Inalta Curte a fost umilita
Comisia de la Venetia a respins solicitarea Inaltei Curti de a verifica adecvarea noilor norme din Justitie la cele europene. Precum si la legea Fundamentala a Romaniei.
Comisia de la Venetia a refuzat pur si simplu examinarea cererii. De ce? Dintr-un motiv foarte simplu. Inalta Curte de Casatie si Justitie nu are niciun cuvant de spus in legatura cu activitatea de legiuitor a Parlamentulul. Magistratii pur si simplu trebuie sa aplice legile, astfel cum sunt ele facute de Parlament. Umilinta este maxima.
Este de presupus ca un judecator chemat in fiecare zi sa aplice legea este un bun cunoscator al normelor de drept, incepand chiar cu cele constitutionale. Atat din continutul Constitutiei cat si al legislatiei, care stabileste modul de functionare a sistemului judecatoresc, reiese cat se poate de clar ca nu exista decat un singur legiuitor. Parlamentul. Puterea Legislativa. In anumite conditii, Parlamentul poate delega acest drept Executivului, care emite ordonante de urgenta supuse la randul lor aprobarii forumului legislativ. Prin urmare, judecatorii, inclusiv instanta lor suprema, respectiv Inalta Curte de Casatie si Justitie sunt cu desavarsire exclusi de la procedura de elaborare a actelor normative. Ei nu trebuiesc nici macar consultati. Singura exceptie din aceasta procedura a consultarii este atunci cand modificarile legislative sau cand legi cu totul si cu totul noi reglementeaza modul de functionare al Justitiei. Atunci si numai atunci, judecatorii sunt consultanti prin intermediul Consiliului Superior al Magistraturii si al asociatiilor de judecatori.
Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a facut de ras si a fost expusa unei grave umilinte pur si simplu pentru ca a ignorat aceste reguli elementare. Si iata cum, chiar daca modificarile aduse Legilor Justitiei de catre Parlament ar fi in totalitate neconstitutionale si neconforme normelor europene, Comisia de la Venetia refuza pe buna dreptate sa se pronunte, fiind sesizata de cine nu trebuie.
In aceste conditii, are sau nu are sens sa ne punem cuvenitele intrebari privind calitatea cunostintelor juridice ale celei mai importante instante de judecata din aceasta tara?
Sursa: www.corectnews.ro
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# UNBR-Dr.Vasile Botomei 21 January 2018 14:19 0
# Judecator iccj 21 January 2018 15:04 +14
# DODI 21 January 2018 15:53 +12
# Edelweiss - Dyonisiaco-etnolog de Bukowina 21 January 2018 16:40 +6
# Any 22 January 2018 01:10 +4
# Any 22 January 2018 01:13 +2
# svek 22 January 2018 15:04 0