16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MISTERUL NUMARATORII ELECTRONICE DE LA BAROUL BUCURESTI – Decanul Ion Dragne a raspuns Petitiei formulate de avocatul Alexandru Paun in legatura cu suspiciunile de fraudare a numaratorii votului la Barou pentru convocarea Adunarii generale din 19 mai 2019. Avocatul Paun evidentiaza lacunele: "Tiparirea buletinelor de vot a fost facuta 'la o tipografie'... Aceasta 'o tipografie' a tiparit doar 6.000 de voturi. Din cate stiu, Baroul Bucuresti are in jur de 10.000 de membri"

Scris de: L.J. | pdf | print

15 May 2019 19:13
Vizualizari: 6626

Cu doar cateva zile inaintea incheierii campaniei electorale – turul 2 – de la Baroul Bucuresti, decanul Ion Dragne raspunde Petitiei formulate de avocatul Alexandru Paun (foto 2)candidat la functia de consilier in cadrul Baroului Bucuresti la pozitia 53 – prin care semnala maniera netransparenta in care s-a desfasurat prima convocare a Adunarii generale pentru alegerea organelor de conducere ale Baroului Bucuresti din 4 mai 2019. Raspunsul acordat de avocatul Ion Dragne petitiei avocatului Alexandru Paun a fost publicat pe pagina oficiala avocatpaunalexandru.ro si este insotit de o analiza la sange facuta de candidatul la functia de consilier al Baroului Bucuresti.


Dupa cum veti vedea, raspunsul oferit de avocatul Ion Dragne in ceea ce priveste posibilitatea fraudarii voturilor de la convocarea din 19 mai 2019, din punctul de vedere al procedurii numaratorii electronice, este la randul sau pus sub spectrul analizei avocatului Alexandru Paun care precizeaza ca demeresul sau are rolul de a-i indemna pe colegii din Baroului Bucuresti sa iasa la vot pentru a se evita astfel posibile fraude.

Publicam in continuare raspunsul avocatului Ion Dragne la Petitia formulata de avocatul Alexandru Paun, insotit de analiza punctuala facuta de acesta din urma:

"Dragi prieteni,

Am primit raspuns de la Barou, cu privire la PETITIA NR. 4517/D din 06.05.2019, un raspuns extrem de documentat si semnat chiar de catre actualul decan al Baroului, domnul Ion Dragne. Se pare ca ceilalti destinatari ai petitiei mei, Consiliul si Comisiile, nu au primit sau nu au catadicsit sa raspunda.

Raspunsul domniei sale imi confirma doua idei: prima ar fi aceea ca a fost nevoie de demersul nostru, al tuturor celor care ma sustineti, de inaintare a acelei petitii, pentru ca sa se ia masuri in vederea diminuarii riscului de frauda la vot. A doua, mai importanta este aceea ca, dragi colegi, daca nu venim in numar suficient de mare la vot, votul poate fi fraudat!

Haideti sa luam raspunsul domnului Dragne si sa identificam impreuna cateva elemente care pot duce la concluzii extrem de interesante. Sunteti gata?


1. Selectia firmei Intra Connect SRL a fost rezultatul unui proces de comparare a doar doua oferte. De ce numai doua? De ce nu s-au luat trei oferte, asa cum se intampla de regula? De ce a fost preferata oferta firmei Intra Connect din ratiuni economice? De ce nu s-a preferat oferta pe baza modului in care urma sa fie diminuat riscul de frauda la vot?

Preferam oferte ieftine, dar care genereaza risc de frauda?


2.Tiparirea buletinelor de vot a fost facuta ”la o tipografie”. La ”o tipografie”, nu la Tipografia X sau Y. Intelegeti?

Firma Intra Connect are o denumire. Tipografia are si ea o denumire? O cheama cumva pe aceasta ”o tipografie”?

Este limpede ca ”o tipografie” poate fi oricare dintre sutele de tipografii din Bucuresti sau provincie. Are aceasta ”o tipografie” procedurile interne necesare tiparirii unor buletine de vot pentru ca acestea sa fie identificabile? Ce garantie avem ca nu s-au tiparit 10.000 de buletine de vot, dintre care au fost inaintate Baroului doar o parte din ele, restul putand fi folosite ulterior, in functie de necesitati?

Mai mult, aceasta ”o tipografie” a tiparit doar 6000 de voturi. Din cate stiu, Baroul Bucuresti are in jur de 10.000 de membri.

Ce facem daca numarul celor care vor veni la vot va depasi 6000?
O precizare – ati observat cum, pentru orice tip de alegeri din Romania, se tipareste un numar de buletine echivalent cu cel al alegatorilor? De ce nu s-a utilizat si aici acelasi principiu?

O ”instigare” la vot – dragi colegi, haideti sa luam cu asalt Sala Palatului, haideti in numar cat mai mare sa votam! Haideti sa facem record la aceste alegeri, haideti sa ii determinam sa se gandeasca de doua ori inainte de a decide data viitoare numarul buletinelor de vot!


(...)

*Cititi aici continuarea raspunsului transmis de decanul Ion Dragne avocatului Alexandru Paun

Comentarii

# Un oarecare date 15 May 2019 20:27 +1

Interesant mod de făcut campanie. Scopul scuza mijloacele, spunea un vechi adagiu. Sunt curios dacă dl. avocat - candidat pentru postul de consilier, are un program electoral - subiecte pe care sa și le asume drept angajament pe care sa încerce sa le duca la indeplinire, sau doar își dorește o "functie" buna pentru CV. Sunt curios dacă vreunul dintre candidați s-a gândit sa aducă în discuția Consiliului Baroului București o reașezare a cotizației achitate lunare avocați într-una mod mai echilibrat (o eventuala revenire la procentul de 10% și majorarea plafonului maxim). Din păcate, cred ca sunt doar gânduri de seara.

# marmota aviara date 15 May 2019 22:12 +1

oare cind vor inceta sa va minta ca pe niste copii naivi buni doar de platit zeciuiala. cica aveti pensii mici. in curind nu o sa mai aveti deloc. si cate si mai cate minciuni au la activ, numai ei stiu, cert este ca o sa va luati o mare teapa.

# 10000 ? Dumnezeule, 1 av., la 200 oameni? date 16 May 2019 06:49 +1

???

# Oioi... date 17 May 2019 17:30 0

Ohooo, aia-i nimic, sa vezi ce bani se incaseaza de la fiecare candidat, aspirant la profesia de avocat, prostanac-mai bine spus? pe niste asa zise ,,examene'' de intrare in avocatura! cica.... avocatura fara acte, inexistenta de jure, examene de intrare masluite_adica...intra cine trebe, care sunt tolerati de catre niste instante corupte si pline de interese, instante de unde mai apoi, progeniturile alor mari - desigur ca vor intra in avocatura. De cand vi sa spus, de catre instante, sa prezentati actele de INFIINTARE a barourilor.Acestea nu exista, pentru ca ati fost desfiintati cu subiect si predicat.

# Barou'sanu date 16 May 2019 09:42 0

Well, cata vreme marile avo-uzinele securiste de pe piata isi trimit avo-arcasii sa voteze in grup, ca sa nu mai vorbim ca voturile se numara inainte, nu dupa, o sa conduca tot securci sau pupilele lor. Evident ca propunerea sa se voteze electronic nu e agreata! ca sa nu iasa cumva Vicol decan, ca e prea vocala si trebuie terminata (va amintiti cum Baroul Bucuresti a facut plangere impotriva ei... siac a pierdut in instnta!). Felicitari domnule avocat pentru indrazneala!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva