AXIOMA LUI PIPEREA – Celebrul avocat Gheorghe Piperea da verdictul pe care multi nu vor sa-l accepte: „Dezincriminarea temporara a abuzului in serviciu... Norma penala, fiind lipsita de claritate si predictibilitate si, deci, nefiind lege in sensul CEDO, trebuie inlaturata de la aplicare... Poate se vor lamuri si reprezentantii puterilor straine in Romania. Nu de alta, dar se pare ca s-au cam dus dupa fenta in februarie. Cat despre #rezist-enti, le sugerez sa isi caute alti idoli”
Cunoscutul avocat Gheorghe Piperea (foto) a dat verdictul dupa ultima decizie CCR privind abuzul in serviciu, cea din 6 iunie 2017, in care Curtea a stabilit, asa cum facuse si in hotararea din iunie 2016, ca este obligatoriu ca Parlamentul sau Guvernul sa introduca prag valoric la aceasta infractiune. Piperea considera ca abuzul in serviciu a fost dezincriminat temporar, pana cand Parlamentul va remedia problemele constatate de CCR.
Intr-o scurta analiza postata, miercuri 7 iunie 2017, pe pagina sa de Facebook, Piperea arata ca norma penala privind abuzul in serviciu este lipsita de claritate si predictibilitate, astfel incat trebuie inlaturata de la aplicare. In opinia avocatului, toti suspectii de abuz in serviciu pot scapa de acuzatie pe principiul legii penale mai favorabile, in conditiile in care vor convinge judecatorii de imprecizia si impredictibilitatea legii.
De asemenea, Piperea are un mesaj si pentru „#rezist-enti” care au fost scosi in strada la inceputul acestui an si prin intermediul carora s-a incercat rasturnarea Guvernului Grindeanu si aducerea la putere a unor politicieni pe placul Sistemului. Piperea le recomanda, simplu, sa isi caute alti idoli.
Iata analiza avocatului Gheorghe Piperea:
„CCR, din cate observ, a mai spus odata ca abuzul in serviciu trebuie sa aiba prag valoric si precizie terminologica in privinta intensitatii vatamarii, pentru a putea delimita delictul penal de cel contraventional sau civil. Inseamna ca norma penala, fiind lipsita de claritate si predictibilitate si, deci, nefiind lege in sensul CEDO, trebuie inlaturata de la aplicare in orice proces penal. Acest lucru inseamna, pur si simplu, dezincriminarea temporara a abuzului in serviciu, pana cand Parlamentul va face bine si il va clarifica. Intre timp, toti suspectii de abuz in serviciu, vinovati sau nu, vor putea sa scape de acuzatie (daca, desigur, vor reusi sa convinga judecatorii de imprecizia si impredictibilitatea legii), pe principiul legii penale mai favorabile.
Iar, in aceste conditii, da-i si lupta in contra coruptiei.
Plevusca prinsa in navoadele marilor luptatori anti-nu-stim-ce, va scapa, caci gaurile plasei sunt acum foarte, foarte largi. Adevaratii corupti si marii evazionisti si hoti oricum sunt scapati de mult. Pe ei luptatorii anti-naiba-stie-ce nici macar nu ii intrebau de sanatate. In schimb, stampila de tara a coruptiei pusa de purtatorii de lanterne telefonice, precum si angoasa de suspect de serviciu indusa tuturor amarastenilor (nu si maharilor care isi permit sa dea telefoane din sediul 'institutiilor de forta') de cele 100 de mii de mandate de interceptare a convorbirilor telefonice vor ramane. La fel si costurile pecuniare si nepatrimoniale ale campaniei ratate anti-coruptie, inclusiv restrictiile anti-democratice ale drepturilor, pe motiv de 'siguranta nationala'.
Daca este chiar un fenomen national, coruptia trebuie prevenita si combatuta inclusiv prin mijloacele dreptului penal, care este un drept al apararii sociale.
Dar nu cu actualii lideri. De eficienta si desteptaciunea lor maxime ne-am dat seama. Suntem lamuriti. Poate se vor lamuri si reprezentantii puterilor straine in Romania. Nu de alta, dar se pare ca s-au cam dus dupa fenta in februarie.
Cat despre #rezist-enti, le sugerez sa isi caute alti idoli”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# alex 7 June 2017 14:21 0
# BERCEA MONDIAL ,, E MANEVRA LU FRAȚII MIEI................// 7 June 2017 15:06 0