3 January 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAMI A SCAPAT IEFTIN - Grupul de Investigatii Politice: “Inalta Curte a condamnat un judecator la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru ca, in timp ce judeca un dosar, a incheiat un contract cu una dintre parti, a primit bani si a dat o sentinta in favoarea acesteia... Inculpata a creat o stare de pericol pentru buna desfasurare a activitatii de judecata, rezultat care ar fi putut fi impiedicat daca s-ar fi abtinut... Cazul este similar cu cel al Cameliei Bogdan”

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 November 2017 15:53
Vizualizari: 9039

Judecatoarea Camelia Bogdan (foto) - data afara din magistratura dupa ce a luat bani de la un SRL contractat de Ministerul Agriculturii in timp ce judeca dosarul “Telepatia” unde parte era chiar Ministerul Agriculturii - ar trebui sa rasufle usurata ca s-a ales doar cu o sanctiune disciplinara. Pentru Cami putea fi si mai rau. Mai exact, judecatoarea devenita celebra dupa executia din “Telepatia” ar fi putut avea chiar si probleme de ordin penal. Spunem asta avand in vedere dezvaluirile facute, marti seara 21 noiembrie 2017, de Grupul de Investigatii Politice (GIP) condus de analistul Mugur Ciuvica.


Astfel, Grupul de Investigatii Politice a prezentat cazul judecatoarei Camelia Alexandrina Acrismaritei, condamnata in 2014 la 1 an si 6 luni inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, pe motiv ca in timp ce judeca un dosar a luat bani de la una dintre parti. Grupul de Investigatii Poilitice face o paralela cu cazul Cameliei Bogdan, aratand ca cele doua situatii sunt similare. In acest sens, GIP arata ca la fel ca Bogdan, Acrismaritei nu a solicitat abtinerea pe motiv de incompatibilitate si nici nu a adus la cunostinta instantei la care lucra faptul ca se afla intr-un posibil conflict de interese, ca la fel ca Bogdan, dupa ce a incheiat contractul si a incasat banii a inceput sa dea termene scurte in dosarul pe care il judeca si ca la fel ca Bogdan, in final a dat o sentinta in favoarea partii de la care luase banii.

Iata dezvaluirea Grupului de Investigatii Politice:

Inalta Curte de Casatie si Justitie a condamnat un judecator la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru ca, in timp ce judeca un dosar, a incheiat un contract cu una dintre parti, a primit bani si a dat o sentinta in favoarea acesteia. Cazul este similar cu cel al Cameliei Bogdan.

In 2014, Inalta Curte a condamnat-o pe Acrismaritei Camelia Alexandrina, judecatoare la Judecatoria Iasi, la 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese. In 2007, Acrismaritei a vandut drepturile succesorale asupra unui teren unei persoane care era parte dintr-un proces pe care il judeca. in schimbul cedarii drepturilor sale succesorale, judecatoarea a primit 210.000 de euro. Ulterior, judecatoarea a dat o sentinta favorabila partii de la care primise banii. (http://www.grupul.ro/…/sentinta_Inalta_Curte_Acrismaritei.j…)

Cazul judecatoarei Acrismaritei si cazul judecatoarei Bogdan sunt aproape identice:
-La fel ca Bogdan, Acrismaritei a incheiat un contract cu una dintre partile implicate intr-un dosar pe care il judeca.

-La fel ca Bogdan, Acrismaritei a primit o suma de bani in baza contractului incheiat cu o parte dintr-un dosar pe care il judeca.

-La fel ca Bogdan, Acrismaritei a sustinut ca nu a realizat la momentul incheierii tranzactiei ca cel cu care incheiase contractul era parte intr-un dosar pe care il judeca.

-La fel ca Bogdan, Acrismaritei nu a solicitat abtinerea pe motiv de incompatibilitate si nici nu a adus la cunostinta instantei la care lucra faptul ca se afla intr-un posibil conflict de interese.

-La fel ca Bogdan, dupa ce a incheiat contractul si a incasat banii, Acrismaritei a inceput sa dea termene scurte in dosarul pe care il judeca.

-La fel ca Bogdan, Acrismaritei a dat o sentinta in favoarea partii de la care luase banii.

In aceasta speta, judecatorii Inaltei Curti, care pe 4 decembrie vor judeca contestatia Cameliei Bogdan la decizia CSM de a o exclude din magistratura, au mai stabilit ca nu are importanta daca contractul incheiat de Acrismaritei a fost unul licit, atata vreme cat 'tranzactia a fost incheiata in timp ce inculpata judeca un proces in care cumparatorul era parte'. De asemenea, in ceea ce priveste stabilirea starii de conflict de interese, nu are importanta daca folosul obtinut de la o parte din dosar are o legatura directa cu hotararea pronuntata. Daca o asemenea legatura ar fi existat, ar fi fost vorba, pe langa conflictul de interese si de alte infractiuni, ca de pilda luarea de mita. Curtea a decis ca 'inculpata, prin comiterea faptei, a creat o stare de pericol pentru buna desfasurare a activitatii de judecata, rezultat care ar fi putut fi impiedicat daca aceasta s-ar fi abtinut de la judecarea cauzei'. (http://www.grupul.ro/…/Acrismaritei_Inalta_Curte_motivare.p…)

Inalta Curte a considerat fapta judecatoarei Camelia Acrismaritei atat de grava incat a marit semnificativ pedeapsa data initial de instanta care judecase acest dosar pe fond, respectiv Curtea de Apel Galati. Prima instanta hotarase sa o condamne pe Acrismaritei la o pedeapsa de 2.000 de lei amenda penala pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese. Inalta Curte a majorat pedeapsa 1 an si 6 luni de inchisoare cu suspendare”.

Comentarii

# Gigi date 22 November 2017 20:24 +2

E o diferenta enorma. Judecatoarea de mai sus a luat bani de la o persoana fizica parte in proces. Judecatoarea Camelia Bogdan a primit bani de la o parte in proces care in cazul de fata e Minsterul Agriculturii care e de fapt statul roman. Pe aceeasi logica am putea supune ca daca primeste salariul de la statul roman e in situatia conflicutului de interese. Nu cred. Voi aveti dreptate. A fost judecat un om in regim de urgenta care nu e o practica onesta. Nu poti schimba destinul unui om pe o judecata la micul dejun in timp ce iti bei cafeaua. Asta nu inseamna ca e corect articolul de mai sus in care precizati ca a condamnat un om pe faptul ca a luat bani de la ministerul Agriculturii. A condamnat un om pentru ca asa a primit ordin. Chiar daca nu lua bani de la minister, solutia era aceeasi.

# Aradean date 23 November 2017 11:22 0

Oricum Cami e de departe cea mai capabila din bransa.Speram sa se faca dreptate.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva