11 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EMINENTA CENUSIE DIN AUR – Prim-vicepresedintele Marius Lulea explica programul pe justitie si bani: „Degrevarea instantelor prin incurajarea modalitatilor alternative de solutionare a litigiilor... Profesionalizarea sistemului judiciar, astfel incat absolventii de Drept si de INM sa nu mai devina judecatori sau procurori la varste fragede... Eliminarea presiunilor politice, prin alegerea directa a judecatorilor CCR si a sefilor de mari parchete... Impozitarea pensiilor speciale” (Video)

Scris de: L.J. | pdf | print

2 July 2024 18:44
Vizualizari: 3811

Prim-vicepresedintele AUR Marius Lulea (foto) a fost prezent marti, 2 iulie 2024, la interviurile Asociatiei Lumea Justitiei.



In discutia cu senior editorul Luju Razvan Savaliuc, liderul AUR a acuzat fraudele de la alegerile comasate (locale+europarlamentare) din 9 iunie, a denuntat inechitatile sociale, a explicat declaratia pro-Ucraina a proaspat alesilor eurodeputati AUR (ca o conditie pentru admiterea in grupul ECR din Parlamentul European) si a dat detalii despre planul economic al lui George Simion, in ipoteza in care Alianta pentru Unirea Romanilor va ajunge la guvernare. In acelasi context, Marius Dorin Lulea a subliniat ca AUR nu se vede guvernand nici alaturi de PSD, nici alaturi de PNL, nici alaturi de USR, dar a dat asigurari ca va vota orice proiect benefic pentru Romania.

In ceea ce priveste alegerile prezidentiale, Lulea a esimat ca Simion va ajunge in al doilea tur alaturi de presedintele PSD Marcel Ciolacu.

In fine, prim-vicepresedintele AUR a dat detalii despre programul de guvernare al partidului pe justitie – inclusiv in ceea ce priveste impozitarea pensiilor de serviciu (impropriu denumite „pensii speciale”): atat cele ale magistratilor, cat si cele ale altor categorii sociale (de exemplu, servicii secrete).


Inainte de a va lasa sa cititi principalele declaratii ale lui Marius Lulea, amintim cele mai importante pasaje din programul de guvernare al AUR:


1. ROMANII – DEMNI IN EUROPA SI IN LUME

Scopul guvernarii in urmatorii 10 ani este sa ridice standardul de viata din tara noastra la nivelul mediu din Uniunea Europeana.

Impunem respectarea tratatelor in vigoare de catre partenerii europeni si euro-atlantici si recunoasterea rolului Romaniei ca aliat si stat membru cu drepturi egale.

Romanii sunt egali cu ceilalti cetateni ai statelor Uniunii Europene, beneficiind de toate drepturile aferente, inclusiv de apartenenta la spatiul Schengen.

Contracaram, prin toate intrumentele legale si institutionale, acordurile si directivele care pot afecta interesele Romaniei si ale romanilor.

Interesul national trebuie sa fie axul central al politicii externe a Romaniei.

Respingem tendintele de centralizare a deciziilor la nivelul Uniunii Europene.

Protejam si promovam interesele comunitatilor romanesti istorice si ale romanilor din diaspora. Totodata, stimulam relatiile diplomatice, economice si comerciale cu alte state si prin intermediul romanilor din strainatate, ca unul dintre mijloacele de mare pret ale intaririi cooperarii dintre tari.

2. REDUCEREA TAXARII MUNCII SI A COMPANIILOR. OPTIMIZARE FISCALA, SIMPLIFICARE, PREDICTIBILITATE SI DEBIROCRATIZARE A STATULUI

Crestem gradual, in primii patru ani de guvernare, salariul minim brut pana la valoarea de 5.000 lei. Salariul minim brut se va indexa automat cu rata anuala a inflatiei.

Mai multi bani pentru salariati, mai putine taxe pentru firme. Reducerea drastica a taxelor, a contributiilor la sistemul de pensii, asigurari sociale si sanatate pana la un nivel maxim cumulat de 25% din salariul angajatului pentru primii 5.000 lei din salariul brut.

Sprijinim seniorii Romaniei – venituri suplimentare pentru ei si integrare in societate. Persoanele care aleg voluntar sa isi continue activitatea profesionala in mediul privat dupa atingerea varstei de pensionare vor fi scutite de contributii si impozitul pe veniturile din salarii. Masura va incuraja companiile sa angajeze persoane varstnice in locurile de munca si pozitiile potrivite seniorilor.

Reducem presiunea asupra mediului de afaceri. Institutiile statului nu vor putea controla mai mult de o data pe an acelasi agent economic, in lipsa constatarii unor nereguli, pentru a permite mediului de afaceri sa se concentreze pe activitatea economica.

Simplificam politica fiscala. Pentru companiile cu o cifra de afaceri mai mica de 5 milioane de euro stabilim un impozit pe cifra de afaceri de 2%. Pentru companiile cu cifra de afaceri egala sau mai mare de 5 milioane de euro se va aplica un impozit pe profit de 16%.

Taxam companiile care nu isi declara profiturile in Romania. Societatile comerciale cu o cifra de afaceri mai mare de 50 de milioane de euro vor plati anual impozit pe profit de 16%, dar nu mai putin de 1% din cifra de afaceri.

Respectarea calendarului fiscal: masurile care conduc la cresterea taxelor sau introducerea de noi taxe trebuie introduse in calendarul fiscal cu cel putin doi ani inainte de a fi implementate, pentru a oferi predictibilitate. Optimizarea fiscala a statului si descurajarea practicilor ilegale de export a profiturilor de catre companii.

Promovam munca in tara. Completam aplicatia Revisal cu o sectiune in care companiile isi pot prezenta intregul necesar de forta de munca. Platforma va fi publica si se va promova la nivel local, judetean, national, precum si pentru romanii care lucreaza in strainatate.

Pensiile trebuie sa se bazeze pe contributivitate. Nimeni nu va beneficia de pensie pana in momentul atingerii varstei standard de pensionare. Varsta de pensionare nu va creste. Pensiile speciale aflate in plata cu venituri lunare cumulate mai mari decat salariul presedintelui tarii, se va impozita cu 90% partea care depaseste salariul presedintelui si care nu este bazata pe contributivitate. (...)

11. DOMNIA LEGII

Nimeni nu este mai presus de lege, iar legile si sistemul coercitiv nu trebuie sa incalce drepturile si libertatile fundamentale. Sustinem implicarea activa in viata Cetatii a romanilor.

Asiguram instrumentele judiciare si administrative pentru garantarea unei practici unitare si celeritate in judecarea cauzelor.

Introducem raspunderea profesionala a magistratilor pentru erorile judiciare, pe modelul raspunderii profesionale existente in sistemul medical sau in sectorul constructiilor.

Accesul la functia de judecator se va putea face dupa o experienta de minimum 10 ani in celelalte profesii juridice.

Limitam influenta factorului politic in justitie prin alegerea direct de catre populatie a judecatorilor Curtii Constitutionale, a conducerii Parchetelor si a conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Organizarea de curti cu jurati, formate din cetateni romani majori si cu capacitate deplina de exercitiu, care sa solutioneze cazurile penale grave si procesele colective sau de clasa.

Analizam, revizuim si asanam legislatia.

Sprijinim fortele de ordine si fortele armate prin acordarea unor salarii adecvate, precum si dotarea acestora cu echipamente, tehnica si tehnologii utile pentru a lupta impotriva infractionalitatii si terorismului.

Comasarea institutiilor cu atributii in ordinea publica si a serviciilor de informatii.

Stimulam efectuarea de catre fiecare cetatean roman a unui stagiu de trei luni, in intervalul de varsta 18 – 22 ani, fie in cadrul unei asociatii non-profit, fie in pregatirea militara”.



Iata afirmatiile-cheie ale lui Marius Lulea (vezi video):




- relatia cu George Simion: „Sunt inginerul partidului, insa in ceea ce priveste strategia AUR, ea este gandita de catre domnul presedinte George Simion. Omul de management si de marketing din interiorul partidului este chiar cel pe care il vedeti”;

- omul cu banii din partid: „Acest lucru nu imi da nicio libertate. Dumnealui (n.r. George Simion) stabileste ce anume este de facut. Mai departe, noi, cei din departamentul financiar, trebuie sa ducem la indeplinire, in conditiile legii”;

- a fost AUR furat in alegerile din 9 iunie? „Scorul pe care il meritam, avand in vedere nivelul de dezvoltare a partidului, ar fi trebuit sa fie mai jos de atat, pentru ca noi suntem un partid mic, in crestere. Si voturile din 2020, si cele de astazi sunt putin peste capacitatea partidului de a le strange. Cifrele arata ca alegerile au fost fraudate. Primarii exercita presiune asupra cetatenilor, mergand pana la a mitui alegatorul. Dintre cele 9 milioane de voturi de la alegerile locale, 2-3 milioane au fost cumparate in mod direct cu sume cuprinse intre 500 si 1.000 de lei. Au fost falsificate toate procesele-verbale. Primarii au dat mai multe buletine pentru propriul vot de la alegerile locale si atunci nu s-a inchis cheia. Eu am primit doua buletine de vot pentru presedintele de consiliu judetean si niciun buletin pentru europarlamentare. Dupa mine, o persoana a primit doua de primar si niciunul de europarlamentare. La alegerile europarlamentare, s-au anulat 500.000 de voturi. La alegerile locale, peste 1 milion si jumatate”;

- inechitatile sociale: „Exista o stare de saracie. Dincolo de cifrele privind PIB-ul pe cap de locuitor, exista o distributie inechitabila a acestui PIB: marile corporatii beneficiaza de aceste sume, in timp ce restul romanilor sunt cei exploatati de catre aceste companii. Avem un PIB mare cu cetateni foarte saraci, datori la banci, care abia supravietuiesc de la o luna la alta. De aceea isi vand votul pe 500-1.000 de lei”;

- candidatii slabi in alegerile locale (cel putin la nivel de Bucuresti): importanta a fost construirea unei notorietati

- declaratia europarlamentarilor AUR de sustinere a Ucrainei in schimbul primirii in grupul ECR: Rusia a declansat un razboi de agresiune impotriva Ucrainei. AUR pledeaza pentru respectarea drepturilor celor 500.000 de etnici romani din Ucraina, asa cum si Romania respecta drepturile etnicilor maghiari. „Ucraina este un stat nesigur pe propriul teritoriu, pentru ca este un stat construit destul de artificial de catre Uniunea Sovietica, cu bucati din alte state. Ucraina are servicii secrete foarte radicale: oricand simte o mica amenintare, nu o abordeaza in termenii libertatii de exprimare sau ai drepturilor minoritatilor, ci: 'Cum facem sa ii oprim, astfel incat aceasta mica problema sa nu existe si sa nu creasca?'”

- posibila coalitie cu PSD incepand din toamna: AUR nu se vede guvernand nici alaturi de PSD, nici alaturi de PNL, nici alaturi de USR, dar va vota orice proiect bun pentru tara. Lulea se astepta ca AUR sa ia 15-20% in alegerile parlamentare;

- turul al doilea al alegerilor prezidentiale: George Simion versus Marcel Ciolacu. Lulea se asteapta ca PSD sa comaseze si prezidentialele cu parlamentarele, la presiunea PNL;

- planul lui George Simion (case la 35.000 de euro, taierea dobanzilor la credite, taxe mai putine pe salariu): „Este un mini-plan Marshall pentru economia Romaniei. Pentru zona de constructii, motoarele functioneaza la 60% din capacitate. Faptul ca Romania se afla intr-o profunda criza financiara este mascat prin cresterea datoriei statului roman. Jumatate din populatia activa nu au dreptul la o locuinta, din cauza nivelului de salarizare. Dreptul la locuire si cel la hrana sunt drepturi fundamentale, care tin de existenta noastra ca fiinta. Statul are multiple terenuri in proprietate: atat ale fostelor baze militare, cat si ale institutiilor pe care le coordoneaza. A doua varianta este exproprierea in interes public. Nu vorbim doar despre vanzarea de locuinte, ci si despre transporturi, energie, industria producatoare (de echipamente, de autoturisme, de materiale de constructii, de mobila etc.)”;

- programul de guvernare al AUR pe justitie: degrevarea instantelor prin incurajarea modalitatilor alternative de solutionare a litigiilor (inclusiv mediere) + profesionalizarea sistemului judiciar (astfel incat absolventii de Drept si de INM sa nu mai devina judecatori sau procurori la varste fragede) + eliminarea presiunilor politice (de exemplu, cele create prin numirile politice), prin alegerea directa, de catre popor, a judecatorilor CCR si a sefilor de mari parchete + reintroducerea instantelor cu jurati;

- impozitarea „pensiilor speciale” (atat pentru magistrati, cat si pentru lucratorii din serviciile secrete si celelalte categorii sociale): proiectul trebuie facut astfel incat sa nu pice la Curtea Constitutionala.

Comentarii

# Liviu date 2 July 2024 21:53 +27

Domnul Marius Lulea nu stie lucruri fundamentale, presedintele României face parte din puterea executivă, nu este “ șeful “ jutiției, care este putere in Stat, in U. S. A., presedintele Curții Supreme are salariul mai mare ca al președintelui U.S.A., eventual pensia magistraților nu poate depăși salariul președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, peste tot în lume, ca o transpunere a principiului independenței justiției, se acirdă magistraților o pensie cât mai aproape pe salariul pe care l au avut în activitate, in ceea ce priveste pensiile militarilor, ținând cont de atribuțiile Președintelui României, poți sa prevezi ca pensiile lor nu pot depăși salariul Președintelui României

# maxtor date 2 July 2024 23:21 0

"Degrevarea instantelor prin incurajarea modalitatilor alternative de solutionare a litigiilor." -asta va pune cruce!

# santinela date 3 July 2024 07:34 +15

Povesti de adormit copii,de rad si curcile,gen Simion cu "oferirea de case-locuinte la valoarea de 35.000 euro. Acest domn omite sa ne spuna "cum-legal" va putea face asta . Circ fara bani cu promisiuni de teapa lui Rares Bogdan !

# Varga Mariana date 3 July 2024 12:06 +36

Asta ne mai lipsea! După ce Ministrul Predoiu a demolat Justiția și a transformat-o în Anexă a Serviciilor secrete corupte, acum se pare că Justiția va fi reconstruită printr-un inginer constructor specialist în combaterea incendiilor!!! Cel puțin avem garanția că Justiția nu va lua foc!!!!!!!!

# sever date 3 July 2024 19:51 0

alegere directa a membrilor CCR ...? tu de unde vii ...? Program bazat pe populisme daunatoare .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.12.2024 – ICCJ n-a cutezat sa se atinga de CCR

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva