24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

INCOLONAREA LA DNA – Procurorul George Adrian Matei ii poate chema la DNA pe fostii ministri USR ai Sanatatii, Vlad Voiculescu si Ioana Mihaila, pentru a le aduce la cunostinta acuzatiile si pentru a-i pune sub urmarire penala pentru fapte de abuz in serviciu in afacerea cu vaccinuri anti-Covid, cu prejudiciu de peste 1 miliard euro. Iohannis a aprobat cererile de urmarire penala. Fostul premier Florin Citu, senator PNL, asteapta votul pentru ridicarea imunitatii

Scris de: G.T. | pdf | print

27 November 2023 16:54
Vizualizari: 3098

DNA ii poate chema la parchet pe fostii ministri USR ai Sanatatii, Vlad Voiculescu si Ioana Mihaila, pentru a le aduce la cunostinta acuzatiile si pentru a-i pune oficial sub urmarire penala in afacerea cu vaccinuri anti-Covid, in care statul a fost prejudiciat cu peste 1 miliard euro (click aici si aici pentru a citi mai multe detalii despre dosar).


 

Presedintele Klaus Iohannnis (foto dreapta) a aprobat luni, 27 noiembrie 2023, cererile DNA de urmarire penala fata de Vlad Voiculescu (foto 1 stanga) si Ioana Mihaila (foto 2 stanga), cei doi ramanand practic fara imunitate. Voiculescu este acuzat de doua infractiuni in abuz in serviciu si o infractiune de complicitate la abuz in serviciu, in timp ce Mihaila de o infractiune de abuz in serviciu.

In ceea ce il priveste pe fostul premier PNL Florin Citu, la randul sau acuzat in acelasi dosar pentru doua fapte de complicitate la abuz in serviciu, acesta asteapta votul din Parlament pentru ridicarea imunitatii, in conditiile in care are calitatea de senator. Pana la votul din Plenul Senatului, Citu s-a prezentat luni, 27 noiembrie 2023, la Comisia juridica pentru a-si studia dosarul.


Iata comunicatul Administratiei Prezidentiale:


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis luni, 27 noiembrie 2023, ministrului justitiei, doamna Alina-stefania Gorghiu:

- cererea de urmarire penala a domnului Vlad Vasile Voiculescu, in calitate de fost ministru al sanatatii in perioada 23 decembrie 2020 - 14 aprilie 2021, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 243/P/2021 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie şi Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, sub aspectul savarsirii de catre acesta a doua infractiuni de abuz in serviciu, prevazute de art. 297 alin. (1) raportat la art. 309 din Codul penal si a unei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, prevazuta de art. 48 alin. (1) raportat la art. 297 alin. (1) din Codul penal si la art. 309 din Codul penal, toate cu aplicarea dispozitiilor art. 38 alin. (1) din Codul penal, urmand a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in temeiul dispozitiilor art. 109 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, luand in considerare si Decizia Curtii Constitutionale nr. 270/2008;

- cererea de urmarire penala a doamnei Ioana Mihaila, in calitate de fost ministru al sanatatii in perioada 21 aprilie 2021 – 08 septembrie 2021, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 243/P/2021 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, sub aspectul savarsirii de catre aceasta a infractiunii de abuz in serviciu, prevazuta de art. 297 alin. (1) raportat la art. 309 din Codul penal, urmand a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in temeiul dispozitiilor art. 109 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, luand in considerare si Decizia Curtii Constitutionale nr. 270/2008.

Totodata, Parchetul de pe langaInalta Curte de Casatie si Justitie a fost instiintat cu privire la formularea acestor cereri”.

Comentarii

# Asteptam cu interes pe urmatorii penali : date 27 November 2023 20:42 +2

Arafat , Tataru, Baciu si ....Wuhannis - care face parte din CSAT care aproba orice misca in plan-demie !

# Să vă dăm ce i-a dat Bill lui Lewinsky date 27 November 2023 22:51 +2

Noi, alegătorii onești, așteptăm: 1. Să facă un pas în spate "penalii" 2. Să își dovedească nevinovăția (chiar daca legea spune că parchetul trebuie să dovedească vinovăția) 3. Să fie purtați în cătușe, chemată presa, prezentați vinovați, privați de libertate, să le fie falsificate probe în dosar, să li se pună sechestre pe tot ce au, să nu citească niciun judecător actele din dosar și să ia prelungire după prelungire la măsurile preventive (de preferat arest). Doamne ajuta și la multi ani (cu executare)!!! Ne rugăm sa va ajungă dosarul la Gulutanu, Panioglu, Iura, Jderu sau alte specimene asemănătoare.

# Raymond Reddington date 27 November 2023 22:51 +1

Tot timpul mi s au parut amuzanti astia care, pupand in dosul institutiilor de forta si tavalindu se de dragul anticoruptiei -ca deh...politically corect....sa fim cu "lumea"- au crezut ca au un soi de impunitate, ca ei pot faptui orice,ca statul de drept le va fi "recunoscator"....dragii de ei !!! Vorbiti cu dl Soros, ca e nevoie de bani pt avocati ! Nu va raspunde ??? Naspa...

# cris date 28 November 2023 05:55 +1

Ar fi bine pentru institutie sa fie un dosar super solid. Pozitionarea presedintelui USR fata de institutie/procuror/sef de institutie genereaza teme de gandire si intrebari la nivelul multor persoane. S ar putea sa fie o miza majora pentru conducerea DNA. Dar si pentru USR in acelasi timp. Presedintele reprezinta partidul pana la urma.

# Radu Virgil date 29 November 2023 13:55 +1

Miroase de la o poșta a dosar fabricat la comanda politică. Procurorul care instrumentează acest dosar legat de vremurile tulburi ale pandemiei n-ar fi mișcat un deșt dacă împricinații erau de la pesedeneleudmrhaur, (vezi "îngaduința" cu care au fost tratați hauriștii pe când își vânzoleau in plina pandemie gloatele in disprețul tuturor masurilor de protecție edictate de guvern). Abia aștept să fie făcute publice dosarele, sa vedem ce cacanareala au produs in ele jafurile de procurori cotizanți la pesedenele!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva