28 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

36 DE JUDECATORI SE BAT PENTRU ICCJ – Fosta sefa CSM Alina Ghica si alti 35 de magistrati merg mai departe in concursul pentru promovarea la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cea mai stransa competitie este la Sectia a II-a Civila. 10 judecatori se lupta pentru cele 4 posturi de la Sectia penala. Un singur concurent a fost respins, pentru neindeplinirea conditiei de vechime. Doar CA Oradea nu e reprezentata in concurs (Lista)

Scris de: V.B. | pdf | print

16 July 2019 16:13
Vizualizari: 8125

Se anunta o vara si o toamna agitate pentru zeci de judecatori care vor sa promoveze la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Este vorba despre 36 de magistrati de la 14 dintre cele 15 curti de apel civile din tara, doar CA Oradea nefiind reprezentata.


Consiliul Superior al Magistraturii a publicat marti, 16 iulie 2019, tabelul final cu judecatorii care indeplinesc conditiile de participare la concursul de promovare la ICCJ. Printre cei 36 de magistrati care merg mai departe se numara fosta presedinta a CSM Alina Ghica (foto) si judecatorul CAB Vasile Bicu, cel care vineri, 12 iulie 2019, a obligat Raiffeisen Bank sa readuca la parametrii din 2006-2008 contractele de credit in lei, euro si franci elvetieni (click aici pentru a citi). Tabelul fusese publicat pe 4 iulie, insa intre timp un candidat a depus contestatie, asa cum puteti vedea mai jos.

Inghesuiala la Sectia a II-a Civila

Pe 10 iunie 2019, CSM a dat publicitatii situatia posturilor scoase la concurs in aceasta sesiune. Este vorba despre:

- un loc la Sectia a II-a civila, pentru care candideaza 5 judecatori;

- 4 locuri la Sectia penala (10 concurenti);

- 7 locuri la Sectia de contencios administrativ si fiscal (21 de competitori).

Concursul consta in doua probe: evaluarea actelor intocmite de candidati sau care privesc activitatea acestora, precum si interviul in fata Sectiei pentru judecatori a CSM.

Un singur ghinionist

Potrivit articolelor 52-52/7 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, pot participa la concurs judecatorii care:

- au indeplinit efectiv cel putin 3 ani functia de judecator la curtea de apel

- au obtinut calificativul „foarte bine” la ultimele 3 evaluari

- nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani

- au o vechime in functie de cel putin 18 ani.

Ei bine, tocmai aceasta conditie de vechime a facut ca un judecator sa fie lasat pe dinafara. Este vorba despre Stefan Ciprian Cmeciu, de la Curtea de Apel Bucuresti. El a contestat aceasta respingere, insa contestatia i-a fost respinsa cu unanimitate de voturi de catre Sectia pentru judecatori a CSM in sedinta de luni, 15 iulie 2019 (vezi facsimil).


Conform calendarului estimativ al concursului, urmeaza ca pana pe 25 octombrie sa fie analizate 30 de lucrari pentru fiecare candidat (oricare materiale considerate relevante de catre acesta), pentru ca dupa 28 octombrie sa aiba loc interviul si publicarea rezultatelor finale.

Prezentam lista definitiva a candidatilor care indeplinesc conditiile legale de participare la concurs:

1. Sectia penala:

- Elena Barbu (CA Brasov)

- Ovidiu Biciusca (CA Suceava)

- Iuliana Marilena Ciolca (CA Bucuresti)

- Marius Cristian Epure (CA Constanta)

- Livia Marcela Mango (CA Cluj)

- Eleni Cristina Marcu (CA Constanta)

- Aur-Marian Mircea (CA Galati)

- Mircea Mugurel Selea (CA Craiova)

- Valentina Trifanescu (CA Craiova)

- Daniel Cristian Ursulescu (CA Targu Mures)

2. Sectia de contencios administrativ si fiscal:

- Vasile Bicu (CA Bucuresti)

- Adela-Cosmina Bodea (CA Bucuresti)

- Antonela Catalina Bratuianu (CA Bucuresti)

- Maria Violeta Chiriac (CA Bacau)

- Claudiu Angelo Gherghina (CA Craiova)

- Alina Nicoleta Ghica (CA Bucuresti)

- Emil Adrian Hancas (CA Alba Iulia)

- Victor Hortolomei (CA Bucuresti)

- Gina Ignat (CA Galati)

- Silvia-Georgiana Ignat (CA Bucuresti, detasata la Inspectia Judiciara)

- Carmen Ilie (CA Craiova)

- Costinel Motirlichie (CA Craiova)

- Erica Nistor (CA Timisoara)

- Cristina Petrovici (CA Bucuresti)

- Doru-Octavian Pirjol-Nastase (CA Bacau)

- Gabriela Sorina Prepelita (CA Ploiesti)

- Daniela Pruteanu (CA Iasi)

- Daniel Radu (CA Pitesti)

- Ana Roxana Tudose (CA Ploiesti)

- Adela Vintila (CA Targu Mures)

- Doina Visan (CA Bucuresti)

3. Sectia a II-a civila:

- Marian Bratis (CA Timisoara)

- Ana Maria Ganu (CA Bucuresti)

- Lotus-Manuela Gherghina (CA Craiova)

- Mariana-Nicoleta Nanea-Paraschiv (CA Alba Iulia)

- Carmen-Mihaela Negulescu (CA Bucuresti)

* Gasiti aici tabelul candidatilor

* Gasiti aici anuntul si calendarul estimativ al concursului

Comentarii

# Cetateanul date 16 July 2019 19:31 0

Excelent! Sa se umple din nou deloc prea inalta de fosti procurori. Se simte singur deselaru! Nici cu conflictuosul nu e departe daca mme secu visanca si prietenul noii secu zis bibicu sunt cantindati.

# Nicolae Clivet date 16 July 2019 22:52 +1

Doamna Adela-Cosmina Bodea, este legala o decizie de sanctionare disciplinara, emisa si comunicata unui angajat in perioada cand se afla in incapacitate temporara de munca? Este legala sanctiunea disciplinara in care se descriu asa-zise fapte savarsite de un pacient in perioada cand se afla internat la spital? Este legal ca pe timp de pace sa fii cercetat de un magistrat militar, cu toate ca nu ai savarsit nicio infractiune de competenta parchetelor sau sectiilor militare? Este legala folosirea unui asa-zis continut al convorbirilor telefonice ca proba intr-un dosar de sanctionare disciplinara, fara sa fi existat asemenea convorbiri? Daca da, atunci meritati demnitatea de judecator la ICCJ din Coreea de Nord. Sa le trimiteti CV-ul impreuna cu dosarul 28188/3/2013. Multa bafta la examenul din Coreea de Nord, ca in Romania, Sectia pentru judecatori a CSM stie ca o asemenea decizie de sanctionare disciplinara, in Romania este lovita de nulitate absoluta.

# panduru date 17 July 2019 09:38 -1

O fi Justitia o tarfa stalșisniat de peste 70 de ani, dar nici chiar asa, Alina Ghica e o enorma rusine pentrumagistrati.

# Edelweiss - Vidanjor de Vespasiane date 17 July 2019 10:51 0

E bine că are și Vespasiana de Apel Suceava un catindat! (nu poci să zâc nimic de biciușcă, nici de rău dar nici de bine, că nu m-am intersectat cu iel niciodată în saga mea judiciară). Dar e bine măcar că nu a mai încercat să acceadă la Înaltul Obor de Paradeală prostovanul ăla botoșănean, calicul și șoșoiul fricos a lui hetriuc, care data trecută a făcut de ocară Vespasiana, afirmând că pedepsele accesorii se contopesc după regula pedepselor principale. Atât de nărod e omulețul încât a ajuns în scaunul de jude de CA și n-are nici un habar care e acela un concurs de infracțiuni și care e pluralitate intermediară. Sau e bine că nu s-au prezentat la concurs vreunul din ceilalți odioși torționari ai completelor de paradeală protocolară de la Vespasiană: cămila molfăitoare de ciungă grigorean - tovarășa de la C3A a prostovanului hetriuc, sau ticăloșii ceilalți de la C6A: babornița obsoletă ilieș dimpreună cu pocitania hidoasă aparaschivei.

# Edelweiss - Erevan Radio speaker date 17 July 2019 11:18 0

Întrebare: Din ce motiv magistraților rrumâni le plac atât de mult manelele? :-? Răspuns: Le aduce aminte de... cortul bunicilor! :-)

# Pintea date 17 July 2019 11:42 +1

Ghica? Cea care a servit binomul cu atata ardoare? Poate ne explica care e natura juridica a ERATEI care l-a repus pe tatucul basescu pe scaunul de jupân a tot si toate. Că la CSM s-a redactat docomentul, noaptea! Cand stai si vezi, in timp, care sant seriile de judecatori care ajung la ICCJ, te cuprinde jalea gandind ce s-a ales de instanta asta, si nici nu va mai fi de bine! Vad si niste judecatori de la CA Craiova? Or fi dintre cei cu celebra adoptie? Recompensa?

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 17 July 2019 11:59 0

Despre Alina + Oana = Die Aufseherinnen oder die Rumänische KZ-Wächter + picturi interesante, aicișa: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2018/05/die-aufseherinnen-oder-die-rumanische.html

# fandeclarat SISTEM...E ca ''e'' mai multe date 17 July 2019 12:52 +1

Liutza de la CSM a mutat 5 posturi la sectia de contencios a CAB ca sa poata sa acceada la ICCJ si buna sa prietena Alinutza Ghicutza. Voi aici tot publicati articole despre o casuta de avocatura insa niciodata nu mentionati ca respectivul avocat are sotia jude la ICCJ....Am asistat in sala (nu eram parte) la un proces prezidat de Alinutza in care o parte procesuala era reprezentata de acest avocat cu sotie jude la ICCJ .....simulacru de proces, cu asta se purta cu gratie iar cealalta parte procesuala ... saracutza primea ''perverse'' de la madam jude. Halal impartialitate! Am urmarit pe portal dosarul si solutia a fost, evident, in favoarea sotului de jude de la ICCJ....... Nicoleta, Nicoleta sa-ti papam baioneta cum ar spune Penes Curcanul ....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva