16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ASALTUL AMBASADELOR ASUPRA SIIJ – Dupa oficialii americani, alti diplomati straini imixtioneaza in treburile interne ale Romaniei, cu incalcarea Conventiei de la Viena. Ministrul Justitiei Stelian Ion anunta cu mandrie: “Germania sustine demersurile privind desfiintarea SIIJ si corectarea legilor justitiei”. Capii CSM Bogdan Mateescu si Florin Deac au dat apa la moara ambasadelor cand au acceptat sa discute cu reprezentantii altui stat modificarile la Legile Justitiei

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 February 2021 10:02
Vizualizari: 7165

Diplomatii straini continua sa imixtioneze in treburile interne ale Romaniei. Mai exact sa se implice prin declaratii care seamana mai degraba a dictate in desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie (SIIJ). Si o fac cu incalcarea grava a Conventiei de la Viena. Dupa functionarii Ambasadei SUA la Bucuresti care au anuntat ca sprijina desfiintarea SIIJ (click aici pentru a citi), un nou mesaj identic a venit din partea Ambasadei Germaniei la Bucuresti.


 

Ministrul Justitiei Stelian Ion (foto dreapta) a anuntat cu mandrie marti seara, 23 februarie 2021, ca Germania sprijina demersurile sale privind desfiintarea SIIJ. Precizarea a fost facuta prin intermediul unui comunicat de presa emis dupa intalnirea pe care Stelian Ion a avut-o cu ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Cord Meier-Klodt (foto stanga).

 

Iata comunicatul Ministerului Justitiei:


Germania sustine demersurile ministerului Justitiei privind desfiintarea SIIJ si corectarea legilor justitiei

Astazi, 23 februarie 2021, Stelian ION, ministrul justitiei, a avut o intalnire cu Excelenta Sa, Cord MEIER-KLODT, Ambasadorul Germaniei in Romania (Ambasada Germaniei Bucuresti). Cei doi oficiali au discutat despre subiecte de interes aflate pe agenda interna si europeana, precum si despre colaborarea bilaterala in domeniul justitiei.

'Va aflati intr-o perioada foarte importanta pentru Romania, in care puteti corecta ceea ce s-a intamplat in ultimii ani. Toti pasii facuti in directia cea buna sunt castiguri pe termen lung pentru statul de drept si democratia din Romania, si in acelasi timp pentru Europa noastra comuna', a declarat E. S. Cord Meier-Klodt.

Cei doi oficiali au discutat despre procesul de corectare a legilor justitiei si de desfiintare a SIIJ. Un alt subiect de interes a fost consolidarea luptei impotriva coruptiei. 'Avem ocazia sa reparam si sa construim cadrul normativ si institutional privind justitia din Romania. Trebuie sa dovedim ca suntem pe calea cea buna si ca schimbarile se produc in mod real. Dialogul cu statele membre al Uniunii Europene, atat in plan bilateral, dar si in contextul Mecanismului privind Statul de Drept, ne ofera ocazia de a identifica bune practici existente, care sa genereze initiative la nivel national. Astfel, Pactul privind statul de drept, adoptat de autoritatile din Germania in ianuarie 2019, ar constitui un astfel de exemplu', a declarat ministrul Justitiei”.

 

Sefii CSM au dat apa la moara ambasadelor


Continuam sa ne intrebam: de cand pana cand un ambasador al unui stat strain, fie el si o mare putere, are treaba cu modificarile la Legile Justitiei si desfiintarea SIIJ? Raspunsul este desigur unul singur, in opinia noastra: niciun diplomat strain nu poate imixtiona in procesul de legiferare al tarii in care a fost trimis, asa cum nu se poate implica in desfiintarea unor institutii. Daca o face acesta incalca grav prevederile Conventiei de la Viena cu privire la relatiile diplomatice, incheiata la 18 aprilie 1961 si ratificata de Statul Roman inca din anul 1968, care la art. 41 stabileste ca: “Fara prejudiciul privilegiilor si imunitatilor lor, toate persoanele care beneficiaza de aceste privilegii si imunitati au datoria de a respecta legile si regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca in treburile interne ale acestui stat”.

In aceeasi ordine de idei, trebuie spus ca atitudinea ambasadelor a fost incurajata chiar de la varful CSM. Asta dupa ce sefii Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Bogdan Mateescu si Florin Deac, au acceptat sa discute cu functionarii de la Ambasada SUA despre modificarile ce vor fi aduse la Legile Justitiei (click aici pentru a citi).

Comentarii

# Ana date 24 February 2021 10:13 +12

Asta este justitia in Romania. A ajuns pe mana unor papusari ! Rusine ,rusine,rusine !!!

# Antisistem date 24 February 2021 10:28 +12

Suntem o colonie în adevăratul înțeles al cuvântului! Pașalâcul era parfum!

# Lita date 24 February 2021 10:52 +6

Strainii joaca tare, la intimidare, vazand prostia decidentilor nostri nenorociti. Totusi, situatia din tara este exploziva si imprevizibila, iar pretinsele puteri straine nu pot face nimic daca romanii reactioneaza.

# MN date 24 February 2021 11:03 +2

ce stat de drept mai poate fi acesta daca ambasadele sprijina desfintarea SIIJ, au ei vreo calitate, scrie undeva ca trebuie sa consultam ambasadele straine?, suntem o tara de slugi, cine este neica nimeni asta de ministru justitiei. este vreun ambasador roman care sa se fi exprimat in legatura cu vreo lege din vreo tara straina?, nici macar nu misca in front in tara unde este ambasador. frica de dosare, Kovesi. Coldea , Maior si alti procurori din CSM cum ar fi Mihai Ban prietenul ciorului de Barna asta este interesul javrelor

# Petru date 24 February 2021 11:06 +4

Ati ales un președinte supus lui Soros, Germaniei și Americii. Cum aceste etnitati, străine de interesul romanilor de rând și cu ADN dacic, se cred superiori, România va fi stearsa de pe harta lumii. Ce simte acest președinte pentru mine? ADN-ul meu este 100% roman, fără sânge din India sau Pachistan (pot proba). Ancestorii mei au 237.500 de ani. Unde era Germania atunci? Cum poate simți un neamț ceva pentru mine? De trei ani statul roman, guvernul lui nu îmi da pensia. Trăiește Iohane cu nimicul dat de tine și lacheii tai! Va blestem! l-ați ucis pe tata. M-ati alungat din Țară, ca tu și pupila ta sorosista sa va lăfăiți cu banii din pensia mea. Îmi mâncați pensia, mânca-v-ar "scabia genetica"! Știu, ca blestemul meu se va împlini curând.

# Narcis date 24 February 2021 11:17 +3

Cred ca RO ar trebui sa modifice Constitutia si sa aiba ca forma de guvernământ Republica tuturor Ambasadelor. Sau mai bine, toate ambasadele din lume, in frunte cu cea americana – normal, sa elaboreze o Cartă dupa care sa fie condusă biata Românie, care e debusolată complet din cauza unor cozi de topor gen ministrul acesta al justitiei, care nu mai stie cum sa procedeze ca sa trădeze tot: Țara, instituții, popor, etc. Nici un rahat dintre astea care s-au tot perindat la conducerea justiției si nu numai, nu a fost tras vreodată la răspundere pt defăimare, pt trădarea intereselor naționale, pt trafic de influență, pt absolut nimic! Sau vreo obraznicătură de ambasador sa fie chemat sa dea explicații!

# xxx date 24 February 2021 11:34 +5

Cuvântul decisiv privind SIIJ poate să îl aibă Curtea Constituţională a României. Este suficientă sesizarea CCR. Numai că sesizarea trebuie formulată de unul dintre subiectele de sezină: grup parlamentar sau Î.C.C.J.. O decizie a CCR cântăreşte mai mult decât luările de poziţie a tuturor ambasadelor , a Parlamentului şi a Guvernului României la un loc.

# Valter Cojman date 24 February 2021 14:39 +5

HUUUUOOOOOOOO SUUUAAAAAAAAAAA!!!!!! HUUUUOOOOOOOO Germaaaaniiiiaaaaaaa!!!!!!! Doar adevaratilor corupti, infractori, hoti, talhari, mafioti, tradatori de tara si criminali le este frica de SIIJ... SIIJ este singura institutie din "justitea" de******basisto-iohaniSSta de tip mafiot care nu poate fi controlata de politic si, mai ales, de Cotroceni. ASTA DERANJEAZA ENORM DE MULT. P.S. Deranjati de SIIJ sunt si americanii pentru ca se tem ca se afla de fetele rapite si date pentru sex soldatilor americani de la Deveselu, despre faptul ca SIIJ ar putea sa ancheteze faptul ca guwernerele securisto-stalinisto-fasciste de tip mafiot, IohaniSS+PNL, dau miliarde de euro pentru rachete si avioane de la fier vechi sau ca le dau americanilor, aproape gratis, gazele din Marea Neagra, etc. La fel si Germania este deranjata de SIIJ, care ancheteaza cum a primit FDGR cladirile si alte active ale gruparii fasciste Grupul Etnic German si alte acte de coruptie savarsite de primul penal al tarii, IohaniSS

# Obs date 24 February 2021 15:10 +3

Parca suntem blestemati. De-a lungul intregii noastre istorii am avut barbati de stat autentici, cu coloana vertebrala, dar, in egala masura si multe cozi de topor si tradatori.

# Lorenzo de Medici date 24 February 2021 17:05 +5

De ce ne mirăm, unii dintre noi ? În perioada următoare vor tot curge mesajele de înfierare cu ”mânie proletară” a SIIJ și cererile de desființare a ei din partea ambasadelor statelor așa zise ”aliate” și ”prietene”. Au fost USA și Germania, se pregătesc Franța, Olanda, Suedia, Danemarca, Belgia ș.a., cam aceleași care au văzut roșu (de la ”ciuma roșie”) în fața ochilor, când a fost înființată SIIJ. E și normal, îi încurcă rău secția, ca unică structură a Ministerului Public fără control politic la numirea șefilor și executanților și ca scut al independenței reale a judecătorilor. Mor de ciudă ambasadele și tânjesc după ”radiera DNA”, care, la comanda politică influențată (și) de ei, le înlătura orice obstacol în calea intereselor și afacerilor din România. Cam asta e cu ”aliații” și ”partenerii strategici”. Te calcă în picioare dacă îi lași. Că numai așa te pot stoarce ca pe o lămâie de toate resursele. Asta am vrut, asta avem.

# gogu date 24 February 2021 18:12 +3

Daca in Ungaria un ambasador isi permitea obraznicia asta in secunda doi avea bilet de autobuz in buzunar si afla si tot mapamondu de golaneala asta.Noi ii rugam sa ne frece ridichea si apoi radem la soare.

# Lechi date 24 February 2021 20:28 +2

Salut N-am crezut ca neamtul se inhama la caruta lui Stelica, dar, iata ca a facut-o. Sugestie : faceti ca mine ! Am trimis o nota de protest, nr1 la biroul FEDERAL FOREIGN. OFFICE , in Germania, si leam spus, cu ce se ocupa ambadsdorul lor, contrar Conventiei de la Viena. Poate, daca trimiteti si voi, vom avea o reactie! Succes!

# Lita date 24 February 2021 22:02 +1

Lechi* Excelent exemplu, ar trebui urmat si de asociatiile magistratilor.

# Free keys (rezumatul celor 2 predicții) date 24 February 2021 22:09 +2

Cam acesta-i chițibușul cu filet pe stânga, cu pas (cu pas) milimetric: Jermanika închide centralele nucleare, găsește o kolonie de prostovani în fruntea căreia îl proțăpește pe cel mai strălucit undercover BND (Bundesnachrichtendienst) Americanika are ca direcție strategică de acțiune controlul Europei prin pârghia energie electrică. Găsesc și ei aceeași kolonie de prostovani și-l cheamă pe undercoverul BND ca să cedeze suveranitatea, teritoriul, viitorul, mediul curat contra unei șepcuțe de 1 dolar și 50 de centime. Tot Patria Văcarilor are interes să scindeze binomul decizional Franța-Germania, ca să nu se trezească cu vreo armată europeană și mai apoi să nu-și poată vinde ei ruginiturile și putregaiurile de armament de stau azvârlite draaqului prin deșertul Mojave.

# Free keys (rezumatul celor 2 predicții) date 24 February 2021 22:11 +2

Ca să nu mai spunem că prin „energia electrică” asigură decuplarea Germaniei de dependența gazelor rusești și cuplarea ei la heblul energiei americane… produse în PATRIA PROȘTILOR! – Die Östliche Atomkolonie von Rumänien! Iar ca statutul de colonie a babuinilor să fie consfințită, acesteia îi este asociat și atributul ”Experimental”: toate năroziile cu șanse mari de a se transforma în Cernobîluri-portable sunt experimentate în Kolonie. Deci, denumirea completă este: Die Östliche und Experimentelle Atomkolonie von Rumänien! PATRIA PROȘTILOR ---- addendum: a se lectura FOARTE ATENT ȘI recentul mesaj al pedophilului olandez - vicepreș al Sovietului Suprem European: https://www.mediafax.ro/economic/frans-timmermans-vicepresedinte-executiv-al-comisiei-europene-nu-exista-viitor-in-carbune-19930673

# Helioglobalus date 25 February 2021 00:24 +3

Câștig proces cu banca pe clauze abuzive, cu expertiză contabilă, care constată că au încasat 20 000 chf fără drept, în primă instanță, câștig și apelul, la recurs, avocata mea se dă lovită și pleacă la alt caz, și marele judecător Burtescu (numele spune tot ????) se pișă pe 2 sentințe date de colegii lui, plus o expertiză, și...pierd tot (în toate instanțele din țară comisionul de administrare e considerat clauză abuzivă și e lege că au voie să perceapă decât un singur comision, la mine erau...fără număr!), în plus am de plătit eu 3900 lei, cheltuieli de judecată! ????Și asta e definitivă, fără cale de atac! Pentru Burtădecăcat ăsta se înființase SIIJ, pentru că judecătorii NU RĂSPUND pentru sentințele lor, oricât de netemeinice și nelegale ar fi! ????Și acum vin ambasadele celor care ne jupoaie să facă legea.

# florea date 25 February 2021 14:43 +1

https://www.omnis24.at/editorial/justitia-sau-injustitia/

# florea date 25 February 2021 14:45 0

SIIJ nu are treabă cu atacarea hotărâriloe nelegale ci cu abzuul celor din magistratură. Adciă au treabă cu acel magistrați care fac justiție după urechi politice.

# Codassante date 27 February 2021 15:39 +2

Mai lipseste Franta din ecuatie si e setul complet.Cam astia-s sefii coloniei numita Romania!Si cand ma gandesc,cati maidanezi tradatori avem in tara asta...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva