24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DANILET AFECTEAZA REPUTATII LA ADAPOSTUL SUSPENDARII – Judecatorul Cristi Vasilica Danilet de la Tribunalul Cluj ii critica pe magistratii ICCJ Rodica Cosma, Laura Soane si Stefan Pistol pentru modul in care si-au motivat hotararea prin care l-au achitat pe avocatul Robert Rosu: “Am citit toata motivarea. Mi-a fost extrem de greu sa o urmaresc. Modul de expunere a starii de fapt este atat de imprastiat, se face atata analiza si nu gasesc partea sintetica”

Scris de: George TARATA | pdf | print

10 March 2022 17:26
Vizualizari: 7941

Iata ca masura suspendarii din functie care i-a fost aplicata ii aduce si beneficii judecatorului Cristi Vasilica Danilet de la Tribunalul Cluj. Asta pentru ca, suspendat din functie fiind (pana cand ICCJ ii va judeca recursul formulat impotriva hotararii CSM de excludere din magistratura), Danilet poate renunta linistit la orice obligatie de rezerva pentru a-si critica in voie colegii.


 

Lumea Justitiei a prezentat deja analiza scrisa de Cristi Vasilica Danilet pentru publicatia juridice.ro in care acesta, schimband total macazul, acuza Completul Negru de la ICCJ, format din Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie, ca a comis o eroare judiciara atunci cand l-a condamnat pe avocatul Robert Rosu in dosarul “Ferma Baneasa” (click aici pentru a citi). In aceeasi analiza insa, Cristi Vasilica Danilet ii ataca direct pe judecatorii Rodica Cosma, Laura Soane (foto) si Stefan Pistol de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cei care au admis recursul in casatie formulat de Robert Rosu, au desfiintat decizia de condamnare pronuntata de “Completul Negru” ICCJ si au dispus achitarea definitiva a avocatului.

Concret, Cristi Vasilica Danilet critica hotararea celor trei judecatori mai sus amintiti sub aspectul modului in care aceasta a fost redactata (click aici pentru a citi motivarea). Danilet acuza modul de expunere a starii de fapt este unul imprastiat si ca judecatorii Rodica Cosma, Laura Soane si Stefan Pistol au facut prea multa analiza si prea putina sinteza, astfel incat este greu de inteles pe scurt ce s-a intamplat in cauza “Ferma Baneasa”.


Iata paragraful in care judecatorul Cristi Vasilica Danilet de la Tribunalul Cluj critica hotararea judecatorilor Rodica Cosma, Laura Soane si Stefan Pistol de la Inalta Curte:


Ma uit la motivarea de 821 de pagini a instantei de recurs: preia cuvant cu cuvant motivarea instantei de apel, de abia la pagina 697 incepe expunerea fazei de recurs in casatie, apoi pana la p. 779 sunt prezentate motivele de recurs invocate de parti. Restul e motivarea respingerii tuturor recursurilor in casatie si a admiterii unuia singur.

Am citit toata motivarea. Mi-a fost extrem de greu sa o urmaresc. Modul de expunere a starii de fapt este atat de imprastiat, se face atata analiza si nu gasesc partea sintetica. Daca ar fi sa ma uit undeva sa inteleg pe scurt ce s-a intamplat in aceasta cauza, nu am unde. Decat sa citeasca cineva o astfel de hotarare, mai bine cauta rezumatul facut de presa care a urmarit cazul”.


Apararea reputatiei profesionale este obligatorie


Totusi, criticile lui Danilet nu pot imbraca forma vreunei abateri disciplinare sau a vreunei incalcari a Codului deontologic. Aceasta nu poate fi tras la raspundere pentru pozitia sa intrucat pe perioada suspendarii din functie nu i se mai aplica nicio obligatie impusa magistratilor.

Totusi, se pune problema unei posibile afectari a reputatiei profesionale a celor trei judecatori de la ICCJ, iar din punctul nostru de vedere este evident ca asta s-a intamplat prin criticile aduse de Danilet. Tocmai de aceea, credem noi, judecatoarele Rodica Cosma si Laura Soane (Stefan Pistol s-a pensionat intre timp) ar trebui sa sesizeze CSM cu o cerere de aparare a reputatiei profesionale.

De asemenea, presedintele interimar al CSM Bogdan Mateescu are la randul sau posibilitatea de a sesiza Inspectia Judiciara pentru a face verificari in urma carora sa se stabileasca daca Danilet a adus sau nu atingere reputatiei profesionale judecatorilor ICCJ care l-au achitat definitiv pe avocatul Robert Rosu. De altfel, Bogdan Mateescu a mai facut asemenea sesizari in trecut, din propria initiativa, spre exemplu in cazul judecatoarei Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti, cea care a executat-o pe Elena Udrea (click aici pentru a citi).

 

Foto: ebihoreanul.ro

Comentarii

# Cetateanul date 10 March 2022 17:52 +115

Apare o nouă unitate de măsură a nimicului...vasilicul.

# maxtor date 10 March 2022 19:16 -2

"a nu se introduce in niciun dosar"

# Ana date 11 March 2022 05:18 +1

A iesit pacaluciul cu critici ! Du-te pacalici cacalici la Crinuta si plangeti unul pe umarul celuilalt !

# santinela date 11 March 2022 06:50 +1

Cica papagalul "nu a gasit sinteza ".Pai tu nu esti in stare sa te gasesti nici pe tine, mai karatistule, darami-te altceva ! Ai fost unul din cei mai mizerabili reprezentanti ai justitiei din Romania.

# Gica contra sistemului date 11 March 2022 08:28 -51

In acest caz gura pacatosului adevăr grăiește. Am mai spus-o, un stufaris juridic civil pentru a escamota latura penala a chestiunii. Se pare ca narațiunea interminabila cu evocarea ad litteram a desfășurării etapelor anterioare ale procesului, este o tactica pentru evita sinteza faptelor, atunci când motivarea concisa nu conduce către soluția data cauzei. Asa cum spune și Danilet pe buna dreptate, nimeni nu înțelege nimic iar infractorul e "albit", atunci când trebuie. Se îndoiește careva ca rolul lui Roșu a fost numai sa redacteze acel contract de cesiune? iar restul problemelor de natura juridică ale retrocedării sa fi fost "opera" lui Prince Pole și Truica? Însă atat s-a putut proba, atât a putut fi relevat adevarul juridic. Pentru restul faptelor trebuiau făcute raționamente logice ale instantei și cauza era rezolvata ireversibil. Dar se pare a numai în cazul gainarilor se aplica legea. La rechini toți sunt precauți.

# Oamenii batuti in cuie ...? date 11 March 2022 10:54 +1

Pacat ca P.Tutea nu a mai apucat sa scrie lucrarea de doctorat cu titlul" Aflarea in treaba la romani, ca metoda de lucru ". Dar RASPUNDEREA MORALA? si de respect al actului de justitie , de respect intre Magistrati(sau unii sunt magistrati doar pt marire si bani?) .Si este PUBLICA? " . “JUSTITIA” ACCEPTA SI DECI CONFIRMA STAREA DE FAPT ? SE COMPLACE? Pretentii de la justitiabili?. Asteptari?

# mortinviata date 29 July 2022 10:19 0

:o Dlui Danilet oare motivarea unei decizii penale dispuse de Ionut Matei ii este comod lizibila?cand suspiciunile devin condamnari in ani multi, cand viata o traiesti pentru ca respiri, cand nu mai ai surse de venit, cand iti pune pe umeri o povara care faca ca nici masca pe fata sa nu o acopere? Dl Danilet a fost creat pentru un scop atins Sa ramana pe vecie un FOST ....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva