psdolt
28 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

DETERGENT PENTRU ZEITA – Laura Kovesi a fost albita la ICCJ de doua ori, intr-o singura zi. Dupa ce a scapat la limita de sanctionarea disciplinara in dosarul privind trimiterea consilierei in control la DNA, Kovesi a fost salvata si in cauza referitoare la refuzul de a se prezenta la comisia parlamentara de ancheta, ca sa spuna ce a cautat in sufrageria lui Gabriel Oprea. De data aceasta, decizia pro-Kovesi a fost luata in unanimitate (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

26 March 2019 14:19
Vizualizari: 3652

Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost luni, 25 martie 2019, scena a doua decizii care au scos-o basma curata pe fosta sefa DNA Laura Kovesi (foto) in doua dosare rasunatoare. Este vorba despre doua cauze disciplinare deschise impotriva ei de catre Inspectia Judiciara.


Primul dosar s-a referit la trimiterea de catre Kovesi a propriei consiliere, judecatoarea Dana Titian, in control la structurile DNA din teritoriu. Asa cum se stie deja, trei dintre cei cinci judecatori din completul ICCJ au albit-o pe Kovesi, respingand recursul Inspectiei Judiciare impotriva unei hotarari a Sectiei pentru procurori din CSM care o spalase pe Luluta, opinie in sensul sanctionarii cu avertisment facand judecatoarele Corina Corbu si Maria Hrudei (click aici pentru a citi).

Al doilea dosar disciplinar – deschis ca urmare a sesizarii formulate de Lumea Justitiei – a avut in vedere faptul ca aceeasi Laura Kovesi, in cursul anului 2017, a refuzat timp de 4 (patru) ori sa se prezinte la audieri in Comisia speciala de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din anul 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential (asa-numita Comisie „Sufrageria lui Gabriel Oprea”). In aceasta a doua cauza, judecatorii supremi Virginia Filipescu, Bianca Elena Tandarescu, Beatrice Ioana Nestor, Valentina Vrabie si Daniel Gheorghe Severin au albit-o pe Kovesi in unanimitate, respingand recursul Inspectiei Judiciare impotriva hotararii Sectiei pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii, care la fel o spalase pe Kovesi.

Iata minuta ICCJ:

Respinge recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 7P din 25 iulie 2018, pronuntata de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 7/P/2018, ca nefondat. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 25 martie 2019”.

Doua abateri disciplinare

Pe 18 aprilie 2018, Inspectia Judiciara a anuntat ca a exercitat actiunea disciplinara fata de Kovesi „pentru manifestari care aduc atingere onoarei profesionale si prestigiului justitiei savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu si nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale, abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si ș) din Legea nr. 303/2004” (click aici pentru a citi). Pe 25 iulie 2018, Sectia pentru procurori a CSM a respins in unanimitate actiunea disciplinara demarata pe numele Laurei Kovesi (click aici pentru a citi). Inspectia Judiciara a formulat recurs, insa luni, 25 martie 2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a respins definitiv.

Redam comunicatul Inspectiei Judiciare:

Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de doamna Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie („DNA”) pentru manifestari care aduc atingere onoarei profesionale si prestigiului justitiei savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu si nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale, abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si ș) din Legea nr. 303/2004.

In motivarea actiunii s-a retinut ca procurorul sef al DNA a incalcat dispozitiile explicite ale Deciziei Curtii Constitutionale nr. 611 din 03 noiembrie 2017 prin refuzul de a se prezenta in fata Parlamentului României - Comisia speciala de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din anul 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential si de a furniza informatiile solicitate sau de a pune la dispozitie celelalte documente sau mijloace de proba detinute, utile activitatii comisiei.

Totodata, prin pozitia publica a procurorului sef al DNA, manifestata ulterior Deciziei Curtii Constitutionale, a fost afectata onoarea profesionala si prestigiul functiei de magistrat cu consecinta incalcarii dispozitiilor

- articolelor 4 alin. (1) si 90 din Legea nr. 303/2004,

- art.104 din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, precum si ale

- articolelor 7, 17, 18 si 20 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la raspunderea procurorului in cauza”.

Comentarii

# SPARTAKUS date 26 March 2019 19:23 +2

Romania inregistreaza cele mai multe procese neechitabile din U.E.Prinse intr-un sistem de justitie mult controvesat,persoanele care cad victima erorilor judiciare au de dus o lupte anevioasa pt.asi gasi dreptatea,ce poate dura ani si ani de zile,cand se constata ca nu sunt vinovati,stabilindu=se ca au fost cerecetati si chear condamnati pt.o fapta care nici nu a existat.Corectitudinea procesului judiciar este un subect delicat in Romania.Reformele legislative adoptate de PSD,pt.ca magistratii sa raspunda pt.greselile comise,nu s-au bucurat de succes,doarece majoritatea membrilor sistemului judiciar si numerosi observatori,spun ca schimbarile propuse tintesc mai degraba limitarea independentei justitiei,decat protejarea drepturilor romanilor!Magistratii gasiti vinovati de sav.unor abuzuri sunt prtejati si albiti automat,asa cum s-a intamplat si cu madam Kovesi!!!!!

# kovesi și tarcea statu paralel date 27 March 2019 16:17 0

E doar sila de justiția voastră. Cît stă acolo, la Înalta CUrte prăpădita de Tarcea, pilon al statului paralel, așa va fi mereu.Nu există lege pt ei, ei se judecă în funcție de simpatii reciproce, iar Kovesi îl slujește pe soros ca și Tarcea 8)

# Amo date 27 March 2019 11:10 +1

Sincer m-am saturat de asa zisa justitie de la noi care pentru unii este ,, muma, pentru altii ciuma,,. De ce naiba cand un magistrat a incalcat legea nu este exclus definitiv din magistratura?? si se incearca a fii spalat ca la nufarul din cap pana-n picioare. Sunt atatea dovezi ca Kovesi si altii au incalcat legea si in loc sa plateasca ii scot nevinovati. Este revoltator ce se intampla. Kovesi este protejata de germani pentru ca pe noi ne conduc altii si fac ce vor cu noi, in frunte cu domnul Werner.Si-atunci cum sa ai incredere in justitie? Bine ca sunt platiti sa faca ce vor.De multe ori m-apuca scarba si mi-e sila.Cand vom avea justitie adevarata in Romania?????????

# Valter Cojman date 27 March 2019 16:15 0

E clar pentru toata lumea ca "justitia' romana = POLITIE POLITICA STALINISTO-NAZISTA de tip mafiot nu isi va executa unul din cei mai buni servitori... Cat timp va fi stalinista Tarcea la ICCJ, Kovesi nu va fi judecata corect ci doar albita.

# Sanchi date 27 March 2019 16:34 0

Ascensiunea Lulutei Ciordutza NU MAI POATE FI OPRITA! Dovedita de profi ce lucreaza in Franta ca plagiatoare, a fost condamnata sa se faleasca cu decoratia Frantei. Balmajeala ambasadorului francez despre profesionalismul ei acopera niscai interese...

# Sper s-o albeasca de tot , pana devine si rece ... date 27 March 2019 16:44 0

Nesimtia asta umflata trebuie sa plateasca pt. tot ce-a facut ! Plesoianu presedinte ! :-|

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.11.2024 – Laura Kovesi, ministru de Justitie. Danilet, varianta de rezerva

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva