15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOR IN DICTATURA – Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti desfiinteaza proiectul de OUG privind drepturile salariale: “Din nou, executivul intra cu bocancii in puterea judecatoreasca!... Ma astept sa gasesc pe birou biletele cu solutiile pe care trebuie sa le pronunt in anumite dosare...nu de alta, dar ne-am intors in timp, nu-i asa?! Justitia se infaptuieste de ICCJ si de celelalte instante judecatoresti! Nu de executiv”

Scris de: G.T. | pdf | print

7 June 2024 12:43
Vizualizari: 3908

Cunoscuta judecatoare Madalina Afrasinie (foto) de la Tribunalul Bucuresti acuza implicarea politicului in actul de justitie. Afrasinie condamna proiectul de Ordonanta de Urgenta al Guvernului privind drepturile salariale, lansat in dezbatere publica de Ministerul Justitiei, care stabileste ca toate procesele cu asemenea obiect vor fi suspendate in cazul in care Inalta Curte de Casatie si Justitie va fi sesizata pentru dezlegarea unei chestiuni de drept (click aici pentru a citi).


 

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de joi, 6 iunie 2024, Afrasinie catalogheaza demersul Executivului drept o ingerinta in actul de justitie. Madalina Afrasinie aminteste in acest sens ca justitia se infaptuieste doar de Inalta Curte si celalalte instante, nicidecum de catre Guvern si dezvaluie ca proiectul o face sa se simta ca este din nou un judecator in dictatura.

Amintim ca o pozitie foarte dura fata de acelasi proiect de OUG privind drepturile salariale a fost exprimata si de presedinta de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatoarea Viorica Costiniu (click aici si aici pentru a citi).


Iata comentariul judecatoarei Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti:


Am citit un proiect de OUG (privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor privind prestatii de asigurari sociale) si am inteles, din nou, ca sunt un judecator care judeca in dictatura...

Din nou, executivul intra cu bocancii in puterea judecatoreasca!

Conditiile sesizarii ICCJ sunt clare(HP si RIL) in cadrul codurilor de procedura!

Acest proiect pe mine, judecatorul de scaun, ma insulta!

Ma astept sa gasesc pe birou biletele cu solutiile pe care trebuie sa le pronunt in anumite dosare...nu de alta, dar ne-am intors in timp, nu-i asa?!

Justitia se infaptuieste de ICCJ si de celelalte instante judecatoresti!

Nu de executiv care imi spune cum trebuie sa judec anumite dosare!!

PS cand 'se abroga' Constitutia?

#pamflet_amar_din_Securistan”.

Comentarii

# Indignat date 7 June 2024 14:35 -1167

Ha! Deci stii de biletele! La puscarie cu voi toti! Adica cei norocosi. Restul, cu familii cu tot, soarta victimelor lor.

# il astept pe Tepes date 7 June 2024 15:21 -514

intr-adevar, dna judecator, justitia este facuta de judecatori si drepturile salariale sunt stabilite de executiv. Sa se termine odata cu hotararile judecatoresti pe care vi le dati pe banda rulanta. Este sportul preferat al magistratilor. Ex - in regulamentul concediilor spune ca trebuie sa efectuezi in 18 luni. Negru pe alb, in propriu regulament! Ce sa vezi? Instanta a dat castig de cauza sa i se plateasca zilele de CO pierdute dupa 18 luni.

# Ioana M. date 7 June 2024 15:30 -272

Si cu mult aclamata "jurisprudenta", cum ramane? Fiecare judeca dupa cum gandeste si, culmea, fiecare gandeste altfel, producand nesiguranta in raporturile civile: situatia in care doua persoane, angajate in conditii identice au solutii total diferite in instanta. Produc discriminari salariale.De ex.,trecerea de pe un post de personal contractual, in unul de functie publica, fara sa aiba preorogative de functie publica.Si invers !

# Mvaai! date 7 June 2024 17:26 -1597

Păi ce nu vă convine? Că dați încheieri de suspendare și va judeca Iccj problemele de drept? Trebuia de mult asta, pt că nu mai aveți rușine cu cererile pe care le faceți..Strigați "discriminare " si cereți tot ce nu-ti trece prin cap..Este cazul că toate aberațiile astea de acțiuni..admise în mod surprinzător de unii, sa se termine..Poate așa o să vă mai terminați și voi cu cererile absurde ..Îmi vine deja sa vomit

# fantezii date 7 June 2024 23:27 +4

Sigur o să vă apere CSM și ICCJ si CCR, ca și cu virsta de pensionare care diferă in fumcție de cînd ai avut ghimionul să te fi născut. O putere judecătorească incapabilă să-și facă dreptate nu poate face altora dreptate. Nu pricepeti ce aberant e ca oameni cu aceeași pregatire sa aiba virste de pensionare diferite? E nulă și inutilă, ba chiar dăunătoare, deoarece crează așteptări nejustoficate oamenilor normali.

# santinela date 8 June 2024 07:29 -1026

Este jignitor doamna sa aveti o astfel de atitudine la ce purcoi de bani primiti si cate "drepturi" aveti.Decontati pana si "hartia igienica-asta referire la ochelari" ! Da justitia se infaptuieste de ICCJ si de instante dar pe "LEGI si OUG " date de alta putere a statului.Dvs aplicati aceste prevederi legale . Nici un judecator nu a sarit de partea dorsala in sus atunci cand legi NU se aplicau(cu anii) ci se tot amana aplicarea lor.Numai cand se vrea sa se"umble" la privilegiile acestei caste este nenorocire mare de tot. Mi-ar fi jena dar se pare ca asa ceva lipseste cu desavarsire de pe "tenul subtire" al imbuibatilor magistrati !

# Nona date 8 June 2024 10:05 -27

Daca justitia este infaptuita de ICCJ.Asa zice dna,judecator si asa scrie in s constitutie.Daca este asa dece judecatorii de la instantele inferioare nu tin cont de deciziile ICCJ si judeca cum ii taie capul ( nu prea destept , de cele mai multe ori) ? Daca judecatorii isi permit sa incalce constitutia de ce nu si-ar permite si alte puteri ale statului.Ce nu intelege dna.Judecator? Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

# None date 8 June 2024 16:18 +961

E o risipă de timp, de energie sa încerci sa-i faci pe români sa înțeleagă ce li se întâmplă cu puterea judecatoreasca... Ei pur și simplu nu pot depăși nivelul "capra vecinului" Se cred toți foarte importanti, visează "egalități" aberante, la dat cu părerea și la opinii sunt pregătiți toți! Cu înțelegerea fenomenului, cu munca și renuntarile e mai greu... În tara în care mai degrabă furam decât sa muncim, mai degrabă stricam și demolam decât sa reparam și sa construim, toți parerologii vorbesc despre justiție, ca despre fotbal! Le urez "bun venit" pe culoarele parchetelor și instantelor, tuturor! Știu sigur ca acolo, cu sufletele înghețate de spaimă vor descifra DE CE justiția trebuie sa rămână intangibila! Pana atunci e ca pe stadion: multe flegme, semințe, înjurături și muuulte păreri care mai de care mai remarcabile! Respect, doamna judecator!

# Io date 8 June 2024 23:03 +33

"Stiu sigur ca acolo, cu sufletele înghețate de spaimă vor descifra DE CE justiția trebuie sa rămână intangibila".....ca in anii '50.Sa ingheti cand intri in Parchet sau instanta...ca la morga...Asta e justitia!

# Alinuca date 9 June 2024 13:17 -821

Nu au făcut altceva decat sa încerce să vă oprească sa mai dați soluții în mod discreționar și selectiv, in funcție de grupul de interese pe care îl serviți. Unde nu exista moralitate, poate un OUG ajuta...

# mitrofan date 10 June 2024 08:35 -694

Despre protocoale , plicuri achitari pentru ca fapta nu există în apel. Despre despăgubiri platite de fraieri nu de dvs nu vorbiti duoamna Presedinte. Despre o lege a raspunderii pe bune pentru deciziii ilegale, abuzive nimic nimic?? Cum ramane cu egalitatea în fata legii când este vorba de privilegii ?? Despre acoperiti nimic nimic ??

# Ioana date 10 June 2024 12:27 -29

SINGURA SOLUTIE ESTE PROTESTUL SI MAGISTRATILIR BLOCAREA INSTANTELOR !!!!!

# Alinuca date 12 June 2024 07:54 +56

Zicea cineva pe aici că e o pierdere de vreme sa explici societății ce se întâmplă cu justiția etc. De 30 de ani Romania e tot mai coruptă, se fura tot mai mult. Dragilor, puneți mâna și faceti-va toti treaba cu bună credință și profesionalism și veti fi respectați. Așa functioneaza lucrurile.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva