psdolt
28 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

MAGISTRATII CRITICA PROIECTUL GRATIERII – AMR acuza Guvernul ca ignora principiul transparentei in cazul proiectului de ordonanta privind gratierea: „Guvernul nu poate fi decat 'initiatorul' acestei legi... Acest proiect, astfel cum a fost conceput, structurat si motivat, nu probeaza ca suntem in prezenta unei initiative acceptabile, in acord cu necesitatile sociale si cu normele de drept... De gratierea partiala beneficiaza si persoanele condamnate pentru infractiuni de coruptie”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

20 January 2017 17:30
Vizualizari: 9029

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), reprezentata legal de judecator dr. Andreea Ciuca (foto), in calitate de presedinte interimar sustine ca decizia Guvernului de a intocmi „in graba” si de a „pune in circuit” proiectului de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru gratierea unor pedepse cu stabilirea datei de 24 ianuarie 2017 ca termen limita pentru transmiterea pozitiilor institutiilor din sistemul judiciar, „nu releva intentia unei dezbateri publice serioase asupra acestuia, ci, mai degraba, ignorarea principiului transparentei de catre initiatorul proiectului”, respectiv Guvernul.


Intr-un comunicat de presa remis Lumeajustitiei.ro in data de 20 ianuarie 2017 Asociatia Magistratilor din Romania aduce in prim-plan gratierea in cazul infractiunilor de coruptie, evidentiind ca in timp ce in privinta gratierii totale se prevede ca nu este aplicabila infractiunilor de coruptie, nu acelasi lucru se specifica la gratierea partiala. In opinia AMR, acest lucru inseamna ca „de aceasta beneficiaza si persoanele condamnate pentru infractiuni de coruptie si, mai mult decat atat, acestea nu au nici obligatia platii despagubirilor stabilite prin hotarare judecatoreasca definitiva”. In acest context, AMR precizeaza ca nu este de acord cu gratierea partiala a pedepselor pentru infractiuni de coruptie, apreciind ca este de neconceput, chiar si la nivel de principiu, „scaparea” Guvernului de a nu stabili un prag valoric peste care plata prejudiciului sa fie o conditie necesara pentru incidenta actului normativ de clementa.

Prezentam in continuare comunicatul Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR) din data de 20 ianuarie 2017:

AMR a observat cu surprindere ca „problema gratierii”, lansata in spatiul public la nivel de „discutie”, pornind de la conditiile de detentie, cu trimitere la penalizarea Romaniei, prin hotarari CEDO, s-a transformat peste noapte in „Proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru gratierea unor pedepse”, fiind la un pas de punerea pe ordinea de zi a Guvernului.

Astfel cum AMR a subliniat in comunicatul de presa din 11 ianuarie 2016, dat in comun cu UNJR - ca urmare a intalnirii reprezentantilor asociatiilor profesionale cu Ministrul Justitiei, ocazie cu care ni s-a cerut parerea de principiu cu privire la o lege a amnistiei si gratierii -, o eventuala lege de gratiere trebuie sa vizeze doar infractiuni cu un grad redus de pericol social si sa excluda infractiunile de coruptie. In vederea gasirii celei mai bune forme pentru o asemenea lege a gratierii, AMR si UNJR au facut trimitere clara la o dezbatere publica, purtata cu argumente factuale si rationale.

Intocmirea si punerea in circuit a „Proiectului de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru gratierea unor pedepse”, in graba, la 18 ianuarie 2017, cu stabilirea datei de 24 ianuarie 2017 (a se vedea site-ul M.J.), ca termen limita pentru „propunerile, sugestiile şi opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii”, nu releva intentia unei dezbateri publice serioase asupra acestuia, ci, mai degraba, ignorarea principiului transparentei de catre initiatorul proiectului (din 18 in 24 ianuarie 2017 fiind numai trei zile lucratoare).

AMR constata, de asemenea, ca prevederea clara potrivit careia gratierea colectiva se acorda prin „lege” a constituit un „amanunt” de tehnica legislativa care nu s-a considerat necesar a fi respectat, cu toate ca art. 13 alin. 1, 2 din Legea 54/2002 privind graţierea şi procedura acordarii graţierii vorbeste despre „legea de gratiere”, iar art. 15 alin. 1, 2 stabileste procedura, potrivit careia, „In cazul iniţierii legii de graţiere de catre Guvern, sarcina elaborarii proiectului de lege revine Ministerului Justiţiei. Administraţia Naţionala a Penitenciarelor poate face propuneri motivate Ministerului Justiţiei in vederea iniţierii unei legi de graţiere”. Prin urmare, Guvernul nu poate fi decat „initiatorul” acestei legi.

AMR atrage atentia asupra faptului ca argumentul dezvoltat in „Nota de fundamentare”, referitor la iminenta aplicarii unor sanctiuni de catre CEDO si la conditiile deosebit de grele si degradante in care sunt obligate sa traiasca persoanele condamnate la pedeapsa inchisorii nu justifica lipsa unei evaluari preliminare a impactului (facuta in regim de urgenta!), dupa cum nu justifica nici trecerea de la afirmatii generale, facute de oamenii politici in spatiul public, la un proiect de ordonanta de Guvern, caruia, pana sa ne dezmeticim, ii expira termenul de dezbatere publica.

O serie de prevederi pun in discutie fundamentul si vointa politica materializate in acest proiect de act normativ, fiind necesare justificari concrete care sa inlature suspiciunile opiniei publice si diferentele de regim juridic neexplicate.

Avem, bunaoara, in vedere dispozitia potrivit careia, prin exceptie, gratierea partiala se acorda fara sa fie necesara plata despagubirilor la care persoana condamnata a fost obligata prin hotararea judecatoreasca definitiva (in timp ce, pentru gratierea totala, plata prejudiciului este o conditie). Justificare, fara explicatii suplimentare, ar putea fi gasita doar pentru persoanele diagnosticate cu boli incurabile, in faze terminale – in timp ce, de exemplu, pentru femeile insarcinate, exista institutia amanarii sau intreruperii executarii pedepsei. Pentru exceptia privind lipsa oricarei obligatii de acoperire a prejudiciului produs prin infractiune, de catre persoanele care au implinit varsta de 60 de ani, nu se aduce nicio argumentare viabila, cu atat mai mult cu cat, daca o astfel de persoana beneficiaza de gratiere totala, are obligatia platii despagubirilor pentru prejudiciul provocat prin infractiune. In acest fel, se poate pune problema unei liberari conditionate mascate, dar cu efecte sigure, dat fiind ca o cerere de liberare conditionata (dupa executarea a ½ din pedeapsa cu inchisoarea) poate fi admisa sau respinsa, in functie de inscrisurile dosarului (acoperirea prejudiciului produs prin infractiune fiind, insa, o conditie necesara), in timp ce proiectul ordonantei de gratiere asigura iesirea din inchisoare, in conditiile aratate.

De asemenea, se observa ca, daca gratierea totala nu se aplica infractiunilor de coruptie, nu exista aceeasi prevedere si cu privire la gratierea partiala, ceea ce inseamna ca de aceasta beneficiaza si persoanele condamnate pentru infractiuni de coruptie si, mai mult decat atat, acestea nu au nici obligatia platii despagubirilor stabilite prin hotarare judecatoreasca definitiva.

Tot astfel, sunt exceptate de la gratierea totala infractiuni de evaziune fiscala destul de rar intalnite in practica (prevazute de art. 3-5, art. 7 din Legea nr. 241/2005), in timp ce infractiunile de evaziune fiscala pentru care s-a pronuntat majoritatea condamnarilor (prevazute de art. 9) nu sunt exceptate de la gratierea totala si, cu atat mai putin, de la cea partiala, trebuind notat, din nou, faptul ca, in cazul gratierii partiale a infractiunii de evaziune fiscala nu exista obligatia platii prejudiciului stabilit prin hotararea definitiva de condamnare.

Este adevarat ca, in masura in care gratierea este gandita ca un act de clementa colectiva destinat infractiunilor cu un grad redus de pericol social, plata prejudiciului nu ar trebui sa constituie o conditie esentiala, dar, intrucat, in proiect, se pune inclusiv problema gratierii partiale a pedepselor pentru infractiuni de coruptie - situatie cu care AMR nu este de acord, astfel cum a afirmat! – „scaparea” constand in nestabilirea unui prag valoric peste care plata prejudiciului sa fie o conditie necesara pentru incidenta actului normativ de clementa este de neconceput, chiar si la nivel de principiu.

AMR va prezenta Consiliului Superior al Magistraturii observatiile argumentate cu privire la „Proiectul de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru gratierea unor pedepse”, evidentiind toate aspectele care determina, prin ele insele, concluzia ca – fara sa negam iminenta aplicarii unor sanctiuni de catre CEDO (desi aici pot si trebuie prezentate nuante!) si conditiile degradante in care sunt obligate sa traiasca persoanele condamnate la pedeapsa inchisorii – , acest proiect, astfel cum a fost conceput, structurat si motivat, nu probeaza ca suntem in prezenta unei initiative acceptabile, in acord cu necesitatile sociale si cu normele de drept. "

*Cititi aici comunicatul AMR

Comentarii

# nu e treaba magarului de unde beau oile apa date 20 January 2017 19:13 +41

voi nu sunteti se acord cu nimic. nu sunteti de acord cu legea magistratilor , cu nimic ! voi vreti sa distrugeti vieti si sa nu patiti nimix . pana la urma nu e treaba magarului de unde beau oile apa.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 20 January 2017 19:54 +25

acelasi comentariu ca si la art cu lazar cu o mentiune,vai capul tau de judecatoreasa,nu ti/a folosit la nimic ca ai trecut nevinovata prin ,,puscariile patriei,, nu ai invatat nimic si nu ai invatat nimic din biblia aia care sta degeaba in fata ta,,IARTA GRESEALELE GRESITILOR NOSTRI,,pentru tine/i doar un slogan biblic gol de semnificatie,in ochii tai orbiti de prostie sau ura(nu stau eu acum sa/ti patrund sensurile)halal judeca dupa chipul si asemanarea (IN)justitiei mermelite.iti meriti locul pe care/l ,,ocupi cu prisosinta,,

# DOREL date 22 January 2017 09:38 +3

Mai draga "1"-le, nu erai pe meleagurile mioritice la timpul ala, duduia n-a fost de loc nevinovata in primul dosar, a iesit basma curata pe o manevra a cuiva, cam cum a scapat si chioru' de Flota ! Si la unul si la altul faptele + prejudiciul existau din plin, daca asa a fost consensul, asa ne trebuie, chioru' pe de o parte si Andreea pe de alta dau acu' lectii ! Si, b): bravos natiune, halal sa-ti fie ! Parerea mea ...

# unul din lumea cea mare date 22 January 2017 13:28 +1

ptr dorel// da,ai dreptate,nu te contrazic,doar ma gindeam ca probabil fiind in sindicat au stiut ce au ales meremelitorii,dar am mai multa incredere in cuvintul tau(infinit mai multa)decit in minjitii astia mermelitori

# DODI date 20 January 2017 21:08 +23

O măCIUCĂ demnă de o atitudine și poziție mai bună. Până azi nu știam că acoperiții pot și BLONDE. Nu degeaba se fac bancuri despre ele.

# Ghita Bioznu' date 22 January 2017 08:42 +2

este bruneta. Sau cel putin era bruneta in 2003 ,anul in care a devenit celebra

# DOREL date 21 January 2017 11:21 +6

E pozitia AMR sau opinia personala a Andreei Ciuca ?? Pentru ca 1. daca e pozitia AMR inseamna ca au luat-o razna si ar trebui sa ne intrebam de ce, pentru ca sustinerile sunt aberante (Conventia opreste sanctionarea penala pentru imposibilitatea executarii unei obligatii civile + un detinut bolnav incurabil in stadiu terminal e un om deja mort si o fiinta umana trebuie sa aiba sansa de a se stinge in patul ei si intre ai ei, deci inseamna ca AMR calca pe cadavre !), 2. daca de opinia Andreei Ciuca inseamna ca ea e o mare problema ! Si, b): daca Andreea vrea neaparat sa tina partea lupului, ar face bine sa nu uite un oarece pe care cineva il mai stie ! Parerea mea ...

# ADEVARUL date 21 January 2017 17:06 +2

AMR-UL ARE POZITIA BEHAITOARELOR DE PE VREMEA LUI CEAUSESCU,IN ACEST RASTIMP NENOROCITIILOR CU SALARII PE CAT DE MARI PE ATÂT DE NEMERITATE,OAMENII SUNT ABRUTIZATI IN LAGARELE-PUSCARII,SĂ VĂ FIE RUSINE,NU MERITATI NICI UN APELATIV DIAVOLILOR CU PRETENTII DE OAMENI-”JUDECATORILOR”. :-) :-* :-) :-* :-) :-* :-) :-*

# ptr.AMR date 20 January 2017 19:24 +28

Judecati-va pe voi pentru ca nu mai purtati increderea nimanui.Justitia e privata datorita voua cei care ati jurat sa aparat legeai si sa nu faceti nimic ilegal.Eu una v-as concedia pe toti deoarece sunteti atat de mici si invatati sa traiti doar din invidie.V-ati subjugat sufletele si ati uitat de umanitate.Nu este drrptul vostru sa aveti opinii,daca vreti politica puteti intra in politica.Voi faceti politica altora ,a celor care va spun ca fara puscarii si puscariasi nu aveti salarii.Oamenii au suflete,trairi,sperante.Unii gresesc si nu merita nici sa respire si da e adevarat ca asa e.Dar voi cum ati ajuns in locrile caldute decat prin trafic de influenta sau cumparare de influenta.Daca ar fi sa dati examene de intrare in INM ati pica cu brio.Sunteti mici,meschini.Sindicatul mafiei din magistratura sunteti voi.De ce mai e nevoie de voi cand trebuie sa aparati legea si societatea dar voi sunteti niste fascisti si nazisti.Vreti lagare de concentrare ...va rog sa va duceti sa stati 1 zi

# Edelweiss - Rarinc de Bucovina date 20 January 2017 20:15 +24

Detei un laic cu largă inimă. Exact asta mă chinuiam să-i explic unei puicuțe jude de 27 de anișori, calfă judiciară buclată, bosumflată și cu năsucul la zenitul solstițiului de vară: faptul că INCULPATUL, asemenea persoanei vătămate, sunt CENTRUL DREPTULUI PENAL, elementele definitorii funcție de care se desfășoară „ostilitățile” contradictoriale. Încercam să-i explic că INCULPATUL ARE DREPTUL LA RESPECT PROCEDURAL tocmai pentru „calitatea” lui de inculpat. La fel și aici: ce îi freacă grija pe REPREZENTANȚII PUTERII JUDECĂTOREȘTI care sunt ustensilele legislative ce le sunt date? Magistrații sunt doar niște strungari, niște frezori care strunjesc și alezează dosarele la rabotezele prevederilor legale în vigoare, prevederi ADOPTATE DE LEGISLATIV. Dacă vor să fie utili, pot să exprime o opinie consultativă, prin care să definească acele categorii de infracțiuni care nu prezintă pericol social grav și care sunt acelea care trebuiesc exceptate de la o eventuală grațiere.

# Iris revolutus date 20 January 2017 21:17 -14

... nu le-a dat, spun totul despre un "frecventator" google-ist al forumurilor, care crede, în prostia lui incomensurabilă, un urât fiind, că  va influența vreodată o soluție dată de cei la al căror statut și nivel ( indiferent de căcaturile lui "stilistico-filozofice"), nu va ajunge neam de neamul lui de mediocrii zamosteni...

# Edelweiss - Grămătic de Bucovina date 21 January 2017 11:48 +3

„... neamul lui de mediocriI... ” ? Vaileu! :o Treci la colțul odăii unde stai 5 minute în poziția „ghiocel”: cu capul plecat și rușinea sincer întipărită pe față!

# TATAIE AI FEBRA? date 21 January 2017 17:40 -2

TATAIE AI FEBRA? SUNT ATATEA RECLAME LA MEDICAMENTE DE "RACEALA"!

# Edelweiss - Grămătic de Bukowina date 21 January 2017 18:48 +5

Așa se scrie, măi agramatule, atributul adjectival ce determină, la rândul lui, un atribut substantival prepozițional? „neamul lui de mediocrii zamosteni”? Cu doi de „i”, maimuțică analfabetă? Ia modifică expresia și pune elementele la locul topic îndătinat: „neamul lui de zamosteni mediocri”. Cum e căpcăunule? De câte ori trebuie să te umpli de miasma fetidă a analfabetismului funcțional ca să pricepi că pe acest site ești doar un bufon oripilant? Marș la școlarizare, neobrăzatule! Grava eroare a utilizării formei articulate, cu doi de „i” atunci când nu e nevoie face parte din indicii de identificare a maimuței urlătoare de bombardament. Este de o frecvență și de o gravitate similară confuziei pe care o face generația ta de prostovani cu diplome, ce confundă forma de dativ a pronumelui personal cu forma de indicativ prezent a verbului auxiliar „ a avea”. Mormolocule agramat și cu tupeul cât Everestul!

# Iris date 20 January 2017 21:23 -12

Revolut inconsecvent și jalnic... Și nici măcar nu ai avut vreodată  ocazia să atingi asemenea "bucle"... Nu te mai apuca să postezi bălării cu nick-ul ăsta sau cu " mishugitza", în scop de discreditare și de a lua pulsul  a ceea ce gândești tu de fapt, fals ,,Rarinc"

# Ina date 20 January 2017 19:25 +15

Dorim sa nu isi aroge Amr si nimeni dreptul de a exprima opinii in numele romanilor. Nu au un astfel de mandat de la romani. Sa vorbeasca in numele membrilor Amr ,daca aceasta doamna are mandat din partea lor.

# Catalin date 20 January 2017 19:49 +19

Intradevar proiectul de gratiere nu-i bun si nici corect pentru ca trebuie făcut pt toți romanii nu cu dedicatie. Însă TOTI CEI DIN JUSTITIE NU AU DREPTUL NICI MĂCAR LA OPINIE ÎN PRIVINȚA AMNISTIEI ȘI GRATIERII întrucât tocmai ei sunt cei care au practicat abuzuri și au judecat pe nedrept milioane de romani. Care e prostul sa mai creadă ca cei din justitie mai pot judeca drept vreodată???. Un simplu cetățean pentru o fapta minora sau chiar fără sa fi greșit cu nimic poate sta 5 sau 10 ani în închisoare iar MAFIOȚII ,,STATULUI DE DREPT'' ȘI ADEVĂRAȚII CRIMINALI AU DREPTUL SA FACĂ ORICE FARADELEGE ȘI IAU SUSPENDARE, ACHITARE SAU NICI MĂCAR NU-I ÎNTREABĂ NIMENI NIMIC, ASTA ÎN VĂZUL TUTUROR. În tara asta DREPTATEA și E MOARTA iar JUSTIȚIA NEDREAPTA sustine STATUL MAFIOT. RUSINE!!!!!

# Steluta date 20 January 2017 19:54 +20

ce omite sefa AMR cu intentie sa recunoasca este faptul ca astazi in Romania avem CONDAMNATI POLITICI cu acuzatia de coruptie pe dosare fabricate de echipe ilegale mixte dintre securisti si procurori + judecatori apartinand campului tactic . Asadar obiectiile doamnei erau valide doar in situatia unui stat normal fara securisti in campul tactic nu intr-un stat mafiot cu sentinte politice

# ionica date 20 January 2017 20:05 +21

judecatorii si procurorii .nu au voie sa vorbeasca de acest proiect,nu ei fac legile,ei trebuie sa aplice legile.sau fac si ei politie politica,guvernul si parlamentul hotarasc voi cei din magistratura ciocu mic ca ati bagat in puscarie oameni nevinovati

# Ionita date 20 January 2017 20:06 +19

Cred ca intradevar acesti magistrati si mai mult acei numiti magistrati care de fapt nu sunt in lumea civilizata magistrati ci avocatul statului (acuzatorul) nu ar fi normal ca iei sa faca legile si tot ei sa le si aplice, legile le fac politicieni impreuna cu persoanele de specialitate si daca acestea nu sunt bune CCR poate sa le respinga! Dar normalacestia doresc ca ei sa fie puterea absoluta in stat! Nu ma mira ca suntem un stat bananier in care maimuta cea mai smechera face ceia ce doreste si nimeni nu o poate trage la raspundere si nici sa o bage intrun tarc! Mai exact cei care impart justitia prin legile de iei facute baga oameni nevinovati la puscarie si nu raspund! Codul penal care este in vigoare este de acesti indivizi facut si dupa cum bine vedem pica articolele unul dupa altul la CCR caci sunt neconstitutionale, oare de ce nimeni despre asta nu spune nimica? Despre abuzurile facute de catre procurori impreuna cu serviciile de informatii de ce nu spune nimeni nimica? Acest f

# ARGUS date 20 January 2017 20:26 +14

Asa este,Ionica,asa este,Ionita.Politica penala a unei tari nu o face nici procurorul general,nici magistratii.Eu treb uie sa aplice efectele acestei politici penale.

# lichid de pruna date 20 January 2017 21:26 +17

dar la stafida aia sfrijita cand a dat OUG si a schimbat aproape tot codul penal nu aveati dosare in lucru? acum va deschideti gura , va e frica ca trebuie sa incepeti sa munciti asta e , SUNTETI SINGURA CATEGORIE DIN LUME CARE SUNTETI PLATITI CU MORMANE DE BANI dar eficienta si calitatea sunt ZERO voua de aia va e frica , DE LA VOI NU A PLECAT NIMENI IN AFARA DE CE?pentru ca acolo in primul rand iti trebuie STUDII SUPERIOARE nu FACULTATI SRL plus trebuie sa munciti pe jumatate de salar , simtiti ca vi se apropie ziua cand TREBUIE SA FITI PLATITI DUPA PRODUCTIVITATEA MUNCII REALE PLUS DACA GRESITI SA PLATITI DIN MORMANELE DE BANI LUATI SI NU DIN TAXELE NOASTRE .ASA CA DACA LA LICHIDUL 2 OCHI ALBASTRI ERATI PREZENTI CU CATE O FRAZA PE FACEBOOK ACUM NU VA MAI BAGA NIMENI IN SEAMA , """TREBUIE SA MUNCITI"'SI ""CINE GRESESTE PLATESTE""

# Bucle deștepte și țâfnoase date 20 January 2017 21:32 -21

Of, of, of, sireaca țara ( țeara) Moldovei (nu a Bucowinei, de unde mincinosul de Rarinc se revendică).... Dacă vreunul dintre voi ar ști prin câte concursuri, examene și selecții trece un om ca să ajungă magistrat, nu v-ați mai repezi ca frustrații asupra lor, ca și cum i-ați alege voi, ca pe Dragnea...

# examen-pentru bucle date 20 January 2017 22:26 +13

numai spune cate examene? alea in care un chior plangea in fata """viitorilor magistrati"" se numesc examene? nu ai dreptate daca ati alesi si voi ca Dragnea nici jumatate din voi nu ati promova alegerile , cata dreptate ai !!toate examenele voastre sunt aranjate si promoveaza ala care are ""ARBORELE GENEALOGIC ""in CV si nu experienta si cunostintele , majoritatea au facut facultatile la ""SRL -FACULTATE""in toate catunele tarii, asa ca nu veni cu asa ceva in fata noastra care va platim MORMANELE DE SALARII SI PENSII , te rog da exemplu de un magistrat care provine din Arborele genealogic -TARAN DE LA TARA , unul daca gasaesti va fi UNICAT , dar sigur nu e niciunul

# Pentru bucle tafnoase date 20 January 2017 22:43 +13

Cei care trec prin concursuri, examene si selectii nu sunt mai buni si mai destepti in calitatea lor de magistrati Nu-i alegem noi prostimea, dar ii platim noi. Tocmai ca nu-i alegem noi, asa cum se intampla in alte state, isi permit sa faca atatea abuzuri.

# Rarincus date 20 January 2017 22:47 -17

Habarnistule, oriunde în lumea civilizată, magistrații sunt plătiți mult peste media "plebeilor", după importanța muncii lor, după cum contribuția lor la fondul de pensii al plebei generice sunt infinit mai mari decât îți poți tu imagina și contribui vreodată... În ce privește "productivitatea muncii", faptul ca tu ai pierdut un proces penal sau civil, pentru că nu ai avut dreptate (cum dealtfel, minimul tău de conștiință îți spune, dar nu asculți , că ești prea...), nu te îndreptățește să emiți false judecăți de valoare.

# re-rarincus date 20 January 2017 23:19 +21

oriunde in lumea civilizata deontologule magistratii isi respecta munca si respecta si pe cei pe care ii judeca chiar daca sunt plebea , iar contributia voastra la pensii si salarii e minima ca ati facut legile ca voi sa aveti numai privilegii nu si obligatii dar acele legi nu le-ati reclamat ca erau pentru burtile voastre , tot asa muriti si voi ba ca si plebea , poate la unul din plebe mai aprinde o lumanare dar la voi doar viermii si mustele vor trage , si nu uitati acum judecam si condamnam ca si visinescu sau altii tot la fel veti fi judecati si voi in istorie pentru toate nedreptatile de acum , istoria nu iarta pe nimeni , da e nevoie de eficienta in munca voastra si calitate , de ce nu pleci in afara sa prestezi ca si in romanica magistratura ca la primul termen vei fi zburat si nu vei mai avea voie sa prestezi nici o munca in magistratura poate in folosul comunitatii !!!!!!!!!!pe banii plebei va imbuibati voi , jumatate din magistrati sunteti "'false valori""

# Oricine date 20 January 2017 23:10 -14

O singură precizare, ptr "noi vă plătim": Și bugetarii plătesc impozite.... Și cu cât au salarii mai mari, cu atât impozitele sunt mai "consistente" și vă ajută pe voi, frustry, să aveți pensii și alte facilități de nstură "socială" decente.... Așa că.... lăsăți " gargara" ieftină.

# banifurati date 22 January 2017 09:44 +3

Normal, si eu as plati impozite si contribuiti din bani furati, esti un gargarist de doi lei cinzeci.

# Ubicuus date 20 January 2017 23:20 -12

Cum să alegi tu, bre, magistrații? Dacă am merge după logica ta, hai să alegem și doctorii și profesorii și preoții... Habar nu ai despre ce vorbești, ca mulți postaci frustrați de pe acest forum.

# Luca date 21 January 2017 09:20 +9

Pt. Usbiscuus. Crede-ma, draga Usbiscuus, stiu bime despre ce este vorba. Nu vezi ce mizerii se intampla si nu raspunde niimeni pentru o judecata nedreapta, pentru abuzuri? Se ascund sub sloganurile ,,independenta justitiei" sau ,,inamovibilitate" si fac tot ce vor ei, cum le dicteaza interesele proprii sau ale binomului, trinomului, patrulaterului etc. Poate nu stiti sau poate stiti ca magistratii (ca stat in stat) si-au majorat ei insisi salariile prin hotarari judecatoresti pronuntate tot de ei, dar tot nu le mai ajunge, vor mai mult si mai mult si tot mai mult, iar noi platim la CEDO greselile lor. Trebuie urgent o lege a raspunderii magistratilor. Si atunci nu cred ca isi vor mai permite sa pronunte hotarari decat in baza legii si a probelor din dosarul cauzei.

# le trebe o pauza astora date 20 January 2017 23:37 +17

Le trebuie o pauza astora.eu nu credca astia trebe intrebati de asa ceva. N-am mai auzit nicaieri in lume. Pai cine a adus situatia in halul asta si a creat toata coruptia, abuzurile si faradelegile?NU ASTIA MAGISTRATII? EU PROPUN CA TOATA AMENDA DE LA CEDO S-O PLATEASCA EI CA DOAR E DIN CAUZA LOR CA AU JUDECAT TOTAL GRESIT. IN ROMANIA SE PARE CA CEI DE LA CONDUCERE NU VOR CU ADEVARAT SCHIMBARE. NU SE SCHIMBA NIMIK IN TARA DACA NU SCHIMBI SISTEMUL ADICA OAMENII CARE AU FOST IN SISTEM. NU SE VREA ASTA. GRATIEREA SI AMNISTIA TREBUIESC DATE PT CA ASA TREBUIE NU DACA VREA CINEVA SAU NU VREA. OAMENII ASTIA NUMITI MAGISTRATI SA PLATEASCA PT RAUL PROVOCAT TARII !!!!!!!!

# O tara nu se poate construi pe baza de puscarii date 21 January 2017 01:45 +10

O TARA NU SE POATE CONSTRUI PE BAZA DE PUȘCĂRII  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

# Canarul date 21 January 2017 04:02 +11

Foarte interesantă tagma magistraților. Sunt foarte vocali pentru salarii și lipsa răspunderii. În rest devin părerologi. Dar totuși, de când politica penală se face prin consultare? Oare sentințele se dau tot prin consultare ... cu Guvernul, Parlamentul, președenția? Dacă totuși CEDO, după ce va conștientiza că a fost mințită de prună, va da hotărârea pilot de condamnare a României la plata a 84 milioane de euro pe an începând cu 2012 cine va plăti aceste sume imense? Judecătorii, procurorii? Cine? Bine că judecătorii știu să se ia în bețe cu executivul dar când vine vorba de parchetari iau poziție de drepți! Ar trebui ca Guvernul, dacă suntem sancționați de CEDO, să impute întreaga sumă, proporțional, fiecărui judecător și procuror pentru că au știut sau ar fi trebuit să știe unde trimit oamenii ăia, adică vreo 6000 euro de fiecare/an. După care să îi văd cum discută !

# romanul date 21 January 2017 09:39 +11

"Guvernul nu poate fi decat „initiatorul” acestei legi." Deci, dupa mintea basistei Ciuca, guvernul propune, dar de hotarit hotareste CSM-ul ei stalinist! In ce lume traim daca un guvern nu are voie sa faca legi, decat cu aprobarea astora? :sad:

# AndreiV date 21 January 2017 12:00 +3

Acum am inteles cine i-a pus cuvintele in gura lui iohannis.In loc sa puna umarul la curatenia generala si la corectarea abuzurilor din orice act normativ,unii din magistratura saboteaza.A sosit momentul sa vedem daca mai exista judecatori corecti, cinstiti si profesionisti.Daca exista jurilisti in ROMANIA, cadre universitare,care sa ia taurul de coarne si sa contribuie la reabilitarea justitiei,la restabilirea increderii omului de rand in actul de justitie.E momentul zero.Guvernul nu trebuie sa cedeze in fata presiunilor celor care s-au obisnuit sa faca politie politica.Sa incercam si noi,asa cum a zis noul presedinte SUA,ca construim un stat al ROMANILOR SI NU A CELOR CARE VOR SA-I DISTRUGA,dorind un stat pentru ei si familiile lor,care devin intangibile.Daca ar avea onoare si bun simt,cei care au adust prejudicii justitiei sa isi dea demisia. Traiesc din banii nostri cu salarii si privilegii nesimtite.

# Dan date 21 January 2017 12:58 +1

Astia din asa zisa justitie iar ridica glasul si fac front comun impotriva politicienor. Iar PSD parca doarme in opinci. Nu avem deloc barbati cu sange un instalatie. Nimeni absolut nimeni dintre politicieni nu a avut curaj sa ii ceara public demisia lui Kovesi. Ministrul justitiei cu regret o spun e de mamaliga. Acum cand toti zbiara ca apucatii ca e atac la justitie, aceeasi lozinca, politicienii sunt in vacanta. Din ora in ora Psd si Alde trebuiau sa dea mesaje puternice. Kovesi du-te acasa, Lazar stai prietenw in banca ta. Cineva trebuie sa le rupa capul acestir jigodii. Nu e posibil ca Psd in lipsa lui Dragnea sa incaseze politic lovitura dupa lovitura si sa nu riposteze. Trebuie sa riposteze! Astia fac mitinguri si FAC O TEMA DIN GRATIERE ca sa il acopere pe Ghita. Se aude la PSD?

# Luca date 22 January 2017 17:24 +2

Pt. Dan. Ca intotdeauna, aveti dreptate! Fiecare sa stea in banca lui, adica sa-si ocupe locul si sa-si exercite rolul atribuit de lege. PSD si ALDE actioneaza prea timid. Nu au curajul de a-si asuma raspunderea asupra a ceea ce decid, desi au legitimitatea votului din 11 decembrie 2016. Pe de alta parte, comunicarea aliantei de la guvernare este foarte slaba. Ea nu se poate face doar prin intermediul catorva politicieni care apar la tv si care nu reusesc intotdeauna sa comunice si sa explice tot ceea ce se decide la nivel politic. Este mani******rea celor care sunt impotriva a orice este bun in tara asta. Nicusor Dan spunea ca strada conduce sau ar trebui sa conduca. Curat, murdar sau curat constitutional? Si atunci cine mai munceste in tara asta? ND este inca tanar si ar trebui sa demonstreze ca este un cetatean demn de tara asta. Pacat de el! Cred ca ar trebui sa se opreasca si sa se caute pe sine. Ar putea sa serveasca o cauza mai buna.

# Dan date 21 January 2017 13:04 +6

Judecatorul Mustata a spus-o foarte clar(si stie ce spune pt ca trait o viata in sistemul asta) sistemul nu se poate reforma din interior, el nu se poate reforma pe el insusi. Acesta este rolul politicienlor, de aceea i-am votat, sa isi asume responsabilitati si sa nu mai stea pititi.

# pelin date 21 January 2017 13:11 +11

La capitolul condamnari si amenzi incasate de la CEDO,din cauza tratamentelor iumane aplicate detinutilor,Roamania este fruntasa.In puscarii se moare pe capete din cauza bolilor,media da varsta a celor decedati in inchis.este suspect de mica.Celulele au devenit focare de infectie,motivul:supra/aglumerarea si evident conditiile mizerabile,iar clasa politica arata ca nu este preocupata de remedierea acestei situatii,lucru ce nu mai poate fi intalnit intr-o alta tara pretinsa a fi democratica.PENITENIC.care se afla in pragul dezastrului,total neancapatoare sunt:Craiva,Satu Mare,Botosani,Dobreta Tr.Severn,Tg.Jiu si Jilava."Malai Mare"de la Cotroceni nu vrea sa vada acest lucru,fiind preocupat in continuare de "penali".Suntem de rasul planetei si nu stiu unde vom ajunge.Cert este ca amenzile sunt achitate din 'buzunarul'bugetului si asa prea gol!!!!!!!!!!

# av.Radulian date 21 January 2017 14:59 +10

Dna CIUCA este omul Monicai Macovei

# Aramis date 21 January 2017 17:10 +3

Foarte, foarte, posibil !

# Luca date 22 January 2017 19:08 +1

Pt. av. Radulian. Adevarat? Judec.Ciuca este o clona a lui M.M.? Doamne fereste! Atunci se explica conceptia si atitudinea ei. Cum de a incaput Asociatia Magistratilor pe mana judec. Ciuca? Sper sa ramana pentru scurt timp doar presedinte interimar. Din ceea ce a scris judec. Ciuca se vede clar si de la distanta ca slujeste alte interese si manipuleaza grosier. Sa ajute Dumnezeu Romania po******ta de asemenea indivizi!

# Aramis date 21 January 2017 16:16 +4

Hai sa spunem lucrurilor pe nume! "Stimabila"dna judecator andreea ciuca a fost arestata in anul 2003, in urma unui flagrant de luare de mita, dar in final a fost achitata de colegii ei de la ICCJ(cred ca in 2008 sau 2009, nu mai retin exact). Cu alte cuvinte, "i-a trecut glontul pe la ureche", dar din pacate nu a invatat nimic! Stie ea prea bine despre "corectitudinea" actiunilor organelor de justitie, in multe cazuri de coruptie. Sau poate a facut vreun "pact cu diavolul"cand a fost achitata? Ori poate incearca un act de razbunare pentru arestarea din 2003 ? Fiti foarte atenta dna judecator la pedeapsa lui Dumnezeu. Sper din tot sufletul sa ma insel, dar nu cred.

# av.Radulian date 21 January 2017 23:40 +4

Atunci a salvat-o Macovei si a fost achitata in 2010. A fost acuzata de luare de mita, sustragere de inscrisuri, fals intelectual si uz de fals.

# DOREL date 22 January 2017 09:53 +1

A fost o filiera care are a scos-o basma curata, se vede clar si din hotararile publicate (d. 8384/1/2008). Parerea mea ...

# Dan date 21 January 2017 16:48 +2

Judecatorul Mustata a spus-o foarte clar(si stie ce spune pt ca trait o viata in sistemul asta) sistemul nu se poate reforma din interior, el nu se poate reforma pe el insusi. Acesta este rolul politicienlor, de aceea i-am votat, sa isi asume responsabilitati si sa nu mai stea pititi.

# ciudat date 21 January 2017 19:12 +7

Ce e ciudat este ca de ce tin asa cu dintii sa nu dea gratiere si amnistie. ce au ei de castigat din asta? Din faptul ca stau oamenii inchisi? Foarte ciudat. Si hai sa fim seriosi ca-i doare-n cot de tara . Motivele lor pe care le invoca impotriva schimbarii codurilor si gratierii nu sunt reale. Iar tara cu atata politie si procurori si condamnati tot mai in groapa se duce  in loc sa se ridice.Precis e o afacere murdara la mijloc.

# av. Radulian date 21 January 2017 23:42 +3

Puscarii private. Bani multi care vor spala usor

# DOREL date 22 January 2017 10:05 +3

E simplu ca bonjour, exista de mult o mafie care incurejaza condamnarile la greu (d'-aia si codurile Predoiu-Bica !), chiar de nevinovati si mai putin vinovati, pentru a "justifica" privatizarea sistemului penitenciar, ideea a fost enuntata de tatal tuturor hotilor, nea Traian ! In tot ce a propus sau a facut chioru' in viata lui se ascund una ori mai multe furaciuni ! Si, b); d-aia se incurajeaza si condamnarile de magistrati, pentru a da lu' stupid people iluzia ca justitia face justitie ! Vai de noi  ..

# Luca date 22 January 2017 09:18 +3

Gresiti, stimata doamna judecator Andreea Ciuca, si dezamagiti prin conduita dvs. Am apelat la arhiva media si am ascultat interviul pe care l-ati dat in anul 2003 unui jurnalist si cand a intrat in direct si denuntatorul dvs. Adevarul judiciar il stie judecatorul, adevarul obiectiv il stie doar Bunul Dumnezeu. Ma bucur ca ati depasit acea perioada grea din viata dvs. Va sfatuiesc sa fiiti atenta si sa nu intrati in corul celor care nu vor binele acestei tari, a concetatenilor nostri. Nu mi se pare deloc corecta concluzia dvs. De ce sa nu fie gratierea ,,o initiativa acceptabila, in acord cu necesitatile sociale si cu normele de drept"? Este trist ca ganditi asa. In fine, de unde si pana unde judecatorii sau procurorii pot imixtiona in politica penala a Guvernului sau in activitatea legislativa a Parlamentului?

# Zaraza date 22 January 2017 10:15 +1

Am ajuns o tara măcinată de corupție,  hoții și sărăcie din cauza justitiei. Ei au făcut legile în asa fel încât drepturile și libertățile sa fie considerate un lux, iar omul sa poată merge înainte  doar prin Șpagă.  De asta s-a ajuns aici.  Multi romani au ajuns infractori tocmai pt ca sistemul nu le permite sa se ridice și ei sa aibă o viata mai buna, ca doar pt asta luptam cu toții. Toți știu ca dacă vrei sa ajungi sa faci ceva în tara asta ai nevoie de Șpagă.  Trebuie schimbata legislația și sistemul.nu se mai poate trai asa

# Edelweiss - Orwell de Bukowina date 22 January 2017 11:09 +5

„Tovarăşi, strigă el [Guițătorul], doar nu vă imaginaţi, sper, că noi, porcii, facem asta din spirit de egoism şi ca privilegiu? Multora dintre noi, de fapt, nici nu ne plac laptele şi merele. Nici mie nu-mi plac. Singurul motiv pentru care luăm aceste lucruri este acela de a ne păstra sănătatea. Laptele şi merele ― ştiinţa, tovarăşi, a dovedit asta ― conţin substanţe absolut necesare existenţei sănătoase a unui porc. Noi, porcii, lucrăm cu creierul. Întreaga conducere şi organizare a acestei ferme depind de noi. Zi şi noapte veghem la bunăstarea voastră. Pentru voi bem noi acel lapte şi mîncăm acele mere.” (G. Orwell - „Ferma animalelor”)

# Edelweiss - Orwell de Bukowina date 22 January 2017 11:13 +5

„Nu era limpede cum anume, dar parcă ferma se îmbogăţi se fără ca animalele însele să devină mai bogate ― evident, exceptaţi fiind porcii şi cîinii. Probabil că asta se întîmpla pentru că existau atît de mulţi porci şi atît de mulţi cîini. Important nu era atît faptul că aceştia nu munceau, după felul de a fi pe care-l aveau, fiindcă , aşa cum explica Squealer neobosit, ei desfăşurau o muncă nesfîrşită de supraveghere şi organizarea fermei. O mare parte a acestei munci era de un soi pe care celelalte animale erau prea ignorante pentru a-l înţelege. De exemplu, Squealer le spunea că porcii trebuiau să depună eforturi uriaşe, zilnic, la lucruri misterioase numite "dosare", "rapoarte", "note", "memorandumuri". [...] Aceste lucruri erau de cea mai mare importanţă pentru prosperitatea fermei, zicea Squealer. Totuşi, nici porcii, nici cîinii nu produceau deloc hrană prin propria lor muncă şi erau foarte mulţi, iar pofta de mîncare le era mereu foarte bună. ” (ibidem)

# ada date 25 January 2017 14:50 0

acesti asa numiti judecatori se gandesc cum sa-si dea singuri bani la salarii dand in judecata si tot ei judecand deci nu asteptati sa fie de partea dreptatii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.11.2024 – Laura Kovesi, ministru de Justitie. Danilet, varianta de rezerva

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva