DEZBATERILE PE DREPT CUVANT – Avocatul Florentin Tuca sparge gheata: de la Podcast la Dezbateri in Amfiteatrul Bibliotecii Centrale. Prima editie a reunit personalitati marcante in Drept, medicina si istorie. Conf.univ.dr. Mireille Radoi, Otilia Sava, Mircea Puscasu, Mircea Platon, Razvan Constatinescu, Renate Weber sunt doar cativa dintre cei care au "solutionat" Fondul, Apelul si Recursul primei editii
Zi cu insemnatate la Biblioteca Centrala Universitara Carol I din Capitala. Marti, 5 noiembrie 2024, Amfiteatrul Bibliotecii Centrale a gazduit Prima editie a Dezbaterilor Pe drept cuvant, organizata sub umbrela Podcastului Pe drept cuvant, realizat de avocatul Florentin Tuca, managing partner al Tuca Zbarcea & Asociatii. Prima editia a Dezbaterilor Pe drept cuvant are loc la 1 an si 5 luni de la momentul aparitiei primului podcast, in tot acest timp Florentin Tuca realizand peste 70 de emisiuni si tot atatia invitati.
De altfel, unii dintre invitatii la podcastul Pe drept cuvant s-au aflat si in sala la prima editiei a Dezbaterilor Pe drept cuvant.
Dupa cafeaua de dimineata, primul panel – FONDUL – a fost deschis de directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, Mireille Radoi.
Au urmat
„Radacinile si functia lor” – Mircea Puscasu, Fondator al asociatiei Bucovina Profunda si coordonator al programelor educationale ARCUS si ROST, membru al platformei civice Starea de Libertate si vicepresedinte al Federatiei ProVita
„Eroismul alor nostri” – Otilia Sava, Avocat si fost secretar de stat în Ministerul Apararii Nationale
„Ce mai avem de aparat?” – Mircea Platon, doctor în istorie, redactor-sef al revistei Convorbiri Literare
„(De)Ce-am facut de ”pandemie”?” – Razvan Constantinescu, medic gastroenterolog si sef de lucrari la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi
In al doilea panel al evenimentului – APELUL – au luat cuvantul Avocatul Poporului, Renate Weber, care a vorbit deschis "Dreptul contemporan si strambaciunile lui". Mai corect spus, despre libertatile si drepturile existente in timpul pandemiei de Covid 19 si despre cum au fost aceste drepturi incalcate de catre Statul roman, iar cetatenii romani, si nu numai, au acceptat ingradirea drepturilor, in spirit de turma.
La randul sau,intrebandu-se "Eu cu cine votez (ca sa fie pace)? avocatul Gabriel Zbarcea, managing partner al Tuca Zbarcea & Asociatii si-a exprimat regretul pentru confruntarile electorale din trecut, cand argumentele aveau sens, iar calitatea candidatilor si pregatirea lor profesionala era cu totul alta decat cea din prezent. Fara a da nume, avocatul Gabi Zbarcea a dat citire unor declaratii apartinand candidatilor la alegerile prezidentiale din acest an, minunandu-se impreuna cu audienta de nivelul scazut al candidatilor.
Un moment sensibil a fost cel al Nataliei Roman, fost judecator si presedinte al Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, care a punctat in fata audientei "Importanta imbratisarii la vremea ei"
„Dogme si dileme: ce se poate dezbate si ce este dat ca adevar” a fost tema avocatului Dan Cristea, Partener la Tuca Zbarcea & Asociatii, care a vorbit pe larg despre importanta dezbaterii si a confruntarii.
Ultima tema a celui de-al doilea panel a fost "inmormantarea" presei - „Decaderea presei în lumea de azi”despre care jurnalistul si omul politic Robert Turcescu a vorbit pe larg.
Al treilea panel – RECURSUL – a fost deschis de Petrisor Peiu, expert în economie si finante, profesor universitar, analist independent si coordonator al departamentului de Analize Economice de la Fundatia Universitara a Marii Negre cu tema „Europa în fata crizei de sistem si de valori”.
In continuare au luat cuvantul:
„Doua moduri de a falsifica satul romanesc” – Silviu Man, licentiat în Drept, eseist si traducator
„Marea resetare ca mare spulberare” – Levana Zigmund, Partener al tuca Zbarcea & Asociatii
„Bio-tehnologia si copiii din eprubeta” – Lavinia Tec, Avocat, Conferentiar universitar-doctor la Facultatea de Drept a Universitatii de Vest Timisoara
„De ce vrem un stat de drept” – Ioan Chelaru, Avocat, profesor universitar, doctor în Drept, presedinte al Uniunii Juristilor din Romania si presedinte al Academiei de stiinte Juridice din Romania
In final, vorbitorii si publicul prezent deopotriva au fost de comun acord ca prima editie a Dezbaterilor Pe drept cuvant este mai mult decat o conferinta. Este o terapie necesara oricarei persoane.
Prezentam in continuare cateva imagini de la eveniment:
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# maxtor 5 November 2024 22:55 0
# ?????? 6 November 2024 06:09 0