12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOAREA GRECU NU A PRIMIT GRAD DE OFITER – Cristina Grecu a cerut transferul de la Curtea de Apel Bucuresti la Curtea Militara de Apel: “Ministru Apararii a aratat ca i s-a acordat avizul favorabil privind indeplinirea conditiilor legale specifice pentru dobandirea calitatii de ofiter activ”. Sefii Curtii Militare de Apel nu au dorit-o pe Grecu (Hotararea)

Scris de: G.T. | pdf | print

13 May 2024 13:21
Vizualizari: 2842

Judecatoarea Cristina Grecu de la Curtea de Apel Bucuresti a ratat sansa de a deveni ofiter activ al Ministerului Apararii, chiar daca ministrul Apararii si-a dat acordul pentru acest lucru.


 

Cristina Grecu a formulat in 29 ianuarie 2024 o cerere de transfer de la Curtea de Apel Bucuresti la Curtea Militara de Apel, explicand ca “experienta profesionala acumulata exclusiv in materie penala corespunde specificului activitatii instantelor militare”. De asemenea, cererea de transfer a fost insotita si de adresa Ministerului Apararii Nationale, prin care “ministrul apararii nationale a aratat ca doamnei judecator Grecu Cristina i s-a acordat avizul favorabil privind indeplinirea conditiilor legale specifice pentru dobandirea calitatii de ofiter activ”. Nu in ultimul rand, transferul a fost avizat favorabil de Curtea de Apel Bucuresti.

In schimb, sefii Curtii Militare de Apel au transmis un punct de vedere nefavorabil, sustinand ca postul vacant de la aceasta instanta ar trebui alocat procedurii de promovare efectiva in functii de executie care se va desfasura in viitor, pentru a se da posibilitatea si judecatorilor de la tribunalele militare sa acceada la instanta ierarhic superioara.


Judecatorii din CSM au refuzat-o pe Grecu


In cele din urma, cererea de transfer formulata de Cristina Grecu a fost respinsa de Sectia pentru judecatori a CSM, condusa de presedinta CSM Denisa Stanisor (foto), prin Hotararea nr. 630 din 18 aprilie 2024, publicata pe site-ul Consiliului, luni, 13 mai 2024. Concret, judecatorii din CSM au stabilit ca plecarea Cristinei Grecu de la Curtea de Apel Bucuresti ar afecta activitatea acestei instante:

“Referitor la cererea doamnei judecator Grecu Cristina, Sectia pentru judecatori ia in considerare si motivele expuse de conducerea Curtii Militare de Apel Bucuresti in punctul de vedere nefavorabil comunicat, in care s-a precizat ca volumul de munca inregistrat in prezent este unul optim prin raportare la gradul de ocupare al schemei de personal, iar postul vacant de judecator militar ar trebui alocat procedurii de promovare efectiva in functii de executie care se va desfasura in viitor, pentru a da posibilitatea si judecatorilor de la tribunalele militare sa acceda la instanta ierarhic superioara.

Totodata, Sectia pentru judecatori retine ca indeplinirea ca indeplinirea conditiilor prevazute de lege pentru ca un judector sa obtina transferul confera acestuia o vocatie la transfer, care poate fi valorificata doar in anumite conditii care sa corespunda, totodata, nevoilor sistemului sistemului judiciar pentru asigurarea permiselor unui act de justitie de calitate, efectuat cu celeritate.

In raport de considerentele de mai sus, fara a ignora motivele invocate in sustinerea cererii de transfer de doamna judecator Grecu Cristina, Sectia pentru judecatori va respinge cererea formulata de magistratul anteferit, apreciind ca nu este oportuna aprobarea transferului sau, inclusiv din perspectiva asigurarii functionarii in conditii optime a instantei de la care s-a solicitat transferul, masura contrara fiind de natura a conduce la ruperea echilibrului intre interesul public, respectiv asigurarea resurselor umane necesare la nivelul Curtii de Apel Bucuresti, avand in vedere volumul de activitate si gradul sporit de complexitate al cauzelor de competenta acesteia, si intersul privat al titularei cererii de transfer”.


* Cititi aici integral hotararea prin care Sectia pentru judecatori a CSM a respins transferul judecatoarei Cristina Grecu de la Curtea de Apel Bucuresti la Curtea Militara de Apel

Comentarii

# maxtor date 13 May 2024 14:27 -1

"experienta profesionala acumulata exclusiv in materie penala"-adica pa civil e diletanta...;in sfera penalului,se pare ca nimeni nu citeste documentele de Partid:Ursula von der Leyen are gradul de doctor în medicină, cu o teză despre Proteina C reactivă, obținut în 1991 -se pricepe ceva la bio-chimie,la proteine....o cheama si Gertrud,ca sa sune cat mai sinistru.

# Cetateanul date 13 May 2024 14:52 0

Da' pricinos or ajuns alde dorel! PS Și când te gândești că unii or ajuns mari apeviști după ce or scos adeverințe de inapt ca să scape de încorporare. Ntz ntz ntz :lol:

# Raymond Redington date 13 May 2024 18:55 0

Vrea doamna Grecu sa si poarte gradele la vedere ? Un judecatot fidel Statului Paralel, de o rautate si un cinism greu de egalat

# E tu Brute... date 19 May 2024 08:32 0

Gradele militare se dau si in presa, justitie, politie etc. Posesorii se numesc "MILITARI". Pai atunci noi avem MILITARI. NE MAI TREBUIE ARMATA. Tehnica de lupta de ultima generatie o platim acum si chiar e de prisos. Ne dam PATRIOT(II) PE NIMIC. Tara asta este o "bogatie" uriasa de pana la 55% din PIB. Ulterior tot .......plateste. Hai la VOT!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva