19 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

2010 - Justitia, vai steaua ei

Scris de: | pdf | print

22 December 2010 13:27
Vizualizari: 5635

Anul acesta a fost un an foarte greu. Greu de suportat. Pusca Guvernului a ciuruit buzunarele tuturora si fiecare familie a simtit cum ii sta gatul sub stransoarea de la cureaua lata a politicii dictate de orgoliile de la Cluj. S-au dat ordonante peste ordonante, proaste, legi la fel de proaste si nimic, dar nimic nu a adus in sufletul romanilor vreo raza de lumina. Dimpotriva. Pare ca Presedintele, Guvernul si Parlamentul in intregul lui si-ar fi dat mana pentru realizarea unui plan de exterminare, nu pentru unul de salvare!!! Pe scurt, cam acesta a fost anul 2010, un an in care iti venea, oriunde ai fi lucrat, sa dai cu casca, cu caciula, cu peruca, cu chelia de pamant!

dictate de orgoliile de la Cluj. S-au dat ordonante peste ordonante, proaste, legi la fel de proaste si nimic, dar nimic nu a adus in sufletul romanilor vreo raza de lumina. Dimpotriva. Pare ca Presedintele, Guvernul si Parlamentul in intregul lui si-ar fi dat mana pentru realizarea unui plan de exterminare, nu pentru unul de salvare!!! Pe scurt, cam acesta a fost anul 2010, un an in care iti venea, oriunde ai fi lucrat, sa dai cu casca, cu caciula, cu peruca, cu chelia de pamant!

Ia sa vedem ce s-a-ntamplat si-n Justitie, ca doar respira acelasi aer politic....

Nu vreau sa intru in amanunte si sa fac vreun bilant statistic, dar Justitia acestui an a dat in clocot: scandal pe salariile magistratilor, decizii contradictorii, surprinzatoare ale Curtii Constitutionale, valuri de dosare pe litigii de munca in urma masivelor concedieri, achitari in dosare de mare impact la popor facute pe branci de DNA, tot felul de capace puse pe nereguli ale magistratilor la Inspectia Judiciara a CSM-ului, numar crescut de incercari de suicid in penitenciare, rezultate catastrofale la Institutul National al Magistraturii unde s-a evidentiat o generatie nepregatita, pierderea celui mai bun expert in audio-video, Catalin Griogoras, record de magistrati luati pe sus pentru mita si trafic de influenta (unii pe bune, altii la razbunare), abundenta de mandate de interceptare date cu cea mai mare lejeritate de catre judecatori, prelungiri de mandate pe functii de conducere ale unor persoane care trebuiau sa intre demult intr-un con de umbra macar din respect pentru opinia publica, daca nu cumva de rusine....in fine, scandal pe noile Coduri si cu chiu, cu vai, au fost trecute ca sa dam bine la Raportul de tara desi nu exista conditii prielnice aplicarii lor, contre pline de venin intre seful statului si membrii CSM, prelungiri de extradare  a la Nicolae Popa sau Mihai Necolaiciuc, alegeri cu cantec de lebede-n lichean la Consiliul Superior al Magistraturii, musamalizari de dosare grele precum Rosia Montana, Elodia nerecuperata, Giulestiul in flacari, interlopi tinuti sub presul politiilor judetene ca sa le creasca Soricul, flagrant amputut in curtea MAI cu Fatuloiu pe liber, hotarare-pilot a CEDO, prin care Romaniei i s-a tras in freza si este obligata, in termen de 18 luni sa rezolve problema restituirii proprietatilor nationalizate (si s-au scurs deja doua), conflicte interne la parchete, exhumarea Ceausestilor si inhumarea generalului Chitac, circ pe dosarele Revolutiei si Mineriadelor, Teodor Maries in greva foamei si Laura Kovesi din ce in ce mai lipsita de transparenta, bani aruncati pe ECRIS IV ca sa le faca creierii zdrente grefierilor din toata tara, procurori care au preferat sa treaca judecatori, iar acum, pe final de an, negocieri neortodoxe pe tema validarii candidatilor castigatori la alegerile CSM si un Senat-tiribomba in care s-a transat subiectul miercuri, 22 decembrie, printr-o gratiere a executarii la moartea mandatelor a celor trei magistrati, Lupascu, Barbulescu si Chiujdea.

Cam acesta ar fi tabloul Justitiei anului 2010, asa cum a fost radiografiat de noi, cei de la Lumeajustitiei.ro. Partea buna este ca inca n-am murit, ca am supravietuit insolventei induse de Putere, de la finele anului 2009, partea buna este ca Justitia Romana are si magistrati de mare calibru, dar ei nu sunt precum plantele, ca sa altoiasca mladitele vestede din jurul lor, partea buna e ca partea rea, adica incercarea de a stopa accesul presei la dosarele din instanta s-a blocat pe traseu, intre Tropcea de la Inspectia judiciara si noul CSM, partea buna este ca mai exista oameni destui in tara asta care  spun adevarul, care-l cauta si care nu-si bat joc de el, iar partea cea mai buna este ca impreuna, am supravietuit!

Daca 2010, a fost Anul Tigrului, un simbol al schimbarilor sociale, 2011 este Anul Iepurelui, simbol al rezistentei! Asa sa fie!

Va multumesc, in numele meu si al colegilor, pentru sprijinul moral acordat, tuturor celor care ne-ati citit, tuturor celor care v-ati autosesizat dupa ce ati citit dezvaluirile noastre si va asigur ca vom fi alaturi, in continuare, de toti cei care stiu ca cel mai dureros lucru ce ti se poate intampla nu este sa maninci mai putine sarmale, ci sa nu ti se dea dreptate atunci cand o ai! Asa fiind, le urez si celor care conduc acum Romania sa tina seama de cuvintele luiBlaise Pascal: ”Dreptatea fara putere este neputincioasa, puterea fara dreptate este tiranica!

LA MULTI ANI! Craciun fericit!

Comentarii

# mihail7 date 22 December 2010 18:40 -3

clasament trafic.ro....locul 148 [142]

luju.ro

Lumea Justitiei - cotidian on-line - dezvaluiri, stiri exclusive, interviuri, dosare, instante, parchete, barouri, servicii secrete, politie si institutiile din sfera Justitiei

luju.ro - Locul 1224 in clasamentul general

La anul o sa ajungeti pe locul 170 dupa cum scrieti...

-1.523
0,21%

# mihail7 date 22 December 2010 18:42 -1

:-* :-* :-*

# cris date 22 December 2010 21:26 +10

Adina si Razvan echipa demna, curajoasa si nepartinitoare. Felicitarile mele domnilor!
Si va rog nu abdicati chiar daca am 2 copilasi mici si lipsa de timp cu toptanul, restanta la somn rivalizeaza cu paharele consumate pe la Cotroceni, noaptea va citesc cu mare drag si va tin pumnii sa aveti acelasi curaj. Desi nu uitati mai dragilor sa va uitati in urma de 2 ori si sa aveti grija si de unde beti apa de acum in colo ca pre multi ati mai suparat voi anul asta.
LA multi ani LU JU si va multumesc pentru verticalitate si constintiozitate.
Va astept si la anul.

# diaconu date 24 December 2010 05:29 +3

v-am citit cu drag de cand ati aparut. pentru lumea justitiei si pentru noi, cei care ne autam dreptatea prin tribunale, sinteti o necesitate. fiti cu ovhii pe ei. poate la anul vom avea parte de o justitie mai buna, mai desteapta, mai unitara! geliitari la LA MULTI ANI, LUJU?

# oleg date 24 December 2010 05:36 +6

nea mihail, lucreaza mai cu stil. nu securistix, ca nu mai e la moda. sau e? traficul astora e foarte bun, ca doar au aparut de la jumatea anului, e chiar foarte bun. SUCCES LUMEA JUSTITIEI, SA AVETI UN AN SPORNIC! sintem alaturi de voi!

# DOREL date 24 December 2010 08:05 +4

Sa va dea Cel de Sus sanatate si putere si feriti-va de provocari !
Dan Diaconescu a fost numai proiectul pilot, DNA isi calibreaza metodele pe ziaristi, ca doar urmeza un an preelectoral si ziaristii periculosi trebuie eliminati din timp !

# traianS date 24 December 2010 11:34 +1

bravo, s-o tineti tot asa. nu bagati in seama comentariile rautacioase, in general vin de la colegi invidiosi! LA MULTI ANI, va ureaza un vechi avocat! Craciun fericit!

# MASH date 24 December 2010 12:09 -1


Citeza pe traianS
bravo, s-o tineti tot asa. nu bagati in seama comentariile rautacioase,

mai bine le stergeti !

# themis date 30 December 2010 12:48 +1

Felicitari si "La multi ani!"

# andrei date 4 January 2011 16:27 0

LA MULTI ANI SI MAI ALES ACUM UN AN PLIN DE SUCCES!!!

# CRAIOVEAN date 8 January 2011 22:40 +3

Cazul de la craiova.un dosar facut la comanda.felicitari acestui judecator craiovean ANGHEL LAURENTIU care are o pregatire in drept penal de exceptie.pacat ca pierdeti asa oameni cu aceste dosare fabricate.era singurul magistrat craiovean unde un procuror nu avea trecere,insa asta la costat.de mult era amenintat de catre acesti procurori.te vei ridica cu siguranta domnule jud.anghel.rusine pt ca se permite asa ceva de catre institutiile abilitate.ieri am vazut ca unui tanar pt. tentativa de omor i-au dat drumul din puscarie iar acesti magistrati si avocati sunt pericol public.mai aruncati o privire si prin europa domnilor judecatori!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.07.2024 – Avocat omorat in casa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva