psdolt
28 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

GALA PREMIILOR STIINTIFICE – Uniunea Juristilor din Romania a premiat cele mai bune lucrari cu caracter jurdic din 2017. Presedintele UJR Ioan Chelaru: “ Uneori pentru a scrie un articol sau o carte se transpira cu sange”

Scris de: E.D. | pdf | print

17 December 2017 15:03
Vizualizari: 5467

Uniunea Juristilor din Romania condusa de profesorul Ioan Chelaru (foto 1), vicepresedinte al UNBR, a organizat, la fel ca in fiecare an, festivitatea de decernare a premiilor stiintifice pentru cele mai reprezentative lucrari cu caracter juridic, editate in 2017. Ajunsa la cea de-a 26-a editie, Gala UJR a fost organizata la finalul acestei saptamani, in parteneriat cu Universul Juridic, la Ramada Bucuresti Majestic Hotel, la eveniment participand reputati profesori universitari, specialisti ai Dreptului, magistrati, avocati si alti reprezentati ai marii lumi a Justitiei. Prima parte a evenimentului a fost deschisa de presedintele UJR Ioan Chelaru, care a tinut sa le multumeasca invitatilor pentru participarea la eveniment, precum si pentru contributia pe care acestia, prin lucrarile lor, au avut in 2017 la imbogatirea culturala si profesionala a practicilenilor Dreptului.


"Facem astazi o plecaciune catre cei care, intelectuali fiind, au avut puterea, rabdarea sa si scrie. Este firesc sa pastram aceasta traditie pe care o avem din 1990 sim cu posibilitatile noastre, sa ne intoarcem catre cei care au trimis in lumea noastra, in principal, dar in lumea stiintifica in general lucrari stiintifice sau de cultura generala care chiar reprezinta modele care ne pot ajuta sa ne informam sau sa ne imbogatim cultura generala. Stim ca uneori pentru a scrie un articol sau o carte se transpira cu sange", a afirmat presedintele UJR Ioan Chelaru in deschiderea festivitatii de acordare a premiilor stiintifice pe anul 2017.

Partea a doua a galei a continuat cu lansarea nr. 2/2017 al revistei Legal Point, prezentata de directorul Universul Juridic, Nicolae Cirstea, care s-a ocupat pe tot parcursul desfasurarii evenimentului ca totul sa decurga conform programului, fiind urmata de decernarea premiilor revistei Legal Point nr. 2/2017. Potrivit Universul Juridic, premiile se refera la “perceptia asupra celor ce se intampla in jurul nostru. Este modalitatea de a arata ca nu suntem indiferenti. Ca ajung la noi lucrurile importante. Conferindu-le, oprim timpul punand in lumina oamenii care stau la baza lor. Le admiram realizarile si ne bucuram ca le putem celebra. Intr-o lume in care reperele devin relative, indraznim sa propunem standarde care sa le statueze”.

Prezentam in continuare castigatorii premiilor acordate de Uniunea Juristilor din Romania la gala organizata in parteneriat cu Universul Juridic.

Premiul „Andrei Radulescu”, in domeniul stiintelor juridice interdisciplinare

Domnului Ioan Macovei pentru lucrarea “Tratat de drept international privat” (Editura Universul Juridic) (Laudatio: Gheorghe Gheorghiu)


Premiul „Mihail Eliescu”, in domeniul dreptului civil

Domnului Marian Nicolae pentru lucrarea “Drept Civil. Teoria generala - Vol. I. Teoria dreptului civil” (editura SOLOMON) (Laudatio: Mircea Bob)


Premiul “Mihai Viorel Ciobanu”, in domeniul dreptului procesual civil si dreptului international privat

Doamnei Mihaela Tabarca pentru lucrarea “Drept procesual civil. Vol. I, II si III, Editia a II-a” (editura Solomon) (Laudatio: Evelina Oprina)

Premiul „I.L. Georgescu”, in domeniul dreptului civil – pentru lucrari in legatura cu relatiile comerciale

Domnului Dragos Alexandru Sitaru si domnului Serban –Alexandru Stanescu pentru lucrarea Dreptul comertului international. Tratat – Partea generala si partea speciala (Editura Universul Juridic) (Laudatio: Ioan Macovei)


Premiul „Vintila Dongoroz”, in domeniul dreptului penal

Domnului Mihai Adrian Hotca pentru lucrarea “Manual de drept penal. Partea Generala” (Editura Universul Juridic) (Laudatio: Ovidiu Predescu)


Premiul „Anibal Teodorescu”, in domeniul dreptului public – pentru lucrari altele decat cele din domeniul dreptului penal

Se acorda Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir pentru lucrarea “Constitutia Romaniei. Comentarii si Explicatii” Coordonatori: Cristian Ionescu si Corina Adriana Dumitrescu. Autori: Cristina Balaceanu, Titus Corlatean, Cristian Jora, Laura Macarovschi, Bogdan Patrascu, Roxana Mariana Popescu, Agata Mihaela Popescu, Doina Maria Tilea (Editura C.H. BECK) (Laudatio: Nicolae Popa)


Premiul revistei „Dreptul”, pentru publicistica stiintifica in domeniul dreptului

domnului Gheorghe Dobrican si domnului Augustin Fuerea (Laudatio: Ovidiu Predescu)

Premiile speciale ale UJR:

1.Domnului Ion Traian Stefanescu (coord.) pentru lucrarea “Codul Muncii si Legea Dialogului Social – comentarii si explicatii” (Editura Universul Juridic) (Laudatio: Gheorghe Dobrican)


2.Doamnei Nicoleta Tandareanu pentru lucrarea “Codul insolventei comentat. Vol I – art. 1-182. Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa” (Editura Universul Juridic) (Laudatio: Gheorghe Buta)


Sursa foto: Universul Juridic

Comentarii

# Pulitzer date 17 December 2017 16:31 0

De apreciat astfel de manifestari culturale, si ma bucur sincer ca pe lista celor elogiati nu apare si cutumeria personala a lui Florea si Gheorghe, fara acte de infiintare CONFORM LEGII, si a nu se intelege Legea 51, care este Lege de organizare a profesiei. Astept ziua in care aceasta faradelege obraznica va fi sanctionata CONFORM LEGII.

# Neagu F date 17 December 2017 16:46 0

Cinste dumneavoastră !

# Uniunea Nationala a Barourilor din Romnaia-UNBR date 20 December 2017 19:03 0

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania-UNBR, inregistrata in aplicatia principiului de PLURALISM de UNBR-uri, califica teza de doctorat in drept a autorului dr.Botomei Vasile,izvorul de drept stintific in aplicarea raspunderii administrative a magistratilor. Pentru acest rezultat autorizat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice din Romania, prin diploma de doctor in drept eliberata cu nr. 66035/17-04-2014, autorul tezei a fost persecutat politico-juridic, primind o condamnare cu doi ani cu executare. Magistratii au fost suparati pe autor, deoarce a publicat primul material stiintific prin care a demonstrat ca raspunderea magistratilor reprezinta o necesitate pentru imbunatatirea actului de justitie.Deoarece nu era o lege care sa condamne fapta de publicare a conceptului de raspundere administrativa a magistratilor,a fost inventata fapta de folosire fara drept a denumirii de Barou,UNBR, avocat,nou incriminata pri art.60.6 din legea avocaturii 51/1995,modificata.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.11.2024 – Laura Kovesi, ministru de Justitie. Danilet, varianta de rezerva

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva