MAGISTRATUL ACTIVIST, PERICOL PENTRU DEMOCRATIE – Deputatul PNL Daniel Gheorghe ii distruge pe judecatorii si procurorii sistemisti care fac politica si ataca Parlamentul Romaniei: “Separarea puterilor in stat presupune ca oamenii politici fac legi iar judecatorii dau decizii in procese!... Nu este vorba despre niciun protest, ci este vorba de ceva mai complex, preluarea conceptului de 'activism judiciar' care incalca principiile care guverneaza o justitie credibila si independenta”
Magistratii activisti care ataca Parlamentul Romaniei si care nu inteleg faptul ca politicienii fac legile iar procurorii si judecatorii doar le aplica reprezinta un pericol pentru democratia din Romania. O spune deputatul PNL Daniel Gheorghe (foto), viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor, un politician care iata nu se transforma intr-un purtator de cuvant al Sistemului ocult care a condus Romania cu teroarea catuselor, asa cum o fac alti colegi de-ai sai din partid precum Ludovic Orban, Raluca Turcan, Alina Gorghiu, Razvan Prisca, Florin Roman sau Daniel Vilceanu, cei trei din urma nelipsiti de la emisiunile TV unde apara cu indarjire interesele institutiilor de forta.
Mesajul lui Daniel Gheorghe, postat in urma cu cateva zile pe pagina sa de Facebook, este unul cat se poate de corect si speram ca impotriva acestuia sa nu fie declansate represalii dupa ce a iesit din linia slugarnica a asa-zisului partid liberal. In contextul in care gruparea macovisto-sorosista din magistratura, parte a Sistemului despre care vorbeam ceva mai devreme, protesteaza impotriva modificarilor aduse la Legile Justitiei si a celor care se doresc a fi aduse Codurilor penale si ataca in mod nepermis Parlamentul Romaniei, deputatul Daniel Gheorghe atrage atentia ca avem de-a face cu un magistrat de tip activist, care este un pericol pentru democratia din Romania. In opinia deputatului PNL magistratul activist politic este la fel de nociv precum politicianul care intervine in Justitie si care pune presiune pe instante. De asemenea, liberalul aminteste despre principiul separatiei puterilor in stat care presupune ca oamenii politici fac legi, iar judecarorii dau sentinte si decizii in procese:
“Magistratul activist politic este la fel de periculos pentru democratie precum este politicianul care intervine in justitie ori pune presiune pe instante. Separarea puterilor in stat presupune ca oamenii politici fac legi iar judecatorii dau decizii in procese!”.
Daniel Gheorghe: “Sunt decizii care se iau politic si verdicte care se dau in instanta, fiecare are felia lui si rolul sau, daca unii intra peste altii, lucrurile o pot lua pe o panta care nu favorizeaza democratia si libertatea!”
Scurta postare a deputatului PNL a generat discutii, astfel ca Daniel Gheorghe, in raspunsurile acordate cititorilor sai, a reluat ideea necesitatii de se respecta separatia puterilor in stat si de a se intelege ca politicienii fac legea, iar procurorii si judecatorii doar o aplica. Totodata, deputatul PNL avertizeaza ca aparitia in societatea romaneasca a conceptului de “activism judiciar” incalca principiile care guverneaza o justitie credibila si cu adevarat independenta. Nu in ultimul rand, acelasi deputat liberal condamna atacurile impotriva reprezentantilor poporului din Parlamentul Romaniei, subliniind ca acestia sunt in functii gratie votului oamenilor si nu numiti.
Iata raspunsurile deputatul PNL Daniel Gheorghe acordate cititorilor sai:
“Corect, asta e si esenta democratiei, sa nu existe nicio putere scapata de sub o forma de control legal!”
“Ceea ce spui tu este foarte grav, legitimezi rasturnarea ideii de separare a puterilor in stat. Si mai usor cu calificativele si cu ura fata de cei pe care i-ai ales si care te reprezinta. Daca vrei, ne intoarcem in comunism ca acolo toti erau numiti, alegerile erau la misto!”
“Generalizarea e o forma de instigare, eu te rog sa fii mai cumpatat in afirmatii pt ca lucrurile sunt mult mai amestecate decat par. Si nu este vorba despre niciun protest ci este vorba de ceva mai complex, preluarea in societatea romaneasca a conceptului de 'activism judiciar' care incalca insasi principiile care guverneaza o justitie credibila si cu adevarat independenta. Sunt decizii care se iau politic si verdicte care se dau in instanta, fiecare are felia lui si rolul sau, daca unii intra peste altii, lucrurile o pot lua pe o panta care nu favorizeaza democratia si libertatea!“.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Iulian 18 December 2017 13:08 +14
# Luca 18 December 2017 14:36 +6
# DODI 18 December 2017 14:36 +5
# celeron 18 December 2017 15:00 +1
# visu 18 December 2017 15:10 0
# Viorel 18 December 2017 15:44 +4
# mihai 19 December 2017 14:12 0