20 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONDAMNARILE DIN DOSARELE BINOMULUI TREBUIE ANULATE – Publicatiile New Europe si EU Reporter scot la iveala dezastruoasa mosternire a SRI si DNA: “Dovezile privind intelegerile secrete si justitia politizata ar putea conduce Romania catre amnistie pentru condamnari legate de anticoruptie. Inlaturarea Laurei Kovesi din functia de sefa a DNA ridica semne de intrebare in legatura cu soliditatea condamnarilor obtinute in mandatul ei”. Moartea lui Stan Mustata, data ca exemplu

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

22 August 2018 18:45
Vizualizari: 12910

Abuzurile comise de catre institutiile de forta din Romania continua sa suscite atentia presei internationale. De data aceasta, doua cunoscute publicatii europene au tras puternice semnale de alarma cu privire la abuzurile comise de SRI si DNA (condamnarile obtinute in dosare cu dedicatie, incalcari ale Constitutiei, nesocotiri ale drepturilor omului), precum si in ceea ce priveste abominabilele conditii din puscariile autohtone. Site-urile New Europe si EU Reporter se concentreaza asupra perioadei in care DNA si SRI erau conduse de catre Laura Kovesi (foto dreapta), respectiv Florian Coldea (foto stanga).


In cate un articol publicat marti, 21 august 2018, portalurile media indeamna Guvernul Romaniei sa adopte amnistia pentru infractiunile comise fara violenta, astfel incat pe de o parte sa le ofere compensatii celor condamnati pe nedrept, iar pe de alta parte sa rezolve problema supraaglomerarii penitenciarelor. De altfel, recentul deces al fostului judecator Stan Mustata – in conditii cutremuratoare – este invocat de EU Reporter spre a ilustra starea de-a dreptul inumana a puscariilor din Romania. Aceeasi sursa il citeaza pe adjunctul DNA Marius Iacob, care a dezvaluit ca 300 de magistrati roman sunt vizati de dosare ale Directiei Nationale Anticoruptie.

Totodata, cele doua site-uri condamna protocoalele secrete incheiate de catre SRI cu DNA si alte institutii de forta, tragand un semnal de alarma asupra felului flagrant in care acestea incalca drepturile omului prevazute in Constitutie.

Iata mai intai materialul de pe Neweurope.eu:

Dovezile privind intelegerile secrete si justitia politizata ar putea conduce Romania catre amnistie pentru condamnari legate de anticoruptie. Inlaturarea Laurei Kovesi din functia de sefa a Directiei Nationale Anticoruptie ridica semne de intrebare in legatura cu soliditatea condamnarilor obtinute in mandatul ei

Guvernul Romaniei ar putea lua in calcul amnistia pentru cazurile soldate cu condamnari pentru coruptie si abuz in serviciu in mandatul Laurei Kovesi de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Acest lucru vine dupa ani in care s-au intensificat banuielile privind tactici secrete si necinstite ce ar fi fost folosite pentru obtinerea impresionantei rate de condamnari de 92%. Ingrijorarile privind un sistem de justitie foarte politizat, neglijarea statului de drept si calcarea in picioare a regulilor privind un proces echitabil i-au facut pe unii membri ai Guvernului sa ia in considerare o astfel de actiune dramatica (n.r. amnistia).

Scriind pentru publicatia Conservative Home la inceputul acestei luni, fostul ministru britanic al Fortelor Armate, Lordul Robathan, spunea ca revocarea lui Kovesi lasa 'Romania la rascruce, ea fiind acum libera sa isi atenueze ingrijorarile legate de un sistem de justitie politizat, si sa treaca la unul care pune mai presus de orice libertatea individului si statul de drept'.

Indreptandu-si atentia catre natura condamnarilor obtinute in mandatul lui Kovesi, Lordul Andrew Robathan afirma ca 'din pacate, multe dintre condamnarile anticoruptie elogiate initial ar putea fi o consecinta a coruptiei si a intelegerilor secrete dintre autoritati, adesea cu pretul incalcarii drepturilor omului, a libertatilor civile si a independentei judiciare'.

Ingrijorari precum acestea, venind dinspre politicieni occidentali de top, au intensificat pledoaria pentru amnistie. Ceea ce inainte era motiv de alarmare numai in Romania acum i-a trecut granitele, din ce in ce mai multi oameni fiind constienti de abuzurile ce ar fi fost comise in ultimii ani, sub paravanul anticoruptie. La randul sau, acest lucru a determinat in cele din urma Guvernul sa ia in considerare la modul serios apelurile pentru amnistie, Executivul stiind ca sutele de condamnari ar putea sa nu fie considerate in regula.

In mandatul de 6 ani al lui Kovesi, DNA s-a transformat treptat intr-o operatiune atotputernica, in pixul careia statea capacitatea de a distruge o reputatie. Tactici chiar mai intunecate au fost folosite – inclusiv presupuse cazuri de probe fabricate, intimidare a unor martori si directionarea procurorilor catre opozanti, indiferent daca existau sau nu dovezi privind incalcarea legii de catre acestia. In timp, asa ceva s-a transformat intr-un modus operandi pentru institutie, ceea ce a condus in cele din urma la revocarea lui Kovesi luna trecuta.

Probabil cel mai problematic aspect al activitatilor DNA a fost stransa colaborare cu Serviciul Roman de Informatii. La inceputul anului, a fost dezvaluit faptul ca un numar uluitor de 65 de protocoale exista intre cele doua institutii, fapt ce a provocat temeri ca DNA si SRI lucreaza mana-n mana ca sa doboare pletora de politicieni, mari oameni de afaceri si alte figuri proeminente care brusc se trezisera tintele tuturor atacurilor. Cel mai ingrijorator aspect al intelegerilor secrete a fost presupusa manipulare a judecatorilor, asupra acestora fiind exercitate presiuni sa ia anumite decizii, incalcand flagrant principiul Habeas Corpus.

In luna mai a acestui an, Federatia Barourilor Europene a emis un comunicat prin care isi exprima 'profunda ingrijorare' legata de implicarea SRI in sistemul judiciar din Romania. Organizatia, care reprezinta peste 250 de asociatii ale barourilor si 1 milion de avocati de pe continent, a evidentiat temerile potrivit carora implicarea SRI i-a privat pe cetateni de accesul la instante 'libere si independente'. Acest nivel de interferenta i-a facut pe unii sa faca o serie de comparatii cu mult-temuta Securitate de pe vremea lui Ceausescu. Intr-un articol din martie anul acesta, fostul consilier britanic de afaceri externe David Clark scria despre 'stransa si ascunsa relatie dintre DNA si SRI, precum si rolul pe care l-au jucat impreuna in manipularea sistemului de justitie penala prin mijloace secrete si extra-constitutionale'.

De asemenea, SRI s-a asigurat ca Romania a devenit una dintre cele mai interceptate tari din lume. Este o opinie larg acceptata ca DNA se bazeaza pe SRI pentru accesarea unei cantitati uriase de date personale legate de tintele lor, inclusiv instalarea de microfoane, ocolirea regulii de a obtine mandate sau ordine judecatoresti. Intr-un raport de anul trecut, The Henry Jackson Society a dezvaluit ca SRI foloaseste 20.000 de interceptari in scopuri anticoruptie, de zece ori mai multe decat cele utilizate pentru antiterorism. Acest fapt a ridicat semne de intrebare legate de motivatiile lor, dincolo de o nobila lupta anticoruptie.

Aspectele ingrijoratoare ale acestei lupte anticoruptie nu se opresc aici, criticii aratand cu degetul inspaimantatoarele conditii din inchisori, adesea indurate de suspecti timp de luni intregi, chiar daca nu sunt gasiti vinovati. Asemenea situatii au fost descrise ca fiind practic condamnari la inchisoare inainte ca vinovatia sa fie dovedita. Anul trecut, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a criticat dur conditiile din inchisorile romanesti, afirmand ca ele ar putea fi 'considerate inumane si degradante'.

Toti acesti factori coroborati au facut ca Guvernul Romaniei sa se gandeasca la masurile pe care trebuie sa le ia. Atat DNA, cat si SRI sunt institutii necesare in Romania, cat timp ele functioneaza in acord cu legea si principiile justitiei. Tinand cont de palmaresul DNA continand presupuse faradelegi comise in mandatul lui Kovesi, acum ministrii se confrunta cu o decizie grea si s-ar putea sa nu aiba de ales, ci sa dea amnistie pentru toate condamnarile care nu mai pot fi acum considerate in regula”.

Prezentam acum textul aparut pe Eureporter.co:

Defectuosul sistem de justitie din Romania are nevoie de o solutie radicala

Romania nu prea apare in stirile internationale, iar in ultimii ani de obicei protestele cu participare considerabila au atras atentia pasagera a opiniei publice globale. Saptamana trecuta, Romania a reintrat in lumina reflectoarelor, in contextul in care au reinceput protestele anticoruptie. Mai multi comentatori internationali au condamnat de-a dreptul ceea ce a parut o abordare brutala a partea jandarmilor fata de manifestanti.

Insa in ce masura intelegem protestele si natura campaniei anticoruptie din Romania? Nimeni nu pune la indoiala nevoia ca Romania si Bulgaria sa lupte impotriva coruptiei. Intr-adevar: Uniunea Europeana a plasat ambele tari sub o supraveghere speciala (un mecanism de cooperare si verificare – MCV) cand ele au intrat in UE, situatie ce a continuat 11 ani mai tarziu. In mod clar, comunitatea internationala sprijina nevoia ca Romania sa aiba o abordare puternica a acestei probleme. Dar am acordat noi suficienta atentie nevoii ca Romania sa respecte statul de drept si drepturile omului in calatoria ei anticoruptie?

Se amplifica temerile ca s-ar putea ca noi sa-i fi invatat pe romani sa rezolve o problema fara a demonstra ca si comunitatii internationale ii pasa CUM o rezolva. Le-am oferit suficient sprijin ca sa-i incurajam sa adere la normele europene privind respectarea drepturilor omului in legatura cu metodele pe care ei le folosesc? Am cerut noi un sistem de justitie corect si transparent? Sau pur si simplu le-am spus sa obtina rezultate?

Au existat semnale de alarma in ultimele luni. Un raport recent, scris de Emily Barley, Lisi Biggs-Davison si Chris Alderton, si publicat de Due Process si CRCE, arata ca Romania este de departe statul membru UE care incalca cel mai grav drepturile omului. Cu un total de 272 de incalcari ale drepturilor omului descoperite de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului din 2014 pana in 2017, Romania a incasat cu peste 100 de sentinte mai multe decat tara din UE care ii urma in clasament (n.r. Grecia). Raportul privind respectarea dreptului la un proces echitabil explica faptul ca marea majoritate a incalcarilor din partea Romaniei (238 din 272) intrau sub incidenta articolelor 3 si 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului. In materie de tratament inuman sau degradant, Romania se plaseaza in mod clar doar dupa Rusia, la nivelul tarilor din Consiliul Europei. Singurele state dintre cele 47 ale Consiliului Europei care au stat mai prost la respectarea dreptului la un proces echitabil sunt Rusia si Turcia.

Conditiile din inchisori sunt de asemenea o problema majora in Romania, raportul 'Due Process' (n.r. 'Proces echitabil') evidentiind 104 incalcari ale drepturilor omului descoperite de CEDO in Romania, in ceea ce priveste tratamente inumane sau degradante, marea majoritate in detentie. CEDO a descoperit in mod clar ca penitenciarele romanesti sunt supraaglomerate, spatiul fiind cu mult sub minimul pe persoana cerut de lege. In raport scrie: 'In Romania, fiecare caz a scos la lumina conditiile dezgustatoare din inchisori; adesea este vorba despre infestari cu plosnite si paraziti, instalatii sanitare inadecvate dedicate detinutilor, precum si celule reci, umede si intunecate'.

Conditiile din penitenciare au devenit in ultimele zile obiect de verificari amanuntite dupa socanta moarte a fostului judecator Stan Mustata. El ispasea o sentinta de opt ani si jumatate in inchisoarea Jilava dupa ce fusese condamnat pentru luare de mita. Avocata lui Mustata, Lorette Luca, a vorbit despre tratamentul inuman pe care fostul magistrat il primise, in ciuda gravelor probleme pe care le avea la rinichi si in ciuda faptului ca facea dializa. El fusese transportat in puterea noptii dintr-o inchisoare la alta, in timp ce vomita. Stan Mustata a murit mai tarziu in urma unui atac de cord la spitalul Carol Davila din Bucuresti, iar spitalul a notificat procurorii in privinta decesului, in conditiile in care existau ingrijorari grave legate de tratamentele la care fusese supus fostul judecator. Cazul Mustata l-a determinat pe ministrul roman al Justitiei, Tudorel Toader, sa dispuna investigatii in trei penitenciare: Rahova, Jilava si Giurgiu. Lorette Luca a afirmat ca ii va face plangere directorului de la Jilava.

Ingrijorarile in legatura cu sistemul romanesc de justitie incep cu mult inainte ca cineva sa ajunga in inchisoare. In ultimele luni, a iesit la iveala faptul ca mai multe protocoale au fost semnate de Serviciul Roman de Informatii (SRI) cu Inalta Curte de Casatie si Justitie, Parchetul General, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR). Acest fapt a zdruncinat grav increderea in sistemul romanesc de justitie, ridicand semne de intrebare privind drepturile omului si respectarea Constitutiei. Aceste protocoale releva un alarmant conflict de interese. De exemplu, protocolul cu CSM (organismul responsabil cu reglementarea activitatii judecatorilor si procurorilor) implica faptul ca exista o relatie ascunsa care ar putea impinge CSM-ul si judecatorii pe care aceasta institutie ii numeste sa favorizeze interesele serviciilor de informatii si pe partenerii acestora la vestita Directie Nationala Anticoruptie (DNA). Aceste temeri sunt depasite doar de faptul ca exista rate de condamnari mai mari de 90% in asemenea cazuri. Totodata, exista voci care sustin ca protocoalele saunt folosite pentru evitarea mecanismelor constitutionale in demersul de colectare a dovezilor.

Presiunea pe sistemul judiciar este alta sursa de ingrijorari. Marius Iacob, prim-adjunctul sefului DNA, a facut public ca Directia Nationala Anticoruptie instrumenteaza 300 de dosare privind magistrati, iar un astfel de dosar poate viza unul sau doi magistrati. Aceasta inseamna ca acei magistrati sunt vulnerabili la influentare sau santaj. De obicei, un judecator se ocupa de zece spete DNA pe an, iar astfel potentialul abuzului judiciar este vast.

Exista temerea ca ar putea exista mii de oameni in puscarii ale caror condamnari sa fie rezultatul unor rechizitorii cu dedicatie ori motivate politic, al unor relatii ascunse intre diferitii stalpi ai sistemului de justitie romanesc si al presiunilor asupra acestui sistem. Dupa ce aparent au existat incalcari (n.r. ale drepturilor omului) la fiecare pas al calatoriei prin sistemul judiciar, este clar ca acesti oameni sfarsesc in conditii penitenciare ingrozitoare.

Ce solutie ar putea exista la aceasta situatie? O optiune disponibila este amnistia pentru infractiunile non-violente, ceea ce in esenta ar permite apasarea unui buton de 'resetare', care sa permita restabilirea increderii in statul de drept si reinnoirea angajamentului fata de standardele judiciare ale UE. Aceasta optiune radicala ar trebui sa fie luata in considerare cand sunt abordate abuzurile din trecut. In plus, Romania (in mod corect sprijinita si considerata responsabila de catre comunitatea internationala) ar trebui sa priveasca la viitor, asigurand independenta sistemului judiciar si aderenta corespunzatoare la standardele europene din partea diverselor parti ale sistemului de justitie: de la serviciile de informatii pana la procurori si inchisori.

Comentarii

# faracatuse date 22 August 2018 18:52 +8

Numai ai nostri n-au balls sa rupa pisica... N-au ca nu au si partial ii inteleg... Doar partial...

# Lily date 22 August 2018 19:00 +13

Toaate dosare din Românika sunt ZERO si trebuiau anulate şi rejudecate asta dak mai au pe tupeu ca să iasă toți vinovații justoției falsa(procurrori,judecatori,avocati acoperiti...) AstaÎn timp ce M_iştii din SRI,DIICOT,DNA,PG,ICCJ&Co au încercat 14 ani să ne explice aberațiile unei justiții ILEGALE şi mafiote. Iar Putin danseaza la nuntă :D in Austria care ne beleste de petrolsi păduri. Culmea.protiei dusa la dincolo de apogeu. URGENT MOMENTUL ZERO AMNISTIE SI REJUDECARE, RESET ...şi javrele securiste l Date afara din sistem si trimise munca de jos

# Ahile date 23 August 2018 13:36 +1

Ce rejudecare tanti? GRATIEREA SI AMNISTIA. Mai are cineva tupeul mizerabil sa mai ceara rejudecare dupa mizeria de justitie care s-a facut? Adica iar plateste avocati iar stres si tribunale. Ne lasi? Toate institutiile au avut protocoale ilegale de colaborare cu SRI inclusiv PG ICCJ DIICOT si restul . GRATIEREA SI AMNISTIA URGENT. https://psnews.ro/justitia-din-romania-in-vizorul-ue-standardele-actuale-nu-corespund-asteptarilor-noastre-227816/

# un mizantrop date 22 August 2018 19:03 +6

Si cum stim care ancheta a fost facuta cu binomul si care nu? Noi am stat cu ochii pe nume cunoscute, dar, victimele colaterale, cei care platesc pretul alienarii sistemului, adica toti cei care au avut ghinionul sa "pice" sub lupa unui "magistrat" din asta care se crede Dumnezeu?!Pe astia cum ii "identifici", daca n-au sustinere, sau, poate n-au pe nimeni, sau, deja, nu le mai pasa ca sunt, deja, infranti?! Ce face "puterea"?! Abuzul din justitie e urias. Cum se face dreptate, macar o incercare de dreptate? Dati, naibii, amnistia si gratierea faptelor fara violenta si fara pericol social, macar pentru pedepsele de pana la 5 ani, sa respire un pic sistemul si sa se dumireasca si oamenii cum e cu revizuirile lui Tudorel! Si tot Tudorel ar trebui sa ne anunte cum scapa de tortionarii din inchisori, ca, la peste 70 de ani de la moartea lui Stalin, noi avem acelasi sistem penitenciar sustinut de urmasii sai..

# SORIN P. date 22 August 2018 19:30 +16

Am si eu o rugaminte catre "Omul cu cartea de drept sub brat" si anume Ministrul Tudorel Toader ( demn de tot respectul nostru): poate adresa catre UE si in special cele 12 tari cu ambasadori care iubesc scrisori pline de "mari ingrijorari privind independenta justitiei" o cerere la care sa anexeze cele 11 MCV-uri de pana acum, prin care sa intrebe unde apar in rapoartele MCV cele peste 60 de protocoale ale SRI cu institutiile statului si in special cu justitia si cum exact aceste protocoale nu le-au provocat nici macar "mici ingrijorari" privind aceeasi independenta invocata??? Va intreb si eu, credeti ca ar primi vreun raspuns ?!? Nu de la 12 ambasade, macar de la una ?

# MCV= spoiala europeana de tip bolsevic pentru ametit fraieri date 23 August 2018 15:06 +1

Care este raspunderea celor de la MCV vis-s-vis de prejudiciile, daunele si abuzurile "JUSTITIEI" din perioada in are acesti "inalti oficiali" pretind ca au supravegheat "JUSTITIA INFAPTUITA IN ROMANIA" ? Prin MCV... "EUROPA" se asigura ca afacerile straine nu sunt anchetate ? Ca retrocedarile din Romania se fac in beneficiul unora care vand imediatr strainilor deoarece sunt "retrocedari cu cantec" ? Ca despagubirile pratite de Romania sunt efectuate ca urmare a retrocedarilor in exces cum declara ministrul care gestiona cadastrul national = dezastrul national al retrocedarilor ?

# Edelweiss - Der Einsame Wolf von Bukowina date 22 August 2018 19:42 +6

SCHEISSEGAL! Pentru mine, paradit de PSD-iști cu 8 luni de închisoare, c-am grăit măscări contra lor, apoi paradit de PNL-iști cu alte 6 luni de închisoare, fiindcă am schimbat foaia ș-am grăit ocări și sudălmi la adresa lor, ei bine, pentru mine anularea sau revizuirea condamnărilor este SCHEISSEGAL. Ce fason să mai fie DUPĂ CE AI FĂCUT DEJA PEDEAPSA ÎNCHISORII? Așa că Io* nu mă entuziasmez față de asemenea gulgute mediatice și rămân consecvent crezului meu: aștept să apară omuleții verzi ai Czarului Putin I cel Groaznik și VOLUNTAR MĂ ÎNSCRIU în rândurile lor ca să îmi aduc contribuția la dărâmarea acestei șandramale împuțite, neo-securiste, denumită Colonia Penitenciară și Experimentală Rröemenika. Și 89 de ani de-o fi să am, dacă pot să țin o flintă în mână, tot merg cu „marțienii” ca să mă cac în donița procurorilor scelerați, a juzilor lași și ipocriți, a politrucilor impotenți dar guralivi sau a dinastiilor securiștilor de rit neo-nazit. MĂ KAK PE ȘANDRAMAUA VOASTRĂ NAZISTĂ!

# barabula date 22 August 2018 19:43 +15

Stai si te minunezi: Kovesi este demisa, adica data afara pentru incalcarea repetata a Constitutiei, si alte excrocherii, iar acest "nimeni" cu numele de Lazar o angajeaza pe un post cu salariu mai mare! Oare Lazarica asta si cel care aproba aceasta mutare, mai sunt intregi la cap? Sau este o sfidare fatisa la poporul roman, in sensul ca uite, noi facem ce vrea muschii nostrii! :cry:

# Poate nu știți date 22 August 2018 21:11 +3

'Toată manevra de ocupare a funcției de procuror general de către un “mani******bil” a fost pusă la cale de Coldea și Kovesi, cu Lazăr în coadă.' http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/augustin-lazar-numit-procuror-general-desi-avea-dosar-penal-la-dna-50064

# Îi tremură budigăii tot timpu lu TAICA LAZĂR date 22 August 2018 21:15 +4

„În esență, îl întrebam pe Lazăr dacă i-a informat, înainte de numire, pe ministrul Prună, pe șefii CSM și pe președintele Iohannis, despre faptul că are dosar penal deschis la DNA pentru fapte de corupție. De frica unui viitor proces de sperjur și de obstrucționare a justiției, procurorul general al Românei a REFUZAT să răspundă la cele trei întrebări simple pe care i le-am adresat. Lazăr știe că, dacă spune ADEVĂRUL, trebuie să demisioneze, iar dacă MINTE, va face pușcărie.” http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/procurorul-general-augustin-lazar-se-ascunde-dupa-fusta-csm-50557.html/

# Neica Nimeni e protejatu SRI date 22 August 2018 21:18 +2

„Ce vă tot ascundeți după articole de lege, hotărâri, decizii etc.! Noi NU v-am solicitat să devoalați secrete de stat. Noi v-am cerut să spuneți adevărul: că la data la care era analizat pentru eventuala numire în funcția de procuror general, Augustin Lazăr avea dosar penal deschis la DNA pentru fapte de corupție. Doamnelor și domnilor conjurați cât timp credeți că veți putea să ascundeți sub preș imensa mizerie?” http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/sri-afacerea-lazargate-este-de-domeniul-sigurantei-nationale-52167.html/

# nuibai date 22 August 2018 19:55 +1

In dubio pro reo - n-ai încotro, trebuie să-i achiţi şi reabilitezi pe toţi, sau să-i rejudeci pe bune.

# vlad tepes date 22 August 2018 20:06 +1

dosarele facute de nulitatile DNA, TREBUIESC  ANULATE, MIRICA .AMARIEI.CERBU .VOLINTIRU. MAI SUNT VREP 10 MINIM!!!!

# Taurus date 23 August 2018 01:00 +2

Bre vlad tepes daca tot esti "Vlad Tepes" dar de ce doar DNA trebuiesc anulate si mai zici si cateva nume colo şa!?! Selectiv asa si tot ilegal sa se faca romaneste nu?!? Ca doar e ilegal sa pretinzi ca doar cu DNA s-au incheiat protocoale secrete ilegale. Dupa parerea ta. CU TOATE INSTITUTIILE DE FORTA S-AU INCHEIAT PROTOCOALE SECRETE ILEGALE respectiv TOATE DOSARELE ULTIMILOR 12 ANI S-AU JUDECAT ILEGAL, respectiv sunt NULE asadar trebuie URGENT DATE AMNISTIA SI GRATIEREA.

# Gojy date 23 August 2018 13:24 +2

PSD ALDE ce mai asteptati??? Proteste #rezist? Dati odata GRATIEREA SI AMNISTIA . Justitia nu s-a facut conform legii. Justitia s-a facut de catre niste grupuri de crima organizata. Au fost si inca sunt incheiate( ca doar nu s-au anulat ) 65 de protocoale secrete ilegale de catre institutii cu SRI. Lasati vrajeala din codurile penale( care de 2 ani se tot amana , cum ca Tudorel pune un articol in care vezi Doamne cei care considera ca au fost judecati pe protocol sa aibe posibilitate de rejudecare). Toata justitia s-a facut ilegal. Toate institutiile au avut protocoale de colaborare cu SRI. Aveti toate motivele pt a da GRATIEREA SI AMNISTIA. Nu mai dorim dictatura serviciilor, a puscariilor,a mascatilor,a jandarmilor cu duba,a procurorilor. Vrem ca drepturile si libertatile oamenilor sa nu mai fie considerate un lux. HAI URGENT LA TREABA LASATI-NE CU VACANTELE SI AMANARILE

# cozma ioan date 22 August 2018 20:07 +1

credeti ca politrucii din jurul lui iohanis il vor informa cu aceste relatari, ca el sigur nu le va citi !e prea incet la minte !

# elena date 22 August 2018 20:07 +7

Daca mai sunt magistrati cinstiti in tara asta,atunci sa speram ca cei care au dus experimentul DNA-SRI la apogeu sa si plateasca pentru faradelegile comise.Asa ar fi corect,iar ambasadele si UE sunt partase ale acestui experiment,de distrugere in masa,un genocid asupra romanilor.

# Oovi date 23 August 2018 07:29 0

Amnistie, da. Gratiere, da. Rejudecare nu! - nu-si are rostrul deoarece orice amanare cauzeaza vatamare.

# Gilu date 23 August 2018 07:54 +2

Ia te uita , a explodat vespasiana ! mcvul ce are de spus? Dar mater silvae poreclita monica ? Miroase a fatarnicie ! Dar cererile nominale de condamnare venite de la Bruxelles ? Despre ele nu vorbeste nimeni ?

# Azumix date 23 August 2018 08:26 +2

Imi pare asa rau de Coldea si Kovesi ...cred ca dupa ceva timp isi vor da seama ca interesele partenerului strategic pe care le au servit au fost pt ei ca un bumerang...americanii se folosesc de oameni cat au interes si pot castiga ceva dupa aceea vor zambi fals celor pe care i au folosit si exact asa s a intamplat cu cele doua specimene din Romania respectiv Florian Si Codruta...cat de curand vor raspunde PENAL cum la placea lor sa se auda in spatiul public !!!

# imun/teanu date 23 August 2018 08:53 +2

Dr agnea proces pentru cele doua angajate /necesar "patriei" sa fie iar condamnat. Lazarica nu IDEM cu favorita Codruta? el de fapt favoritul ei. * Cine e mai "ierarhic", subalternul sau seful? In "tara cu curul in sus" Codruta inlaturat (cu dosar penal) seful, ca el mers acasa/Ploiesti cu insotitor (probabil acasa si el) /un PG n-are in drept sa fie pazit?!. Cu economie bugetului casa pe care-o avea in drept in Bucuresti. In schimb, subalterna si apartamentoi EI, dar si altul pentru bodiguarzi /care CATI nu-i mai poate numara nimeni! O socoteala de facut simplu, cat a costat PG Nitu si cat "o" Codruta. Si inca mai vrea sa ne coste inca la fel, si chiar si ne costa inca la fel! Asta doar asa... "caco"-ntabilitate primara. Cand si Lazarica ca Dragnea, proces?

# Jean date 23 August 2018 12:39 +3

Atat timp cat Kovesi si Coldea duc viata de huzur pe banii nostri, cu acele salarii de-a dreptul nesimtite, cu procuratura confiscata de securisti bagati pana in gat in ilegalitati, cand in fruntea procuraturii e un mediocru a carei singure ocupatii este sa musamalizeze infractiunile procurorilor, un CSM care este doar o spelunca unde se acopera faredelegile procurorilor in dispretul inspectiei judiciare, prin punerea magistratilor deasupra oricarei alte profesii, unele mult mai utile decat procuroriii si judecatorii. Un mod util de a opri aceasta a inflatie de mediocri si tradatori in justitie este taierea salariilor pana la nivelul presedintelui si pensionarea ca toti ceilalti la 65 de ani. E mai important un medic sau inginer decat un procuror care mimeaza munca zi de zi sau distruge vieti ca este acoperit de mafia din magistartura.

# Pustiu date 23 August 2018 13:57 +1

Sigur ca da ... cata vreme privesc politicienii corupti !!! Ma faceti sa rad ... Dar in celelalte dosare ale unor oameni de rand cazuti in "masinaria de facut justitie" ce ziceti? Unde abuzuri de la lipsa urmaririi penale pentru toatele faptele deduse judecatii nu impiedica condamnarea acestora de catre "justitia" corecta si impartiala?

# Ilie date 23 August 2018 15:00 0

Pe vremuri la șerpii veninoși , cînd erau prinși , ori li se scoteau dinții , ori le zdrobeau capul. Șarpele nostru văd că de fapt este HIDRĂ, are mai multe capete , două au căzut și încă este pe poziție.

# Nimeni date 23 August 2018 15:05 0

Domnilor si doamnelor de la luju.ro Am respectuoasa rugaminte la dvs sa verificati protocoalele incheiate nintre SRI si ANP Bucuresti Apoi nu va mai mirati dece in fiecare penitenciar din Romania exista cate un lucrator SRI Spor la ...solicitari

# Gilu date 23 August 2018 19:25 0

Nu se va intampla , nimic in " Balta Linistii " ! Nu va iluzionati , sperand ca se va schimba ceva ! Nu fiti naivi ; lucrurile s - au decis deja peste capul nostru de altii din afara tarii , care stiu precis despre noi nu numai ca inghitim orice mizerie vanduta drept " anticoruptie " , dar ca unii dintre noi vom fi atat de tampiti incat ne vom bate in strada , gata sa omoram la nevoie, pentru a nu se schimba nimic ...Prea multi prosti pe metru patrat ...Ne omoram intre noi pentru o cauza a altora , indreptata impotriva noastra ...Traiasca Nefertiti si slujirea , impreuna cu pupincuristii sai , cu tot ...

# Dan Tudor date 25 August 2018 18:07 0

Draga Ilie, Cred ca o comparatie mai buna ar fi tenia.Atata vreme cat nu distrugi capul teniei nu ai rezolvat nimic, ea se autoreface.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.07.2024 – Judecator trimis la control psihiatric (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva