BOBITA SI VASILICA – Cuplu de senzatie in Justitia romaneasca! Cei mai buni politicieni dintre judecatori, Bogdan Mateescu si Cristi Vasilica Danilet, s-au activat public pentru blocarea Legilor Justitiei. La unison, cei doi se inghesuie sa aplaude ingerinta Departamentului de Stat al SUA in treburile interne ale Romaniei. CSM nu trebuie sa tolereze un comportament care poate afecta grav reputatia sistemului judiciar. Inspectia Judiciara are obligatia sa ancheteze declaratiile cuplului fantastic
Lumeajustitiei.ro cere Consiliului Superior al Magistraturii sa sesizeze de urgenta Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari fata de afirmatiile cu tenta vadit politica facute in spatiul public de judecatorii Bogdan Mateescu si Cristi Vasilica Danilet, actual, respectiv fost membru in CSM, pe seama Legilor Justitiei si a iesiri publice a Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii. Uniti parca in cuget si simtire, judecatorul Bogdan Mateescu (foto dreapta) – aka Bobita Matilet – si judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto stanga), care pana mai ieri nu isi dadeau nici 'buna ziua', dupa ce Mateescu a provocat revocarea lui Danilet din CSM, reprezinta noul "cuplu" de senzatie din Justitie, dupa ce au ajuns ca in prezent sa impartaseasca acelasi idealuri, obiective si inclinatii politice. In ultimele zile, cei doi judecatori au fost extrem de activi pe Facebook si au gasit potrivit fie sa invite oamenii in strada si sa isi alature imaginea de #rezist, fie sa critice actiunile Parlamentului pe Legile Justitiei, fie sa aplaude la unison si sa isi exprime sustinerea fata de iesirea publica a Departamentului de Stat al SUA, care a dat ordine Parlamentului Romaniei cum sa voteze pe Legile Justitiei, in asa fel incat statul de drept si lupta impotriva coruptiei sa nu fie afectate.
De departe, cea mai halucinanta iesire a fost cea a judecatorului Cristi Vasilica Danilet de luni seara, 27 noiembrie 2017, la scurt timp dupa emiterea pozitiei Departamentului de Stat al SUA. Intr-o postare pe Facebook, Danilet a inceput sa explice de ce ordinul Departamentului de Stat al SUA dat Parlamentului fata de Legile Justitiei "nu este un amestec in treburile interne ale statului". Potrivit acestuia, "independenta justitiei este o valoare europeana si internationala". Cu alte cuvinte, orice comentariu care are scopul de a proteja Justitia nu reprezinta o imixtiune in treburile interne, chiar daca vine de la alte puteri straine. Intrebam totusi: de cand poate reprezenta un atac la independenta Justitiei legiferarea in Parlamentul Romaniei a legilor de organizare si functionare a Justitiei in Romania?
Iata postarea:
La randul sau, pe acelasi subiect al interventiei Departamentului de Stat al SUA, Bogdan Mateescu a acordat agentiei de presa Mediafax o declaratiei in care sustine ca tonul dur folosit, nemaintalnit in raporturile dintre State, are de fapt scopul de a avertiza ca problema Legilor Justitiei este foarte grava, iar "autismul si aroganta institutionala trebuie inlocuite cu respectul si cooperarea reala".
Iata declaratia:
Anterior iesirii publice a Departamentului de Stat al SUA, acelasi Danilet care astazi are impartaseste acelasi idealurile cu Mateescu, a publicat pe Facebook o alta postare in care facea referire la evenimentele #rezist din Romania de duminica 26 noiembrie 2017, multumindu-le "celor care sustin in strada Justitia" si continuand cu referirile la intalnirile "la cel mai inalt nivel" pe care le-a avut in Germania zilele trecute. Postarea s-a incheiat cum nu se putea mai bine pentru un magistrat, de la care mai ca ne asteptam sa iasa in strada la urmatoarele proteste: #Respect #rezist!
Iata postarea:
Cu doua zile inainte, judecatorul Bogdan Mateescu, referindu-se la Legile Justitiei si lucrarile Comisiei speciale din Parlament pe aceste acte normative - lucrari la care a luat parte si reprezentatului societatii civile in CSM Victor Alistar - a sustinut, tot pe Facebook, ca dezbaterea din Parlament "se transforma intr-o discutie intre persoane fizice ori entitati total nereprezentative pentru autoritate judecatoreasca", concluzionand ca "factorii de decizie pun pe plan secundar cooperare interinstitutionala". Mateescu incheie cu o afirmatie care poate suna a amenintare ca se va incerca blocarea de catre CSM a dezbaterilor pe Legile Justitiei, afirmand ca "este de reflectat daca partiparea institutionala a Consiliului la lucrarile acestei comisii mai are sens", uitand probabil ca multe dintre amendamentele adoptate in Parlament au venit din partea CSM si au fost prezentate de colega sa de Consiliu, judecatoarea Andreea Uzlau.
Iata postare:
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Mihaela 28 November 2017 15:10 +7
# Capac 28 November 2017 15:21 +16
# ALEXANDRU 28 November 2017 16:12 +2
# Margareta 28 November 2017 18:48 +3
# Matei D. 30 November 2017 11:04 -1
# Carcotas 28 November 2017 16:26 +4
# M. B. 28 November 2017 19:55 -1
# Goargăș 28 November 2017 21:10 +3
# Jkl 28 November 2017 21:13 +8
# santinela 29 November 2017 08:00 +5