16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 7.07.2024 – Pensionare cu cinci ani vechime in instanta

Scris de: L.J. | pdf | print

7 July 2024 19:41
Vizualizari: 4971

* V-am tot tinut la curent in ultimele zile cu ce mai face judecatoarea Andreea Uzlau (click aici si aici pentru a citi), secretar general al CSM, zisa “Regina detasarilor”, pe motiv ca din cei 25 de ani de magistratura, doar cinci i-a petrecut in instante, restul stand pe detasari (doi ani la inceputul carierei fiind procuroare). Dupa ce si-a construit o casuta de peste 300 metri patrati, auzim ca Uzlau pregateste o noua decizie majora pentru viata sa. Lumea vorbeste ca “Regina detasarilor” ar cam vrea sa se retraga si sa iasa la pensie. Evident la o pensie babana, de peste 4.000 euro. Va dati seama: o judecatoare (cel putin cu functia) cu doar cinci ani de activitate concreta in instanta, restul aflandu-se prin alte institutii pe detasare va pleca din sistem cu o pensie de serviciu de magistrat. Noi am sustinut mereu dreptul magistratilor de a avea pensii cat mai mari, dar o asemenea situatie chiar ca este contra naturii. Si apoi se mai intreaba unii dintre judecatori si procurori de ce ii inujra oamenii…

 

* Are dreptate si avocata Ingrid Mocanu (foto). Foarte bine ca Procurorul General Alex Florenta a recunoscut si a indicat erorile judiciare drept una dintre cauzele pentru lipsa de incredere in sistemul judiciar (click aici pentru a citi), dar poate ca e momentul sa se treaca dincolo de vorbe. Adica sa se faca ceva concret, cum ar fi tragerea la raspundere a celor care au facut de rusine Justitia si au nenorocit sute si sute de oameni nevinovati. Dar mai bine, iata ce spune Ingrid Mocanu:


 

“De ziua justitiei, procurorul general are un discurs fulminant: ‘Scandalurile, deciziile de practica uneori insuficient explicate si de aceea greu de inteles de catre public, precum si erorile judiciare au aruncat o umbra asupra institutiilor noastre’.

Mai ca l-am vota daca ar fi candidat.

Dar de ce nu se doreste indreptarea ‘erorilor judiciare’ pe care le-ati comis? De ce nu cereti judecatorilor sa dea solutii corecte? De ce in dosarele lui Onea si Portocala procurorul de sedinta a facut front comun cu ‘paraditorii’?

Care este diferenta dintre politicienii cu discursuri si promisiuni sforaitoare si acesti vremelnici ‘gestionari’ ai treburilor justitiei?

De Ziua Justitie va/ne dorim: corectitudine, competenta, impartialitate!

Justitia se infaptuieste pentru NOI - cetatenii!

Cu Dumnezeu deasupra tuturor!”

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Maria date 7 July 2024 20:00 -11

Sa se duca Regina Detasarilor invartindu-se....ca nu o regreta nimeni la cat e de rea. Pa pa pa pa pa pa...ia si rudele cu tine.

# Andrei date 8 July 2024 00:00 +2

In cazul unei erori judiciare, cand au fost cerute acte pentru dovedirea ei de la DIICOT Timisoara acolo unde serviciul era condus de distinsul Alex Florenta, replica acestuia a fost ,,doar nu ne apucam sa dezgropam mortii,,! Faceti ce spune popa nu ce face popa!

# Pen și E date 8 July 2024 10:06 +7

Păi cum vine asta..Nu ar fi trebuit să nu mai poată asimila decât ani cel mult în alte funcții decât cea de judecator/procuror? Păi dna asta a fost magistrat ultimii 16 ani? Dacă Da, vrem și noi să știm câte dosare a soluționat? Pensia este și trebuie să rămână pt magistrații de carieră ,nu pentru funcționari.. Pe funcționari i-care se cred magistrați, aș duce la cea mai aglomerată instanta și cu schema decimata să mai stea 10 ani dacă vor pensie..

# Țara de rahat date 8 July 2024 17:00 -22

Tantita asta a dovedit ca și celelalte “femei de succes “ din justiția romana (vedeți Sefa la justiție ) ca gura bate c….

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva