psdolt
27 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

APELUL JUDECATORULUI: PROTEJATI-I PE MEDICI – Mesajul emotionant al judecatorului Ionel Grigorie de la Curtea de Apel Craiova: „Sotia mea e medic... Cand si-a facut bagajul mi-a spus ca nu se stie daca va mai veni acasa. Am inteles in privirea ei ingrijorarea. Nu pentru ca i-ar fi teama sa-si faca meseria, ci pentru ca n-au cu ce sa-si faca datoria. Regulile se schimba de la o ora la alta... Ar trebui sa invatam sa ne respectam intre noi si sa nu-i mai judecam pe ceilalti”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

31 March 2020 14:54
Vizualizari: 5964

Criza prin care trecem cu totii ar trebui sa ne serveasca drept invatatura de minte, in sensul de a-i respecta pe ceilalti si de a nu-i mai judeca, indiferent de profesia lor. Iar in primul rand trebuie sa invatam sa-i respectam din nou pe medici, intrucat ei se afla acum in prima linie a luptei impotriva coronavirusului.



Sunt principalele idei ale tulburatorului mesaj lansat in spatiul public marti, 31 martie 2020, de catre judecatorul Ionel Grigorie (foto), fost purtator de cuvant al Curtii de Apel Craiova. Magistratul prezinta chiar cazul propriei sotii, Coca Nicoleta Grigorie, medic specialist pediatru la Unitatea de Primiri Urgente a celui mai mare spital din Oltenia: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Craiova (cunoscut si drept Spitalul nr. 1). Ionel Grigorie a relatat cum sotia lui i-a spus pur si simplu ca nu se stie daca va mai veni acasa. Si n-a spus-o din frica, ci pur si simplu judecand dupa conditiile scandaloase in care statul ii obliga pe medici sa activeze: fara dotari corespunzatoare si cu reguli care se schimba chiar si de la o ora la alta.

Inainte sa va prezentam mesajul judecatorului – asa cum a fost popularizat el pe Facebook de catre avocata Ingrid Mocanu –, trebuie sa spunem ca nu mai devreme de 6 martie 2020, managerul Spitalului nr. 1 din Craiova, Teodor Sas, recunostea ca unitatea sanitara duce lipsa de bani pentru investitii, unii pacienti fiind pur si simplu nevoiti sa-si cumpere medicamentele (care ulterior le sunt decontate de catre spital), potrivit Ziare.com.

In ciuda acestor conditii precare, Spitalul nr. 1 se numara printre spitalele doljene desemnate de catre Directia de Sanatate Publica a judetului sa asigure sprijin medical in faza a II-a a epidemiei, scrie Gazeta de Sud.


Redam postarea avocatei Ingrid Mocanu, in care citeaza mesajul judecatorului Ionel Grigorie:


Aceasta este scrisoarea catre tara a unui magistrat adevarat, judecator la Curtea de Apel Craiova, fiind unul dintre magistratii pentru care de fiecare data cand scriam despre magistratii abuzivi adaugam ”unii dintre ei”, Ionel Grigorie:

'Iti scriu acum cand noi aici in Romania noastra traim o drama iar medicii sunt cei la care ne uitam ca la Dumnezeu pentru ca ei ne pot salva de la moarte.

Imi aduc aminte ca atunci cand eram copii eram invatati de parinti sa spunem sarut mana, mai ales unui medic, unui profesor, iar a fi student era o mandrie. Acest sarut mana era o forma de respect deosebit, pentru cei care studiaza 6 ani in facultate, altii au prins si un an de stagiu, iar apoi inca 5 ani de rezidentiat, cu multe si grele examene pentru a avea dreptul sa ne trateze si sa ne dea sanatatea de care avem nevoie. Acest respect s-a degradat in timp, incat au ajuns sa fie injurati, loviti si desconsiderati ca si categorie sociala, culmea, de cei care vin in camera de garda si nu platesc nicio asigurare medicala.

Cei mai multi au lucrat in conditii mizere, pe salarii mici, da, pe salarii mici, domnilor magistrati, incat singurul lucru pe care si-l permiteau erau in timpul programului doi covrigi sau o placinta. Medicii aceia multi au tacut si au lucrat pentru ca au depus un juramant si singura lor grija a fost sa ii salveze pe cei dragi.

Mai bine de 25 de ani o asistenta medicala avea salariu mai mare decat un medic, dar nu despre bani e vorba astazi, cand toti ne uitam in jur si nu stim cati din noi vom mai apuca sa spunem ,,Buna dimineata”, ci de respectul si ura care ne-a facut sa ne uitam mereu in ograda celuilalt, sa spunem ca noi suntem mai importanti in societate, noi trebuie sa avem privilegii fiindca noi suntem o putere in stat.

Ce suntem ”noi” acum, in vremurile astea? Unde suntem noi, magistratii?

Cei mai multi ne uitam la stiri si la revolta medicilor care sunt cu bratele goale in fata unui dusman nevazut.

Da, sotia mea este medic si m-am mandrit intotdeauna cu asta.

Este o fire puternica, dar in aceste zile, cand si-a facut bagajul si mi-a spus ca nu se stie daca va mai veni acasa, am inteles in privirea ei ingrijorarea.

Nu pentru ca i-ar fi teama sa isi faca meseria, ci pentru ca nu au cu ce sa isi faca datoria iar protocoalele, regulile, se schimba de la o ora la alta.

E grav si nu ne dam seama.

Cred ca aceasta criza ar trebui sa reaseze societatea si valorile sociale acolo unde le este locul. Ar trebui sa invatam sa ne respectam intre noi, fie ca suntem avocati, magistrati, profesori, medici, etc si sa nu ii mai judecam pe ceilalti.

Sa avem incredere in medici si sa le dea Dumnezeu sanatate'.

Multumesc ca mi-ai confirmat cele ce le credeam despre tine, drag prieten! Suntem mandri multi de sotia ta, de asta o asiguram!

Distribuiti!”

Comentarii

# NM date 31 March 2020 15:23 +15

apreciez sinceritatea domnului judecator, dar intreb ca un simplu cetatean, pensia speciala, salaru baban si toate privilegiile pe care dumnealor le primesc, dumnealui ce crede trebuia sa le primeasca ,cel ce iti ia dreptul la libertate si de multe ori chiar la viata, sau celui care lupta sa iti dea viata, mai mult ei au o prapadita de facultate de 3-4 ani iar medici doar de 6 ani. rog daca se poate sa raspunda cineva dar foarte corect. cu respect, doctorilor bineanteles

# Felicia date 31 March 2020 17:13 -1

Domule N M, studiile de Drept dureaza 4 ani atat in Romania cat si in alte tari, iar cele de Medicina 6 ani. Daca adaugam la acei 4 ani, inca 1 sau 2 de masterat, 3-5 de doctorat, studierea permanenta a legislatiei care se schimba mereu, vei vedea ca magistratii studiaza toata viata lor. Cel putin ca sa nu scrie cu greseli grosolane de ortografie, nepermise nici elevilor de clasa a 2-a!

# Anna date 31 March 2020 18:50 -2

Nu poti raspunde la o intrebare de genul: care-i cea mai importanta profesie! Multe sunt importante pentru că fără ele pur si simplu , nu se poate! S-a creat o falsă "cincurenta" intre medici si magistrați desi fiecare se ocupa de " sănătatea " societatii- cea fizica si cea sociala! Sunt profesii fără de care nu poate fiinta o societate! Pe ambele, tot in timp in timp , "capete vremelnic incoronate" le vor supuse...ptr.ca gandesc, pentru că sunt puternice dar si pentru că ele,, par sa nu fie constiente de forta pe care o au.Anii îndelungi de studii, vigilenta permanentă si spiritul ascutit de atatia ani starnesc teama in randul guvernanților! Si-atunci, prin tot felul de manevre si tot felul de "instrumente " le ridica una impotriva celeilalte.Trezitii-va! Voi sunteti elitele care nu trebuie inhibate de nimeni, niciodată! Nu adbicati nici in aceste momente grele...protejati-va drepturile , ca sa va puteti îndeplini menirea...căci, vremurile si noi toti avem nevoie de voi!

# pacient date 31 March 2020 20:01 +2

Medicii sunt oameni cu vocație( aproape toți), carieră construită cu multă trudă, dar sistemul i-a neglijat, le-a dat salarii de muncitor.Greșeala a plecat din acest punct întrucât respectul,stima de sine și încrederea a dispărut dar ei se luptau cu sistemul ticălos ...... pentru că au depus un juramânt, de care nu se dezic. Ați dat salarii mari lui Gheorghe Popovici, lui Portocală și Kovesilor( DNA-ului și DIICOT-ului în general ) de peste 5000 euro lunar ptr dosare construite cu martori constrânși să declare ce ați dorit voi, din fericire finalizate cu ACHITARE. Voi procurori de rangul 100 stați acăsuță în fata televizorului iar medicii, asistentele sunt în linia 1, în fata COVID19, luptă pt viața noastră. Mă intreb cine este mai important, voi privilegiaților sau cei din sistemul de sănătate? Vă las pe voi cititorilor să răspundeți.

# Alex date 1 April 2020 10:14 +1

Felicitări dl. judecător, ce nu știu ceilalți este faptul ca deși salariile medicilor au fost mărite si asta trebuie spus pe nume, gratie PSD, chiar mărite sunt la jumătate fata de ale magistraților. Un medic primar are inidicele de salarizare 5 iar un magistrat cu grad echivalent (iccj) 10 sau 10,5 depinde daca este procuror sau judecător si daca nu credeți consultați legea unica de salarizare. Ceea ce nu mai știu unii este ca daca soluția unui magistrat isi găsește îndreptare uneori prin apel/contestație, la medic se numește malpraxis si este infracțiune pentru care răspunde penal si material. Judecați dvs. ce este mai important, ce categorie socio-profesională are mai multe privilegii, îndatoriri, riscuri, venituri si apoi aruncați cu noroi in medici. Încă o data felicitări pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume din funcția pe care o ocupati.

# Anna date 1 April 2020 12:44 +1

Comparatia, cum spuneam, nu face decât să 'abata" atenția de la adevăratele masuri!Mai precis , de la lipsa lor! Nu va grăbiți !.Acum e jale in spitale! Mâine, cu toate bâlbele "capetelor încoronate", va fi jale pe stradă., la serviciu..in școli !A se vedea Italia...Comparatiile si discutiile interminabile de genul; cine? cand ? de ce? ..nu fac decat sa amâne adevarul ! Nu adbicati! Spuneti adevărul! Protejati-va si protejati-ne! Noi toti avem nevoie de voi!Avem nevoie de probitatea voastră profesionala! Indiferent cat de mult se vor strădui să scoată la iveală doar excepțiile, noi toti, ca sa putem trai in siguranta, sa ne creștem copiii fără să ne fie frică, avem nevoie de voi!

# Marin TULUS, Olt date 1 April 2020 19:44 0

I/auzi cine /l strigă pe Dumnezeu?!Unde esti Dumnezeule să-l vezi pe cel care m/a judecat si nu m/a judecat drept!Nici pana azi SIIJ nu a făcut nimic în această cauză si eu am rămas cu amenda de 2000 lei aplicata de un judecator iresponsabil si mentinută de ceilalti judecatori de la Judecatoria Slatina, Curtea de Apel iar aici nu am fost citat la termen iar contestatia in anulare a fost respinsă de acest magistrat fără sa ia in consideratie motivele mele, respectiv, că nu am fost citat la termen.Coronaxirulu coruptiei a fost prezent in toate aceste instante.Da/le Doamne după faptele lor!!!!

# Pentru domnul judecător cel cugetător date 2 April 2020 10:19 +2

Comparați mere cu pere și vă mirați că nu vă iese socoteala. Sincer, pentru un judecător dați dovadă de foarte multe idei preconcepute și prejudecăți, absolut toxice în activitatea de justiție. Mi-ar fi groază să am la dumneata un proces cu un medic, pentru că nu aș avea nicio șansă. Cel mai probabil aveți o frustrare personală, dar nu ne înveninați pe toți cu ea. Aveam alte așteptări.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.11.2024 – Laura Kovesi, ministru de Justitie. Danilet, varianta de rezerva

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva