29 May 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ANTENELE EXECUTATE PE MANDAT DE TERORISM – Iata dovada ca dosarul de asa-zis santaj prin care s-a vrut lichidarea Antenei 3 era inceput de SRI cu o luna inainte ca administratorul RCS RDS sa faca plangere. Vedeti in premiera mandatul de siguranta nationala dat pe numele sefului ANAF Serban Pop de Inalta Curte, imediat dupa inceperea controlului la RCS RDS. Colonelul SRI Daniel Dragomir: “Intentia a fost de a inchide trustul. Deranja clica” (Mandatul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 September 2017 17:28
Vizualizari: 26906

In ultimele zile, au aparut dovezi ca oameni politici, oameni de afaceri si magistrati au interceptati si filati in baza unor mandate de siguranta nationala emise pe false suspiciuni si acuzatii de terorism, pentru ca in cele din urma informatiile obtinute in acest mod sa fie folosite in dosare de coruptie de catre DNA. Lumeajustitiei.ro a prezentat doua cazuri concrete de acest gen – cazul fostului presedinte al Consiliului Judetean Arges Constantin Nicolescu (click aici pentru a citi) si cazul procurorului DIICOT Nicolaie Cean (click aici pentru a citi) -, iar colonelul SRI Daniel Dragomir a prezentat la randul sau la Romania TV si pe blogul propriu dragomirdaniel.ro cum mandate pe siguranta nationala au fost cerute de DNA si folosite apoi in dosare de coruptie. In editia de astazi, Lumeajustitiei.ro va prezinta un nou asemenea caz. Si nu este vorba despre orice fel de caz, ci despre un grav atentat la libertatea presei, petrecut in regimul Basescu, in perioada in care SRI era sub controlul absolut al generalului Florian Coldea (foto dreapta). Ne referim la incercarea “Binomului SRI-DNA” de a inchide Antena 3 printr-un dosar fabricat de santaj la adresa lui Ioan Bendei, administratorului RCS RDS, adica a companiei de unde si-a luat bani fostul sot al Laurei Kovesi, Eduard Kovesi, si unde director de marketing este actualul iubit al Laurei Kovesi, Florin Nemes.

Astfel, dosarul impotriva Antena 3 (in care postul a fost achitat definitiv de ICCJ) a fost construit inclusiv pe baza unui mandat de siguranta nationala dat de Inalta Curte de Casatie si Justitie. El a fost emis in 7 martie 2013, inainte ca Ioan Bendei sa depuna plangerea penala in care a acuzat ca, vezi Doamne, ar fi fost santajat. In realitate, asa cum o tara intreaga a auzit din inregistrarile difuzate de Antena 3, nu era vorba de niciun santaj, Ioan Bendei fiind mana in mana cu procurorii DNA, fiind invatat de acestia ce sa zica si comportandu-se ca un agent provocator. Mai exact, mandatul a fost emis in 7 martie 2013, iar plangerea lui Bendei a venit abia in 19 aprilie 2013.

Mandatul a fost emis pe numele sefului ANAF de la acea vreme, Serban Pop, trimis in judecata de procurorii Iuliana Bendeac si Gheorghe Popovici in dosarul de asa-zis santaj, pentru acuzatia de folosire, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, si condamnat definitiv la 2 ani inchisoare cu suspendare.


A naibii coincidenta. Mandatul pe numele sefului ANAF a fost dat dupa inceperea controlului la RCS RDS

Curios este ca mandatul pe siguranta nationala a fost dat pe numele sefului ANAF de la acea vreme la scurt timp dupa ce s-a declansat controlul la RCS RDS si la firma presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir in legatura cu contractul incheiat intre cele doua societati. Este vorba despre contractul in care RCS RDS isi facea chipurile reclama in restaurantul lui Dumitru Dragomir, fiind de fapt, asa cum DNA acuza, o mita data pentru castigarea de catre compania de cablu a dreptului de a transmite meciurile de fotbal din Liga 1.

Concret, dupa cum reiese din rechizitoriul din 30 septembrie 2013, semnat de procurorii DNA Iuliana Bendeac si Gheorghe Popovici si confirmat de seful Sectiei I a DNA de la acea vreme Lucian Papici, inspectorii ANAF au ajuns in control la restaurantul “Crystal Palace Ballroom” detinut de firma SC Bodu SRL a lui Dumitru Dragomir in 23 ianuarie 2013. Acolo a fost gasit contractul cu RCS RDS, care ar fi fost predat sefului ANAF Serban Pop in 4 februarie 2013, acestuia fiindu-i prezentate si “dubiile existente la nivelul Garzii Financiare, relativ la efectele contractului dintre SC Bodu S.R.L. avand ca administrator pe Dragomir Bogdan, fiul lui Mitica Dragomir, si S.C. RCS & RDS S.R.L”. In aceeasi zi a fost declansat si controlul la RCS RDS, de unde au fost ridicate “copia contractului de asociere în participatiune incheiat la 15.08.2009 cu S.C. Bodu S.R.L., precum si actele aditionale incheiate la datele de 14.10.2009, 15.08.2009, 22.01.2010, 18.07.2010 si 01.08.2010, impreuna cu un proces verbal de constatare a modificarii contractului si incepere a exploatarii, incheiat la 02.11.2011”. Peste aproximativ o luna de la declansarea controlului la RCS RDS, in 7 martie 2013, seful ANAF a fost pus sub mandat de siguranta nationala.

Pe scurt, situatia este urmatoarea:

-ANAF incepe controlul la restaurantul lui Dumitru Dragomir in 23 ianuarie 2013;

-in 4 februarie 2013, seful ANAF Serban Pop este informat despre dubiile privind contractul dintre RCS RDS si firma lui Dumitru Dragomir;

-in aceeasi zi, 4 februarie 2013, ANAF incepe controlul la RCS RDS, de unde sunt ridicate contractele incheiate cu societatea lui Dragomir;

-in 7 martie 2013, Inalta Curte de Casatie si Justitie eminte mandatul de siguranta nationala pe numele sefului ANAF Serban Pop si autorizeaza SRI sa il intercepteze pe acesta;

-in 19 aprilie 2013, administratorul RCS RDS Ioan Bendei depune plangerea de santaj.

Din nou diversiunea terorismului

Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis in 7 martie 2013 mandatul nr. 002258 (vezi facsimil 1), invocandu-se Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului, raportat la art. 3 lit. f) din Legea 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, care prevede:

“Constituie amenintari la adresa securitatii nationale a Romaniei urmatoarele:

f) subminarea, sabotajul sau orice alte actiuni care au ca scop inlaturarea prin forta a institutiilor democratice ale statului ori care aduc atingere grava drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor romani sau pot aduce atingere capacitatii de aparare ori altor asemenea interese ale tarii, precum si actele de distrugere, degradare ori aducere in stare de neintrebuintare a structurilor necesare bunei desfasurari a vietii social-economice sau apararii nationale”.

In baza acestui mandat, Inalta Curte a autorizat SRI sa desfasoare urmatoarele activitati:

-interceptarea si inregistrarea comunicatiilor electronice efectuate de seful ANAF Serban Pop;

-cautarea unor informatii, pentru a caror obtinere este necesar accesul intr-un loc, la un obiect sau deschiderea unui obiect, respectiv cartela si aparatul telefonic mobil folosite de Serban Pop, in scopul extragerii de informatii si localizarii acestora;

-accesul la domiciliului lui Serban Pop, la locul de munca/resedinta/spatiile temporare de cazare, pentru cautarea unor informatii, documente sau inscrisuri pentru a caror obtinere este necesar accesul intr-un loc, la un obiect sau deschiderea unui obiect; ridicarea si repunerea la loc a unui obiect sau document, examinarea lui, extragerea informatiilor pe care acesta le contine, cat si inregistrarea, copierea sau obtinerea de extrase prin orice procedee; instalarea de obiecte, intretinerea si ridicarea acestora din locuirile in care au fost depuse;

-interceptarea si inregistrarea audio-foto-video, pe orice tip de suport, a comunicatiilor purtate in mediul ambiental de catre Serban Pop;

Mandatul a fost declasificat in data de 6 august 2013, cand fosta vicepresedinta a Inaltei Curti si fosta sefa a Structurii de securitate a instantei supreme, judecatoarea Rodica Aida Popa, i-a trimis sefei DNA Laura Kovesi adresa nr. 115/CDC (vezi facsimil 2):

Ca urmare urmare a solicitarii dumneavoastra nr. 001348 din 05 august 2013, va trimitem mandatul nr. 002258 din 07.03.2013 privind pe Serban Pop, cu precizarea ca mandatul (1 fila) a fost declasificat conform dispozitiilor art. 24 alin. 5 si alin. 10 din Legea 182/2002 si art. 20 alin. 1 din HG nr. 585/2002”.

Adresa de declasificare a mandatului de siguranta nationala, cat si mandatul de siguranta nationala sunt mentionate in rechizitoriul DNA la capitolul mijloace de proba (pagina 81), insa numarul mandatului emis de ICCJ este trecut gresit de procurorii Iuliana Bendeac si Gheorghe Popovici, care au scris 010258 in loc de 002258.

Operatiunea a vizat inchiderea Antenei 3

In final, trebuie amintit ceea ce colonelul SRI (r) Daniel Dragomir a dezvaluit duminica seara, 17 septembrie 2017, la emisiunea Sinteza Zilei a lui Mihai Gadea. Ca la nivelul conducerii SRI se vorbea despre distrugerea si inchiderea postului Antena 3:

Din discutiile la care am participat, intentia a fost de a inchide trustul dumneavoastra. Trustul deranja clica. Au utilizat toate canalele ca sa va distruga”.

*Cititi aici rechizitoriul prin care “Binomul SRI-DNA” a incercat lichidarea Antenei 3 (Partea I)

*Cititi aici rechizitoriul prin care “Binomul SRI-DNA” a incercat lichidarea Antenei 3 (Partea II)

Comentarii

# Mikael date 18 September 2017 18:16 +8

Sunt monitorizat de SRI din 2004 de cand Maior s-a angajat la CIA. IN 2012 au incercat de trei ori sa ma determine sa incalc legea. Din fericire a fost un esec pentru ei. 

# Obiectiva date 18 September 2017 18:49 0

BAAAA Mikaele.....pe subsemnata a monitorizat-o Mossadul.Da-i dracului ca toti sunt o apaaaa si un pamant <img src=ops:' /> >

# Mikael date 18 September 2017 18:58 0

@Obiectiva - Aia macar fac dus!!!!

# obiectiva date 20 September 2017 06:24 0

:P :P @Mikael. asta era clona mea...fanul meu este obsedat de mine, mi se substituie de cativa ani....la cine te refereai ca face dus...CIA sau Mossad ??? :P

# DODI date 18 September 2017 20:39 +18

Există o explicație posibilă la iubirea fără margini a licuriciului pentru luluța și coldea și, prin recul, pentru hăhăilă. Cei doi lucrează pentru licurici și sunt plătiți de statul român. Să tot ai asemenea lepre care să te servească gratis. Dovadă că le-a mers este și aceea că, deocamdată, sunt intangibil, iar Trump, nu a mișcat un fir de păr din capul ambasadorului.

# Tarzan date 18 September 2017 22:02 +1

Bravo, corect !

# profesionalism date 19 September 2017 12:38 +4

Incorect! Sunt sustinuti de statul american sa fure de la statul roman. Americanii (pe persoana) cota parte din cat se fura. Plata din partea statului roman e mizilic pentru ei. Chestiunea merge asa: Firma mica din romania intra pe piata cu firma straina. Firma straina plateste ambasadorul, ambasadorul contacteaza sri si dna. Sri si dna aresteaza pe careva, distrug firma romaneasca. Firma straina cotizeaza. Este legata relatia de afaceri intre sri, dna si ambasador, exista cointeresare, ambasadorul sustine in continuare lupta anticoruptie. Putem continua cu variatiuni pe aceasi tema ( gen firma straina vrea sa cumpere firma din ro mai ieftin) inclusiv la nivel macroeconomic. Scutul antiracheta nu intra in discutie. Concluzie: bani, putere, sfere de influenta. Sau cum sa faci bani nemunciti folosind puterea si cum sa sa detii puterea ca sa ii acces la bani...circuit inchis.

# Mimi date 18 September 2017 21:31 +1

@Dodi leprele sunt intangibile pentru că închisorile CIA din Europa. Alea unde interogau licuricii suspecți de terorism, că pe pământ american e interzisă tortura...

