21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

POLITISTII LUI VELA RUP ROMANII CU AMENZI SI DUPA DECIZIA CCR – Grupul de Comunicare Strategica anunta ca amenzile pentru nerespectarea restrictiilor impuse in starea de urgenta vor fi aplicate in continuare, pana la publicarea in Monitorul Oficial a deciziei CCR care a stabilit ca acestea sunt neconstitutionale. In ultimele 24 de ore, 871 de romani au fost amendati cu aproape 1 milion lei

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

8 May 2020 15:59
Vizualizari: 8272

Autoritatile nu se opresc din amendat romanii, in pofida deciziei CCR care a stabilit ca aceste sanctiuni date in timpul starii de urgenta au fost neconstitutionale (click aici pentru a citi). Si probabil nu se vor opri pana la publicarea deciziei CCR in Monitorul Oficial.Anuntul a fost facut vineri, 8 mai 2020, de Grupul de Comunicare Strategica, format din oameni care se feresc sa-si dezvaluie identitatea, singurul "desconspirat" fiind "creierul" Andi Manciu (click aici pentru a citi):

"Facem precizarea ca pana la publicarea in Monitorul Oficial a deciziei Curtii Constitutionale privind declararea neconstitutionalitatii unor prevederi ale O.U.G. nr. 34 din 26 martie 2020 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta, se aplica norma juridica in vigoare".

Astfel, in ultimele 24 de ore, politistii din subordinea ministrului de Interne Marcel Vela (foto stanga) au aplicat aproape 900 de amen zi romanilor care nu ar fi respectat restrictiile impuse prin ordonantele militare: "Politistii si jandarmii au depistat, in ultimele de 24 de ore, 871 de persoane care nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 968.615 de lei" (vezi facsimil 1)

 


Trebuie spus totusi ca se observa o scadere a acestor amenzi, caci cu o zi inainte, joi, 7 mai 2020, Grupul de Comunicare Strategica anunta in ultimele 24 de ore fusesera aplicate 3.055 de amenzi, in cuantum de peste 5,1 milioane lei.

 

Foto: Mediafax

Comentarii

# Vio date 8 May 2020 16:12 +9

"Sa ii ardem cat mai putem".....comunisti ordinari.....

# unualtu date 8 May 2020 16:16 -23

Foarte bine! eu de ce nu am luat amenda domne? oprit de cateva ori, cu declaratie si motiv... atata se caca pe ei. Nu poti tine meltenii in casa daca nu-i sperii.

# Tipa date 8 May 2020 16:23 +10

Trebuie facuta plangere penala impotriva tuturor politistilor ce au aplicat amenzi , impotiva sefilor lor si a lui vela ...ha ha ha o plangere sau mai multe....si depusa la SIIJ deoarece si procurorii ce aveau obligatia sa se sesizeze cu privire la faptele multele penale savarsite in starea de urgenta nu au facut- o acoperind mizeria... Natangul de Orban in ce temei juridic anunta restrictii dupa incetarea starii de urgenta? Nu au avut temei legal nici in starea de urgenta daramite in starea de alerta.

# Hades date 8 May 2020 16:54 +13

Decizia CCR, chiar nepublicată în monitorul oficial, obligă polițiștii și jandarmii la reținere în a mai aplica un text declarat neconstituțional și a mai aplica amenzi în baza lui, pentru că, odată publicată, decizia CCR va retroactiva, fiind vorba de înlăturarea caracterului contravențional al faptei (întocmai ca dezincriminarea în penal). Pe deasupra, prezumția de constituționalitate a art. 28 și art. 9 din OUG nr. 1/1999 (baza sancțiunilor deja aplicate sau care s-ar mai aplica) a fost răsturnată, de la data adoptării hotărârii curții, adică din 06.05. 2020 (efectul substanțial), și nu are nicio legătură cu publicarea ei (efectul procedural). Așa că, dragi agenți constatatori, dacă vă luați după INSTIGATORII Sică Lăutarul Ebriant și Vela Vânjosul, și dați amenzi în continuare, cunoscând decizia curții (devenită de notorietate, înainte de publicare), comiteți o frumoasă INFRACȚIUNE DE ABUZ ÎN SERVICIU-ART. 297 COD PENAL. Să nu ziceți că nu v-am spus.

# Ioane, Ioane, ai murit ca milioane date 8 May 2020 17:11 +2

Puscarie pentru militienii care incalca legea! Decizia CCR este publica, nu mai conteaza Monitorul Oficial ca doar nu schimba decizia

# Tipa date 8 May 2020 18:23 +3

Unualtu sclavul sistemului.

# ORADEAN date 8 May 2020 20:11 +8

Nu stiu daca mai e valabila infractiunea de instigare la abuz in servicu, poate ma lamureste un jurist. Dar iesirea lui Ludovic Orban din data de 7 Mai 2020 in care spune clar "vom continua sa dam amenzi" in ciuda hotaririi CCR, este fara dubiu o instigare la comiterea de noi abuzuri de catre politisti pentru a fi amendati cetateni in baza unui act, declarat neconstitutional de catre CCR. Sunt dispus sa depun plingere penala impotriva premieruluin Romaniei pentru ca este inadmisibi ca un prim ministru sa indemne lucratori ai MAI sa comita abuzuri incalcind Constitutia si Codul Penal. Va multumesc.

# Tacitul date 8 May 2020 20:50 +2

Au incasat ,,milioane’’ si arata multimii ca o sa mai incaseze chiar daca CC le-a zis ca n-au mers pe calea ,,legala’’. Adica mai pe intelesul poporului sunt din aceeasi tabara altfel nu se explica cum au modificat ordonanta din ’99 marind amenzile pentru a tine lumea in case printr-o ordonanta data de guvern cand pana si o ,,studenta’’ din anul II de la ,,drept’’ cunoaste ca din 2003 de la revizuirea Constitutiei astfel de modificari se fac numai prin lege. Ar fi avut posibilitatea sa faca modificarile si prin lege avand toate sforile de care sa traga pentru a trece, dar au ales partea cu ordonanta pentru ca apoi sa vina CC sa ,,dea peste cap’’ amenzile si sa creeze subiect de discutie abatand astfel mult asteptatele dezbateri pe teme economice. ,,Juristii renumiti’’ ai patriei n-au iesit nici acum sa explice cum sta treaba sperand sa treaca tacit momentul. ,,Noroc’’ cu ctp si doctorul neaos care au sarit sa mai puna cate un pai pe foc

# escu date 9 May 2020 05:51 0

Virusul a venit cu scopul de a fi îndeplinit planul la amenzi? Zilnic se face bilanțul amenzilor de parcă suntem în întrecerea socialistă. Poate vor fi și premiați polițiști care au dat cele mai multe amenzi și la nivel maxim. Problema nu este amenda ci cuantumul ei exagerat, mulți români poate nici nu o vor plăti vreodată și atunci ce le faci? Îi tratezi ca pe fetele de pe centură care nu-și plătesc amenzile cu anii?

# ubu date 9 May 2020 09:58 +1

autoritătile acestea care nu-s alese de noi și nu respecta nici o lege ar trebui arestate putin și ținute sa termine canalul București Dunare. Cu Orban in frunte și Sparanghele Voda la coada înainte mars !

# Marius date 9 May 2020 15:06 0

Amenda se mai poate aplica LEGAL la art. 2 pct. 29 din legea 61/1991 rep.

# Tipa date 9 May 2020 23:06 0

Marius, amenda nu se poate aplica conform art2 pct 29 din legea 61.Citeste art.1 care defineste scopul obiectivul legii.Art la care ai facut referire are specificat cum e si firesc acelasi obiectiv .Dispozitiile invocate de tine nu pot constitui temei legal pt aplicarea amenzilor.

# Tipa date 9 May 2020 23:11 0

Si mai sunt si alte argumente juridice pt care dispozitiile invocate de tine Marius nu se aplica.Sper sa nu lucrezi in domeniul juridic ca faci breasla de ras.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva