13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DANILET O SA NE IUBEASCA SI MAI MULT – Judecatorul Cristi Vasilica Danilet de la Tribunalul Cluj risca sa fie dat a doua oara afara din magistratura dupa dezvaluirile Lumea Justitiei. Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara pe Danilet pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta. IJ s-a sesizat dupa ce Luju a prezentat cum trei traficanti de droguri au fost pusi in libertate din cauza ca Danilet a uitat sa treaca in hotarare durata arestului si nu si-a motivat incheierea

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 April 2022 15:21
Vizualizari: 5368

Celebrul judecator Cristi Vasilica Danilet (foto) de la Tribunalul Cluj are sanse mai mari sa fie dat din nou afara din magistratura decat sa ajunga in Curtea Constitutionala a Romaniei, asa cum au propus rupti de realitate liderii USR. Caci la fel ca prietena sa Camelia Bogdan, Danilet poate ajunge in istorie cu doua excluderi din magistratura.


 

Danilet a fost trimis in judecata disciplinara intr-un nou dosar disciplinar. Inspectia Judiciara il acuza de comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand in “exercitarea functiei cu grava neglijenta”. Cazul priveste dezvaluirile facute de Lumea Justitiei privind modul in care trei traficanti de droguri au fost pusi in libertate dupa ce Danilet a uitat sa treaca in hotarare durata arestului preventiv si nu si-a motivat incheierea prin care dispusese arestarea acestora.

Informatia referitoare la trimiterea in judecata disciplinara a lui Danilet a fost oferita de Inspectia Judiciara joi, 14 aprilie 2022, in urma unei solicitari formulate de Lumea Justitiei in 7 aprilie 2022.


Iata raspunsul Inspectiei Judiciare pentru Luju (vezi facsimil):


Ca urmare a solicitarii dumneavoastra, va comunicam faptul ca prin rezolutia nr. 592 din 1.04.2022, Inspectia Judiciara a admis sesizarea din oficiu si a exercitat actiunea disciplinara fata de judecatorul Cristi Danilet, de la Tribunalul Cluj, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata.

Mentionam ca exercitarea actiunii disciplinare reprezinta o etapa a procedurii disciplinare si nu constata definitiv vinovatia magistratului cercetat”.

Dosarul va fi solutionat de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara.

 


Luju l-a ingropat pe Vasilica


“Rechizitoriul” lui Cristi Danilet are la baza dezvaluirile facute in exclusivitate de Lumea Justitiei privind activitatea de la Tribunalul Cluj a acestuia. Concret, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu dupa ce, in 12 ianuarie 2022, Luju a dezvaluit in exclusivitate cum trei traficanti de droguri au fost pusi in libertate pe mana lui Cristi Vasilica Danilet.

Astfel, in 17 februarie 2021, Cristi Vasilica Danilet a dispus arestarea preventiva a trei inculpati acuzati de DIICOT trafic de droguri de mare risc, pronuntand in acest sens incheierea penala nr. 191/C/2021, in dosarul 747/117/2021. Plasati in arest preventiv, cei trei inculpati au formulat contestatie impotriva incheierii lui Cristi Vasilica Danilet, aceasta fiind admisa in 24 februarie 2021, cand judecatorii Gheorghe Valentin Chitidean si Claudia Ilies de la Curtea de Apel Cluj au dispus, prin incheierea penala nr. 30/2021, pronuntata in dosarul 747/117/2021, desfiintarea in intregime a incheierii lui Danilet, trimiterea cauzei spre rejudecare la Tribunalul Cluj si punerea de indata in libertate a inculpatilor.

De-a dreptul uluitoare sunt motivele pentru care judecatorii Gheorghe Valentin Chitidean si Claudia Ilies au desfiintat incheierea lui Cristi Vasilica Danilet si au pus in libertate cei trei inculpati de trafic de droguri de mare risc. Mai exact, Curtea de Apel Cluj a constatat ca incheierea de arestare preventiva dispusa de Danilet nu a fost motivata. In plus, acelasi Cristi Vasilica Danilet a uitat sa treaca durata arestului preventiv, dispunand practic o arestare pe termen nedeterminat (click aici pentru a citi).

In final amintim ca Danilet a fost deja exclus din magistratura pentru scalambaielile de pe TikTok (click aici pentru a citi), iar intr-o alta cauza a fost trimis in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara pentru activitati cu caracter politic, dosarul aflandu-se pe rolul Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (click aici pentru a citi).

Comentarii

# #JOS PSEUDOjustitiarul !!! date 14 April 2022 15:58 +101

:-x :P Si VIRCOLACII usr, vor sa-l propulseze la ccr... PENIBILII NU SE DEZMINT!!! DOAMNE FERESTE!!! :zzz <img src=ops:' /> :lol:

# Cetateanul date 14 April 2022 19:05 +48

Vorbește lumea că se caută independent pentru wecereul din botswana și că ăia plătesc bine și mult. :lol:

# Neanae date 14 April 2022 22:48 +8

Vasilica se cere la CCR. Ar fi extraordinar sa intre printre cei nouă juzi numai dacă in CCR rămâne Livia Stanciu, dar sa se alipească cu forța și tractoristul (à propos, o putea trăi Lăzărică cu pensia mizerabila?), apoi Bogdan bretonata, Bobiță, Ghena și vro alți câțiva la fel de formidabili. Doamne, parca văd ca oi trăi și asemenea isprăvi.

# Manole Mester date 14 April 2022 22:59 +15

Adica, pe intelesul si a unor analfabeti functional (din ce in ce mai multi, de la un an la altul) care s-au umplut de diplome, un judecator isi ,,exercita functia cu grava neglijenta'' facandu-i scapati pe trei traficanti de droguri in timp ce procurolul ,,s-a uitat in alta parte'' fiind nevoie ca 'pocinoaga' sa ajunga in presa pentru a se incepe eventuala tragere la raspundere a respectivului. Procurorul n-are nici o treaba, ce pazea? Un necunoscator in ale dreptului, stiind totusi ca judecatorii-s 'toba de carte'' nu poate fi aburit cu ,,o fi uitat'', gandul zburandu-i la expresii de genul: ,,or fi pe-o felie?'', ,,unii-s traficanti de droguri iar altii traficanti de lege'' ...

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicler date 15 April 2022 09:24 +4

D-auzi, bre, că ne_is_prăvitul se vrea la CECERE (aka Sovietul Suprem Constituțional)! :eek: Cât TUPEU poate avea un asemenea #neobrăzat! :-? @ neanae: Io* când spuneam amu ceva ani că Tătucul Constituțional (Verhovnîi Kanstituționîi Saviet) trebuie desființat, fiind o structură judiciară mutantă, cu efect nociv și toxic, n-ai fost de acord cu mine. Iacătă că în timp, prin acumularea de deșeuri, gunoaie și toxine la CCR, această necesitate de desființare va deveni imperativă de la sine. ;-)

# opinie publică date 15 April 2022 09:25 +23

Uriașa dreptate că unele instanțe e traficanți de lege iar parchete zac anesteziate, e confirmată de indulgențe de a nepedepsi la Cluj cu fente, că despre asta e vorba ! Avocați induc în eroare instanțe, probe trec neobservate, apoi dosare sunt clasate în sertare. Empatia față de infractori duce cu gândul, DA, la exercitarea funcției cu gravă neglijență, obicei practicat des în palatul de Justiție din Cluj, sau la corupție !?

# coca ina date 15 April 2022 09:54 +1

Poate ar trebui investigat daca lipsa mentiunilor din hotarire este rezultatul uitarii,sau e rezultatul altor imprejurari...Mai ales cand e vorba de un jurist de statura profesionala a unui viitor judecator de CC...

# santinela date 15 April 2022 14:15 0

Cineva pe aici,mai sus,spunea ca trebuie desfiintata CCR. Liluuu,liluuu !

# Iulia date 15 April 2022 21:55 +1

Și eu vreau la CCR

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva