27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

GHENA A PLECAT FARA SA RASPUNDA PENTRU CE A COMIS – Decretul de pensionare a judecatoarei Mariana Ghena din CSM a fost publicat in Monitorul Oficial. Ghena a lasat in urma: arestarea unei gravide in opt luni nevinovate, provocarea condamnarii statului roman pentru arestarea nelegala a avocatei Rodica Constantinovici, arestarea procuroarei Angela Nicolae pentru scrisori trimise Luju si suspiciuni de plagiat (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 January 2022 16:32
Vizualizari: 5582

Luni, 3 ianuarie 2022, a fost ultima zi de magistratura a judecatoarei Mariana Ghena (foto) din CSM. De luni, 3 ianuarie 2022, Ghena a devenit o simpla pensionara. E drept o pensionara care va incasa lunar o pensie de cateva mii de euro.


 

Astfel, in Monitorul Oficial din 3 ianuarie 2022 a fost publicat decretul de pensionare a judecatoarei Mariana Ghena (vezi facsimil), decret semnat de presedintele Klaus Iohannis in aceeasi zi:

In temeiul prevederilor art. 94 lit. c), art. 100 alin. (1), art. 125 alin. (2) si ale art. 134 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata, ale art. 65 alin. (1) lit. b) si alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale art. 40 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

avand in vedere Hotararea Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1.573/2021,

Presedintele Romaniei decreteaza:

Articol unic. — Doamna Mariana Ghena, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, se elibereaza din functie ca urmare a pensionarii”.

 Efectele plecarii Marianei Ghena din CSM au fost deja prezentate de Lumea Justitiei. Mai exact, pensionarea lui Ghena va produce modificari in componenta Consiliului Superior al Magistraturii, locul acesteia urmand sa fie luat de judecatorul Marian Buda, presedintele Sectiei a II-a civila de la Inalta Curte. Cel care la alegerile din 2016 pentru cei doi reprezentanti ICCJ in actualul CSM s-a clasat in urma judecatoarelor Simona Marcu si Mariana Ghena, si care cel mai probabil va fi instalat de majoritatea care controleaza CSM in functia de presedinte al Consiliului (click aici pentru a citi).


Palmaresul Marianei


Trebuie spus insa ca Mariana Ghena va pleca linistita la o pensie de cateva mii de euro in pofida unor decizii scandaloase pe care le-a pronuntat pe cand activa la Inalta Curte, decizii prin care a bagat oameni nevinovati in puscarie si pentru care nu a fost trasa niciodata la raspundere, asa cum ar fi trebuit sa se intample in opinia noastra, cel putin cu o excludere din magistratura. Ne referim, spre exemplu, la cazul fostei sefe ANRP Crinuta Dumitrean, pe care Mariana Ghena a arestat-o desi aceasta era insarcinata in 8 luni, masura preventiva dispusa intr-un dosar in care in final chiar DNA a dat clasare fata de Dumitrean (click aici pentru a citi).

De asemenea, aceeasi Mariana Ghena va pleca la pensie linistita desi este cea care practic a provocat condamnarea statului roman la daune de 50.000 de lei pe pentru arestarea nelegala pe care a dispus-o fata de avocata Rodica Constantinovici, in acelasi dosar cu Crinuta Dumitrean. Daune care nu sunt platite de Mariana Ghena, autoarea arestarii nelegale, ci din banii contribuabililor (click aici pentru a citi).

Pe de alta parte, trebuie amintit ca tot Mariana Ghena a fost cea care a pronuntat o alta hotarare infioratoare, impreuna cu colegele sale de complet Rodica Aida Popa si Magdalena Iordache. Si anume rearestarea procuroarei Angela Nicolae pentru simplul motiv ca aceasta a trimis scrisori catre Lumea Justitiei in care a aratat ca este victima unei inscenari si ca DNA a ascuns probe care o dezincriminau, facand in acelasi timp si dezvaluiri despre sefa DNA de la acea vreme Laura Kovesi (click aici si aici pentru a citi).

Nu in ultimul rand, Mariana Ghena a plecat din magistratura la scurt timp dupa ce la Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost depusa o sesizare privind posibilul plagiat comis de Ghena in teza de doctorat din 2007, intitulata “Tactica ascultarii martorilor si a invinuitului in procesul penal: modalitati tactice de interogare a invinuitului sau inculpatului” (click aici pentru a citi).

Comentarii

# Bageacul Lu Miron date 4 January 2022 17:40 +416

De Judecata Divina nu va scapa. 1000%

# Jiji date 4 January 2022 19:42 +33

Dar de atrocitatile comise la Galati si de apartamentul luat ilegal prin fals in declaratii nu spuneti nimic?

# MN date 4 January 2022 20:41 +102

Atat asta cat si Matei nu raspund cu nimic si ii doare la basca ne sfideaza primind pensii speciale. Ii doresc sa fie cat mai scurta pensia...

# DOREL date 4 January 2022 22:11 +104

Revin iar si zic din nou: Ghena si ailalti `judecatori`de la S.pen. (care s-au spart in figuri pe vremea parteneriatului si au condamnat la ordin oameni nevinovati; se stiu ei care..) nu vor avea parte de pensii linistite ! Si, b): Domnul amana sau intarzie pedeapsa divina, dar nu uita si nu iarta niciodata ! Parerea mea ...

# Lorenzo de Medici date 6 January 2022 10:16 +13

Oricum, individa a avut și are un nume predestinat: Ghenă, care a definit-o în toată viața ei mizeră de om de paie și de gumilastic. Poate sau mai mult ca sigur nu va răspunde niciodată pentru încălcarea legii ca judecător, dar sunt convins că are locul binemeritat în Iad, în cazanul cu smoală și sulf fumegânde, pentru blasfemia de a se considera nu Servitorul, ci Dumnezeul justițiabililor, care i-au trecut prin mâna de vremelnic și, iată, nevolnic magistrat. Bine, totuși, că magistratura a mai scăpat de un specimen urât mirositor. Ducă-se pe pustii !

# Vlad N L date 6 January 2022 18:33 +14

De la "ghena"... la "buda"... iar apoi la (posibil...) "hazna" ?... Cu "justitia" suntem, oricum, in hazna, la propriu... Pe bune ! In deep shit, adica. Ma uit la poza cu Dna "ghena"... Nu o cunosc, Slava Domnului... multumesc, ptiu, ptiu, ptiu piei Drace !... Dar nu pot sa nu recunosc acele trasaturi faciale mai putin umane si mai mult porcine, care fac (o mare, mare) diferenta intre un individ obișnuit (un uman obisnuit, adica) si un inuman. Eh... Dna Ghena... E clar ca va plac cotletele, ceafa la gratar, pieptul ardelenesc, mancarica grasa etc etc... Nu-i o crima, Dna Ghena. Nu, nu... nu va "inervati" degeaba... Mai degraba, enervati-va pentru ceea ce ati fi dorit, ori visat sa lasati in urma carierei dvs si... ghinion... nu ati reusit. Cunosc sentimentul...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva