psdolt
28 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

ATENTIE LA EFECTUL DE BUMERANG AL DOSARELOR TRASE DE PAR – Studiul realizat de ASE Bucuresti dovedeste potentialul major al investitiei KMG International. Conform studiului, KMG contribuie cu 3% la bugetul Romaniei si a investit pana acum peste 1,6 miliarde de dolari. Dr. Bogdan Negrea cercetator ASE: „Cu taxele platite de KMG International la bugetul de stat in perioada 2013- 2015 s-ar fi putut construi 16.466 de gradinite, 10.466 de scoli, sau 48 de spitale”

Scris de: L.J. | pdf | print

26 September 2016 16:56
Vizualizari: 5945

In ultimii ani, o gramada de afaceri au fost inchise si o serie de firme de prim rang au fost bagate in faliment prin actiunile parchetelor, vaduvind bugetul Romaniei de sume considerabile. Dosare care au fost deschise la ani buni dupa data la care ar fi fost savarsite presupuse fapte in materia privatizarilor au facut ca investitori straini cu imens potential financiar sa fie reticenti in a-si mai plasa banii in Romania sau chiar si-au inchis afacerile. Dosarul “Rompetrol 2”, instrumentat de DIICOT prin reluarea anchetei dupa mai bine de 8 ani in care procurorii nu au intors nici macar o fila si nu s-a dat o solutie finala, poate sa duca la un astfel de deznodamant nefericit. Dovada ca potentialul Rompetrol si aportul KMG International la PIB-ul Romaniei este imens, il reprezinta Studiul de impact al activitatilor si operatiunilor desfasurate de KMG International, efectuat de Academia de Studii Economice Bucuresti, in perioada iulie-septembrie 2016.


Conform studiului realizat de ASE, KMG International a realizat, in perioada 2007-2015, investitii de 1,6 miliarde de dolari, contribuind la bugetul de stat cu 3%. Datele studiului realizat de Academia de Studii Economice din Bucuresti releva ca investitorul strain de relevanta majora pentru Romania, KMG International, contribuie la securitatea energetica a Romaniei, asigurand 44,6% din capacitatea de rafinare a tarii.

Datele studiului de impact al activitatilor si operatiunilor desfasurate de KMG International au fost facute publice in cadrul unui eveniment desfasurat luni, 26 septembrie 2016, in Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, la coferinta participand Dr. Bogdan Negrea, profesor si cercetator al ASE, precum si Azamat Zhangulov, Vice-presedinte Senior al KMG International.

Prezentam in continuare comunicatul KMG International din data de 26 septembrie 2016:

KMG International – un contribuabil major al economiei Romaniei

KMG International este un investitor strain de relevanta majora pentru Romania, ce contribuie cu 3% la bugetul de stat, realizand investitii de 1,6 miliarde de dolari in perioada 2007-2015, si asigurand 44,6% din capacitatea de rafinare a tarii si contribuind astfel la securitatea energetica a Romaniei, conform unui studiu realizat de Academia de Studii Economice din Bucuresti in perioada iulie-septembrie 2016.

KazMunayGas – compania nationala de petrol din Kazahstan – a luat decizia strategica de a intra in 2007 pe piata europeana prin Romania atunci cand a achizitionat fostul Grup Rompetrol. Pe langa investitiile straine menite sa creasca capacitatea de procesare a rafinariei Petromidia si sa sporeasca competitivitatea companiei prin oferirea de produse de calitate superioara la standarde internationale, actionarul KMGI ofera Romaniei o alternativa la petrolul rusesc furnizand un flux constant de petrol din perimetrul Tengiz, contribuind astfel si la securitatea energetica a regiunii. Acesta este un aspect important daca luam in considerare faptul ca Romania mai are doar trei rafinarii producatoare de carburanti, fata de 11 in 1990. In acel moment, capacitatea totala de rafinare a tarii era de 32 milioane tone pe an, fata de doar 11 milioane tone/ an in 2016”, a declarat Azamat Zhangulov, Vice-presedinte Senior al KMG International.

Indicatorii financiari si operationali au relevanta pentru specialisti, dar prin analiza Leontief putem vedea valoarea adaugata adusa de companie pentru intreaga societate. De exemplu, cu taxele platite de KMG International la bugetul de stat in perioada 2013- 2015 (5,1 miliarde de dolari) s-ar fi putut construi 16.466 de gradinite, 10.466 de scoli, sau 48 de spitale, in timp ce pentru fiecare loc de munca creat, Grupul genereaza indirect alte 2,25 locuri de munca in economie. Studiul este unic, fiind si prima data cand o institutie academica intreprinde o astfel de analiza asupra impactului direct, indirect si indus pe care un mare jucator economic il are la cresterea economica si bunastarea tarii”, a declarat Dr. Bogdan Negrea, profesor si cercetator al ASE.

Studiul subliniaza contributia KMG International la securitatea energetica a Romaniei in contextul pietelor europene a energiei si petrolului, capacitatea de a acoperi 70% din cererea autohtona de produse petroliere prin rafinariile Petromidia si Vega, contributia la diversificarea surselor de aprovizionare ale Europei (Kazahstan are rezerve estimate de 30 miliarde barili de petrol) si la rezervele de urgenta – obligatorii pentru securitatea nationala a Romaniei, dar si productia sustenabila de energie in conformitate cu legislatia europeana si nationala de mediu (Petromidia este prima rafinarie care s-a aliniat la standardul Euro5 si producand exclusiv carburanti cu un continut de sulf de 10 ppm).

Impactul economic este evaluat prin prisma contributiei la veniturile guvernamentale prin plata taxelor, colectarea controlata a accizelor (KMGI detine 4 antrepozite fiscale prin Rompetrol Rafinare si Rompetrol Gas) si contributia la Produsul Intern Brut (cu o valoare adaugata bruta de 0,6 miliarde de dolari doar in 2015). Grupul are o contributie semnificativa si la balanta comerciala a Romaniei prin exportul de produse finite (produse rafinate si petrochimice) in special in zona Marii Negre. Valoarea exporturilor reprezinta peste 4% din valoarea totala a exporturilor generate de industria prelucratoare, Grupul fiind principalul exportator de produse petroliere (Rompetrol Rafinare a exportat in 2015 aproximativ 2 milioane tone de carburanti in valoare de peste 2 miliarde $).

Impactul Grupului este dat si de contributia sa la recrutarea si dezvoltarea de specialisti in sectorul petrolier si petrochimie si angajarea de forta de munca tanara (mai ales in contextul ratei semnificative a somajului pentru grupa de varsta “sub 34 de ani” la nivel national, in special in regiunile Sud si Sud-Est). Prin programe comunitare derulate la nivel national, sponsorizari de proiecte si initiative ale angajatilor, KMGI a investit in ultimii 7 ani peste 10 milioane $ in proiecte de sanatate, protectia mediului, cultura, educatie si leadership, demonstrand ca este un cetatean corporativ responsabil.

Studiul dovedeste nivelul inalt de competitivitate al KMG International datorat actionarului sau majoritar -statul kazah, prin compania nationala KazMunayGas, ce asigura finantarea si capitalul de lucru, acces direct la resurse de petrol (perimetrele Tengiz si Kashagan), un flux continuu de aprovizionare, dar si investitii in extinderea retelei de distributie in 6 tari europene. Grupul mai detine si companii de servicii industriale si petrochimie (rafinaria Vega este singurul producator din Romania de bitum modificat cu polimeri, n-hexan si produse de nisa – solventi, combustibili speciali etc.).

Studiul este disponibil atat in limba romana, cat si in engleza, si poate fi descarcat de pe site-ul www.rompetrol.com/publications-and-speeches/annual-reports.

Despre KazMunayGas NC

NC “KazMunayGas” JSC este compania nationala de petrol din Kazahstan, cu operatiuni de explorare, productie, rafinare si transport, reprezentand interesele statului kazah in industria de petrol si gaze. 90% din actiunile KMG sunt detinute de fondul suveran Samruk Kazyna, in timp ce restul de 10% din actiuni sunt controlate de Banca Nationala a Republicii Kazahstan. KMG cuprinde 220 de companii si are 80.000 de angajati, fiind al doilea cel mai mare angajator din Kazahstan.

KMG este o companie integrata de petrol si gaze ce asigura 28% din productia totala de petrol si gaz condensat a Republicii Kazahstan si 16% din productia de gaze naturale. in acelasi timp, compania asigura 65% din capacitatea de transport de petrol a tarii prin 2 conducte, 77% din capacitatea de transport pe mare prin petrolierele operate din portul Atyrau si 95% din capacitatea de transport a gazelor naturale prin conducte principale. Mai mult, compania rafineaza 82% din petrolul kazah si detine o cota de 17% din piata locala de distributie a produselor petroliere. In primele luni din 2016, KMG a extras 11,32 milioane tone de titei, comparativ cu 22,67 milioane tone in intreg anul 2015.

Despre KMG International

Detinut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfasoara operatiuni semnificative in sectoarele de rafinare si petrochimie, retail, trading, upstream si servicii industriale pe 11 piete principale. in Romania, Grupul controleaza rafinaria Petromidia Navodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinaria Vega Ploiesti - cel mai vechi combinat petrochimic, lansat in 1905 – dar si o retea de distributie a carburantilor cu peste 716 puncte de vanzare, 10 depozite, 230 statii GPL si 9.000 de statii de butelii.

Valoarea totala a investitiilor realizate in proiectul european al KazMunayGas/KMG International se ridica la 4 miliarde de dolari (incluzand pretul de achizitie), in vreme ce nivelul contributiilor la bugetul de stat al Romaniei s-au ridicat la peste 12 miliarde de dolari in perioada 2007-2015.

Departamentul de Relatii Publice

KMG International"

Comentarii

# DODI date 26 September 2016 17:20 +7

Ciolanis cu gașca lui de micimani nu au nici inteligența și nici bunăvoința de a-și studia fișa postului, ca să realizeze că ar trebui să se preocupe de țara numită România, nu de turism pe banii țării. În altă ordine de idei, ar trebui ca cineva să le traducă din română în germană aceste studii poate, ar avea ceva interes pentru ele. Ori ei, ca niște marionete corecte ce sunt, nu citesc decât bilețele primite de la UE și în care interesul național este catalogat ca fiind desuet și cu rezonanțe comunistoide. Când ai o traducătoare cu este pruna stricată nu poați avea pretenții de la traduceri corecte ale interesului național. Dimpotrivă ceea ce a scăpat până acum nedistrus, sigur va fi distrus.

# Edelweiss date 26 September 2016 17:46 +4

Jawohl, Fraulein Dodă! Că liftele astea bavareze nu au altă grijă decât să stabilească 1118 lei / vara și 1175 de lei iarna pentru fiecare maimuță a deșertului primită NELEGAL în țară. Asta în condițiile în care salariul minim din Ro este de 1.200 de lei, pensia minimă de 400 de lei, iar în legea 277 și 416, până mai astă vară, erau niște prevederi care sistau orice asistență socială nevoiașilor care apucă să aibă vreun leu restant la taxe și impozite. Așadar, liftele alogene (tautologie intenționată) nu au în fișa postului decât „Jawohl, Frau Aisha Merkel”, să desfacă bilețelul cu Schlachtordnung -ul sceleratei comunistoide și să accepte, în genunchi, transformarea Țării în califat islamic. Auzi mai nou cică s-au angajat să primească de 10 ori mai multe maimuțe ale deșertului. Alles sind klar jetzt?

# Corici date 28 September 2016 23:25 +1

Rezultatele investițiilor KMG în România mi se par impresionante! Valoarea exporturilor realizate de Rompetrol reprezintă 4% din valoarea totală a exporturilor generate de toată industria prelucrătoare din România. Rompetrol este principalul nostru exportator de produse petroliere! Astfel de studii ar trebui făcute despre toate companiile mari din România – ca să vedem cine ne sprijină cu adevărat țara și cine încearcă doar să profite de pe urma noastră. Taxele plătite de KMG Internaţional la bugetul de stat în perioada 2013-2015 se ridică la 5,1 miliarde de dolari, sume cu care s-ar fi putut construi 16.466 de grădiniţe, 10.466 de şcoli sau 48 de spitale.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.11.2024 – Laura Kovesi, ministru de Justitie. Danilet, varianta de rezerva

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva