psdolt
25 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

AVOCATII, NOILE TINTE PREFERATE ALE DNA ALATURI DE POLITICIENI – In doar doua saptamani, sase avocati din Bucuresti si Bihor au fost retinuti, pusi sub urmarire penala sau trimisi in judecata. Traficul de influenta este cea mai intalnita acuzatie. Cititi lista avocatilor saltati de DNA, invinuiti sau trimisi in judecata in luna ianuarie

Scris de: G.T. | pdf | print

21 February 2014 16:06
Vizualizari: 5705

DNA pare sa aiba in ultima vreme o noua tinta preferata, desigur in afara politicienilor. Este vorba despre avocati. Doar in a doua parte a lunii ianuarie procurorii DNA au retinut, inceput urmarirea penala si trimis in judecata sase avocati. Un numar destul de mare zicem noi pentru o perioada atat de mica.

Cea mai intalnita acuzatie este de cea de trafic de influenta. Exista insa si cazuri in care avocatii au fost acuzati de santaj sau incercare de determinare a marturiei mincinoase, in dosare extrem de subtiri insa in care faptele ce li se imputa acestora par sa fie cusute cu ata alba.


Interesant este ca dupa “forcing-ul” DNA din a doua jumatate a lunii ianuarie, in primele trei saptamani ale lunii februarie nu a mai existat niciun caz de avocat care sa fie saltat de DNA sau trimis in judecata.

Lumeajustitiei.ro prezinta in continuare lista cu avocatii care au fost retinuti, pusi sub urmaririe penala sau trimisi in judecata in ultimele doua saptamani ale lunii ianuarie:

15 ianuarie: Avocatul Cengizler Ceyhun a fost retinut pentru trafic de influenta si apoi arestat. In aceeasi luna, Cengizler Ceyhun a fost trimis in judecata

Avocatul Cengizler Ceyhun din Baroul Bucuresti a fost retinut in 15 ianuarie 2014, pentru doua infractiuni de trafic de influenta. Doua saptamani mai tarziu, el a fost trimis in judecata in stare de arest. Potrivit DNA, in 2012, avocatul ar fi primit de la un denuntator 4.000 de lei, 15.000 de dolari si 3.500 de euro, promitand in schimb ca va interveni pe langa politisti si procurori pentru ca acestia sa solutioneze favorabil clientului sau un dosar. De asemenea, procurorii sustin ca in 2013, Cengizler Ceyhun ar fi primit de la un alt client de-al sau si de la fiul acestuia, denuntator in dosar, 5.300 de euro, 3.000 de dolari si 5.300 de lei. DNA afirma ca avocatul ar fi pretins ca banii vor ajunge la politisti si procurori, tot cu scopul ca acestia sa solutioneze favorabil un dosar:

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:

1. In perioada iunie - septembrie 2012, inculpatul Cengizler Ceyhun i-a pretins unei persoane (denuntator in prezenta cauza) diferite sume de bani, promitandu-i ca se va prevala de influenta pe care o avea asupra politistilor si magistratilor-procurori care instrumentau o cauza penala, astfel incat sa ii determine sa adopte o solutie favorabila denuntatorului.

Concret, la data de 22 iunie 2012, dupa ce impotriva clientului sau s-a luat masura obligarii de a nu parasi tara, avocatul Cengizler Ceyhun i-a pretins si a primit de la acesta suma de 4.000 lei, bani pe care a sustinut ca erau destinati politistilor astfel incat acestia sa aiba o atitudine pozitiva fata clientul sau.

In cursul lunii septembrie 2012, avocatul CENGIZLER CEYHUN a pretins de la denuntator suma de 15.000 euro, bani ce ar fi fost destinati magistratilor care instrumentau dosarul, sustinand ca ii va determina sa „il inchida” in termen de trei saptamani de la data platii. Avocatul a primit de la denuntator suma de 15.000 USD.

Ulterior, tot in cursul lunii septembrie 2012, avocatul a pretins clientului sau suma de 5.000 euro si a primit 3.500 euro, sustinand ca o va remite politistilor care lucrau in dosar, pentru ca acestia „aranjeze declaratiile” astfel incat clientul sau sa fie disculpat.

2. In perioada februarie - martie 2013, inculpatul CENGIZLER CEYHUN, i-a promis unui alt client ca „ii va rezolva” problema judiciara cu care se confrunta prin intermediul „relatiilor” sale din randul politistilor si magistratilor-procurori care instrumentau cauza.

Concret, avocatul i-a solicitat acestuia si fiului sau (denuntator), sumele de 5.000 euro, 3.000 USD si 7.200 lei, din care a primit 5.300 euro, 3.000 USD si 5.300 lei, despre care a sustinut ca vor fi remise celor in drept sa decida solutia in dosarul in care denuntatorul avea calitatea de inculpat”.

20 ianuarie: Avocatul Ioan Sava acuzat ca ar fi santajat o judecatoare printr-un simplu comentariu facut la un articol pe Internet

Avocatul Ioan Sava din Baroul Bihor a fost retinut la 20 ianuarie 2014, de procurorii DNA, pentru santaj. Sava, pentru care procurorii au cerut arestarea preventiva fara succes insa, este acuzat ca in perioada octombrie – noiembrie 2013 a amenintat o judecatoare si pe copiii acesteia, cu scopul ca aceasta sa nu mai emita autorizatii de interceptare sau sa nu mai asigure confidentialitatea actelor de autorizare, intr-un dosar in care erau cercetati prieteni si apropiati ai avocatului:

In perioada octombrie – noiembrie 2013, inculpatul SAVA IOAN, avocat in cadrul Baroului Bihor, a exercitat acte de constrangere asupra unei judecatoare, proferand amenintari la adresa acesteia si a copiilor sai minori, cu scopul de a o determina sa-si schimbe comportamentul profesional si de a o intimida in exercitarea, pe viitor, a atributiilor de serviciu, in special a celor cu privire la emiterea autorizatiilor de interceptare a comunicatiilor telefonice si a inregistrarilor in mediul ambiental, cu intentia de a obtine, in mod injust, un folos pentru persoanele implicate in acte de coruptie ori care au comis alte infractiuni grave. Folosul consta in imposibilitatea dovedirii faptelor de coruptie ori a altor infractiuni grave in contextul in care, ca urmare a amenintarilor proferate, magistratul si-ar schimba comportamentul profesional si nu ar mai emite, in conditiile legii, autorizatiile de interceptare (determinante in dovedirea faptelor de coruptie), ori nu ar mai asigura confidentialitatea actelor de autorizare.

Urmare a autorizatiilor emise de magistrat au fost stabilite si probate fapte grave de coruptie in care au fost implicate persoane detinand functii importante in cadrul institutiilor de aplicare a legii, de control financiar si fiscal, cat si persoane deosebit de influente din mediul de afaceri din judetul Bihor.

Printre persoanele cercetate penal si trimise in judecata de unitatile de parchet se numara mai multi prieteni si apropiati ai avocatului Sava Ioan.

De altfel, in cursul anului 2012, chiar avocatul Sava Ioan a fost trimis in judecata intr-un dosar penal pentru trafic de influenta.

Actele de amenintare si intimidare s-au exercitat prin intermediul unor materiale de presa denigratoare la adresa magistratului si a unor comentarii amenintatoare adresate judecatoarei si copiilor sai minori”.

24 ianuarie: Avocata Simona Neagu, invinuita pentru ca si-a aparat clientul

Avocata Simona Neaga din Baroul Bihor a fost pusa sub urmarire penala la 24 ianuarie 2014, de procurorii DNA, care o acuza de incercare de determinare a marturiei mincinoase. DNA sustine ca avocata ar fi amenintat o persoana care era audiata in dosarul avocatului Ioan Calin Portan, inculpat intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani:

Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, la data de 9 ianuarie 2014, avocata Neaga Simona i-a adresat expresii si cuvinte amenintatoare unei persoane, cu ocazia audierii respectivei persoane ca martor in dosarul penal nr. 103/P/2013, pentru a o determina, prin constrangere morala, sa dea declaratii care sa nu-l invinovateasca pe inculpatul PORTAN CALIN IOAN, avocat in cadrul Baroului Bihor.

Avocatul Portan Calin Ioan are calitatea de inculpat in dosarul 103/P/2013, instrumentat de Serviciul teritorial Oradea, fiind cercetat pentru trafic de influenta si spalare a banilor. Avocata Neaga Simona a participat, la data de 9 ianuarie 2014, la audierea matorului, substituindu-l pe aparatorul ales al inculpatului Portan Calin Ioan”.

27 ianuarie: Avocata Georgeta Lavinia Marin, judecata pentru ca ar fi cerut 1.500 de euro pentru a inteveni pe langa un politist

Avocata Georgeta-Lavinia Marin, din Baroul Bucuresti, a fost trimisa in judecata de DNA in 27 ianuarie 2014, pentru trafic de influenta. Avocata fusese retinuta in octombrie anul trecut, dar procurorii nu au reusit sa-l convinga pe judecatorul Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel Bucuresti sa o aresteze. Potrivit DNA, Georgeta-Lavinia Marin ar fi primit 1.500 de euro de la un denuntator. In schimb, aceasta a promis ca va interveni pe langa un politist pentru ca acesta sa propuna neinceperea urmaririi penale intr-un dosar in care era cercetat denuntatorul:

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: in perioada mai – 15 octombrie 2013, inculpata MARIN GEORGETA – LAVINIA a pretins in mod direct de la un denuntator, cercetat pentru conducerea unui autoturism neinmatriculat, suma de 1.500 de euro, urmand ca in schimb sa intervina pe langa ofiterul de politie ce avea in instrumentare dosarul penal respectiv, in scopul intocmirii unei propuneri de neincepere a urmaririi penale a acestuia.
Conform intelegerii, la data de 17 octombrie, inculpata Marin Georgeta-Lavinia a primit de la denuntator suma de 1.500 de euro in scopul mentionat anterior, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bucuresti, cu propunerea luarii masurii preventive a obligarii de a nu parasi tara precum si a obligatiei de a nu exercita profesia de avocat, fata de inculpata MARIN GEORGETA – LAVINIA".

29 ianuarie: Doru Bostina acuzat in dosarul omului de afaceri Gruia Stoica

DNA a anuntat in 29 ianuarie 2014 inceperea urmaririi penale impotriva avocatului Doru Bostina, in dosarul in care a fost retinut afaceristul Gruia Stoica. Doru Bostina este acuzat de trafic de influenta:

Exista date si indicii temeinice potrivit carora, la data de 22 ianuarie 2014, omul de afaceri Gruia Stoica, reprezentand SC Grup Feroviar Roman SA Bucuresti, i-a oferit avocatului Bostina Doru-Catalin suma de 3.000.000 euro, in schimbul influentei pe care avocatul a lasat sa se creada ca o are, printr-un intermediar, asupra directorului general al CFR Marfa SA, in scopul divulgarii, de catre acesta din urma, cu incalcarea atributiilor de serviciu, a pretului pe care societatea pe care o conduce urma sa il ofere, in cadrul licitatiei

31 ianuarie: Avocatul Stefan Butuc incheie lista

Avocatul Stefan Butuc, din Baroul Bucuresti, a fost retinut la 31 ianuarie 2014, de procurorii DNA, pentru aceeasi acuzatie de trafic de influenta. Butuc a fost dus la mandat pentru arestare preventiva. Solicitarea DNA a fost respinsa de Curtea de Apel Bucuresti, dar admisa de Inalta Curte.

Procurorii sustin ca Butuc, impreuna cu o alta persoana, care s-a prezentat drept avocat in acelasi Barou, ar fi cerut bani cu scopul de a interveni pe langa judecatori de la Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti, pentru a obtine o solutie favorabila unei persoane aflate in arest preventiv pentru trafic de droguri:

"Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori reiese ca exista indicii temeinice potrivit carora, in perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014, inculpatul Butuc Stefan, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, si Ionita Aurel, persoana fara calitate ce s-a prezentat drept avocat in cadrul aceluiasi barou, au pretins de la trei persoane (denuntatori in cauza) suma de 12.000 euro, din care au primit suma de 2.000 euro. In schimbul banilor, cei doi inculpati au promis ca, prin influenta pe care sustineau ca o au asupra judecatorilor din cadrul Tribunalului Bucuresti (Butuc Stefan), respectiv din cadrul Curtii de Apel Bucuresti (Ionita Aurel), au promis ca vor obtine o solutie favorabila unuia dintre denuntatori, arestat preventiv de Tribunalul Bucuresti, pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de mare risc.

La data de 30 ianuarie 2014, cei doi inculpati au primit si restul de 10.000 de euro din suma pretinsa, in schimbul cel sus-mentionate, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante”.

Comentarii

# ionel date 21 February 2014 15:54 +4

Aviz pentru oarecare 1-3 esti urmatorul infractor pe lista dna.  :lol: :lol: :sigh: :sigh:

# oarecare 3 date 21 February 2014 17:52 0

Mai pompionele,cum naiba sa fac eu trafic de influenta cand tu cu manuta ta ai scris ca nu am clienti si traiesc doar din  cateva oficii?

# ionel date 21 February 2014 19:06 +1

bai oarecare 3 nu am spus ca te ia pentru trafic de influenta ca nu esticapabil. pe tine te ia pentru vagabondaj!!

# oarecare 3 date 21 February 2014 19:51 +2

mai pompionele,pune ma mana pe carte si ,daca mintea nu te duce sa inv eti,macart sa citesti.Unde naiba ai vazut tu infractiunea de vagabondaj?Poate cand dadeai pe la FF ,pe vremea lui Keops,exista asa ceva.Si unde naiba ai citit tu ca DNA se ocupa de vagabonzi?Iarasi ai vrut sa fii ironic si ai dat cu bota in balta.Jalnic om esti, mai acesta.

# oare k kr date 21 February 2014 19:59 -1

iar ai aparut agramaticus ? ,,si ,daca,, ,,sa inv eti,, ,,macart,, !!! vorba ta: pune mana pe carte (de citire)!!

# oarecare 3 date 22 February 2014 18:00 +2

Mai pompilioane,raspunde la intrebari si lasa gramatica pentru altii mai inteligenti decat tine.De anui de zile de sustragi unei discutii contradictorii pe probleme serioase si vii cu chestii de dactilografie.De altceva nu esticapabil?

# ionel date 21 February 2014 22:49 0

oarecareee o sa pun mina pe carte si o sa-ti dau cu ea in cap pina iti vine mintea. si sa stii ca dupa noul cod penal dna-ul va face o exceptie pentru tine si te va lua de pe net ca vagabondezi online. oarecare  cu parul vopsit care traieste ca un parazit pe spatele colegilor.

# liviu date 21 February 2014 23:23 +3

oarecare ia spune cum stai cu politica? tot pdl-ist ai ramas? te mai mindresti cu predoiu, boc si udrea colegii tai asi in meserie?  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

# oracaitoare 333 date 22 February 2014 17:27 0

oarecare oracaitoare ia vezi aici http://www.gandul.info/stiri/curtea-de-apel-bucuresti-a-decis-ca-statul-roman-sa-i-dea-lui-pompiliu-bota-5-000-euro-daune-pentru-detentie-timp-de-2-ani-8124009

# oracaitoare 333 date 22 February 2014 17:29 +1

toti mafiotii s-au unit sa-l  infunde pe bota la ordinele securistilor din avocatura si nu au reusit.v-a veni vremea cind poporul se va destepta si va vom lua cu bastoanele pe toti sa scapam de hotii  din tara asta.

# oarecare 3 date 22 February 2014 18:07 +3

Iar ai aparut mai agramaticus?Pune mana pe gramatica si vezi cum se scrie viitorul la a veni.La bota iti este locul si acolo vei ramane.

# gunoaiele trebuie maturate - FELICITARI la DNA date 22 February 2014 20:27 +3

8) ;-) care va zica saltam pe aia politicii dar nu si javrele ce profita de unele relatii, sau pur si simplu inseala sperantele denuntatorilor? pai daca e inregistrat conform ascultarii apoi flagrantul confirma ipoteza ----------- ce e rau ca actioneaza dna ? nu cumva trebuie sa permitem traficu ca pe vremuri?! 

# TITULESCU date 21 February 2014 16:17 +5

Nu cred ca avocatii sunt tinta d.n.a. eu aud de 15 ani despre unul si despre nevasta-sa judecatoare la curtea de apel ca iau spaguta,mituta cu ambele maini iar d.n.a.-ul cum de n-a auzit macar ,sigur nu sunt zvonuri !

# cucubau date 21 February 2014 19:09 +1

poate citeste dna-ul articolele de pe luju si -l salta pe nea florea pentru schema cu revistele pe care ne obliga sa le platim desi sunt gratuite si ne invata numai prostii... cum sa inselam,cum sa mintim, cum sa facem evaziune, cum sa pacalim ca suntem infiintati si ca legea 3/1948 nu s-a republicat  etc... :D :D :D 

# je date 21 February 2014 17:19 +3

avocati sau nu, toti trebuie sa ne supunem legii....zilnic sunt zeci de persoane impotriva carora se incepe urmarirea penala insa alea nu se mai plang......la cate aud eu, cred sunt mult prea putini avocati acuzati pentru astfel de fapte.....inca un articol impartial in luju.....

# visu date 21 February 2014 20:49 0

Intoarceti-va la sensul definitiei de trafic de influenta si nu va lasati sedusi de impulsul sonoritatii caci stiu injuraturi mult mai sonore, altfel, deveniti cel putin prostanaci!

# mircea date 22 February 2014 14:38 +1

deci Directia Nationala Anticoruptie nu trebuie sa ancheteze nici politicieni, nici avocati sau magistrati cu care acestia se asociaza in mod frecvent.... ce mai ramane ? Jucatorii de alba neagra din autogara de la Arad ? 

# baltag date 23 March 2014 19:15 0

Majoritatea avocatilor sunt smenari. Cine n-a auzit de un avocat care poate scoate un permis auto pentru suma de 500 euro de la politistul care l-a retinut? Dar cine dracu\' n-a auzit ca un avocat poate mitui un expert? Sunt multi care mituiesc si procurori sau judecatori. Cu toate ca sunt direct implicat, n-as ezita sa-l dau la DNA pe un astfel de \"confrate\"!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva