9 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NEACSU NU-L SLABESTE PE BOBI – Avocatul Adrian Toni Neacsu revine in forta dupa replica sefului CSM Bogdan Mateescu in scandalul „ROLII-ReJust”: „Pentru ca vad ca nu citeste statutul RoLII, desi este membru fondator, ii spun doar ca nu am nici un fel de drept de vot acolo, cu atat mai putin egal cu cel al CSM... Prezenta mea ca membru fondator al RoLII a avut ca scop exact preintimpinarea a ce se intampla acum, reintoarcerea la obscurantism, secretomanie si arbitrar”

Scris de: George TARATA | pdf | print

28 January 2022 16:13
Vizualizari: 3259

Continua scandalul in cazul „ROLII-ReJust”, izbucnit dupa decizia inexplicabila a CSM de a declansa demersurile pentru dizolvarea portalului de jurisprudenta rolii.ro, pentru a-l inlocui cu propria platforma de jurisprudenta rejust.ro (click aici pentru a citi). Avocatul Adrian Toni Neacsu (foto), unul dintre fondatorii ROLII, revine in forta dupa replica presedintelui interimar al CSM Bogdan Mateescu (click aici pentru a citi), data ca urmare a dezvaluirilor facute de Neacsu privind inregistrarea pe persoana fizica a portalului ReJust, desi acesta este dezvoltat de CSM (click aici pentru a citi).


 

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de vineri, 28 ianuarie 2022, Adrian Toni Neacsu precizeaza ca nu are drept de vot in Fundatia ROLII, cu atat mai putin egal cu cel al CSM (la randul sau fondator al ROLII), asa cum in mod eronat Mateescu a sustinut. De asemenea, Neacsu precizeaza ca din 2015 nu mai are decat calitatea de promotor idealist al valorilor accesului liber la jurisprudenta, iar prezenta sa ca membru fondator al ROLII a avut ca scop exact preintimpinarea reintoarcerii la obscurantism, secretomanie si arbitrar, adica fix ceea ce se intampla acum.


Iata raspunsul avocatului Adrian Toni Neacsu acordat presedintelui interimar al CSM Bogdan Mateescu:


Respect prea mult functia de Presedinte al CSM, fie si interimar, pentru a ma apuca sa dau replici pe retele sociale d-lui judecator Mateescu, care vad ca polemizeaza pe persoana fizica.

Refuz sa cred ca dumnealui are o problema personala cu mine si doar asa justifica desfiintarea RoLII, program national al tuturor profesiilor juridice care din 2015 functioneaza neincetat (cu inceputuri dificile promovate de mine de prin 2009). Cu acest RoLII Romania a eliminat bile negre din cadrul MCV si mai presus de toate chiar a deschis tuturor accesul la hotarari judecatoresti. Restul sunt vorbe. REJUST nu are treaba cu blocarea RoLII, este doar un pretext, CSM nu are decat sa faca 100 de programe similare. Daca isi doreste un loc in istorie il poate obtine si fara sa distruga ce au facut altii (CSM, UNBR, UNNR, UNEJ sa.)

Pentru ca vad ca nu citeste statutul RoLII, desi este membru fondator, ii spun doar ca nu am nici un fel de drept de vot acolo, cu atat mai putin egal cu cel al CSM-ului, si ca din 2015 nu mai decat calitatea de promotor idealist al valorilor accesului liber la jurisprudenta. Prezenta mea ca membru fondator al RoLII, la nivelul anului 2015, a avut ca scop exact preintimpinarea a ce se intimpla acum, reintoarcerea la obscurantism, secretomanie si arbitrar. Se pare ca am fost prea optimist”.

Comentarii

# MN date 28 January 2022 16:33 +75

Parerea mea ca sunt niste polite de platit intre ei acolo. Asta nu inseamna ca matilet e cinstit sau madam Tint. Facuti de un nenorocit ca Basescu magistrati

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva