21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PICCJ INCA NU L-A REZOLVAT PE GLUGA – Dosarul care il vizeaza pe presedintele Curtii de Apel Craiova, judecatorul Adrian Gluga, candidat la noul CSM, se afla in lucru la Parchetul General: „Va comunicam faptul ca in dosarul care face obiectul interesului dumneavoastra se efectueaza acte de urmarire penala 'in rem'”. Dosarul a fost disjuns in octombrie 2021 dintr-o cauza de grup infractional organizat privind gruparile „Fratia” si „Mandria” din Craiova (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE - George TARATA | pdf | print

8 August 2022 16:35
Vizualizari: 5956

Dosarul care il vizeaza pe presedintele Curtii de Apel Craiova, judecatorul Adrian Gluga (foto), candidat pentru noul CSM, este in lucru la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Precizarea a fost facuta intr-un raspuns acordat de Parchetul General pentru Lumea Justitiei, dupa ce am solicitat detalii referitoare la stadiul cauzei.


 

Astfel, dosarul privindu-l pe judecatorul Gluga se afla in faza de urmarire penala „in rem”, deci ancheta se deruleaza cu privire la fapte, nefiind inceputa urmarirea penala "in personam": „Va comunicam faptul ca in dosarul care face obiectul interesului dumneavoastra se efectueaza acte de urmarire penala 'in rem'” (vezi facsimil 1). Totusi, Parchetul General nu a dezvaluit care sunt faptele ce constituie obiectul dosarului referitor la seful Curtii de Apel Craiova, desi am solicitat inclusiv aceasta informatie.


Iata raspunsul PICCJ privind dosarul judecatorului Adrian Gluga, presedintele Curtii de Apel Craiova:

 Disjungerea fata de Gluga


Lumea Justitiei a dezvaluit in 4 august 2022, in articolul „Gluga cu dosar la PICCJ”, ca numele judecatorului Adrian Gluga apare in dosarul de grup infractional organizat privind gruparile „Fratia” si ”Mandria” din Craiova, dosar instrumentat de fostul sef al Parchetului Tribunalului Dolj, procurorul Marin Rogoveanu. In rechizitoriul nr. 805/P/2016 din 8 octombrie 2021, se mentioneaza ca: „Martorul cu identitate protejata Dumitrescu Laurentiu a sustinut ca gruparea Fratia a avut legaturi cu oameni politici din cadrul unor formatiuni politice, mediul politienesc, procurori DIICOT, indicandu-l pe judecatorul Gluga Adrian (fost procuror la DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova)”. In aceste conditii, procurorul Rogoveanu a dispus disjungerea cauzei fata de Adrian Gluga la fosta Sectie de investigare a infractiunilor din justitie (vezi facsimil 2), dosarul disjuns fiind preluat la PICCJ ca urmare a desfiintarii SIIJ, aflandu-se in continuare in lucru, asa cum am vazut mai sus.

 


Gluga acuza razbunarea procurorului


Dupa publicarea articolului, judecatorul Adrian Gluga ne-a trimis un drept la replica. Foarte important: presedintele Curtii de Apel Craiova nu a negat existenta dosarului de la PICCJ, ci a precizat ca nu are calitatea de suspect sau inculpat. De asemenea, Gluga a sustinut ca speta de la PICCJ care il vizeaza ar reprezenta o vendeta a procurorului Marin Rogoveanu, dupa ce a mentinut o solutie de restituire la Parchetul Tribunalului Dolj a cauzei „Fratia si Mandria” in calitate de judecator membru al Completului care a solutionat contestatia PT Dolj impotriva solutiei de restuire.


* Cititi aici dezvaluirile Lumea Justitiei privind dosarul de la PICCJ care il vizeaza pe presedintele Curtii de Apel Craiova, judecatorul Adrian Gluga, candidat pentru noul CSM

* Cititi aici dreptul la replica al judecatorului Adrian Gluga

Comentarii

# visu date 8 August 2022 17:25 +65

Rogu-va, nu le mai permiteti sa urmareasca lucruri, ci persoane iar faptele, sa le cerceteze cat mai repede ca sa poata urmari persoane...hal de parchetari!

# Adi date 9 August 2022 06:39 +214

Dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani al magnatului Energiei Bogdan Buzăianu e investigat din decembrie 2014, iar în august 2016 a fost preluat de Parchetul General. Omul de afaceri elvețian de origine română, Buzăianu, cunoscut drept „cel mai deştept băiat din Energie după ce, în 2004, a încheiat cu Hidroelectrica un contract cu o valoare a energiei tranzacționate de 1 miliard de dolari, este investigat de PG pentru 5 infracțiuni: instigare la evaziune fiscală, la rambursare ilegală de TVA, la delapidare și spălare de bani. Buzăianu este acuzat că și-ar fi delapidat compania Energy Holding cu aproape 14 milioane de euro, ar fi făcut evaziune fiscală de aproape 1,3 milioane de euro, rambursare ilegală de TVA de 3,5 milioane de euro și spălare de bani de peste 6 milioane de euro. Procurorii susțin că autoritățile judiciare elvețiene nu colaborează în cadrul comisiei rogatorii și nu comunică PG mai multe documente bancare.

# Adi date 9 August 2022 06:41 +150

Buzăianu a denunțat-o pe Elena Udrea la DNA în dosarul Hidroelectrica. A declarat că i-ar fi dat favoritei fostului președinte Traian Băsescu o geantă cu 3,8 milioane de euro cash, prin intermediul patronului de la Gândul, Radu Budeanu. În plus, Buzăianu i-ar fi dat Elenei Udrea și pachetul majoritar la ziarul Evenimentul Zilei, potrivit DNA

# Adi date 9 August 2022 06:44 +11

Actualul procuror general a României, Gabriela Scutea, a câştigat procedura de nominalizare în 2020 cu un proiect de management în care promitea soluţionarea dosarelor mai vechi de 5 ani.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva