CORONAVIRUSUL ADUCE DECESUL UE – Europarlamentarul Chris Terhes da verdictul: “Coronavirusul a pus cruce modului de organizare si functionare al Uniunii Europene asa cum il stim azi... Italia a fost lasata sa se bata singura cu acest flagel, in timp ce birocratii europeni stau pititi si tacuti... Solutia este sa revenim la intarirea statelor nationale, sa ne intarim economia - sustinand, printre altele, firmele romanesti sa produca cat mai mult pentru romani in Romania”
Criza de coronavirus aduce sfarsitul Uniunii Europene. O spune europarlamentarul Chris Terhes (foto), care isi sustine concluzia cu situatia dramatica in care se afla Italia, abandonata de UE in plina pandemie de coronavirus, in timp ce birocratii UE stau pititi si tacuti. “Actualul mod de organizare si functionare al UE este incapabil sa gestioneze o criza si sa vina cu solutii in fata ei”, precizeaza Terhes.
Intr-o foarte corecta analiza facuta pe pagina sa de Facebook, luni, 16 martie 2020, Chris Terhes aminteste despre transformarea Uniunii Europene dintr-o comunitate economica intr-o uniune politica in care liderii de la Bruxelles au impus statelor membre directive si reglementari care au lovit puternic in suveranitatea tarilor. Europarlamentarul considera ca tot ceea ce se intampla in prezent in criza de coronavirus si abandonarea Italiei de catre UE nu fac altceva decat sa confirme faptul ca trebuie sa se revina la intarirea statelor nationale, la intarirea economiei nationale si, in cazul nostru, la sprijinirea firmelor romanesti, astfel incat acestea sa produca pentru romani in Romania. “Sa intelegem ca nimeni din afara nu ne doreste binele mai mult decat ni-l dorim noi”, subliniaza Chris Terhes.
Iata analiza europarlamentarului Chris Terhes:
“Coronavirusul a pus cruce modului de organizare si functionare al Uniunii Europene asa cum il stim azi.
'Comunitatea economica europeana' - precursoarea UE - a fost gandita dupa al doilea razboi mondial ca o 'piata comuna', in care tarile sa vanda si sa cumpere produse si servicii pentru a genera prosperitate, iar prin prosperitate, pace.
Dupa 1992, insa, prin Tratatul de la Maastricht, aceasta 'comunitate economica' a fost transformata intr-o 'uniune politica', in care o birocratie supranationala nealeasa de nimeni si care nu da socoteala nimanui a preluat tot mai multe puteri si atributii de la statele membre.
Transformand aceasta 'comunitate' intr-o 'uniune politica', implicit s-a intrat in retorica si gandirea politica de a controla aceasta entitate politica de un partid european, asa cum face PPE.
S-a ajuns astfel ca, in timp, sa fie impuse de sus, de la Bruxelles, in jos, spre statele membre, fel si fel de directive, reglementari si rezolutii care au preluat din suveranitatea si deciziile statelor. La orice critici venite din statele membre, raspunsul birocratiei bruxeleze era ca trebuie sa fim solidari, ca stiu ei mai bine ce trebuie facut, ca suntem o uniune, ca unul pentru toti si toti pentru unul etc.
Daca doriti sa vedeti aceasta retorica de slogane si cuvinte goale cititi-l pe Ciolos.
Criza din Italia generata de coronavirus si faptul ca aceasta tara a fost lasata sa se bata de una singura cu acest flagel, in timp ce birocratii europeni stau pititi si tacuti, a demonstrat ca actualul mod de organizare si functionare al UE este incapabil sa gestioneze o criza si sa vina cu solutii in fata ei.
In fata actualei crize mondiale am vazut cu totii ca UE, in afara unui aparat birocratic imens netransparent si neales, nu exista atunci cand vine vorba de rezolvarea unei crize si ca, in fapt, fiecare tara e singura.
Solutia pentru a fi pregatiti pe viitor in fata problemelor ce vor veni este sa revenim la intarirea statelor nationale, sa ne intarim economia - sustinand, printre altele, firmele romanesti sa produca cat mai mult pentru romani in Romania -, si sa intelegem ca nimeni din afara nu ne doreste binele mai mult decat ni-l dorim noi.
Daca noi nu facem pentru noi ce e bine pentru noi, un strain clar nu o va face. Daca noi nu punem Romania si romanii pe primul loc, clar ca strainii nu o vor face.
In zilele acestea dam un prim test de solidaritate in primul rand nationala, in care trebuie sa dovedim ca putem invinge ura ce ni s-a inoculat in anii ce au trecut, ura promovata inclusiv in numele 'valorilor europene'.
Trebuie sa ne comportam ca un 'neam unit', protejandu-ne si ajutandu-ne unii pe altii.
Pe plan european, dupa ce vom invinge epidemia, pe termen scurt vor trebui gasite mijloace de sustinere a economiilor nationale in criza economica ce va veni.
Pe termen mediu si lung apoi, Uniunea Europeana va trebui sa treaca printr-un profund proces de reforma, de eliminare a birocratiei sufocante si de intarire a statelor membre. Europa e puternica doar atunci cand statele ei sunt.
Pana atunci, ramaneti tari in credinta si nu va panicati. Stati acasa, insa sunati-va unii pe altii, comunicati cu prietenii si familia, aratati-va iubirea si sprijinul. Nu va temeti! Impreuna vom reusi!
Dumnezeu sa binecuvanteze Romania si pe toti romanii, indiferent unde s-ar afla!”
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Ma gandesc ca in curand 16 March 2020 15:42 +51
# un mizantrop 16 March 2020 17:08 +7
# un mizantrop 16 March 2020 17:17 +5
# nae din dealul feleacului 16 March 2020 18:34 +15
# escu 17 March 2020 08:14 +6
# # ROEXIT 17 March 2020 18:55 +3