# Daktari date 18 September 2017 21:59 +6

Basescu a fost si este un gunoi securist dar ce monstrii a lasat dupe el ...mai rar asa ceva ! Coldea ala , parazitul platit de noi , el isi facu Stat in Stat , lucrand cu umflata plagiatoare de la DNA . Au compromis total aceste institutii. Apropo : de ce le platim cu salarii si pensii nesimtite ? Fac ce exact ?

# Bulă date 19 September 2017 08:46 +2

Hăhăilă a dat tonul: PRESA TICĂLOȘITĂ. Prea-plecatele slugi s-au scremut să-l fericească. Acum se dă... TeFeLeu cu abureli contra sistemului fătat de el...

# Steluta date 19 September 2017 01:31 +3

EU TOTUSI NU POT SA UIT DE COABITAREA PONTA-BASESCU la care Antena3 a reactionat extrem de amabil desi UL castigase alegerile cu slogamul: Dreptate pana la capat! Se pare ca Antena3 a jucat la 2 capete sperand ca plagiatorul castiga alegerile si-i scapa de probleme ceea ce s-a dovedit a fi nu doar un calcul gresit ci si un pact cu diavolul deoarece Ponta-Ghita era blat cu Coldea-Kovesi. USL s-a construit pe egalitatea a 2 perechi PNL(Antonescu)+PC(Voiculescu) VS PSD(Ponta,Dragnea)+UNPR(Oprea) dar dupa alegeri Voiculescu s-a aliat cu PSD si UNPR formand clona USL numita USD si astfel echilibrul USL s-a stricat iar PNL a fost izolat mediatic de Antena3 cu atacuri la Antonescu si mangaieri pe crestet la coabitarile lui Ponta. Voiculescu a platit si el cu varf si indesat pentru increderea acordata "coabitarii" iar Antonescu ca sa se rezbune pe Ponta a distrus PNL prin alianta cu jegul PDL de care nu se va mai putea spala nicicand - astfel securistii au invins .

# nae girimea date 19 September 2017 08:08 +1

@Dodi Tragedia e ca si pe subalternii astora pe care-i pomenesti tot noi ii platim . Si sint alesi si pusi sa faca exact acelasi lucru . La DNA si SRI trebuie dat cu aruncatorul de flacari si infiintate alte institutii , cu alt personal

# ADRIAN date 19 September 2017 12:23 0

Si eu sunt monitorizat din 2007... :)

# Ioan Rus date 19 September 2017 14:02 +3

Nu e bine domnu chestor, nu e bine deloc, mai g\ndi'i-v[, mi se pare c[ eu v-am f[cut chestor.... Vă mai amintiți ? S-a sesizat cineva atunci ? nimeni ! Pt declarația asta, în public, ar fi trebuit arestat imediat: trafic de influență, amenințare, șantaj , abuz în serviciu.... toate în văzul lumii și chiar aduse la cunoștința tuturor. Vă întrebați de ce nu este astăzi arestat, de ce încă nu se poate atinge nimeni de el ci doar de familia lui? pt că este unul din principalii traficanți de arme. Într-o zi va crăpa și el și atunci se vor afla multe și se vor „scufundaseu” mulți....

# Ioan Rus date 19 September 2017 16:51 0

Nu e bine domnu chestor, nu e bine deloc, mai g\ndi'i-v[, mi se pare c[ eu v-am f[cut chestor.... Vă mai amintiți ? S-a sesizat cineva atunci ? nimeni ! Pt declarația asta, în public, ar fi trebuit arestat imediat: trafic de influență, amenințare, șantaj , abuz în serviciu.... toate în văzul lumii și chiar aduse la cunoștința tuturor. Vă întrebați de ce nu este astăzi arestat, de ce încă nu se poate atinge nimeni de el ci doar de familia lui? pt că este unul din principalii traficanți de arme. Într-o zi va crăpa și el și atunci se vor afla multe și se vor „scufundaseu” mulți....

# ?????? date 22 September 2017 21:49 0

Ce vremuri ? Ce "personaje" ? 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.05.2023 – Pensionara cu talent a scos piese noi (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva