24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LI S-A FACUT FRICA – Sub presiunea publica uriasa, care a acuzat de cenzura Guwernerul, ministrul de Interne Marcel Vela a luat decizia sa redeschida site-ul Justitiarul.ro, inchis abuziv, fara nicio notificare. Justitiarul.ro, condus de jurnalistul Marius Albin Marinescu, este de 14 ani cosmarul lui Klaus Iohannis, caruia i-a dezvaluit afacerile imobiliare. Marinescu: „Si-au dat seama ca au facut o mare ticalosie, ca au incalcat inclusiv Constitutia, si au dat inapoi” (Documente)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

30 April 2020 14:36
Vizualizari: 17982

In sfarsit, sub presiunea uriasului val de simpatie populara fata de jurnalistul Marius Albin Marinescu, regimul Iohannis-Orban si-a dat seama de abuzul pe care l-a comis prin inchiderea site-ului Justitiarul.ro, detinut de Marinescu, care in ultimul deceniu si jumatate a facut dezvaluiri crancene despre afacerile imobiliare ale lui Klaus Iohannis, inca de pe vremea cand actualul presedinte era primarul Sibiului. Miercuri, 29 aprilie 2020, Ministerul Afacerilor Interne – condus de Marcel Vela (foto 1) – i-a transmis Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) sa redeschida Justitiarul.ro. Iar ANCOM – condusa de fostul premier Sorin Grindeanu (foto 2) – s-a conformat, astfel ca acum portalul Justitiarul.ro este iarasi functional (click aici pentru a-l accesa).Singura restrictie pe care ANCOM o mentine este blocarea accesului la cele doua articole pe care Grupul de Comunicare Strategica si Ministerul Afacerilor Interne le-au considerat ca „fake news” pe tema pandemiei de coronavirus. 


Si MAI, si ANCOM isi recunosc vina


Foarte important este ca ministerul insusi si-a dat seama de excesul de putere comis, transmitandu-i ANCOM ca obiectivul Grupului de Comunicare Strategica „nu este acela de a suprima publicatii [...], ci doar de a preveni campanii de dezinformare. De aceea, MAI a considerat ca este necesar ca „articolele care au in in continut informatii false trebuie sterse”, precum si ca „asumarea publica a identitatii site-ului www.justitiarul.ro, cu indicarea adresei de contact si a persoanelor / persoanei care administreaza continutul site-ului”.

De asemenea (chiar daca nu o spune explicit), ANCOM recunoaste ca prin inchiderea Justitiarul.ro fara notificare prealabila (asa cum procedase in cazul celuilalt site inchis simultan cu portalul lui Albin Marinescu), a incalcat articolul 91 din Decretul nr. 240/14.04.2020 (prin care presedintele Klaus Iohannis a prelungit starea de urgenta):

„Din continutul plangerii prealabile, astfel cum a fost formulata (n.r. de catre Albin Marinescu), rezulta ca exista premisele atingerii obiectivelor art. 91 din Anexa nr. 1 la Decretul Presedintelui Romaniei nr. 240/2020 prin blocarea accesului exclusiv la articolele de presa indicate in cuprinsul actului administrativ contestat”.

 

 

Articolul 91 vizeaza blocarea accesului la continutul suspect de fake news, nu la intregul site care a publicat respectivul continut.

Iata art. 91 din decretul prezidential:


„(1) Institutiile si autoritatile publice, precum si operatorii privati contribuie la campania de informare publica privind masurile adoptate si activitatile desfasurate la nivel national.
(2) In situatia propagarii unor informatii false in mass-media si in mediul on-line cu privire la evolutia COVID-19 si la masurile de protectie si prevenire, institutiile si autoritatile publice intreprind masurile necesare pentru a informa in mod corect si obiectiv populatia in acest context.
(3) Furnizorii de servicii de gazduire si furnizorii de continut sunt obligati ca, la decizia motivata a Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, sa intrerupa imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea intr-o retea de comunicatii electronice ori stocarea continutului, prin eliminarea acestuia la sursa, daca prin continutul respectiv se promoveaza stiri false cu privire la evolutia COVID-19 si la masurile de protectie si prevenire.
(4) In situatia in care eliminarea la sursa a continutului prevazut la alin. (3) nu este fezabila, furnizorii de retele de comunicatii electronice destinate publicului sunt obligati ca, la decizia motivata a Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, sa blocheze imediat accesul la respectivul continut si sa informeze utilizatorii.
(5) La decizia motivata a Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, furnizorii de retele de comunicatii electronice destinate publicului au obligatia de a bloca imediat accesul utilizatorilor din Romania la continutul care promoveaza stiri false cu privire la evolutia COVID-19 si la masurile de protectie si prevenire si este transmis intr-o retea de comunicatii electronice de catre persoanele de la alin. (3) care nu se afla sub jurisdictia legislatiei nationale”
.

 

Albin Marinescu: "Astia au scapat lucrurile de sub control, si-au dat seama ca au facut o mare ticalosie, ca au incalcat inclusiv Constitutia, si au dat inapoi"


Amintim ca Lumea Justitiei a fost prima institutie de presa care a luat atitudine fata de actiunea in forta a autoritatilor privind inchiderea Justitiarul.ro. Demersul Luju.ro nu a ramas fara ecou, insasi Renate Weber (Avocatul Poporului) cerand explicatii de la Guvern in legatura cu suprimarea a numeroase site-uri sub pretextul ca acestea ar fi publicat stiri false. Mai mult: avocatii Dan Chitic si Lucian Dumitrascu – aparatorii lui Albin Marinescu – au inaintat un memoriu catre Avocatul Poporului, cerandu-i sa atace la Curtea Constitutionala a Romaniei Decretul 240/2020 al lui Klaus Iohannis.

De altminteri (intr-o declaratie oferita Lumea Justitiei joi, 30 aprilie 2020), jurnalistul Marius Albin Marinescu s-a aratat placut surprins de valul de sustinere aparut spontan in sprijinul sau:

S-a luptat mult aici. S-a creat o presiune uriasa. Sa le dea Dumnezeu sanatate avocatilor care s-au implicat pro bono – Dan Chitic si Lucian Dumitrascu! A aparut chiar si fenomenul Marius Albin Marinescu pe Facebook – au aparut mesaje cu 'Je suis Marius Albin Marinescu'. Deci astia au scapat lucrurile de sub control, si-au dat seama ca au facut o mare ticalosie, ca au incalcat inclusiv Constitutia, si au dat inapoi. Pana si faptul ca au anulat decizia lor anterioara e o confirmare a faptului ca au facut o ticalosie, o nemernicie”.


Gasiti mai jos intregul serial Luju.ro despre inchiderea Justitiarul.ro:


- „COSMARUL LUI IOHANNIS, REDUS LA TACERE”;

- „AVOCATUL POPORULUI SOMEAZA APARATUL DE CENZURA”;

- „COSMARUL LUI IOHANNIS LUPTA CU CENZURA DE STAT”;

- „LIBERTATEA DE EXPRIMARE, VIOLATA PRIN DECRET”.


Iata adresa ANCOM catre Marius Albin Marinescu:

 


Iata decizia ANCOM privind redeschiderea Justitiarul.ro:

 


Comentarii

# NM date 30 April 2020 15:07 +4

Nu ranjitul securist este șeful lui Ancom? Nu este și PSD-ist, nu mai înțeleg nimic din inbarligatura asta securista. Dar totuși nu înțeleg de ce nu se depun o mulțime de plângeri penale împotriva a ești nazist, ministru de Interne și lui Grindeanu securist. Bravo celor care au luptat pentru aceasta cauza. Grija mare cu ticăloșii ca ei au un singur scop, botnita..

# Corector date 30 April 2020 15:21 +7

Oricit il apara fratii masoni pe tractoristul Daravela,penalul si infractorul din fruntea Ministerului de Interne trebuie sa guste din plin de racoarea unei celule.Pentru foarte multi ani.Nu numai el,valabil si pentru Sparanghel si Lucovid

# Lita date 30 April 2020 16:12 +9

Felicitari jurnalistului patriot Marius Albin Marinescu si celor care l-au sustinut, indeosebi Lumea Justitiei, Avocatul Poporului, avocatii Dan Chitic si Lucian Dumitrascu!

# Adryan date 30 April 2020 16:43 +10

Unde vedeți voi că li s-a făcut frică? Marius Albin Marinescu a declarat spășit că șterge tot ce nu convine noului Minister al Adevărului, iar acesta în mărinimia lui, i-a acordat o iertare de genul ”Du-te și să nu mai păcătuiești”. Cât timp se pretinde că „articolele care au în conținut informații false trebuie sterse” suntem în plin bolșevism. Dacă ne mulțumim cu atât ne merităm soarta. Dacă avocații chiar vor să facă ceva cu această pretenție să se lupte. Altfel e frecție la un picior de lemn.

# vaduva date 30 April 2020 17:22 +1

au trecut 7 zile de la prelungirea acestei demente TERORISTE numita stare de urgenta....NU trebuiau sa prezinte la fiecare 7 zile un raport complet in PARLAMENT ? ce fac aia, stau gratare cu mici si bere de 1 MAI fost muncitoresc ?

# Cetateanul date 30 April 2020 18:01 +1

Abuzul rămâne ... prejudiciul fiind produs prin însăși suprimarea publicației.

# Adryan date 30 April 2020 18:33 +6

ORICE pretenție a autorităților de a șterge știrile false (ORICARE AR FI ELE) este echivalentă cu ”Eu sunt Adevărul”. Adică Statul-Dumnezeu. Adică Cezarul pretinde deja nu numai ce i se cuvine lui, Cezarului, ci și ce i se cuvine lui Dumnezeu. Noi, creștinii, știm că adevărul este Iisus Hristos. Vi se pare că autoritățile mai cred în adevărul biblic? Într-o zi va fi interzis să spui că homosexualitatea e păcat. Într-o zi a spune că cineva poate învia din morți va fi fake news. Asta vrem?

# imun/teanu date 30 April 2020 19:28 +1

Azi dl. Vela "s-a dat" la "cetateana" R. Weber, care, nu intamplator ci pe merite, este avocatul poporului /mic copil pe cand si-"un" Anwar "s-a dat" la Golda Meir nu stie ce-a patit asta. Mirel Curea ii zice "panza de corabie", gresind /e doar de barcuta fluturata cum il sufla dl. Iohanis si alti. Stiut si el ca "baiat", in geaca de piele pozeaza in "Che", un Ghevara proaspat iesit de la barbierul din Sevilla. Acum multumit doar baston, ca cum Mita, in sine tanjind sabie, si-a vreunui Damocles, pe experimentate traditii vrea sa tot urce, sa aiba de unde sa cada.

# român date 30 April 2020 19:54 +1

Orce ar fii,dar .,,,,MILITIA LA ORA ACTUALÃ,A LU IOHANIS BACII,SÃ FACÃ ATÎTEA,GRESELII?M-AI RAR.CUM MORTÎ SÃ DAI ATÎTA AMENDÃ,SI PE BUNE SI .,ABUZATÃ.DA ABUZATÃ.MILITIA LU IOHANIS,FACE ABUZ CU AMENZILE.ROMÂNII NU AU CE MÎNCA SI AICI NU MÃ REFER LA .,ROMI,TIGANI.MÃ REFER LA ROMÂNI.MILITIA LU SÏCÃ BETIVU SI A LU BACICAM IOHA,FACE ABUZ.SÃ MÃ IERTE BUNUL DUMNEZEU DAR BINE NU VA IESI.DIN TOATÃ ACEASTÃ PANDEMIE ,GESTIONATÃ DE GUVERMERUL LU.,IOHANIS BACII.

# mitica date 30 April 2020 20:05 +1

Cei vinovati trebuie sa plateasca cu puscarie!

# Nicolae Bucur date 30 April 2020 21:31 +6

Justitiarul.ro este suspendat. Am intrat si dupa ce am inceput sa navighez, SUSPENDAT! Asa ca va bucurati degeaba. Nu stiam de el, dar daca l-au suspendat, e de urmarit!

# Jusi date 30 April 2020 22:21 +1

site-ul justitiarul.ro este suspendat din nou.

# Justitiara date 1 May 2020 11:01 +1

http://www.justitiarul.ro/cgi-sys/suspendedpage.cgi This Account has been suspended. Contact your hosting provider for more information.01.05.2020 , ora 11.00

# livia date 1 May 2020 11:21 +2

O singura zi a fost din nou actic site-ul justitiarul.ro, astazi este iarasi cenzurat.Paranpoia naizst iohannista este totala.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva