16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

S-A SCUMPIT PARADEALA – Statul roman si-a luat-o-n freza mai apasat in dosarul ce a produs desfiintarea la CCR a art. 539 CPP, care le punea oprelisti arestatilor achitati definitiv cand cereau despagubiri. La cererea omului de afaceri Cristian Nita, tinut nevinovat 11 luni in arest, judecatorul Daniel Fanel Stancu de la Tribunalul Dolj a indreptat eroarea materiala din minuta sentintei: Guvernul trebuie sa-i plateasca lui Nita daune morale de 2 milioane de euro, nu de dolari (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

5 November 2021 13:02
Vizualizari: 6107

Luna noiembrie a debutat cu o hotarare judecatoreasca de natura a face statul roman sa simta mai apasat umilinta incasata cu peste o luna in urma.Luni, 1 noiembrie 2021, judecatorul Daniel Fanel Stancu de la Tribunalul Dolj a stabilit ca Guvernul trebuie sa-i plateasca daune morale mai mari omului de afaceri Cristian Marius Nita (foto stanga), tinut 11 luni in arest, apoi achitat definitiv. Lumea Justitiei a prezentat in detaliu spectaculosul caz al lui Nita, care a obtinut din partea Curtii Constitutionale a Romaniei desfiintarea articolului 539 din Codul de procedura penala – un articol care practic le bloca despagubirile romanilor tinuti in arest, apoi absolviti de vina prin achitare ori clasare definitiva (linkuri la final).

Mai exact, magistratul de la Tribunalul Dolj a stabilit ca statul roman trebuie sa-i plateasca lui Cristian Nita – reprezentat de catre avocatul Cristian Zeiler (foto dreapta) – daune morale de 2 milioane de euro, nu de dolari, asa cum hotarase initial, prin rasunatoarea sentinta din 27 septembrie. In schimb, daunele materiale raman exprimate in dolari: 1,5 milioane USD.


Iata minuta incheierii de indreptare a erorii materiale, incheiere emisa la solicitarea lui Cristian Nita (vezi facsimil):


Dispune indreptarea erorii materiale strecurate in minuta sentintei civile nr. 548 din data de 27 Septembrie 2021, in sensul ca se va mentiona corect moneda in EURO a daunelor morale in cuantum de 2.000.000, si nu in USD, astfel cum eronat a fost consemnat in minuta. Pronuntata azi, 01.11.2021, in conditiile art. 402 teza finala NCPC (n.r. solutia a fost pusa la dispozitia partilor prin intermediul grefei instantei)”.

 Cititi mai jos episoadele de pana acum ale serialului „Dreptate pentru arestatii achitati definitiv”:


- „DECIZIE ISTORICA LA CCR IN CAZUL INCATUSARILOR ILEGALE”;

- „CCR FACE DREPTATE ROMANILOR INCHISI NEVINOVATI”;

- „CCR A SPART CERCUL VICIOS”;

- „SISTEMUL L-A VRUT NIMICIT, DAR EL A INVINS”;

- „2 MILIOANE DAUNE PENTRU ARESTAREA NELEGALA”.

Comentarii

# maxtor date 5 November 2021 13:53 +30

(s-a multumit cu putin,trebuia sa ceara si niste ani pentru vinovati)

# Pintea date 5 November 2021 19:42 +32

Si Daniel Fănel Stancu, cat primeste din suma aceasta?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.04.2024 – Inalta Curte a mai ars o data judecatorii din CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva