DROJDIERUL EUROPEI – Uitati cine da lectii Romaniei despre cum trebuie sa legifereze. Presedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker recidiveaza: s-a prezentat la summitul NATO de la Bruxelles clatinandu-se pe picioare. Junker a fost tinut de brate ca sa nu cada in fund. Cum poate fi luat in serios un asemenea personaj atunci cand ne critica pentru schimbarile la Legile Justitiei si la Codurile penale? (Video)
Ia uitati cine ne da noua lectii despre cum trebuie sa legiferam si cum trebuie sa aparam statul de drept. Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker (foto), un aprig sustinator al #rezistentilor, a facut-o de oaie in timpul Summitului NATO desfasurat la Bruxelles in aceasta saptamana, prezentandu-se vizibil turmentat la una dintre festivitatile organizate cu acest prilej, asa cum publicatii din presa internationala au acuzat. Tinut de brate de presedintele Finlandei si presedintele Ucrainei, ca sa se poata deplasa pe picioare, si acoperit din spate de alti trei demnitari, doar doar sa nu se vada ca abia merge, Jean Claude Juncker a oferit un spectacol penibil la incheierea festivitatilor, in vazul mai marilor sefi ai lumii. Au trecut pe langa el in timp ce incerca sa se tina pe picioarele presedintele SUA, Donald Trump, presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, presedintele Frantei, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, si altii.
Imaginile cu echilibristica facuta de Juncker au fost deja publicate pe toate canalele media, fiind intens criticata prezenta acestuia la Summitul NATO, intr-o stare avansata de ebrietate. Associated Press relateaza totusi ca Juncker ar fi sustinut ca sufera de sciatica, boala care ii afecteaza miscarile, iar acesta ar fi motivul pentru care s-a deplasat in acest fel. Voi ce credeti?
Prezentam mai jos momentul, astfel cum a fost surprins de Daily Mail:
Recidivistul Juncker
Trebuie remarcat faptul ca Jean Claude Juncker nu se afla la prima abatere de acest fel. In 2015, cu prilejul unei reuniuni de la Geneva, presedintele Comisiei Europene a dat semne ca ar s-ar afla sub influenta bauturilor alcoolice, dandu-le palme peste fata oficialilor prezenti la eveniment, pupandu-i excesiv si avand un comportament demn de un copil de gradinita, totul in timp ce incerca sa se tina pe picioare.
Iata momentul:
Jean Claude Juncker isi scoate coltii doar impotriva Romaniei
Culmea este ca un oficial cu asemenea vicii si apucaturi isi permite din calitatea de presedinte al Comisiei Europene sa ofere lectii de morala, sa ne invete ce este ala stat de drept si sa ameninte Romania ca nu va intra in Schengen sau ca nu i se va ridica Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) daca modifica Legile Justitiei sau Codurile Penale.
Inca din 2017, Juncker a criticat continuu deciziile adoptate de institutile din Romania, fiind intru totul in asentimentul #rezistentilor, al politicienilor si magistratilor care au aceste inclinatii si sustinand toate cererile si pretentiile pe care acestia le fac si le exprima prin piete, pe scarile instantelor sau chiar prin comunicatele de presa. Mai exact, in februarie 2017, dupa Ordonanta 13, Juncker avertiza Guvernul Grindeanu cu un Raportul negativ al MCV, criticand modificarile aduse Codului penal, dar si Legii gratierii si acuzand ca acestea vor reprezenta un regres, afectand lupta impotriva coruptiei.
"Lupta contra coruptiei trebuie sa avanseze, nu sa faca pasi inapoi. Urmarim cu mare preocupare ultimele evenimente din Romania. Ireversibilitatea progreselor inregistrate in lupta anti-coruptie este esentiala pentru Comisia Europeana in luarea unei decizii privind incetarea monitorizarii prin Mecanismul de Verificare si Cooperare. Raportul publicat saptamana trecuta a consemnat realizarile procurorilor si judecatorilor in lupta contra coruptiei inalte. In acelasi timp, e clar ca orice pasi care submineaza acest progres sau care au efecte asupra slabirii sau eliminarii coruptiei ca si infractiune vor avea un impact asupra viitoarelor rapoarte. Comisia avertizeaza impotriva acestor regrese si va analiza ordonanta de urgenta privind Codul Penal si legea privind gratierea", sustinea presedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, intr-o declaratie de presa.
De asemenea, la inceputul anului 2018, dupa o intalnire avuta cu presedintele Romaniei Klaus Iohannis la Bruxelles, Jean Claude Juncker a iesit intr-o conferinta de presa, ocazie cu care a sustinut ca in cazul in care Legile Justitiei vor ramane asa cum au fost adoptate de Parlament, "discutiile despre MCV si aderarea la Schengen se vor pune in alti termeni":
"Statul de drept a facut progrese remarcabile in Romania si e intr-un stadiu acceptabil. Nu vom accepta ca Romania sa faca pasi inapoi pe acest drum. Trebuie sa fie un proces ireversibil. Am luat cunostinta ca am fost dezinformat, dar vreau sa va spun ca sunt bine informat in ce priveste deciziile legate de statul de drept. Sistemul judiciar din Romania functioneaza si nu putem spune acum acelasi lucru despre toate statele membre.
Daca Legile Justitiei raman asa cum au fost votate de Parlament, discutiile despre MCV si aderarea la Schengen se vor pune in alti termeni. Asteptam deciziile CCR. Daca totul decurge cum trebuie trebuie sa asiguram Romaniei locul lor in spatiul Schengen. Romanii nu trebuie tratati ca cetateni de mana a doua, Romania si romanii sunt in centrul UE."
Iar acestea nu sunt singurele pozitii critice avute de Juncker cu privire la procesul legislativ din Romania. Chiar si la inceputul lunii iulie 2018, Comisia Europeana condusa de Juncker a iesit prin purtatorul de cuvant pentru a-si exprima "ingrijorarea" fata de noile prevederi ale Codului penal si Codului de procedura penala, facand din nou trimitere la MCV si la masurile pe care Comisia le poate lua "ca si gardieni ai tratatelor" fata de Romania. Declaratia a fost publicata pe larg pe Ziare.com, astfel:
"Comisia Europeana urmareste indeaproape si cu tot mai multa ingrijorare desfasurarea evenimentelor din Romania. Noi, ca si alti parteneri internationali si state membre, am punctat in mod repetat ca lupta anticoruptie si asigurarea unei justitii independente sunt lucruri de o maxima importanta. Acesta este si principiul ce sta la baza rapoartelor MCV. Este crucial pentru Romania acum sa intensifice eforturile si sa evite orice pas inapoi.
In acest context, urmarim indeaproape reforma codurilor penale din Romania. Am luat act de faptul ca modificarile la Codul Penal tocmai au trecut de Parlamentul Romaniei. Vom examina textul final de lege si vom vedea daca este compatibil cu legislatia europeana si in acord cu standardele internationale de cooperare judiciara.
Ca si gardieni ai tratatelor, nu vom ezita sa luam masuri acolo unde este necesar pentru a asigura aceste compatibilitati".
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Atunci cand Presedintele CE are sciatica, intreaga UE sufera 13 July 2018 15:07 +24
# gelu 13 July 2018 17:40 +8
# Soda 14 July 2018 00:05 +6
# Iulia 14 July 2018 13:45 +1
# livia 13 July 2018 15:19 +11
# unul din lumea cea mare 13 July 2018 15:42 -1
# maskirovska la patrat 13 July 2018 15:51 +2
# un mizantrop 14 July 2018 22:22 +4
# Alex 13 July 2018 16:08 +12
# Charlie 13 July 2018 17:21 +2
# Gilu 13 July 2018 17:39 +1
# Max 13 July 2018 18:05 +5
# adrian 13 July 2018 18:42 +5
# nae girimea 14 July 2018 05:42 +2
# Ytzik 14 July 2018 06:22 +1
# Clondirul cu mastică 14 July 2018 11:10 +3
# Pintea 14 July 2018 11:42 +1
# un mizantrop 14 July 2018 12:48 +1
# Desteapta-te romane odata !!! 14 July 2018 14:25 +2
# Honterus 14 July 2018 18:01 0
# Adina 15 July 2018 02:39 0
# Adina 15 July 2018 02:50 +1
# Adina 15 July 2018 02:58 0
# Edelweiss - Erzähler von Bukowina 15 July 2018 12:26 +4
# un oarecare 15 July 2018 17:48 +3