTA A TRIMS IN INCHISOARE UN OM NEVINOVAT - TIGARET. Asta ce inseamna. Integra pamantului. Sa nu o vad ca e o jafra, de aia stie cum e cu 4pezi! 

# Oana date 23 April 2013 22:38 +10

Despre ce tabu-uri vorbesti? Ce cutume? Da, desigur a avut un rol. Sa va arate ca nu puteti face chiar ce vreti si ca in eventualitatea in care primiti revocatii inapoi, dupa ce CCR v-a dat incalcit explicatia, riscati o revolta in instante...Dar tie iti trebuie haos nu? Cine seamana vant, culege furtuna...si tocmai doar de acum isi inceteaza aplicabilitatea unele norme. Nu pentru trecut. Noi totusi asteptam sa vedem cum le retroactivati!

# hiena haineala bsista date 24 April 2013 11:50 +6

asta infractorea haineala ar trebui sa o trimita in canal langa aurolacii dela gara de nord nu merita la csm, o :P a lui basescu infractorul demis de 98% jos mafia chiorala basala cu procurii lui :-* :-*

# simi date 24 April 2013 16:12 +4

ia trasat sarcina baselu eternu ,sa-i faca jocurile...ca in rest nu o prea duce capul...

# pentru cel din lumea mare date 24 April 2013 19:50 +3

dankh1 este ,,avocat,, la bota,CI este procuror(DNA?) iar Aloof tot procuror.Asta stie ceva carte dar cu mentalitatea lui tot procuror ramane.Am o propunere:sa desfiintam instantele iar procurorii sa anchweteze,sa judece si sa dea hotararile.In acest fel ajungem de la parchetele de azi via morar,macovei,kovesi,basescu la Visinski.

# dankh1 date 25 April 2013 12:04 -4

nu s avocat nici la bota, nici traditional.nici basist macar..nici pilot ca unul din lumea cea mare,expert in drept( e adevarat ca cele 2 calitati de pilot si expert in drept nu se exclud) nici jurnalist priceput in toate.dar am propriile idei...dupa 15 ani de participant prin justitie...ma intreb, daca mi as da cu parerea despre avione, ce ar spune unul din lumea cea mare ?

# un cetatean date 24 April 2013 22:36 +2

al dreacu multi prosti in tara asta. Chiar nu intelegem ca o rata de 2% de achitari pe Parchetele din Romania nu este o problema. Problema adevarata este la cei 90 % de infractori care au adus tara in stadiul asta...SI CARE NU AJUNG IN JUDECATA, PAI CINE SA-I ADUCA IN FATA JUSTITIEI DACA NU PROCURORII LUJU? AUZI PUTERE PROCURORILOR DE PARCA AI SPUNE PUTERE INFRACTORILOR, PAI NU ESTE DECAT IN FOLOSUL TARII SA AVEM PROCURORI INDEPENDENTI SI DE NECLINTIT

# dankh1 date 25 April 2013 12:11 -1

dupa conceptiile de pe luju juri ca majoritatea postacilor sunt fie infractori condamnati, fie in curs de condamnare, fie inca neprinsi...altfel nu mi explic de unde atata ura pe procuror, ca INSTITU|TIE...care prin esenta apara ordinea de drept si drepturile cetatenilor etc.Nu comentez opiniile negative la adresa unor procurori-ca OAMENI, pt ca fiecare avem dreptul la propria opinie ..ce ma ingrijoreaza este aversiunea fata de institutia PROCURORULUI...ar fi doua motive, slaba informare/cultura juridica si al doilea propriile fapte...pt ca infractiunea te uzeaza si ti creaza aversiune fata de procuror, cel putin pana la condamnare, dar si dupa...

# Aloof date 25 April 2013 13:14 -6

Realitatea trista e alta: ei pur si simplu reproduc ce le spun politicienii / jurnalistii, fara sa treaca prin filtrul gandirii informatia care li se baga pe gat. Atat. Nimeni nu pune la indoiala vorbele acestor \"idoli\", chiar daca unii dintre acestia abia au terminat o scoala profesionala si nu inteleg nici macar principiile de baza ale dreptului (imi amintesc de diversele dezbateri pe probleme de constitutionalitate, dezbateri la care nu a fost invitat niciun expert in drept, la nicio televiziune). Iar daca indraznesti sa argumentezi impotriva acestor afirmatii, esti acuzat ca ai diverse simpatii politice. Pentru ca, avand in vedere ca nu sunt in stare sa gandeasca ei singuri, ci au nevoie de acesti idoli care sa le insereze ideile in tartacuta, nu inteleg cum ar putea cineva sa ajunga la o concluzie contrara, prin argumente logice si dovezi, fara ca aceste idei sa le fi fost dictate de adversarii politici ai idolilor lor. Stii filmul \"Idiocracy\"?

# NEUTRU date 25 April 2013 13:43 +9

Suspendatule, acum ai timp liber sa manipulezi pe luju?. Tine doar la handicapati, nu la oameni cu judecata. Problema de care ar trebui sa te ocupi, ar fi intoarcerea la o judecatorie (DACA te mai primeste cineva), nu la diversiuni si politica, cu care te-ai ocupat in CSM.

# Aloof date 25 April 2013 14:28 -7

Imi place ca, pe acet site, cand postez ceva, ba mi se zice ca-s procuror, ba ca-s judecator, ba ca-s nush ce membru de partid... Iar acum, iata, sunt insusi Danilet. Mama, mama, cate persoane in corpsorului meu! Dar, prin genul asta de postari, fara sa vreti, imi dati dreptate: sunteti incapabili sa credeti ca un om poate sa aiba idei proprii, fara sa i le dicteze un partid sau altul. Pentru ca sunteti niste oi care papa rapid orice rahat de informatie pe care vi-l servesc politicienii, fara sa va puneti intrebarea daca o fi adevarat sau nu. Asa a ajuns Base presedinte prima data: ca v-a servit-o p-aia cu oligarhii, cu faptul ca vine el si face dreptate pentru bobor si da de pamant cu aia de la putere. Si voi ati inghitit gogoasa. Iar cand v-a servit Ponta aceeasi gogoasa, numai ca ornata usor diferit, ati inghtit-o si pe aia. Si-acum aveti un presedinte betiv si un premier interesat doar de coabitare. Si tot nu va invatati minte!

# alt fost procuror date 25 April 2013 14:59 +4

Am fost procuror iar acum sunt avocat.Multa lume imi mai spune,,domnule procuror,,Tuturor le spun sa nu ma mai jigneasca pentru ca acum sunt un domn,un profesionist si un om de onoare.Am fost tot asa si pe remuri dar acum nu vreau sa fiu asemanat cu procurorii de astazi.E clar femeie?

# un cetatean date 24 April 2013 22:41 +2

Si mai da-i in plm pe Haineala si compania, ca astia nu insemna Ministerul Public din Romania, adevaratii procurori sunt cei multi, CARE APARA STATUL DE DREPT SI DREPTURILE SI LIBERTATILE CETATENILOR

# VIKY date 25 April 2013 13:23 +8

Nu intamplator gunoiul de la Cotroceni a cocotat in fruntea CSM-ului un procuror. Aceasta Haimana a incalcat legile dupa bunul plac, fara sa fie trasa la raspundere, dimpotriva ia fost spalata reputatia de penala ordinara ce este. Ea a fost pusa sa apere drepturile procurorilor, si sa calce in picioare drepturile judecatorilor. Dupa cretina ei gandire, procurorii pot face ce vor, eventual si crime, fara sa raspunda in fata cuiva. Ea se impotriveste la verificarea rechizitoriilor facute de procurori, dar daca ei lucreaza \"cinstit\", de ce ii este frica acestei procuroare?. Acest CSM ar trebui desfiintat, sau pus un judecator presedinte. Haimanaua nu reprezinta judecatorii in CSM, si nu ii va reprezente vreodata.

# oarecare date 25 April 2013 22:22 -6

Sa mori cand vezi cata prostie, nu alta. Cand auzi .. procurorii i-au bagat in inchisoare, procurorii i-au arestat, nevinovati, cand de fapt la orice privare de libertate, cu tot cu cai de atac se pronunta cel putin 4 judecatori dar na ce sa faci cu mintile scurte. Pai mai Viky verificarea asta a rechizitoriului nu se face in faza de judecata? sau tu vrei vreo trei grade de jurisdictie numai pt verificarea actului de sesizare..totul numai ca sa nu facem justitie, adica sa judecam

# romica date 1 May 2013 11:59 0

Va propun o analiza a hotararilor motivate de Sectia pentru procurori a CSM, in ultima sedinta de transferuri si poate remarcati si dumneavoastra ca se face clar pentru favoriti.... Slava domnului ca am plecat din procuratura, insa mai urmaresc cateodata activitatea CSM-ului. Daca nu v-ati prins unde se contrazice CSM de o hotarare la alta, pentru aceeasi unitate de parchet fiind date hotararile, va voi spune ce am remarcat eu... Chiar credeam ca noul CSM va fi in slujba justitiei dar sunt naiv.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.07.2024 – Alt candidat la revenirea in magistratura picat la psihologic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva