27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

INGROPACIUNEA ZDRENTEI – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie l-a trimis in judecata pe fostul procuror Mircea Negulescu pentru cercetare abuziva, influentarea declaratiilor martorilor si instigare la inducerea in eroare a organelor judiciare. Dosarul SIIJ vizeaza paradeala ticluita de „Zdreanta” impotriva fostului deputat Vlad Cosma intr-un dosar privind asa-zise fapte de instigare la evaziune fiscala in contextul campaniei pentru alegerile locale din 2012 (Comunicatul)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

17 June 2020 13:30
Vizualizari: 7218

Ziua de miercuri, 17 iunie 2020, vine cu o veste imbucuratoare din partea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie: SIIJ l-a trimis in judecata pe fostul procuror Mircea Negulescu – poreclit „Portocala” si „Zdreanta” (foto) – pentru o paradeala ticluita de acesta impotriva fostului deputat PSD Vlad Cosma.Mai exact, „Portocala” este acuzat de:

- cercetare abuziva;

- influentarea declaratiilor martorilor;

- participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigarii in forma continuata.


Lectia lui Lucica: paradeala cu martori inventati


Cauza SIIJ are in vedere dosarul ticluit de „Zdreanta” impotriva lui Vlad Cosma si a oamenilor de afaceri Petrica Usurelu si Razvan Alexe, in care Negulescu – pe vremea cand activa la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti – i-a fabricat lui Cosma acuzatii privind presupuse fapte de instigare la evaziune fiscala si la spalare de bani. Dosarul PCA Ploiesti impotriva lui Cosma, Usurelu si Alexe a fost trimis in judecata in 2017 (cand Negulescu era deja la DNA Ploiesti) si se afla si in prezent pe rolul Tribunalului Prahova. In respectiva cauza (ce vizeaza finantarea campaniei locale din 2012 a PSD Prahova), Mircea Negulescu il acuza pe Vlad Cosma ca i-ar fi determinat pe Petrica Usurelu si Razvan Alexe sa inregistreze o factura fictiva in valoare de 1.086.240 lei.

Revenind la dosarul SIIJ, trebuie sa spunem ca sectia speciala l-a inculpat pe „Portocala” pentru ca ar fi construit un scenariu mincinos, ca sa obtina un denunt de la o persoana cercetata deja in cauza Cosma-Usurelu-Alexe. De asemenea, acelasi „Zdreanta” ar fi fortat patru persoane sa dea declaratii mincinoase impotriva politicianului si a celor doi afaceristi, trei dintre falsii martori fiind audiati atat cu identitate protejata, cat si cu identitate reala (fireste: ca sa para ca ar fi existat mai multi martori). Dupa cum vedem, Mircea Negulescu a invatat bine lectia de la fostul lui sef de la DNA Ploiesti, Lucian Onea. Ne referim, desigur, la dosarul fabricat de Onea impotriva fostei sefe AEP Ana-Maria Patru (achitata deja in prima instanta) – dosar unde Lucica a audiat-o pe denuntatoarea Irina Socol atat cu numele real, cat si cu doua pseudonime (click aici pentru a citi).

Inainte sa va prezentam comunicatul privind trimiterea in judecata a lui Mircea Negulescu, trebuie sa va spunem ca SIIJ a anuntat in noiembrie 2019 punerea in miscare a actiunii penale impotriva lui „Portocala” pentru executia contra lui Vlad Cosma (click aici pentru a citi). De asemenea, amintim ca acesta este a doua oara cand SIIJ il trimite in judecata pe Mircea Negulescu, primul dosar (unde „Portocala” este co-inculpat alaturi de Lucica) vizand paradeala pusa la cale de vedetele DNA Ploiesti impotriva lui Sebastian Ghita, in dosarul „Serghei Petrus” / „Tigaile” (click aici pentru a citi).


Iata comunicatul sectiei speciale:


Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, urmare a comunicatului din data de 14 noiembrie 2019, este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

La data de 16 iunie 2020, procurorii din cadrul Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus trimiterea in judecata a unui fost procuror (eliberat din functie in cursul anului 2019 ca urmare a aplicarii sanctiunii disciplinare a excluderii din magistratura) sub aspectul savarsirii infractiunilor de :

- cercetare abuziva, prev. de art. 280 alin. 1 si 2 din Codul penal;

- influentarea declaratiilor martorilor, prev. de art. 272 alin. 1 din Codul penal (patru infractiuni);

- participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigarii in forma continuata, prev. de art. 52 alin. 3 din Codul penal in referire la art. 268 alin. 2 din Codul penal rap. la art. 47 din Codul penal si art. 35 alin. 1 din Codul penal.

In fapt, in urma probatoriului administrat s-a constatat ca inculpatul, in calitate de procuror de caz intr-un dosar al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, ar fi ticluit probe nereale prin construirea unui scenariu mincinos, respectiv obtinerea unui denunt de la o persoana deja cercetata in acelasi dosar si consemnarea de declaratii nereale sub pseudonim de la mai multe persoane, ar fi realizat actiuni de determinare prin constrangere morala asupra a patru persoane, trei dintre acestea fiind audiate atat cu identitate protejata cat si cu identitate reala, sa dea declaratii mincinoase, totul in scopul de a proba existenta unor fapte de evaziune fiscala si coruperea alegatorilor si de a atrage raspunderea penala a unei persoane nevinovate pentru fapte imaginare.

Rechizitoriul impreuna cu dosarul cauzei au fost trimise Inaltei Curti de Casatie si Justitie, spre competenta solutionare.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Lorenzo de Medici date 17 June 2020 13:48 +9

La cât mai multe trimiteri în judecată a jivinei, astfel încât, prin sporul obligatoriu la concursul de infracțiuni, să ajungă nemernicul la minim 30 de ani cu executare. Și tot n-ar fi de ajuns, la câte nenorociri a facut această bizară formă de viață. Fiind, întâmplător, și ziua mea azi, consider comunicatul SIIJ cel mai frumos cadou. Mulțumesc, SIIJ !

# Mihu date 17 June 2020 14:32 +2

Felicitari Siij - poate in tara asta cineva o sa faca dreptate.

# coco date 17 June 2020 15:38 +1

Din cate tin minte Negulescu il punea pe Cosma sa planteze probe in masina lui Ghita. Fapta asta se regaseste in cele 3 capete de acuzare?

# onea date 17 June 2020 15:39 +4

Poate face un 19 si i se reduce pedeapsa. Sa spuna eventual cine l a pus sa faca paradeli

# escu date 17 June 2020 16:37 +2

Oooo, ce veste minunată! Numai să se ajungă cu paradeala mitocanului la condamnarea cu ceva ani cu executare, nimerind în celulă cu una din victimele sale.

# DODI date 17 June 2020 22:07 +2

Aștept cu nerăbdare tragerea ”aleatoare” la sorți a judecătorilor care, după tărăgănările de rigoare, vor face zeamă lungă din acest dosar și vor da o soluție ca și în cazul slujirii: termen de judecată la ziua cu lumina.

# mitica date 18 June 2020 14:33 +1

portocala merita cel putin 20 de ani de puscarie plus sa plateasca daune materiale si morale!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva