28 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Judecator in Romania? Sa fim seriosi! Tineti-va cat mai departe de aceasta profesie!

Scris de: Madalina AFRASINIE, judecatoare TMB | pdf | print

5 October 2023 12:45
Vizualizari: 7402

“Proaspat” iesita din sedinta de apeluri (decat 42 de dosare...urmatoarele sedinte, pana la sfarsitul anului, sunt cu 38, 39, 53, 43 de dosare...doar cai de atac), constat ca parte "a presei libere si independente" si-a propus sa ne arate, pe noi, pe judecatori, ca fiind cei care saracesc bugetul statului...


Suntem numiti “jefuitori”, sunt redate prevederi legale in baza carora noi beneficiem “de privilegii” dar care sunt abrogate de mult timp (dar, ce naiba?! Daca e ordin, e cu placere) si suntem indicati ca principalii vinovati pentru ca tara “merge prost”

Ministrul Finantelor...”scapa” in presa “libera si independenta” pe reteta scurgerilor de interceptari si/sau pasaje din referatele de urmarire penala...la aceeasi presa “libera si independenta”, un memoriu care ne infiereaza cu manie proletara, prezentand situatia in asa fel incat sa puna sub pres gunoiul generat de incompetentii care ne decid soarta! Si evident, hotararile pronuntate de judecatori in alte litgii trebuie imediat puse in executare, cele pronuntate in litigiile in care sunt parti magistratii, sunt subiective, date de unii care incalca legea!

Sustin pana la ultima mea picatura de sange dreptul fiecarui cetatean de a nu fi de acord cu mine, dar nu pot sustine minciuna, ura si modul in care unii inteleg sa ma/ne batjocoreasca!

Lecturand articolele “de presa”, trag o singura concluzie:

Daca esti judecator in Romania, nu trebuie sa ai drepturi!

Acum ceva timp incurajam tinerii sa intre in profesie!

Acum le spun: fugiti cat mai departe!

Sau, daca vreti sa fiti injurati, blestemati, injositi, atunci da, ati nimerit profesia care trebuie! O profesie plina “de privilegii”

Si faceti, va rog, un exercitiu de imaginatie:

Sustin multi “deontologi” ca eu, adresandu-ma unei instante, nu pot sa fiu judecata ca...”orice om de rand” pentru ca ma va judeca un alt judecator si, nu-i asa, el este subiectiv...

De exemplu: daca sunt victima unui viol, a unei talharii, furt, tentativa de omor, accident de masina etc...eu nu as putea sa ma adresez instantei....pe latura civila, pentru ca instanta imi va da dreptate doar pentru ca sunt judecator...sau nu pot sa fac o sesizare la parchet (in cazul in care actiunea penala se pune in miscare la plangerea mea prealabila) pentru ca, nu-i asa, iar mi se va da dreptate doar pentru ca sunt judecator...sau, poate, cred ca ar fi corect, din punctul de vedere “al deontologilor”, ca, in cazul unui tentative la orice infractiune, sa ii cer autorului sa-si duca pana la capat ...infractiunea...

Cum spun “deontologii”: nu este moral sa ma adresez instantei de judecata...

Ce va urma?

Alte atacuri la adresa noastra, alte articole “de presa” care intretin ura impotriva noastra pentru ca, nu-i asa, “unde banul vorbeste, nici nu mai conteaza gresesile gramaticale”.

De ce spun asta?

Pentru ca vor urma 4 randuri de alegeri, pentru ca incompetentii trebuie sa isi acopere incompetenta si pentru ca, multi din popor doresc paine si circ si capul judecatorilor!

Judecator in Romania?

Sa fim seriosi!

Tineti-va cat mai departe de aceasta profesie!

Si inchei aceste randuri, citandu-l pe dl Bolos (cu referire la masurile de austeritate “gandite”):

“Sa dea Dumnezeu ca masurile luate sa aiba rezultatele asteptate.”

Asta ca sa intelegeti...piesa, actorii, scenaristii si nu in ultimul rand, regizorii!

Semnat:

Judecator Madalina Afrasinie

PS: Si pentru ca deontologii de servici(u) sunt foarte sensibili si nu doar ei, cititi ceea ce am scris ca pe un pamflet amar din Securistan.

Comentarii

# Culegeti ce ati semanat! date 5 October 2023 13:28 +13

Cand securistii (inclusiv cei din DNA) spulberau „pe surse” orice prezumtie de nevinovatie iar judecatorii arestau pe banda rulanta pentru ca „societatea ar fi oripilata” daca nu ar face-o, cum era? Si astazi colegii dumneavoastra isi motiveaza hotararile in penal (pe fond, pe masuri preventive, pe liberari conditionate) spunand ca (stiu ei sigur!) societatea ar fi oripilata daca ei ar lua alta decizie si ar interpreta legea in favoarea cetateanului (suspect, inculpat, condamnat). V-a venit randul sa va judece opinia publica, nu legea! Karma is a bitch!

# Judecator date 5 October 2023 13:55 -9

Oricât de supărată ați fi , va rog sa va abțineți de la îndemnuri publice de genul "după mine potopul". Dumneavoastra ieșiți în curând la pensie și poate nu va pasă. Eu și mulți colegi de ai mei nu suntem în aceasta situație și avem nevoie de oameni bine pregătiți în magistratura care sa ne fie colegi. Nu fugiti oameni buni, ca si voi veti ajunge la un moment dat in instante si veti vrea sa fiti judecati de un magistrat corect, bine pregătit. Iar situația litigiilor cu drepturi salariale ale magistraților este o ANOMALIE care este determinata de lipsa unui cadru legal pentru cauzele pilot. În loc de mii de litigii , ar putea exista maxim cateva dosare în care sa stabileasca indemnizatia fiecarui magistrat in funcție de vechime, grad etc. Haideti sa ne uitam in propria ograda inainte de a acuza pe toată lumea de atitudine neloiala! De ce nu protestam pentru ca suntem umiliți, nevoiți sa ne cerem drepturile în instante, în mod repetat? De ani de zile, incredibil!

# River date 5 October 2023 14:31 +12

Am văzut că o "deontoloagă" de la antena 3, a înțeles săraca, că după noile modificări magistrații vor contribui doar 4 ani pentru pensie. Deși inițial prezentase știrea corect, că pensia se stabilește în raport de veniturile pe 48 de luni anterioare datei ieșirii la pensie, s-a uitat la cameră ca "curca în lemne" și a concluzionat, deci magistrații vor contribui doar 4 ani pentru pensie. Oare ce au în cap oamenii ăștia?

# Justiție la cheie date 5 October 2023 15:08 +35

Faceți ce faceți și iar cădeți în păcatul răstălmăcirii și manipulării. De ce ne-oți crede așa de proști într-o chestiune la mintea cocoșului, nu ințeleg! A zis cineva să nu obțineți despăgubiri dacă doamne ferește, sunteți victima unei infracțiuni, ca orice alt om? Zice că spre deosebire de orice alt om, dumneavoastră vă adresați altui judecător să vă dea bani pentru niște născociri de care, după mintea unora, urmeaza să beneficieze și el. Aici e fractura: dându-vă dumneavoastră, își dă lui, face legea pentru toți. Păi e frumos așa, moral este? Că juridic n-are nicio noimă să facă o mână de magistrați legea si să dea hotărâri pentru propria salarizare. Și dacă veni vorba, eu aș avea o întrebare, tot dpdv juridic, pe care n-am lămurit-o: dacă prin absurd, unuia i se respinge, ăla primește bani mai puțini la salariu decât restul, sau cum?  Primește tot atât prin simplul fapt că s-a dat o hotărâre la Cucuieți, chiar dacă nu-l privește?!?

# Nu exista tribunale extraordinare. date 5 October 2023 18:20 -9

Magistratii se judeca tot in tribunalele obisnuite, ca asa scrie in Constitutie. La fel ca orice alt cetatean, un magistrat se poate trezi la sfarsit de luna ca nu primeste salariul integral, deci cui sa se planga? Curtea Constitutionala a explicat ce inseamna egalizarea indemnizatiilor, nu doar pentru magistrati, ci pentru toti bugetarii. Singura care poate interpreta si aplica legea este instanta. Cei care s-au adresat justitiei au solicitat inlaturarea discriminarilor, de multe ori existente prin raportare la colegii de birou. Daca e moral sa dai la ” Cucuieti” o hotarare care sa stabileasca intreaga salarizare in sistem? Intrebati Inalta Curte de ce se judeca aceste procese la " Cucuieti" si nu exclusiv la Curtea de Apel, iar apoi in recurs doar la Inalta Curte.

# Vyrgoiltch date 5 October 2023 18:55 -7

Plecați,Dna magistrat?

# Justitie la cheie pt Nu exista tribunale extraordinare date 5 October 2023 19:37 +11

De ce sa intreb Inalta Curte? Ce, Inalta Curte face procedura de judecata si competenta, nu sunt stabilite prin lege? Ca si drepturile salariale, din cate se zvoneste, o hotarare are efecte inter partes, nu face legea, oricine-ar da-o. Inteleg ca nu exista tribunale extraordinare, dar asta tot nu explica efectele generale ale unei singure hotarari, aleasa pe spranceana. Ca revin cu intrebarea la care n-ati raspuns, desi teoretic se poate : daca unuia i s-a respins, el nu mai primeste ce li s-a dat altora? Si daca primeste, inseamna ca hotararea care-l priveste nu are aceeasi valoare cu a celorlalte? Exista o ierarhie a hotararilor judecatoresti in favoarea celor favorabile, ca sa zic asa? Sunt niste anomalii aici care nu merg cu retorica de victima a domnilor magistrati.

# Alina date 5 October 2023 19:54 +1

De acord cu dl judecator .

# Pt Justitie la cheie date 5 October 2023 20:44 -10

Curtea Constitutionala a creat un tip de precedent judiciar in materie de valoare sectoriala pe legea din 2015( adică egalizarea) Sa vedem ce va decide Curtea cu privire la Legea 153 din 2017. Înalta Curte a solutionat conflictele de competenta, iar "Cucuietii" cum le spuneți dvs au judecat pentru ca au pierdut conflictele. Toate hotărârile judecătorești definitive au autoritate de lucru judecat, dar trebuie sa existe același temei juridic pentru a exista autoritate. Nu exista opțiunea ca statul sa nu execute hotărârile definitive. Ar trebui totuși găsite niște soluții de uniformizare a practicii pentru ca au mai existat soluții de condamnare la CEDO a României în acest sens. Statul răspunde și pentru incapacitatea sistemului judiciar de a și unifica practica, deși instrumente legale ar exista. Poate noua lege va fi mai clară .

# maxtor date 5 October 2023 23:22 -1

Tineti-va cat mai departe de acei profesionisti!

# ana date 6 October 2023 10:44 -7

Ar trebuie sa scrieti negru pe alb si despre faptul ca din luna aprilie magistratii nu isi primesc salariile integral pentru ca Ministerul Finantelor nu le vireaza banii. Pensiile sunt mai mari decat salariile si se platesc integral, salariile insa nu. Magistratii au salarii sub cele ale functionarilor ale caror acte le indreapta zi de zi. Au un volum de lucru imens. Au invatat si au dat examene incredibil de grele toata viata. Au ajuns bataia de joc a unora care nu stiu ce inseamna munca si invatatura, intr-o societate degradata, in care valorile sunt inversate.

# funny date 7 October 2023 00:35 +2

Pt Ana: nici magistratii pensionari nu-si primesc pensiile, pt ca ordonatorii principali de credite nu au "metodologie" pentru a redacta adeverintele pt casele de pensii. Si pensiile magistratilor nu sunt mai mari decat salariile magistratilor activi, ci doar pensionarii nu mai platesc unele taxe pe care activii le platesc ( CAS si CASS). Nu mai spuneti preluari din folclor...

# funny date 7 October 2023 00:44 -10

Pt: Judecator Ideea cu cauzele pilot e f buna, doar ca nu merge pe plaiurile mioritice. Fereasca Dumnezeu! Vrem judecatori liberi, sa hotarasca in fiecare cauza conform constiintei lor.

# funny date 7 October 2023 00:52 +8

Pt Nu exista tribunale exceptionale: Fond la curtea de apel cu recurs la Inalta Curte inseamna 2 ani la curtea de apel si minim 3 ani la Inalta. Imbatranesti, iti creste barba. Si hotararea curtii de apel in contencios nici nu e executabila. Asa ca nu vrem fond la curtea de apel cu recurs la Inalta, dc exista si actiuni care evita Inalta.

# Justiție la cheie pentru "funny" date 7 October 2023 12:27 0

Domnul/doamna Funny, nu fiți părtinitor/părtinitoare, răspundeți-mi si mie (dar la obiect)! Doi la mână, dl/dna Funny, nu fiți bufon cu pensia care scriptic nu depășește salariul, dar în realitate ajunge cu 10.000 de lei în plus (în medie, poate fi și mai mult). Ce, dac-ar fi pensia 200% din salariu dar în urma deducerilor ar rămâne la jumătate din salariu, ați considera-o mai mare? Să depășim dar faza jignirii inteligenței și să revenim la oile noastre, adică la principiile care pe toți ne animă. Deci cum interpretați această situație, a creării unui sistem de salarizare paralel prin unele decizii de speță - alea care dau mai mult? Zicea cineva anterior de CEDO - poate chiar dv - și cred că n-ar fi rău să afle CEDO de arbitrariul ăsta nemaivăzut și nemaiîntâlnit al practicii autohtone. Cel puțin unui judecător german dacă-i spui ce chestii originale le-a dat prin cap omologilor lui români, cred că rămâne interzis, face apoplexie, îl ai pe conștiința. Funny, right?

# Pt funny , pt mb CSM( care citesc comentariile) date 7 October 2023 17:31 0

A taste of your own medicine, ar zice justitiabilul obișnuit. Si magistratii au dreptul la proceduri urgente ca orice alt cetatean, dar aici nu vorbim despre o situație în care uita contabilul sa dea salariul prevazut de ordinul individual sau uita sa vireze indemnizatia de concediu de odihna, nu? E contencios evitat, cum spuneti. Judeca tarziu Inalta? Ceilalti cetateni ai Romaniei cum credeti ca se simt? Și ce sa înțeleagă omul obișnuit când magistratii nu au încredere în sistemul judiciar mioritic, în condițiile în care cauzele pilot ar presupune soluții definitive in anumite tipuri de actiuni compatibile cu acest mod de solutionare? Cauzele pilot nu presupun înlăturarea HP ului , deci ultima instanta ar putea sa sesizeze Inalta. Comunicatul CSM :Cca 800.000 cauze la o po******ție activa de peste 5 milioane și cca 33.000 cauze doar pt sistemul de justiție. Sunt prea multe cauze în care magistrații/ grefierii se tot judeca pentru salarii, proportional vorbind. Gasiti o soluție!

# Sugestie date 7 October 2023 20:27 -2

La 20000 lei salariu +alte foarte multe drepturi, doamna art trebui sa inghita și critici. Sau daca nu, poate oricând să demisioneze, că nu o tine nimeni legata de scaun

# Funny date 9 October 2023 23:47 0

Pt Justitie la cheie: V-ati uitat prea mult la tv unde nu se aud decat politicienii expunandu-si punctul de vedere. Magistratii nu se aud acolo, pt ca le interzice legea votata de politicieni, iar CSM nu vorbeste pt magistrati. Atc cand asculti numai o parte, sigur ca esti f sigur ca detii cheia adevarului, Va inteleg f bine, insa nu e chiar asa cum credeti. Iar eu cu tv-ul nu ma pun, ca am pierdut din start :) Iar in Germania, multe se petrec diferit. Nu face nimeni apoplexie, suntem salvati.. :)

# Funny date 10 October 2023 00:18 0

Pt Funny, pt mb CSM.. etc: Era odata ca niciodata decizia de indrumare data de fosta CSJ, obligatorie pt instantele din subordine... s-a renuntat la ea dupa ce o hotarare buclucasa a cauzat mai multe pierderi de procese la CEDO. Si-au mai fost si altele buclucase. De aceea imi place legea Curtii Constitutionale: au forta obligatorie doar hotararile de admitere. Asa trebuie sa fie si cu hotararile pilot: cele de respingere nu trebuie sa aiba forta obligatorie, pt ca nu poti niciodata sa stii daca altcineva nu va avea argumente mai convingatoare pe care nu le-a avut in vedere hotararea pilot, argumente care nu si-ar mai gasi drumul catre o instanta. . Si toata lumea trebuie sa aiba acces sa-si expuna argumentele unui judecator. Nu e despre neincrefere, este despre drept ca stiinta in evolutie. Si nici HP ul nu mi se pare chiar ok, pt ca, la fel, pot exista argumente care nu au fost avute in vedere la solutionarea HPului pe care justitiabilii nu si le mai pot expune ulterior.

# Pt funny date 10 October 2023 12:58 0

De acord cu dvs, nu suntem pe poziții diferite. Și mie îmi place legea Curtii . Soluții legislative s ar putea găsi.

# exemplu date 29 November 2023 13:34 0

De ce nu se face dreptate si pentru expertii criminalisti? Este o profesie esentiala si total neglijata de catre legiuitor și executiv. Desi s-au emis hotarari judecatoresti definitive de acordare a salarizarii expertilor criminalisti la VRS 605,25, MJ spune ca nu sunt bani. Expertii criminalisti au aceleași restrictii ca si alte profesii juridice, sunt expusi solicitarii neuropsihice intense, stresului muncii de o complexitate si interdisciplinaritate deosebită. Pe baza rezultatelor expertizelor, organele judiciare iau decizii esentiale in dosare. Un expert de gradul IV sau III este salarizat aproximatix intre 4500 lei net si 5600 lei net, precum un personal cu studii reduse, care nu poarta o raspundere similara și nu desfasoara o activitate la fel de solicitanta (un shaormar, curier, etc). Cine aude si problema expertilor criminalisti. Suntem mintiti, neglijati, omisi, umiliti.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.04.2024 – Sute de posturi de procurori, scoase la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva