DUMINICA URII II COSTA PE ROMANI (IV) – Scenariu exploziv despre modul in care Guvernul Iohannis-Orban saboteaza economia Romaniei. Executivul creste intentionat deficitul bugetar si accepta retrogradarea ratingului Romaniei astfel incat companiile de stat aflate pe profit sa fie vandute pe preturi cat mai mici. Cioclii dau tarcoale Romaniei. Dupa FMI, Banca Mondiala a descins la Guvernul Orban (Foto)
Lumea Justitiei continua serialul “Duminica urii ii costa pe romani” in care prezentam efectele votului din 24 noiembrie 2019, cand romanii s-au lasat cuprinsi de campania de ura declansata impotriva PSD si i-au oferit lui Klaus Iohannis intreaga putere si posibilitatea de a fi stapanul Romaniei pentru alti cinci ani. In editia de astazi va oferim o serie de informatii de-a dreptul alarmante privind o posibila sabotare a Romaniei chiar de catre Guvernul Iohannis-Orban. Adica un veritabil act de tradare.
Cunoscutul profesor Cristian Socol de la Academia de Studii Economice anunta intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de joi, 12 decembrie 2019, ultima faza a capitalismului de prada, constand in intentia Guvernului Iohannis-Orban de a privatiza toate companiile de stat profitabile, precum Hidroelectrica, Aeroporturi Bucuresti, CEC sau Salrom. Important este insa modul in care se vor face aceste privatizari, cum vor fi vandute aceste companii.
In acest sens, Cristian Socol explica faptul ca la orice privatizare se realizeaza un prospect de evaluare, iar in acest prospect o importanta majora o au situatia macro-economica a tarii si ratingul de tara. Si aici vine bomba. Caci Cristian Socol se intreaba care sunt motivele pentru care Guvernul PNL face eforturi disperate sa atinga unui deficit de peste 4%, si de ce acelasi Guvern nu s-a luptat absolut deloc impotriva scaderii ratingului Romaniei. Or, spunem noi, este lesne de inteles ca un deficit bugetar mare si o scadere a ratingului de tara s-ar reflecta in prospectul de evaluare facut inainte de orice privatizare, companiile de stat urmand astfel sa fie vandute la preturi mai mici.
Avand in vedere aceste informatii, ne intrebam: sa fie oare vorba despre o complicitate a Guvernului Romaniei pentru vanzarea pe nimic a companiilor de stat profitabile sau despre incompetenta?
Cert este insa un lucru. Si anume ca DIICOT ar trebui sa fie pe faza si sa investigheze daca avem sau nu de-a face cu un act de tradare si cu o actiune care pune in pericol siguranta nationala a Romaniei si interesele Romaniei.
Iata postarea profesorului Cristian Socol:
“1. Ultima faza a capitalismului de prada - privatizarea totala in energie, banci, resurse.
2. Noua guvernare a anuntat privatizarea tuturor companiilor de stat profitabile: Hidroelectrica, CEC, Aeroporturi București, Salrom s.a.
3. Stiti cu totii ca la privatizare se face un prospect de evaluare.
4. In acest prospect o importanta mare o au situatia macro a tarii si... ati ghicit ... ratingul si perspectiva asociata ptr tara respectiva.
5. Atunci, de ce eforturi disperate ale guvernarii de a atinge un deficit de 4% din PIB? De ce nu s-a 'luptat' MFP pentru ca Standard and Poor's sa nu scada perspectiva / ratingul Romaniei? Da, au scazut-o”.
Banca Mondiala la Guvern, dupa FMI
Pe de alta parte, sunt indicii tot mai clare ca Guvernul PNL Iohannis-Orban ar putea pregati indatorarea romanilor cu zeci de miliarde de euro. Indatorare care ar veni la pachet cu masuri de austeritate. Asa cum s-a intamplat in timpul guvernarii Basescu-PDL.
Concret, dupa ce zilele trecute premierul Ludovic Orban s-a intalnit la Guvern cu o delegatie a Fondului Monetar International (click aici pentru a citi), iata ca acelasi premier a avut o intrevedere si cu reprezentanti ai Bancii Mondiale. Intalnirea a fost anuntata chiar pe pagina de Facebook a Guvernului, unde au fost postate si fotografiile pe care le prezentam mai jos:
* Cititi aici "Duminica urii ii costa pe romani (I)"
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# "Alianta DA" bani pentru despagubit retrocedari excesive ? 12 December 2019 12:55 +6
# corina 12 December 2019 13:59 +3
# Antisistem 12 December 2019 17:53 +2
# Homoroceanu Adrian Camil 12 December 2019 20:30 0
# HomoroceanuAdrianCamil 12 December 2019 20:49 +1
# Homoroceanu Adrian Camil 12 December 2019 21:56 +1
# Homoroceanu Adrian Camil 12 December 2019 21:59 0
# Antisistem 12 December 2019 22:56 -1