psdolt
28 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

CUCUVEAUA INCOLTITA – Inca o plangere penala impotriva Laurei Kovesi: “Se face vinovata de aderare la grupul infractional organizat condus de numitul Oprea Gabriel... Procurorul Gheorghe Popovici mi-a comunicat sa nu mai insist pe tema plangerii penale deoarece numita Kovesi Laura Codruta este direct implicata si ar fi dat dispozitie procurorului Mihai Gheorghe sa nu desfasoare activitati de cercetare penala” (Plangerea)

Scris de: B.G. | pdf | print

29 July 2018 12:15
Vizualizari: 10371

Avocatul Florin Ghiulbenghian a facut vineri, 27 iulie 2018, la PICCJ, plangere penala impotriva fostei sefe DNA Laura Kovesi (foto) pe care o acuza de aderare la grup infractional organizat si favorizarea infractorului. Ghiulbenghian sustine ca procurorul Gheorghe Popovici, sef sectie in cadrul DNA, i-a spus ca fosta sefa DNA ar fi dat ordin procurorilor sa nu-l cerceteze pe fostul ministru al Apararii Gabriel Oprea in dosarul constituit in urma plangerii sale.


Florin Ghiulbenghian, presedinte al Fundatiei Europene pentru Buna Guvernare si Prevenirea Coruptiei – EurHONEST, arata in plangere ca a luat la cunostinta in 2010 despre o serie de posibile infractiuni ce ar fi fost comise in exercitarea functiei de catre fostul ministru al Apararii Gabriel Oprea, in ceea ce priveste acordarea ilegala de grade militare mai multor persoane in baza unor interese politice. Florin Ghiulbeghian mai arata in plangerea depusa la PICCJ ca Oprea ar fi comis si falsuri in legatura cu mesele de protocol:In cursul anului 2014 am luat la cunostinta despre falsuri comise de Oprea Gabriel in legatura cu mesele de protocol pe care le oferea in sediul Ministrului Apararii in perioada 2010-2012. Astfel, s-a constatat ca d-nul Oprea Gabriel a cheltuit pe protocol suma de 165.073”.
Ghiulbenghian precizeaza ca in 2016 a depus o plangere penala la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in care prezenta respectivele fapte si cerea luarea masurilor legale. Acesta sustine ca a fost audiat si informat ca s-a constituit o cauza penala, dupa care a depus la DNA alte documente pe care i le-ar fi cerut procurorul Mihai Gheorghe. In cele din urma, acuza
Ghiulbenghian, i s-ar fi transmis de catre seful Sectiei I DNA Gheorghe Popovici sa nu mai insiste pe tema plangerii penale pe care a depus-o intrucat Laura Kovesi ar fi dat ordin sa nu se mai cerceteze acest caz.

Iata plangerea depusa la PICCJ:

“Catre D-ul Procuror Sef al Parchetului General

Augustin Lazar

Domnule Procuror Sef,

Subsemnatul GHIULBENGHIAN FLORIN MIHAI, in calitate de Presedinte al Fundatiei Europene pentru Buna Guvernare si Prevenirea Coruptiei – EurHONEST avand sediul social in Strada Toamnei 127, sector 2, Bucuresti, in conformitate cu prevederilor imperative din Statutul Fundatiei:

“FUNDATIA va actiona in sensul prevenirii derivelor in functionarea institutiilor guvernamentale si a prevenirii aparitiei daunelor produse de acte de administrare defectuoasa sau ineficienta. FUNDATIA isi va desfasura activitatea in interesul general al cetatenilor europeni, pentru crearea unei societati ce trebuie sa devina un exemplu pentru celelalte natiuni.”

Prin prezenta doresc sa va aduc la cunostinta faptele descrise mai jos, comise de urmatorii:

-Generalul Oprea Gabriel, la data faptelor Ministru al Apararii in Guvernul Romaniei;

-Amiral dr. Marin Gheorghe, la data faptelor Seful Statului Major General al Armatei Romane;

-General dr. Danila Stefan, la data faptelor Seful Statului Major General al Armatei Romane, incepand cu 01 Ianuarie 2011;

-Generalul locotenent Catalin Stefanita Zisu, la data faptelor Comandant al Comandamentului Logistic Intrunit din Ministerul Apararii

-Basescu Traian, la data faptelor Presedinte al Romaniei;

-Generalii si ofiterii din cadrul Administratiei Prezidentiale care au contribuit direct la infractiunile descrise mai jos;

-Generalii si ofiterii din cadrul Ministerului Apararii care au contribuit direct la infractiunile descrise mai jos;

-Procurorul sau procurorii din cadrul Sectiei Militare a Parchetului General care au dispus clasarea reclamatiei depuse de d-ul Dobritoiu Corneliu, fost Ministru al Apararii in Guvernul Romaniei;

-Kovesi Laura Codruta, fost procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru ordinele date procurorului militar Mihai Gheorghe din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infracțiunile de corupție savarsite de militari de a nu efectua activitati de cercetare penala in dosarul constituit ca urmare a plangerii penale pe care am depus-o in data de 24.03.2016 la Directia Nationala Anticoruptie;

-Mihai Gheorghe, procurorul militar din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infracțiunile de corupție savarsite de militari, pentru aderarea la grupul infractional organizat constituit de Gabriel Oprea si lipsa de activitate in dosarul penal avut in lucru.

fapte ce constituie, in opinia mea, infractiuni extrem de grave, care atenteaza la securitatea nationala a Romaniei si se subsumeaza subminarii capacitatii de aparare a statului.

A. In fapt, in cursul anului 2010 am luat la cunostinta despre o serie de posibile infractiuni ce erau comise de catre Oprea Gabriel, Ministru al Apararii, in exercitarea functiei. Printre acestea, la loc de cinste se aflau acordarile ilegale de grade militare mai multor persoane in baza unor interese politice. In urma discutiilor cu d-ul Dobritoiu Corneliu, ministru al Apararii in perioada ulterioara d-lui Oprea Gabriel, mi s-a confirmat faptul ca suspiciunile mele erau perfect indreptatite si ca acesta fusese ajutat in activitatea sa infractionala de o serie intreaga de complici, inclusiv de catre Presedintele Romaniei la acel moment, d-ul Basescu Traian.

In concret, ii acuz pe d-ul Oprea Gabriel, Amiral dr. Marin Gheorghe si General dr. Danila Stefan, impreuna cu complicii mai sus mentionati si care urmeaza a fi identificati, de acordarea de grade si inaintarea in grad a unor ofiteri in rezerva, in numar de 935 de persoane, in perioada 23.12.2009 – 07.05.2012, cu incalcarea grava si premeditata a prevederilor legale din Legea 80/1995, Legea 446/2006 si HG 969/2007

Deoarece in aceeasi perioada Ministerul Apararii Nationale a inaintat catre Presedintia Romaniei mai multe propuneri de acordare a gradelor de generel unor persoane ce nu erai indreptatite sa le primeasca, va solicitam respectuos sa extindeti ancheta si asupra personalului Presedintiei Romane ce avea ca atributie de serviciu verificarea dosarelor ce stateau la baza semnarii de catre Presedintele Romaniei a decretelor prezidentiale de acordare a gradului de general. Mentionam ca sunt de notorietate publica acordarea ilegala si discretionara de catre Basescu Traian a gradelor de general d-lor Savoiu Bartolomeu (nasul de cununie al fiului lui Virgil Magureanu), Ontanu Nicolae si Eugen Gheorghe, persoane lipsite de minime cunostinte militare si a caror prezenta frauduloasa in Corpul Generalilor reprezinta o adevarata palma pe obrajii ostirii romane.

B. In fapt, in cursul anului 2014 am luat la cunostinta despre falsuri comise de Oprea Gabriel in legatura cu mesele de protocol pe care le oferea in sediul Ministrului Apararii in perioada 2010-2012. Astfel, s-a constatat ca d-ul Oprea Gabriel a cheltuit pe protocol suma de 165.073 RON, suma pe care a achitat-o doar dupa indepartarea sa din functia de Ministru al Apararii. Mai mult, s-a constatat de catre Comisia de Ancheta a Ministerului Apararii ca d-ul General locotenent Catalin Stefanita Zisu a prezentat documente contabile primare (facturi si avize de expeditie) asupra carora exista suspiciunea ca erau falsificate in scopul acoperirii infractiunilor comise in legatura cu cheltuirea banilor publici pentru mesele de protocol ale Ministrului Apararii, Gabriel Oprea. De asemenea, ulterior achitarii de catre Gabriel Oprea a sumei imputate, s-a constatat ca acesta nu putea justifica si nu justifica nici pana in prezent existenta legala a acestei sume in declaratiile de avere depuse in conformitate cu prevederile legale. Comisia de ancheta a Ministerului Apararii a constatat de asemenea incalcarea cu premeditare a prevederilor Ordinului MS 96/2008 al Ministrului Apararii.

C. In data de 24.03.2016 am depus o plangere penala la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in care prezentam faptele descrise mai sus si solicitam luarea masurilor legale in cauza. In data de 29 Aprilie 2016 am fost audiat de procurorul militar Mihai Gheorghe din cadrul DNA, ocazie cu care am dat o declaratie si mi s-a comunicat faptul ca s-a inregistrat cauza penala in urma plangerii mele. In data de 04 Mai 2016 am depus la DNA o nota, insotita de copii dupa documentele care mi-au fost solicitate de catre procurorul militar Mihai Gheorghe. In cursul anului 2017-2018 am avut mai multe intalniri cu procurorul Gheorghe Popovici, sef sectie in cadrul DNA, ocazie cu care acesta mi-a comunicat sa nu mai insist pe tema plangerii penale deoarece numita Kovesi Laura Codruta este direct implicata si ar fi dat dispozitie procurorului Mihai Gheorghe sa nu desfasoare activitati de cercetare penala in dosarul penal constituit ca umare a plangerii mele.

Fata de cele prezentate mai sus, am suspiciuni rezonabile ca reclamatii mai sus mentionati au comis urmatoarele infractiuni:

Art. 13 din Legea 78/2000

Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Art. 99 din Legea 303/2004

Constituie abateri disciplinare:

n) folosirea functiei detinute pentru a obtine un tratament favorabil din partea autoritatilor sau interventiile pentru solutionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decat in limita cadrului legal reglementat pentru toti cetatenii;

Articolul 367: Constituirea unui grup infractional organizat

Incepand cu 08-iul-2014 Art. 367 din partea II, titlul VIII, capitolul I a fost in legatura cu Decizia 12/2014

(1) Initierea sau constituirea unui grup infractional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice forma, a unui astfel de grup se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

(2) Cand infractiunea care intra in scopul grupului infractional organizat este sanctionata de lege cu pedeapsa detentiunii pe viata sau cu inchisoarea mai mare de 10 ani, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

(3) Daca faptele prevazute in alin. (1) si alin. (2) au fost urmate de savarsirea unei infractiuni, se aplica regulile privind concursul de infractiuni.

(4) Nu se pedepsesc persoanele care au comis faptele prevazute in alin. (1) si alin. (2), daca denunta autoritatilor grupul infractional organizat, inainte ca acesta sa fi fost descoperit si sa se fi inceput savarsirea vreuneia dintre infractiunile care intra in scopul grupului.

(5) Daca persoana care a savarsit una dintre faptele prevazute in alin. (1)-(3) inlesneste, in cursul urmaririi penale, aflarea adevarului si tragerea la raspundere penala a unuia sau mai multor membri ai unui grup infractional organizat, limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumatate.

(6) Prin grup infractional organizat se intelege grupul structurat, format din trei sau mai multe persoane, constituit pentru o anumita perioada de timp si pentru a actiona in mod coordonat in scopul comiterii uneia sau mai multor infractiuni.

Articolul 291: Traficul de influenta

(1) Pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, savarsita de catre o persoana care are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta asupra unui functionar public si care promite ca il va determina pe acesta sa indeplineasca, sa nu indeplineasca, sa urgenteze ori sa intarzie indeplinirea unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu sau sa indeplineasca un act contrar acestor indatoriri, se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.

Articolul 292: Cumpararea de influenta

(1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, pentru sine sau pentru altul, direct ori indirect, unei persoane care are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta asupra unui functionar public, pentru a-l determina pe acesta sa indeplineasca, sa nu indeplineasca, sa urgenteze ori sa intarzie indeplinirea unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu sau sa indeplineasca un act contrar acestor indatoriri, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
Incepand cu 01-feb-2014 Art. 292, alin. (1) din partea II, titlul V, capitolul I modificat de Art. 245, punctul 26. din titlul III, capitolul II din Legea 187/2012

(2) Faptuitorul nu se pedepseste daca denunta fapta mai inainte ca organul de urmarire penala sa fi fost sesizat cu privire la aceasta.

(3) Banii, valorile sau orice alte bunuri se restituie persoanei care le-a dat, daca au fost date dupa denuntul prevazut in alin. (2).

(4) Banii, valorile sau orice alte bunuri date sau oferite sunt supuse confiscarii, iar daca acestea nu se mai gasesc, se dispune confiscarea prin echivalent.

Articolul 297: Abuzul in serviciu

(1) Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu indeplineste un act sau il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica.

Articolul 321: Falsul intelectual

(1) Falsificarea unui inscris oficial cu prilejul intocmirii acestuia, de catre un functionar public aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului ori prin omisiunea cu stiinta de a insera unele date sau imprejurari, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.

Articolul 323: Uzul de fals

Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda, cand inscrisul este oficial, si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, cand inscrisul este sub semnatura privata.

Articolul 326: Falsul in declaratii

Declararea necorespunzatoare a adevarului, facuta unei persoane dintre cele prevazute in art. 175 sau unei unitati in care aceasta isi desfasoara activitatea in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste la producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Art. 269. Favorizarea faptuitorului

(1) Ajutorul dat faptuitorului in scopul impiedicarii sau ingreunarii cercetarilor intr-o cauza penala, tragerii la raspundere penala, executarii unei pedepse sau masuri privative de libertate se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda.

Art. 295. Delapidarea

(1) Insusirea, folosirea sau traficarea de catre un functionar public, in interesul sau ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica.

Art. 394. Tradarea

Fapta cetateanului roman de a intra in legatura cu o putere sau cu o organizatie straina ori cu agenti ai acestora, in scopul de a suprima sau stirbi unitatea si indivizibilitatea, suveranitatea sau independenta statului, prin:

…………..

b) subminare economica, politica sau a capacitatii de aparare a statului;

………….

se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.


Art. 398. Inalta tradare

Faptele prevazute in art. 394-397, savarsite de catre Presedintele Romaniei sau de catre un alt membru al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, constituie infractiunea de inalta tradare si se pedepsesc cu detentiune pe viata sau cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

Art. 419. Abuzul de autoritate

Fapta superiorului sau a sefului care, prin incalcarea atributiilor de serviciu, cauzeaza o vatamare grava a intereselor legale ale inferiorului sau subordonatului ori il obliga sa incalce indatoririle de serviciu se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 3 ani.

Consideram ca numitul Oprea Gabriel se face vinovat de inalta tradare, abuz de autoritate, constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, folosirea functiei politice pentru obtinerea de foloase materiale pentru sine si pentru altii, instigare la fals intelectual, la fals in declaratii si la uz de fals, trafic de influenta, cumparere de influenta, delapidare si incalcarea regulamentelor militare.

Consideram ca numitii Marin Gheorghe si Danila Stefan se fac vinovati de aderare la grupul infractional organizat condus de numitul Oprea Gabriel, abuz in serviciu, abuz de autoritate, instigare la fals intelectual, la fals in declaratii si la uz de fals si incalcarea regulamentelor militare.

Consideram ca numitul Zisu Catalin Stefanita se face vinovat de aderare la grupul infractional organizat condus de numitul Oprea Gabriel, abuz de autoritate, abuz in serviciu, instigare la fals intelectual, la fals in declaratii si la uz de fals in legatura cu infractiunea de delapidare si incalcarea regulamentelor militare.

Consideram ca generalii si ofiterii din cadrul Ministerului Apararii si ai Administratiei Prezidentiale care au contribuit direct la infractiunile descrise mai sus se fac vinovati de aderare la grupul infractional organizat condus de numitul Oprea Gabriel, abuz de autoritate, abuz in serviciu, fals intelectual, fals in declaratii, uz de fals si incalcarea regulamentelor militare.

Consideram ca procurorul sau procurorii din cadrul Sectiei Militare a Parchetului General care au dispus clasarea reclamatiei depuse de d-ul Dobritoiu Corneliu, fost Ministru al Apararii in Guvernul Romaniei, in legatura cu infractiunile descrise mai sus, se fac vinovati de aderare la grupul infractional organizat condus de numitul Oprea Gabriel si favorizarea infractorului.

Consideram ca numita Kovesi Laura Codruta, fost procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, se face vinovata de aderare la grupul infractional organizat condus de numitul Oprea Gabriel si favorizarea infractorului, fiind de asemenea una dintre beneficiarele de notorietate publica ale activitatii infractionale coordonata de numitul Gabriel Oprea din functia de Ministru al Apararii.

Consideram ca numitul Mihai Gheorghe, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, se face vinovat de aderare la grupul infractional organizat condus de numitul Oprea Gabriel si favorizarea infractorului.

In drept, ne intemeiem prezenta plangere pe dispozitiile Legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, art. 99 din Legea 303/2004 si Art. 367, 291, 292, 297, 321, 323 si 326, 269, 295, 394 si 398 din Noul Cod Penal.

Solicitam aplicarea in cauza a dispozitiilor Art. 35. Unitatea infractiunii continuate si a celei complexe, Art. 69. Degradarea militara, Art. 77. Circumstante agravante, lit. a., Art. 309. Faptele care au produs consecinte deosebit de grave, Art. 367. Constituirea unui grup infractional organizat.

D-le Procuror Sef, fata de cele descrise mai sus, tinand cont de pericolul social extrem pe care il prezinta faptele descrise, de perioada lunga de timp pe parcursul carora au fost comise, de mijloacele dolosive folosite de functionari publici activi in zona serviciilor de informatii si cu pregatire specifica in cauze penale, precum si de numarul mare de persoane implicate, de impactul social pe care il va avea aducerea la cunostinta publica a acestor fapte descrise mai sus si mai ales de inalta demnitate detinuta in Statul Roman de catre unul dintre reclamati (Presedinte al Romaniei) va rugam sa dispuneti masurile legale corespunzatoare.

Pentru orice alte detalii privind faptele descrise mai sus si precizarea detaliilor suplimentare necesare in faza urmaririi penale va stau oricand la dispozitie.

Doresc ca toata corespondenta referitoare la cele de mai sus sa imi fie furnizata, in format electronic, la urmatoarea adresa de e-mail..., sau prin posta la adresa...

D-na/D-le Procuror, fata de cele prezentate mai sus, va rog sa dispuneti.

Cu respect,

Florin M. Ghiulbenghian

Presedinte Fundatia EurHonest”

 


Comentarii

# marin date 29 July 2018 14:23 +5

cucuveaua impaiata la Targ'sor

# Viorel date 29 July 2018 16:14 +3

Dă DOAMNE !

# un mizantrop date 29 July 2018 19:53 +5

Pai, asta era nivelul, de chelneri de bacsisuri mici. Unde nu-i carte si munca pentru o cariera, unde-i suficient sa fi "servit" pe cineva, unde ti-ai dezvoltat sistemul de slugi pe modelul tau, profesionistii pleaca si fac loc lingatorilor de clante, asta e situatia din toate institutiile statului. Daca ai curiozitatea sa faci o cercetare reala, o sa gasesti in functiile de sefi pe toti soferii, secretarele, plutonierii de companie (in institutiile de forta, "logistica" da sefii, in celelalte sefii vin de la institutii "de forta"), in politie mai ales rutierii, ca astia pot "servi" pe toata lumea si romanul e "recunoscator". De cand si-a reluat activitatea politica si-a atras aliati puternici, cum ar fi sefii de sindicate din politie, toti fosti comeseni pe banii lui. Ca politistii nu au voie sa faca politica, cine se mai incurca in legi....

# golan date 30 July 2018 00:37 -5

De ce se leaga dl Ghiulbenghian de niste grade date unor persoane,cica cu \minime cunostinte militare,ca aia probabil stiu sa traga cu pusca si posibil in legi si regulamente e suficient acest lucru.Eu de ex.n\am facut armata,deci d\l Oprea nu putea sa\mi dea grad cu tot grupul infractional in sprijin,dar de ex.fostul fotbalist Iordanescu, cred a facut armata si totusi fara cunostinte minime i s\a acordat gr.de general,insemnand ca acestea probabil cf.legilor se pot acorda nu numai pe cunostinte militare,ci si pe acelea fotbalistice.Cum sant chibit de sport imi aduc aminte ca si fundasul Ucraiova si al Stelei Costica Stefanescu a primit legitimatie de securist,ca sa primeasca bani in plus de la vechea secu,iar fostul pres al Dinamo a povestit ca a fost securist acoperit,facand scoala secu timp de 6 luni,timp in care a locuit intr\o casa conspirativa a baietilor cu ochi albastrii,abea apoi fiind pus sef Dinamo.In concluzie nu ne putem hazarda in interpretarea legilor secrete ale astora.

# Maria date 30 July 2018 15:20 +2

Ce scabros slinos poate sa fie Oprea asta , Marele Incruntat ! Oprea , Basescu, Ponta, Stanciu, Covesi, Coldea, Videanu, Udrea trebuie doborati cu pietre , daca-i vedeti . Cum s-au strans ei , marii dregatori , la Oprea-n sufragerie sa puna tara la cale , adica inca un mandat penru Basescu. Acum cu noua administratie americana , ramane de vazut daca Baselul mai e sub protectie ... :-)

# Klaus-Klaus date 30 July 2018 18:30 +2

;-) .. ca era si zicerea cea din bătrâni.. CUM A AIA SA RECLAMI UN HOTZ UNUI HOTZ SI MAI MARE.. Sorry dar asta e felul in care esti perceput talică, Neikă Lazarikă.. GHINION!JA-JA Gut-fakut :P

# ana date 30 July 2018 23:54 0

Ponta nu este in echipa nasului ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.11.2024 – Laura Kovesi, ministru de Justitie. Danilet, varianta de rezerva

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva