30 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 7.08.2022 – CSM lucreaza peste program pentru Gluga

Scris de: L.J. | pdf | print

7 August 2022 19:22
Vizualizari: 4463

* Guvernul intreaba romanii cum vor sa arate proiectul de lege prin care sa fie scutiti de unele amenzi din pandemie. La ce amenzi ne referim aflati dand click aici.


* In plina perioada de alegeri pentru viitorul Consiliu Superior al Magistraturii, actualul CSM are grija ca unul dintre candidati sa fie mediatizat inclusiv pe site-ul institutiei. Este vorba despre presedintele Curtii de Apel Craiova, judecatorul Adrian Gluga (foto), cel care se lupta pentru intrarea in CSM cu judecatoarea Ramona Gratiela Milu de la Curtea de Apel Brasov, cea care a castigat alegerile initiale din 22 iunie 2022, dar care risca sa nu intre in Consiliu, in pofida victoriei din 22 iunie 2022, dupa ce pentru prima data in istorie s-a hotarat organizarea unui tur II pe motiv ca nu a obtinut o majoritate de 50 plus 1 din voturi. Tur II care se va da intre Milu si Gluga, acesta din urma clasat in urma judecatoarei de la Curtea de Apel Brasov.


 

Ce sa vedeti: vineri, 5 august 2022, pe la ceas de seara, in afara orelor de program, cand nimeni nu mai lucreaza, CSM a postat pe site-ul institutiei dreptul la replica pe care Gluga l-a trimis catre Lumea Justitiei, dupa articolul in care am dezvaluit ca are dosar la PICCJ (click aici pentru a citi). Un drept la replica pe care Luju l-a publicat si in care, atentie, Gluga nu neaga ca are dosar la Parchetul General, dar sustine ca nu e nici suspect, nici inculpat (click aici pentru a citi). Ca CSM a publicat dreptul la replica nu e o problema, a mai facut-o si inainte, cu alte ocazii. Intrebarea este daca e normal ca CSM sa publice un drept la replica al unui candidat la alegerile pentru noul CSM, in plina perioada de alegeri, atat timp cat acelasi drept la replica aparuse deja pe Luju. Si sa o faca si atat de rapid, la cateva ore dupa emiterea dreptului la replica, pe ceas de seara, in afara orelor de program. Iar intrebarea se pune intrucat exista posibilitatea ca gestul CSM sa fie interpretat drept o sustinere a lui Gluga de catre actualul Consiliu.

Pe de alta parte, este bine ca dreptul la replica a fost publicat si de Consiliu intrucat asa pot afla si magistratii care nu au citit Luju (putini la numar), dar care se uita pe pagina CSM (foarte putini la numar) ca judecatorul Adrian Gluga, candidat la CSM pentru ultimul loc alocat curtilor de apel, are dosar la PICCJ. Iar magistratii care vor vota la turul II trebuie sa o faca in cunostinta de cauza, stiind cat mai multe despre candidati. De altfel, acesta a si fost scopul pentru care am dezvaluit existenta la PICCJ a dosarului privindu-l pe presedintele Curtii de Apel Craiova.


* Ramanem la CSM. Fiti cu ochii pe sedinta Plenului CSM de saptamana viitoare, 12 august 2022, cand se vor discuta noile Legi ale Justitiei propuse de ministrul Justitiei Catalin Predoiu. Si se preconizeaza un aviz favorabil din partea CSM, desi legile lui Predoiu au nenumarate probleme, cum ar fi, spre exemplu, eliminarea sanctiunilor pentru magistratii care refuza sa respecte deciziile CCR (click aici pentru a citi).


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Parerea mea date 7 August 2022 20:04 +145

Domnule ministru Predoiu, nu participati la sedinta CSM, pentru ca acolo se fura si se fac falsuri! Fugiti de CSM ca de hotii de buzunare.

# Cetateanul date 7 August 2022 20:57 +233

Așa cum ne învăța tătucul... niște penali atacă justițea. :lol:

# Biplan Gheorghe date 16 August 2022 08:05 0

L-am cunoscut personal pe domnul Glugă și are calitățile necesare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva