psdolt
27 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

ALEGERI BAROUL BUCURESTI – Avocatul Sebastian Cudrici, candidat pentru functia de decan: „Voi initia demersuri pentru recunoasterea faptului ca Baroul Bucuresti are dreptul la o parte din cladirea Palatului de Justitie!”

Scris de: Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print

4 May 2011 14:11
Vizualizari: 10277

In data de 21 mai 2011 au loc alegerile pentru functiile de conducere ale Baroului Bucuresti, condus in prezent de decanul Ilie Iordachescu. Avocatul Sebastian Cudrici (foto) candideaza atat pentru pozitia de decan, cat si pentru cea de consilier. Cu o vechime de 13 ani in Baroul Bucuresti, Sebastian Cudrici, in varsta de 41 de ani, este specializat pe domeniile civil si contencios-administrativ, clientii sai fiind preponderent dintre cei care revendica despagubiri pentru proprietatile din Basarabia si Cadrilater, pierdute in perioada 1940 – 1944. Avocatul Sebastian Cudrici a acordat un interviu pentru Lumeajustitiei.ro in care isi prezinta motivele care l-au determinat sa-si depuna candidatura, dar si ce va face concret in cazul in care va fi ales.


Sunteti un avocat relativ tanar. Ce v-a determinat sa va depuneti candidatura pentru functia de decan, pentru care se bat nume grele?

Consider ca a venit momentul ca si generatia ceva tanara sa aiba un cuvant de spus in barou, in conditiile in care, in ultimii 20 de ani, acesta a fost condus numai de seniori. Pana in prezent generatia mea, a celor trecuti azi de 40 de ani si cu o vechime medie de 15 ani, nu a fost reprezentata in Consiliul Baroului si cu atat mai putin prin functia de decan. In fapt, mi-am depus candidatura atat pentru functia de decan, dar si pentru demnitatea de consilier. Generatia mea a ajuns la maturitate profesionala si poate aduce un plus de valoare in Baroul Bucuresti unde sunt atatea de schimbat si reformat.

Ce aveti de reprosat fostilor decani si fostilor consilieri care s-au succedat pana acum? Ce trebuiau sa faca si n-au facut, in opinia dvs?

Cativa ani am tot urmarit un afis de pe avizierul Baroului, din str. Dr. Raureanu, in care se prezenta un work-shop organizat la Londra, pe tema marketingului si managementul firmelor de avocatura. Una din instructiuni viza cum se construieste relatia avocat-client si unele probleme intalnite la incasarea onorariilor, in cazul clientilor de tipul corporatiilor internationale. Marturisesc ca nici in facultate si nici in barou nu am avut ocazia sa invat modul in care se poate comunica cu un client de acest gen, nici macar cum se tarifeaza o prestatie avocatiala. Am fost nevoit sa invat din mers si „pe furate”, de la unele case mari de avocatura cu care aveam contacte. Mi-as fi dorit pe atunci ca baroul in care eram membru sa-mi ofere suportul, sub forma unui curs sau unui material de specialitate si stiu ca la fel ca mine, suntem multi avocati care ne lovim de fel de fel de probleme specifice profesiei noastre, asupra carora se pastreaza o discretie pe care personal nu o inteleg. De altfel, daca voi ajunge in conducerea Baroului sau in Consiliu voi milita pentru pregatirea corpului avocatilor si pe aspectele mai putin cunoscute, tocmai in ideea ca fiecare avocat sa simta ca are un sprijin in baroul din care face parte. Pe de alta parte, Baroul Bucuresti nu a reglementat un fenomen care afecteaza corpul avocatilor, respectiv nu a impus niste onorarii minimale pentru anumite prestatii specifice. Si ma refer aici la situatiile acelor avocati a caror „loc de munca” este la intrarea in instante si care atrag clienti cu onorarii neserios de mici. Problema nu e ca se strica piata, dar o prestatie calificata a unui avocat nu se poate face fara un onorariu decent, care sa si oblige la o prestatie responsabila. Ori tocmai aici breasla noastra are de suferit ca imagine, fiind destule pareri negative printre justitiabili care acrediteaza ideea ca avem printre noi persoane neserioase.

Concret, daca veti fi ales decan, care vor fi primele dvs. masuri?

As pleda in primul rand pentru stabilirea unor onorarii minimale, cu caracter de recomandare. As numi niste comisii formate din avocati specializati, care sa permita avocatilor sa-si declare anumite specializari, pe ramuri de drept la fel ca in situatia doctorilor. In prezent, clientii au probleme in alegerea unui avocat, pentru ca toti sunt „generalisti”, adica sustin ca se pricep la toate. Ori cine practica profesia de avocat stie ca fiecare are o zona pe care exceleaza si in care este cel mai calificat sa asigure o reprezentare de calitate. O alta masura care as adopta-o ar fi infiintarea functiei de secretar al biroului de avocatura, functie care a existat in perioada interbelica. Aceasta functie ar ameliora relatia client-avocat si ar degreva avocatul de toate acele sarcini marunte care ii iau din timp. Chiar ar trebui recunoscuta ca profesie – functia de secretar al biroului de avocatura. In alta ordine de idei, voi initia demersuri pentru recunoasterea faptului ca Baroul Bucuresti are dreptul la o parte din cladirea Palatului de Justitie, acesta fiind conform documentelor vremii construit si dat in folosinta in 1882, in timpul lui Carol I, cladirea fiind pe atunci in coproprietate cu Ministerul Justitiei si Corpul de Avocati Bucuresti. In prezent, in Palatul de Justitie nu a mai ramas decat biblioteca si sediul UNBR, intr-o zona restransa. Imobilul pe care il detine in prezent Baroul Bucuresti pe str. Dr. Raureanu este unul devastat de vreme si cutremure, marcat cu bulina rosie, fiind nesigur pentru cei se afla in el. Voi face demersuri pentru un nou sediu, ori prin alocarea unui spatiu mai mare in Palatul de Justitie ori prin despagubirea de catre stat, astfel incat cu sumele obtinute sa se poata cumpara sau construi un nou sediu. Nu in ultimul rand, voi solicita elaborarea unor contracte tip de asistenta juridica, mai amplu si clar formulate la capitolul clauze si cu elemente de siguranta, care sa protejeze avocatul si onorariile pe care acesta le are de incasat.

Cum comentati faptul ca desi in instante si parchete se mai incalca drepturile justitiabililor, barourile prefera sa nu ia nicio pozitie si sa accepte incalcarea drepturilor acestora. Veti face la fel daca veti ajunge decan ori consilier?

As dori sa evitam orice conflict avocati – magistrati, in fond cele doua bresele trebuie sa coopereze pentru buna infaptuire a Justitiei. Insa cred ca solutia nu o constituie „iesirea in strada” sau forme publice de protest, ci trebuie organizate cat mai multe intalniri de lucru intre magistrati si avocati, trebuie ca barourile sa sprijine implementarea practicii unitare, astfel incat sa se asigure predictibilitatea solutiilor si suspiciunile sa dispara.

S-a acuzat mai mereu faptul ca nu exista suficienta transparenta in Baroul Bucuresti, mai cu seama in ceea ce priveste gestionarea sumelor colectate periodic de la avocati, dar si in ceea ce priveste fondurile de casa de asigurari. Aveti o politica in aceasta privinta?

Pentru a risipi orice indoiala, voi milita pentru ca toate hotararile, trecute si viitoare ale Consiliului Baroului Bucuresti, privind ambele problematici de care m-ati intrebat sa fie publice, sa poata fi consultate oricand la biblioteca de catre orice membru al baroului. Stiu ca au existat frecvent discutii si suspiciuni printre colegi cu privire la fonduri, dar in fiecare an, in adunarile generale s-a aprobat descarcarea de gestiune. Probabil solutia e ca bilanturile anuale care preced adunarile generale sa fie aduse din timp la cunostinta membrilor barourilor, astfel incat lipsa de informatie sa nu mai genereze speculatii.

Din experienta dvs. ce le recomandati tinerilor avocati, care au pasit de curand in profesie, pentru a reusi? Care sunt calitatile pe care trebuie sa le cultive?

Sa fie demni, sa se pregateasca sa fie cei mai buni si sa vada in clienti si magistrati parteneri cu care sa poarte relatii oneste indiferent de situatie. Partea materiala va veni mai devreme sau mai tarziu, dar fara incredere castigata, un avocat nu-si poate consolida un nume si o reputatie. Conteaza foarte mult cum te prezinti ca avocat, atat in fata clientului, cat si a magistratului si asta e principala carte de vizita.

Comentarii

# baschini date 4 May 2011 20:22 +7

:-| bravos, in sfarsit articol cu avocat - lumea juridica are multe milioane de parati si reclamanti, zeci de mii de juristi si avocati - deocamdata numai articolele cu judecatori sau procurori si daca ajung ei la CSM asta fiind tare plictisitor pentru ceilalti ; avocatul zice el ce zice si poate ca va reusi in ceea ce vrea : mult succes; intrebare pentru prima data in media : oare de ce avocatii precum doamna macovei sau doamna weber nu au vrut sa candideze vreodata la CSM ? lipsa de bani multi ? nepasare fata de soarta omului in fata justitiei in general ? oare cine si cand raspunde la asemenea intrebare ? intrebare nr 2 : cand terminam cu cele 2 barouri ? de juristii nu devin avocati fara examen ? lumea juridica ar trebui sa trateze asemenea tematica

# Succes d-le Sebastian! date 4 May 2011 20:37 +8

E nevoie de persoane noi in Baroul Bucuresti. Prea s-au perindat aceeasi, mereu aceeasi si lucrurile se vede ca nu merg bine. Succes d-le avocat, o sa aveti nevoie din plin in fata batranilor care se agata de scaunele din barou :P

# Roxana Moisin date 5 May 2011 01:58 -7

Va informez pe aceasta cale ca am si eu un prieten care candideaza pentru postul de decan si consilier. Se numeste Av. Cristian Alin Gadea http://www.cabinetavocatcristianalingadea.com Ii uram succes. Eu si prietenii mei, cei care-l cunosc.

# destept baiat date 5 May 2011 02:14 -6

frunte inalta , semn de de inteligenta .

# cetateanu romam date 5 May 2011 13:04 +2

baroul bucuresti sa aibe pretentii la o parte din din palatul justitiei atunci cand va fi proprietar pe acea parte pe care o revendica. pana atunci ciocu mic

# exista documnete din epoca .avocat sebastian cudrici date 6 May 2011 12:16 +1


Citeza pe cetateanu romam
baroul bucuresti sa aibe pretentii la o parte din din palatul justitiei atunci cand va fi proprietar pe acea parte pe care o revendica. pana atunci ciocu mic

# radu date 6 May 2011 15:51 +7

Sebi esti cel mai potrivit pentru functia de decan mult succes !!!  :-)

# Succes d-le Avocat date 6 May 2011 19:23 +6

Sunte-ti cel mai potrivit pentru aceasta functie un om cu multa experienta multa bafta la alegeri sper sa iesiti invingator d-le avocat 

# Succes d-le Cudrici date 6 May 2011 19:25 +5

Sper sa ocupati functia de decan sau consilier in baroul bucuresti sunte-ti cel mai potrivit pt aceste functii sper sa ii invinge-ti pe ceilalti in alegeri mult succes d-le avocat 

# chef de chef date 9 May 2011 16:48 -4

D-a,d-a, trebui-e sa iesi-ti decan, dl-e Cudrici, m-ai ales daca vre-ti sa "cuceri-ti" si palatul de justi-ti-e. Poate dupa a-ceia vre-ti sa cuceri-ti si Porti-le de Fier 3, ca Bucurestiul e ocupat. De mafiot-i.

# anonim date 6 May 2011 19:29 +4

Domnule Av. Cudrici va sustinem din toate punctele de vedere si sper sa si ajungeti in functia de decan acolo unde va este locul succes la alegeri pe 21 mai 

# bucurestiul va sustine date 6 May 2011 19:33 +5

mult succes in alegeri si sper sa ajungeti in functia de decan si sa va indepliniti toate dorintele pe care le aveti pentru aceasta functie ... 

# OFFFFF!!! date 9 May 2011 16:20 -4

Vreti sa fiti decan in conditiile in care tocmai dvs propuneti sa incalcati caracterul absolut al independentei profesiei? Tocmai independenta profesiei impiedica impunerea onorariilor minimale domnule Cudrici. Mai grav este daca va inchipuiti ca ati si reusi acest lucru. Ma minunez in fiecare zi cate fenomene avem in barou

# avocat sebastian cudrici date 9 May 2011 17:48 +4

Nu tin mortis sa fiu decan. Sunt de acord cu caracterul liber al exercitariii profesiei. Nu inteleg de ce piata libera nu se aplica si bunaoara la Notariatul Public sau la executorii judecatoresti, unde exista normative menite sa apere independenta, prestigiul si chiar bunastarea tuturor membrilor acelor profesii. Teza enuntata spre dezbatere publica propusa de mine suporta comentarii si de ce nu chiar amendari asa cum a faceti dvs. Este meritoriu ca ati acceptata dezbaterea publica a acestei teme, chiar daca aveti o opinie care nu este in concordanta cu a mea. In aceasta ordine de idei, va sunt recunoscator pentru cele aratate. Toate cele bune!

# avocat sebastian cudrici date 9 May 2011 17:57 +4

propunerea mea are in vedere un caracter de recomandare din partea forului profesional si propune ca si criterii : vechimea, experienta si specializarea avocatui in problema de drept

# Calin Dragu date 14 May 2011 12:25 0

Buna initiativa aveti? Informati membrii avocati despre cei care candideaza. DAR, VAD ca aveti privilegiati. Ce-i reprosez administr. acestui site? Tocmai asta. Uite aici un candidat foarte bun. Multi il cunosc. EU il recomand desi sunt doar un client. http://www.cabinetavocatcristianalingadea.com.Votati pentru demnitatile de: decan (pozitia 4 in BULETINUL E VOT) si consilier (pozitia 33 IN BULETINUL DE VOT), al BAROULUI Bucuresti - Av. CRISTIAN ALIN GADEA - http://www.youtube.com/watch?v=u5RYl-KCTFU.Motto-ul campaniei candidatului Cristian-Alin Gadea la demnitatea de Decan al Baroului Bucuresti: intelepciune, forta, frumusete, adevar, dreptate, lumina spirituala.  Vezi aici interviul lui de pe avocatnet, identic cu platforma lui electorala.Veniti la vot cat mai multi si astfel voturile la cel de-al 2-lea tur de scrutin nu vor mai putea fi  "aranjate"!http://www.avocatnet.ro/index.html/articles?id=24449. INTERESE: APOLITIC.NU-i mai alegeti pe cei din vechea conducere care au nerusin

# av. Viorel Baicu date 16 May 2011 14:28 0

Il cunosc pe dl. av. Cudrici Sebastian. E preocupat permanent de perfectionarea sa profesionala, dar este si un bun coleg care intelege sa ofere oricand, deschis, celorlalti din experienta sa. Succes !

# avocat cudrici sebastian date 20 May 2011 20:59 0

Alegeri pentru Baroul Bucuresti / Vezi care sunt mizele si cine sunt candidatii la demnitatea de decan de Victor Cozmei HotNews.ro Joi, 19 mai 2011, 16:09 Actualitate | Esenţial Membrii Baroului Bucuresti isi vor alege sambata, 21 mai, o noua conducere. Noua avocati s-au inscris la alegerile pentru demnitatea de decan, iar mizele sunt mari avand in vedere ca vorbim de cel mai mare barou din tara si cel mai influent din cadrul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR). In ultima vreme, Baroul Bucuresti a fost tinta multor critici care fie se referau la modul de gestionare a banilor si a taxelor incasate de la avocati, fie aveau in vedere slaba reactie a Baroului in probleme ce vizau activitatea avocatilor, fie atingeau problema incompatibilitatii avocatilor care au rude printre judecatorii de la instantele unde profeseaza. Care este miza alegerilor pentru Baroul Bucuresti Alegerile pentru conducerea Baroului Bucuresti au o importanta deosebita avand in vedere ca vorbim de cel mai mare Barou din tara (aproximativ 12.000 de avocati inregistrati dintr-un total de 21.000 la nivel national) si de cel mai influent si puternic membru din cadrul uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), un fel de "guvern al avocatilor". Pentru a intelege importanta alegerilor din cadrul Baroului Bucuresti, trebuie mentionat ca organul executiv al Consiliului U.N.B.R., Comisia permanenta, se compune din 15 membri, dintre care 5 membri sunt reprezentanti ai Baroului Bucuresti, iar 10 membri sunt reprezentanti ai celorlalte barouri din tara. UNBR organizeaza examenul de primire in profesia de avocat si de dobandire a titlului profesional de avocat definitiv. Pe langa alte atributii, UNBR se ocupa si de anularea hotararilor barourilor pentru cauze de nelegalitate si rezolva plangerile si contestatiile facute impotriva hotararilor adoptate de consiliile barourilor. Conducerea Baroului Bucuresti, pe langa diverse initiative privind modificarea si perfectionarea legislatiei in domeniu, dialogul cu magistratura si ceilalti factori implicati in distribuirea dreptatii, precum si raporturile cu celelalte puteri ale statului, se ocupa de masurile pentru organizarea controlului profesional, disciplinar si deontologic si de solutionarea sesizarilor si reclamatiilor. Mai mult, conducerea Baroului modifica si da publicitatii tabloul anual al avocatilor, membri ai baroului, si il comunica celor in drept, verifica si constata indeplinirea conditiilor legale ale cererilor de primire in profesie si aproba primirea in profesie cu examen sau cu scutire de examen si hotaraste asupra starii de incompatibilitate si asupra incetarii acesteia. Baroul Bucuresti este condus de un Consiliu format din 15 membri/consilieri, coordonati de Decanul Baroului si de doi prodecani. Consiliul este ales pentru o perioada de 4 ani. Actualul Consiliu al Baroului Bucuresti este ales pentru mandatul 2007-2011. In cadrul Baroului Bucuresti sunt inregistrati aproximativ 12.000 de avocati, dupa cum sustinea intr-un interviu acordat in septembrie 2010 chiar actualul decan al baroului, Ilie Iordachescu. Pentru demnitatea de decan al Baroului Bucuresti, s-au inscris 9 candidati, iar pentru posturile de consilier s-au inscris 66 de candidati. Pentru demnitatea de Decan al Baroului Bucuresti, au fost validati urmatorii candidati: •Camarascu Mihail-Alexandru •Cudrici Eugen-Sebastian •Friedman-Nicolescu Iosif •Gadea Cristian-Alin •Giugula Mihai-Doru •Ilie-Iordachescu Ion •Maduta Sorin Dinu •Stoica Mihnea-Octavian •Teodosiu Flavia-Cristina Vezi aici lista finala si completa cu candidatii la alegerile pentru Baroul Bucuresti 2011. Baroul Bucuresti, criticat pentru activitatea din perioada 2008 - 2011 Baroul Bucuresti a fost mereu tinta a multor critici, atat din partea unor mebri, cat si a celor din afara lui. Criticile fie se referau la modul de gestionare a banilor si a taxelor incasate de la avocati, fie aveau in vedere slaba reactie a Baroului in probleme ce vizau viata si activitatea avocatilor, fie atingeau problema incompatibilitatii avocatilor care, individual sau ca parti ale unei societati de avocatura, au rude printre judecatorii de la instantele unde profeseaza. Gheorghe Piperea Foto: AgerpresAvocatul Gheorghe Piperea, fondatorul societatii "Piperea & Asociatii", scrie intr-o postare pe blogul sau intitulata "Alegeri la Barou. Nimic interesant", ca "in perioada 2008-2011 s-au intimplat multe lucruri importante pentru avocati, dar care nu prea au fost cunoscute decit de la televizor, reactia baroului fiind intotdeauna intirziata si inadecvata". Piperea aminteste de mai multe modificari ale legii avocatilor, discutate si aprobate in parlament, "cum ar fi cele referitoare la pregatirea profesionala continua a avocatilor, obligatorie sub sanctiunea excluderii din profesie prin refuzul innoirii licentei de avocat, si extinderea obligativitatii examenului la judecatori". Avocatul mai vorbeste si de "amendamente ridicole de genul definitivarii in profesie a avocatilor stagiari care sunt presedinti de consiliu judetean sau deputati (oare ce demnitar de acest gen este stagiar in avocatura?) si cu amendamente nedemne care inlaturau raspunderea penala a avocatilor care si-ar fi instigat sau ajutat clientii la savirsirea unor fapte penale ori la acoperirea acestora. Bine ca a aflat presa si, in urma scandalului, amendamentul a fost abrogat prin OUG." Gheorghe Piperea aminteste relaxarea conditiilor "in care se aplica normele relative la incompatibilitatea avocatilor care, individual sau ca parti ale unei societati de avocatura, au rude printre judecatorii de la instantele unde profeseaza. Or, aceasta este una dintre cele mai delicate probleme de concurenta profesionala neloiala, fata de care niciodata, nicicind Baroul Bucuresti sau UNBR nu au luat vreo masura, intrucit marile firme de avocati, cu sau fara parteneri selectati dintre "demnitarii" nostri profesionali, sunt cele cu care ceilalti avocati trebuie sa concureze". (N.r. Statutul profesiei de avocat, Articolul 41. "Interdictia exercitarii profesiei de avocat in cazurile prevazute de Lege priveste instantele, parchetele de pe langa acestea, si organele de cercetare penala la care lucreaza ruda, sotul sau afinul avocatului pana la gradul al treilea inclusiv". Sursa ) Site-ul Luju.ro, intr-un comentariu, scrie ca in cadrul Baroului Bucuresti "domneste suspiciunea, neincrederea si lipsa de respect". "Este pentru prima data de la Revolutie incoace cand candidatii s-au polarizat in grupuri si si-au facut campanie electorala sadea. Este pentru prima data cand avocatii ies masiv sa-si strige nemultumirile in presa si alte mijloace de informare. Cand ataca la baioneta conducerea baroului. Adevarul e ca s-a ajuns prea departe cu umilirea avocatului, vazut doar ca o vaca de muls, care daca nu-si plateste taxele catre un barou care nu face nimic pentru el decat sa-i ceara bani, e automat suspendat din functie. O masura abuziva care a dus la existenta a aproape 3000 de avocati suspendati in Baroul Bucuresti pentru neplata taxelor." Sursa citata mai scrie ca "Baroul Bucuresti, desi are un site propriu nu a postat fotografiile si CV-urile candidatilor, nu a prezentat un proiect al acestora sau o dezbatere publica". Imaginea Baroului Bucuresti, afectata de arestarile unor avocati pentru mita sau trafic de influenta In plus, in ultimele luni, imaginea Baroului Bucuresti a fost serios sifonata dupa ce mai multi avocati membri au fost retinuti pentru mita sau trafic de influenta. Pe 7 martie 2011, un avocat al Baroului Bucuresti a fost retinut, dupa ce ar fi pretins de la un barbat 6.000 de euro pentru a interveni pe langa un angajat din cadrul Institutului de Medicina Legala in scopul obtinerii unui act medico-legal care i-ar fi putut ameliora situatia juridica. Pe 2 martie, Marius Catalin Stancescu, avocat in Baroul Bucuresti, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru infractiuni de trafic de influenta in forma continuata, potrivit unui comunicat al DNA. Avocatul primise cateva zeci de mii de euro, prin intermediul S.C. Amerisco Enterprises Ltd, societate de tip off shore, pentru a interveni pe langa comisari din cadrul Garzii Financiare - Comisariatul General. Pe 3 mai 2011, Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Cluj au anuntat ca efectueaza cercetari penale fata de inculpatul Szekely Adalbert Cornel, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta. In octombrie 2010, un avocat din Baroul Bucuresti a fost cercetat in libertate pentru dare de mita, procurorii anticoruptie acuzandu-l ca i-a dat unui agent de politie 500 de lei pentru a nu-l retine pe clientul sau, acuzat de furt calificat. Cine sunt avocatii candidati la demnitatea de decan a Baroului Bucuresti Ion-Ilie Iordachescu, actualul decan al Baroului Bucuresti, si-a depus candidatura pentru un nou mandat. Iordachescu este membru al Ilie Iordachescu Foto: AgerpresBaroului din 1992 si a fost ales decan in 2008. Iordachescu este consilier al UNBR si lector in cadrul Institutului National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor. Ion-Ilie Iordachescu este cunoscut si pentru faptul ca este unul dintre avocatii senatorului Catalin Voicu, care este acuzat ca ar fi primit sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni pe langa judecatori si politisti spre a obtine decizii favorabile in dosarele in care acestia erau implicati. In dosarul lui Voicu judecat la ICCJ, Iordachescu a sustinut ca, in preziua arestarii clientului sau, in presa se gaseau deja interceptarile discutiilor dintre Floarea si Voicu, tocmai pentru a confirma ca sustinerile DNA de influentare a martorului sunt reale. "De unde a stiut mass-media ca Voicu Catalin a influentat pe Radu Dan Floarea? ", s-a intrebat decanul Baroului Bucuresti. Presedintele completului de judecata, magistratul Lidia Stanciu, i-a raspuns: "Nu are relevanta pentru acest complet, nu are legatura cu cauza, nu ne intereseaza, va rog, rezumati-va". Iordachescu a dat dreptate instantei si a trecut peste pledoaria despre presa. (Sursa) La inceputul anului, intr-un interviu acordat presei, Iordachescu sustinea ca, in calitatea de decan al Baroului Bucuresti, este multumit de eforturile facute pentru protejarea profesiei de avocat si a enumerat cateva din realizarile mandatului sau. (Sursa) Intr-un alt interviu, Iordachescu a vorbit in termeni critici despre activitatea CEDO. El a calificat unele decizii ale instantei europene in materia retrocedarii caselor nationalizate ca fiind "contrare", acuzand magistratii europeni ca au judecat fara sa "observe complexitatea cauzelor". (Sursa) Mihnea Stoica Foto: www.alegeriavocati2011.roStoica Mihnea Octavian (39 ani) este avocat membru in Baroul Bucuresti din 1997 si este in prezent consilier al Baroului. Stoica candideaza la demnitatea de decan al Baroului si este singurul candidat care propune avocatilor alegatori o echipa formata din 11 consilieri si el la conducerea Baroului. Pe site-ul lansat de echipa lui Stoica, gruparea avocatului care candideaza la alegerile din 21 mai se descrie ca fiind o "echipa reformista" si propune un program care vizeaza reforma administrativa si reproiectarea logistica a Baroului. Mihnea Stoica sustine ca "diferenta de opinii" si "de generatii" l-a determinat sa candideze la demnitatea de decan al Baroului Bucuresti si considera ca generatia tanara este mai potrivita reformarii si administrarii profesiei de avocat. (Sursa) Doru Giugula Foto: AgerpresMihai Doru Giugula (54 de ani) este avocat membru al Baroului Bucuresti din 1996 si este Consilier PSD in cadrul Consiliului Municipiului Bucuresti (CGMB). Mihai Doru Giugula a candidat, la alegerile locale din 2008, la Primaria Sectorului 3, unde a primit 9,6% din voturi, pierzand batalia in fata lui Robert Negoita. (Sursa) In decembrie 2006 a fost ales prim-vicepresedinte al Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala a PSD. Pe 20 septembrie 2007 a demisionat din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, unde ocupa functia de consilier municipal PSD. (Sursa) La sfarsitul anului 2007 a primit verdict de politie politica din partea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS). Sursele din CNSAS de la acea vreme spuneau despre Giugula ca isi urmarea si isi turna colegii din USLA. In mai 2009, Giugula a castigat procesul cu CNSAS pe care l-a dat in judecata in urma deciziei de politie politica. (Sursa) Consilierul PSD a fost si membru in Consiliul Apa Nova. (Sursa) Flavia Teodosiu Foto: avocatura.comAvocata Flavia-Cristina Teodosiu este membra a Baroului Bucuresti din 1993, ocupa functia de Consilier in cadrul Baroului Bucuresti si este specializata in mediere. (Sursa) Cristina Flavia Cristina Teodosiu este si consiliera in cadrul Consiliului UNBR. (Sursa) Flavia Teodosiu si-a depus candidatura pentru demnitatea de decan, dar si pentru cea de consilier al Baroului Bucuresti. Tatal avocatei, Flaviu Teodosiu a fost decan al Baroului Bucuresti pana in 1989. Teodosiu are, din anul 1998, un cabinet de avocatura care ii poarta numele si pe care il conduce. Ea a fost, totodata, unul dintre membrii fondatori ai societatii civile de avocati "Popovici si Asociatii". In decembrie 2008, Actionarii Fondului Proprietatea au numit-o pe avocata Flavia Teodosiu in functia de membru al Consiliului de Supraveghere al societatii, in locul secretarului de stat in Ministerul Economiei si Finantelor Catalin Doica, dupa demisa acestuia cu o luna inainte. Eugen Sebastian Cudrici candideaza atat pentru pozitia de decan, cat si pentru cea de consilier. Eugen Sebastian Cuudrici are 41 de ani si are o vechime in Baroul Bucuresti de 13 ani. Este specializat pe domeniile civil si contencios-administrativ, si, potrivit unui interviu oferit luju.ro, clientii sai sunt preponderent dintre cei care revendica despagubiri pentru proprietatile din Basarabia si Cadrilater pierdute in perioada 1940 - 1944. Sebastian Cudrici Foto: avocatura.com "Pana in prezent generatia mea, a celor trecuti azi de 40 de ani si cu o vechime medie de 15 ani, nu a fost reprezentata in Consiliul Baroului si cu atat mai putin prin functia de decan", declara Cudrici. Cudrici reproseaza actualului Barou ca "nu a reglementat un fenomen care afecteaza corpul avocatilor, respectiv nu a impus niste onorarii minimale pentru anumite prestatii specifice. Si ma refer aici la situatiile acelor avocati a caror "loc de munca" este la intrarea in instante si care atrag clienti cu onorarii neserios de mici. Problema nu e ca se strica piata, dar o prestatie calificata a unui avocat nu se poate face fara un onorariu decent, care sa si oblige la o prestatie responsabila". Eugen Sebastian Cudrici a mai candidat pentru functia de decan al Baroului Bucuresti si la alegerile din 2008. Avocatul Iosif Friedman-Nicolescu (58 de ani) este doctor in stiinte juridice al Institutului de Cercetari Juridice "Academician Andrei Radulescu" al Academiei Romane si cercetator stiintific la acelasi institut. Iosif Friedman-Nicolescu este avocat in cadrul Baroului Bucuresti din 1983. (Sursa) Si in 2008, Friedman-Nicolescu s-a inscris pentru alegerile la demnitatea de decan al Baroului Bucuresti. (Sursa) Intr-o dezbatere inaintea alegerilor din 2007, Friedman-Nicolescu sustinea organizarea de sesiuni stiintifice pentru avocati si propunea ca Baroul sa riposteze public de fiecare data cand in presa este atacata profesia de avocat. (Sursa) Cristian Alin Gadea Foto: cabinetavocatcristianalingadea.comAvocatul Cristian-Alin Gadea candideaza la demnitatea de decan si la cea de consilier al Baroului Bucresti. Gadea a absolvit facultatea de Drept din cadrul Universitatii Ecologice din Bucuresti in 1995, iar din 1997 este membru al Baroului Bucuresti. Pe site-ul propriu, avocatul Cristian-Alin Gadea scrie ca pledeaza in procese din 1999 si pana in prezent si ca, in mai multe randuri, a fost delegat la mai multe congrese UNBR. Mai multe despre avocatul Gadea puteti citi pe site-ul sau. Avocatul Sorin Dinu Maduta (42 de ani) a fost nascut in Oradea si candideaza pentru a doua oara la demnitatea de decan al Baroului Bucuresti, prima data fiind la alegerile din 2008. Sorin Dinu Maduta a absolvit in 1997 Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si a devenit membru al Baroului Bucuresti in 1999. Sorin Dinu Maduta Foto: avocatura.com Sorin Dinu Maduta a fost in 1990 membru al PNL Bihor, iar intre 1999 si 2002 a fost Presedinte al Partidului Liberal Democrat Roman (PLDR), Filiala Bihor. In 2000 a candidat la Primaria Oradea si la Camera Deputatilor din partea PLDR. Din 2003 a devenit membru PNL in urma fuziunii partidelor, iar intre 2005 si 2008 a fost membru al PNL Sector 2 din Capitala. Potrivit CV-ului, Sorin Dinu Maduta a fost participant la Revolutia din 1989 ca militar activ, posesor al Diplomei de Merit. Intr-un interviu dinaintea alegerilor din 2008 acordat site-ului juridice.ro, Maduta se arata pentru stabilirea prin lege a unui onorariu minim pentru avocati de 10% din valoarea obiectului litigiului. "Prin stabilirea unui onorariu minimal s-ar realiza o echilibrare a veniturilor avocatilor, iar cei care pentru a-si mentine un client alaturi percep onorarii mai mici, il vor mentine pe respectivul client si cu un onorariu corespunzator valoric. Este de fapt un castig al avocatilor care nu inregistreaza in prezent venituri spectaculoase ci doar rezonabile sau mici", declara atunci Maduta. Mihail Camarascu Foto: juridice.roAvocatul Mihail-Alexandru Camarascu (59 ani) este membru al Baroului Bucuresti din 1976. Mihai Camarascu a candidat si in 2008 pentru demnitatea de decan al Baroului Bucuresti, declarand inaintea elegerilor ca abia acum indrazneste sa candideze pentru functia de consilier, dupa mai bine de 30 de ani de profesie, "ceea ce ar trebui sa dea de gandit". (Sursa) Despre programul sau, puteti citi mai multe aici. Inainte de a candida si in 2011 la demnitatea de decan al Baroului Bucuresti, Mihai Camarascu si-a incercat norocul la emisiunea "Romanii au Talent", acolo unde a interpretat o arie din "Traviata", de Verdi. Potrivit lui Camarascu, el a incercat sa urmeze Conservatorul din 1976 si 1977, dar a fost respins la proba eliminatorie. Ion Ilie Iordachescu a fost ales decan al Baroului Bucuresti pe 5 octombrie 2008, el primind 848 de voturi, cu peste 200 mai multe decat prodecanul Ion Dragne, urmatorul clasat. Ion Dragne, prodecan al Baroului Bucuresti, a fost votat atunci de 646 de avocati, fiind urmat de Viorel Pascu, cu 405 voturi. Alegerile nu au fost fara incidente, in timpul votarii, un avocat a fost surprins de organizatori cand incerca sa introduca in urna 18 buletine de vot pe care era bifat numele candidatului Ion Dragne. Cincisprezece avocati au candidat in 2008 la functia de decan al Baroului Bucuresti, ramasa vacanta din decembrie 2007, ca urmare a decesului avocatului Cristian Iordanescu ce detinea demnitatea de decan

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.11.2024 – Laura Kovesi, ministru de Justitie. Danilet, varianta de rezerva

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva