25 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Mai rau ca la Curtea Martiala! Locotenentul protestatar, Alexandru Gheorghe a fost sanctionat cu trecerea in rezerva, intr-o sedinta secreta, fara sa se motiveze in ce a constat fapta sa

Scris de: L.J. | pdf | print

10 February 2012 17:40
Vizualizari: 7216

 

Locotenentul protestatar, Alexandru Gheorghe, a fost judecat de Consiliul de Judecata al Flotilei 71 Aeriana, de la Campia Turzii, pentru ca ar fi incalcat regulamentele militare prin iesirea sa publica la manifestatiile din Piata Universitatii, sanctionat cu trecerea in rezerva, judecata s-a facut cu usile inchise, iar Hotararea retine doar trei randuri din concluziile aparatorului, si nu exista o motivare propriu-zisa. Culmea, locotenentul protestatar a fost trimis in fata Consiliului de Judecata desi avea doar calitatea de invinuit, iar regulamentele pe care a fost acuzat ca le-a incalcat nu au fost publicate in Monitorul Oficial, desi nu erau exceptate de la aceasta! Lumeajustitiei.ro va prezinta Hotararea Consiliului de Judecata al Flotilei 71 Aeriana, de la Campia Turzii.


Consiliul a retinut trei randuri din concluziile aparatorului locotenentului Alexandru Gheorghe, generalul in rezerva Ion Panaitescu (foto)

Locotenentul protestatar a fost judecat, conform Hotararii numarul A712 din 06.02.2012, a Consiliului de Judecata al Flotilei 71 Aeriana, pentru: “neinstiintarea comandantului despre deplasarea si in alte localitati pe timpul parasirii garnizoanei pe data de 23.01.2012, respectiv in municipiul Bucuresti (…) participarea in data de 23.02.2012 la mitingul/demonstratia din Piata Universitatii Municipiului Bucuresti, fapta interzisa de (…) purtarea uniformei militare pe timpul participarii in data de 23.01.2012 la mitingul/demonstratia din Piata Universitatii – Municipiul Bucuresti, cu nerespectarea prevederilor (…) acordarea de interviuri si declaratii reprezentantilor mass-mediei civile fara a pastra echidistanta politica a armatei si totodata furnizand informatii exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea functiei si a structurii unde se gaseste aceasta (...)”. Cat priveste apararea locotenentui, nu s-au consemnat exceptiile ridicate de generalul in rezerva Ion Panaitescu, adica faptul ca regulamentele militare si mai multe ordine ale ministrului apararii nu au fost publicate in Monitorul Oficial, astfel ca ele nu pot fi considerate ca fiind in vigoare, si, prin urmare, nu se pot aplica.

Desi Lumeajustitiei.ro a prezentat concluziile generalului Panaitescu, care se intindeau pe mai multe pagini, Consiliul de Judecata a retinut urmatoarele: “Concluziile prezentate oral de catre avocatul Ion Panaitescu au facut referire la exceptia de nelegalitate a a RG-8/2005 'Regulamentul Consiliilor de judecata'. Aparatorul ales, avocatul Ion Panaitescu a precizat ca referitor la actiunea de fond, aceasta nu poate fi analizata, deoarece a ridicat exceptia, dar, din punctul sau de vedere, considera ca faptele locotenentului sunt manifestari ale unui tanar romantic de 27 de ani si doreste o conciliere intre comanda unitatii si tanarul locotenent. Concluziile scrise au fost depuse la dosarul cauzei.

Hotararea Consiliului de Judecata nu a fost motivata

Membrii Consiliului de judecata, adica comandorul Adrian Motoroga, locotenent-colonelul Gavrila Vasile, capitanul comandor Petronel Ciobanu, capitanul Mihai Marcu si locotenentul Marian Ciutureanu au decis, in 8 randuri, sanctionarea locotenentului cu trecerea in rezerva, pentru incalcarea unei prevederi dintr-un regulament militar a carui validitate a fost contestata. “Deliberand, consiliul de judecata al Flotilei 71 Aeriana a hotarat, in conformitate cu prevederile art. 21, lit c, coroborat cu prevederile art. 22 alin. 1 si 2 din RG 8/2005, vinovatia cu propunerea de trecere in rezerva a locotenentului Alexandru Gheorghe. In luarea hotararii consiliului de judecata a avut in vedere caracterul si gravitatea abaterilor, imprejurarile in care au fost savarsite aceste abateri, comportarea anterioara si experienta de viata a celui judecat.”

* Cititi aici hotararea Consiliului de judecata al Flotilei 71 Aeriana

Comentarii

# mare prostie...enorma date 11 February 2012 09:46 +6

cu tot respectul pentru dl. panaitescu, sau pentru dvs. luju, sunteti pe marginea unei prostii fara seamnan. in procedura administrativ-disciplinara nimeni nu poate avea calitatea de INVINUIT ! este o procedura care se desfosoara doar in baza legilor si regulamentelor militare (identica cu cea exercitata si in cazul altor functionari publici), procedura care consta initial intr-o cercetare prealabila, iar in functie de concluziile acesteia, cazul poate fi trimis spre dezbatere in fata unei comisii ( sau consiliu) de DISCIPLINA si nicidecum de JUDECATA. intre cele doua feluri de comisii nu exista nicio legatura, cu exceptia faptului ca sunt respectate toate principiile de drept aplicabile in astfel de cazuri ( dreptul la aparare, prezumtia de nevinovatie, dreptul de nu face nicio declaratie, etc.) si bineinteles reguli comune de procedura. mai mult, hotararea comisiei de disciplina poate fi atacata, in prima faza in fata comisiei de disciplina( sau ma rog de judecata, dar nu in sens de instanta de judecata) de la esalonul superior unitatii militare, iar in final in procedura comuna de contencios administrativ, deci de aceasta data, in fata instantelor de contencios. un caz aparte, il reprezinta acela in care comisia de judecata hotaraste ca in cauza au fost savarsite fapte de natura penala, iar in acest caz sunt sesizate desigur organele de urmarire penala, urmand ca din acest moment cazul sa intre sub aplicabilitatea codului de procedura penala. in concluzie, va rog procedati neintarziat la atacarea hotararii. si inca ceva...sedintele consiliului de judecata al unei unitati militare nu sunt PUBLICE!

# habar nu ai! date 11 February 2012 16:46 -4

esti complet pe langa bocanci, nici macar nu demonstrezi ca ai facut parte din logistica lui Oprea, ca ai fi avut macar habar. o comisie de JUDECATA, ca de-aia e de judecata, te judeca in caloitate de acuzat de ceva, desteptule lui peste! mars la armata, nene Sckweck, ca n-ai prea fost. ai dormit in post toata viata!

# livia date 12 February 2012 09:51 0

Logistica lui Oprea?Care Oprea?infractorul Oprea Gabriel,cel care a vandut alaturi de teroristul international Tr. Basescu flota aeriana a Romaniei?Care Oprea un arivist si o rusine pentru armata romana,facut "menistru"de un alcoolic ,criminal international?Haideti sa fim seriosi.Alexandru Gheorghe este un militar cu demnitate,unul din miile de militari romani care stiu ca armata nu-si paraseste poporul in momente grele de ocupatie stalinist-nazista asa cum este acum  ocupata Romania de regimul Traian Basescu. Intrebare:Daca Alexandru Gheorghe a mers printre oamenii vanati de politia politica a lui Basescu -PDL-UNPR pentru a le ridica moralul si a fost dat afara din armata,ce ar trebui sa i se intample militarului,seful SIE,MR Ungureanu care a atentat la siguranta nationala prin incalcarea art.26 din legea 51/1991?Ce ar trebui sa i se intample tradatorului MR Ungureanu, care alaturi de Pogea si Boc au deconspirat adresele cladirilor SIE,prin Hotărârea nr. 665 din 03/06/2009?

# MSD date 11 February 2012 14:58 +1

Am fost la o procedura similara (Consiliu de Onoare) in aceiasi garnizoana, ca aparator pentru un subofiter. Din respect pentru citeva persoane de acolo pe care le cunosc, si care nu vreau sa aiba tensiuni in plus, nu voi da detalii despre fapte. Dar, ce pot spune, in calitate de martor al unor proceduri de acolo, ca daca se primeste ordin ca cineva sa fie lichidat, toate procedurile din regulamentele lor sunt incalcate. In acea garnizoana nu se respecta, real si eficient, dreptul la aparare. Nu stiu daca domnul locotenent este un romantic idealist sau nu, dar cred ca orice cetatean al Romaniei are dreptul la o judecata corecta, chiar daca este militar, iar pedeapsa trebuie sa fie proportionala cu fapta, fara a fi influientata de emotiile negative ale sefilor. Eu as desfiinta aceste consilii, pentru ca sunt mult prea subiective si as incredinta solutionarea acestor probleme unor profesionisti. Este prea mult subiectivism in modul lor de a actiona.

# Olivia-Maria Marcov date 11 February 2012 20:20 0

Ar fi util de stiut si de vazut, care au fost exact, sustinerile pe care Lt.Alexandru Gheorghe le-a facut in Piata Universitatii. Care au fost cuvintele lui, exact, nici mai mult si nici mai putin, ci intocmai. Hotararea Consiliului de Judecata, este destul de grava, intrucat, mai intai, avocatul Maestrul Ion Panaitescu a ridicat o exceptie, si Consiliul de Judecata a judecat pricina pe fondul ei. Adica ce spune unul si ce raspunde interlocutorul sau. Una ti se infatiseaza, spune, si alta raspunzi tu. Cu privire la exceptia ridicata, Consiliul de Judecata nu a spus niciun cuvant, nu s-a pronuntat. In al doilea rand, in Hotararea sa, Consiliul de Judecata a folosit cuvinte grave, a vorbit despre " echidistanta politica ", a folosit cuvantul " politica ", a vorbit despre protestele cu caracter spontan, pe care le-a numit in mod constant miting/demonstratie, a spus ca, mai mult, tanarul locotenent a ' instigat ", sau ce cuvant exact a utilizat, nu pe acesta " a instigat ", a facut deductia ca tanarul locotenent al vrut sa " antreneze toata Armata " sau ca vorbea pentru intreaga Armata, deci Hotararea Consiliului de Judecata vine si aduce cu sine multe cuvinte neplacute, grave. Toate televiziunile, presa, au facut vorbire despre proteste cu caracter spontan, ori, Consiliul de Judecata al Flotilei Aeriene, cred ca acum nu mai este un secret pentru nimeni ca este vorba de o flotila care este Aeriana, ne pare rau de dezvaluirea secretului, ma gandesc cu durere, si o spun sincer, cu durere, ca uneori nu ne necesar sa spui ceea ce se vede foarte clar si este foarte evident, in alta ordine de idei, al treilea, Hotararea Consiliului de Judecata vorbeste despre ' clasa politica ", foloseste chiar aceste cuvinte ' clasa politica ". Ca si cum ne-am aflat in doctrina si ideologia luptei de clasa, luptei claselor politice, nu a fost oare aceasta doctrina lui Marx, a lui Engels, a lui Lenin, aceea numita comunista si care astazi este in afara legii ? de ce este ea asa ? sau cum ? astfel : intrucat este interzis azi a face propaganga regimului totalitare, dictatoriale, ori, comunismul, a fost si a instituit cu sine un regim autoritar, totalitar si in cele din urma sau cu alte cuvinte, o dictatura in toata regula. Flotila 71 Aeriana, cand ai citit ultima data Codul Penal al Romaniei in vigoare azi, 11 februarie 2012, avand in vedere ca un alt mare secret al presedintelui Consiliului de Judecata, este acela de a fi obtinut licenta in Drept in anul de gratie de la Dumnezeu, 2006 ?

# Olivia-Maria Marcov date 11 February 2012 20:35 -1

Ar fi util de stiut si de vazut, care au fost exact, sustinerile pe care Lt.Alexandru Gheorghe le-a facut in Piata Universitatii. Care au fost cuvintele lui, exact, nici mai mult si nici mai putin, ci intocmai. Hotararea Consiliului de Judecata, este destul de grava, intrucat, mai intai, avocatul Maestrul Ion Panaitescu a ridicat o exceptie, si Consiliul de Judecata a judecat pricina pe fondul ei. Adica ce spune unul si ce raspunde interlocutorul sau. Una ti se infatiseaza, spune, si alta raspunzi tu. Cu privire la exceptia ridicata, Consiliul de Judecata nu a spus niciun cuvant, nu s-a pronuntat. In al doilea rand, in Hotararea sa, Consiliul de Judecata a folosit cuvinte grave, a vorbit despre " echidistanta politica ", a folosit cuvantul " politica ", a vorbit despre protestele cu caracter spontan, pe care le-a numit in mod constant miting/demonstratie, a spus ca, mai mult, tanarul locotenent a ' instigat ", sau ce cuvant exact a utilizat, nu pe acesta " a instigat ", a facut deductia ca tanarul locotenent al vrut sa " antreneze toata Armata " sau ca vorbea pentru intreaga Armata, deci Hotararea Consiliului de Judecata vine si aduce cu sine multe cuvinte neplacute, grave. Toate televiziunile, presa, au facut vorbire despre proteste cu caracter spontan, ori, Consiliul de Judecata al Flotilei Aeriene, cred ca acum nu mai este un secret pentru nimeni ca este vorba de o flotila care este Aeriana, ne pare rau de dezvaluirea secretului, ma gandesc cu durere, si o spun sincer, cu durere, ca uneori nu ne necesar sa spui ceea ce se vede foarte clar si este foarte evident, in alta ordine de idei, al treilea, Hotararea Consiliului de Judecata vorbeste despre ' clasa politica ", foloseste chiar aceste cuvinte ' clasa politica ". Ca si cum ne-am aflat in doctrina si ideologia luptei de clasa, luptei claselor politice, nu a fost oare aceasta doctrina lui Marx, a lui Engels, a lui Lenin, aceea numita comunista si care astazi este in afara legii ? de ce este ea asa ? sau cum ? astfel : intrucat este interzis azi a face propaganga regimului totalitare, dictatoriale, ori, comunismul, a fost si a instituit cu sine un regim autoritar, totalitar si in cele din urma sau cu alte cuvinte, o dictatura in toata regula. Flotila 71 Aeriana, cand ai citit ultima data Codul Penal al Romaniei in vigoare azi, 11 februarie 2012, avand in vedere ca un alt mare secret al presedintelui Consiliului de Judecata, este acela de a fi obtinut licenta in Drept in anul de gratie de la Dumnezeu, 2006 ?

# Olivia-Maria Marcov date 11 February 2012 21:26 0

Ma gandesc si cred ca pe buna dreptate, ca in cuprinsul Hotararii Consiliului de Judecata se mentioneaza de prea multe ori cuvantul " politic ", inca si " clasa politica ' ceea ce chiar da de gandit, cand spui ' clasa politica ", intr-un Stat de Drept, cum este astazi Romani, a repeta este foarte didactic, repetam pentru a intelege, a fixa si a sedimenta notiunile si explicatiile, repetitio est mater studiorum, adica in limba romana se traduce prin repetarea / repetatia este mama invatarii, este corect pentru cei care poate regreta dictatura comunista, bietul dictator Ceausescu, ne spunea tuturor sa invatam, sa invatam, sa invatam si sa invatam din nou sau continuu, astazi are loc si exista formarea sau pregatirea continua, avand in vedere ce invatam toata viata, diferenta ar fi ca nu toti au aplecare spre studiu, ca si cum ar fi obligati sa studieze, daca nu le place. Intr-un Stat de Drept, " clasa politica " nu este ceva etern, nu este ceva dat de la Dumnezeu si batut in cuie, nu este ceva atemporal cu care te nasti si mori, intrucat Constitutia Romaniei, s-a dovedit ca oamenii nu deschid Constitutia Romaniei, desi biata de ea, ea le da drepturi, le da multe drepturi, ba inca le si garanteaza ca aceste drepturi nu numai ca exista, dar ele pot fi realizate, exercitate, si recunoscute si afirmate si puse in valoare la modul serios, pe deplin si concret, real, efectiv. Orice om si cetatean din Romania ar trebui spre al sau mare bine, sa citeasca Constitutia Romaniei revizuita in anul 2003 si astazi in vigoare. Fiecare din noi in viata, la un moment sau altul al vietii, avem, vreau sa cred ca avem, simpatii, chiar simpatii politice, sau inclinatii, este un lucru normal si firesc, credem ca un partid politic sau altul ar fi mai bun, mai benefic, mai inclinat fericirii, bunastarii, libertatii, dezvoltarii omului si cetateanului, si atunci simpatizam, mai exact avem ceva mai multa incredere, incredere ca nu ne lasa, ca este un partid bun care se uita si se apleaca si asupra omului, cetateanului si nu numai asupra bugetului sau familial, gospodaresc, personal, sau cum sa il numesc ca sa fiu inteleasa. Avem deci simpatii, dar este bine sa cugetam, sa constatam, sa privim, sa remarcam, sa " inregistram ' cam cum procedeaza fata de viata si libertatea si bunastarea omului si cetateanului partidul, sau chiar toate partidele existente intr-un Stat la un moment dat. In orice circumnstanta trebuie sa fim rationali, oricat am simpatiza un partid sau altul, si sa stim ca " ceea ce este bine, este bine, si ceea ce este rau, este rau ", niciodata ceea ce este bine, nu poate fi justificat sau spus sau rastalmacit ca e rau, si nici invers nu se poate, dar pentru asta trebuie sa te uiti, sa privesti, individual, adica fiecare om trebuie sa priveasca, sa judeca cu al sau creier, si sa multumeasca lui Dumnezeu sincer, ca are un creier si ca s-a nascut sanatos din cap in picioare si are in dotare un creier care functioneaza sanatos. In fine, omul, pana la proba contrarie, e prezumat sanatos. Ne-am obisnuit in Romania, cu o situatie sau alta din realitatea cotidiana, si, odata obisnuinta creata, exista si raman oameni care gandesc ca situatia, chiar daca nu mai exista, ramane insa in vigoare, valabila, asa cum inca exista si azi oameni si vor mai fi, care il regreta sincer pe dictatorul Ceausescu, care ii dispensa de efortul de a mai gandi cu al lor creier din dotare, timpul trece si leafa sau planul merge. Cat de bine merge, se vede treaba ca omul nu cugeta si nu gandeste. Daca vedem la televizor cate avioane numite sau marca " Mig " au picat, s-au prabusit, ne infioram. Pentru ca nimeni nu vede, nu poate face nimic, nu misca in front, si e mai nobil si mai indatoritor sa pice cu avionul, fara drept de apel si tace, si tace, si dupa el ramane familia indurerata, ramanem si noi multi in fata televizorului auzind cum inca un erou si un altul s-a prabusit manevrand niste avioane expirate, greoaie si pe care cred nimeni nu le mai foloseste decat pentru a le expune la muzeu. Nimeni nu face nimic, dragilor de la Flotila Aeriana, nici clasa politica pe care o aparati, intr-un stil anacronic, si necunoscand ca despre clasa politica se vorbea mai ales in idelologia si doctrina comunista, marxista, cum se numea ea materialist-dialectica, sau cum ? Ca in concret am vazut ca nu facea nici cat un dolar ruginit si gaurit. E bine ca Armata sa aiba fiinte vii, ganditoare, oameni cu cap care sa ne demonstreze in primul rand ca banii Statului roman nu au fost irositi platindu-li-se studii si facultati pe care nu le-au asimilat din pacate, din diverse motive, si motivle pot exista chiar intemeiate, da, motive pot exista, dar rezultatul e trist, omul acumuleaza facultati si studii si instructie, dar nu il ajuta cu nimic SA TRAIASCA, SA RESPIRE, SA NU CADA CU MIGUL PRAPADIT SI TAMPIT. Si cine dispune sa zbori cu un Mig care te duce la moarte ? Daca as fi pilot nu as avea curajul sa urc in asa rabla greoaie atrasa inexorabil de forta de gravitatie si menita sa se prabuseasca si sa te duca in lumea de dincolo inainte de expirarea termenului biologic. Dar,bietii militari trebuie sa accepte orice, ok, un mic soldat nu poate poate prea multe, sau inca nu poate, nu poate schimba deciziile care insa il implica pe el si viata lui, dar pentru asta el are ofiteri superiori, oameni care ar trebui sa fie stilati, cultivati, capabili, chiar daca nu perfecti, nu este perfect nimeni, singur Dumnezeu este Perfect, omul nu e perfect, ar trebui sa aiba oameni cu cap, dar si cu inima, Armata da, are nevoie de oameni dar de oameni VII, si de oameni IN VIATA. Armata ar trebui sa te invete ca dreptatea e una singura, si dreptatea e aceea care nu tine uneori de legi si regulamente, exista si legi civile care sunt cam cretinute si absurde, sau au existat OG uri date in interesul si al unei singure persoane, sau ordine ale ministrilor, sau HG -uri, s-a discutat despre asta la seminariile din facultatea de drept, pentru ce invatam ? pentru ce invatam ? pentru ce ati mers la studii ? pentru ce ? ca sa ce ????? Armata ar trebui sa dovedeasca ca e alcatuita din fiinte umane, fiinte vii, si nu din arme biologice si arme genetice, si arme teroriste, adica din roboti neganditori, si pentru ca nu exagerez deloc, si vorbesc din realitate, insasi Hillary Clinton, secretarul de Stat american, a avertizat asupra pericolului existentei armelor biologice astazi si stim ca exista si alte categorii de arme de distrugere, din cele mai variate azi, ele au facut si tema tezelor de doctorat ale ofiterilor din academia de politie alexandru ioan cuza. A merge spre sinucidere, pentru ca executi un ordin, poate ca e regulamentar, o fi fiind si este de multe ori, dar nu e moral, si nu e legal in cele din urma, ar trebui schimbalte regulamentele, pentru ca a accepta regulamente absurde care iti distrug viata, libertatea si de multe ori te trimit la moarte, iata, de exemplu ,sa urci intr-un avion paraginit si invechit, echivaleaza cu o sinucidere, si vrei nu vrei, urci, pentru ca ai ordin, nu-i asa ? pai, faceti ceva, ofiterilor, unde sunt ofiterii bravi ai Romaniei, nu are Romania barbati ? Nu are romania ofiteri bravi ? dar ce are romania ? legume ? si acelea ofilite demult ? Ma uit la acest tanar Lt Alexandru Gheorghe, ok, eu vreau sa spun ca trebuie vorbit sincer, nu prefacut si nu ipocrit, oamenii in Romania au fost invatati sa fie ipocriti, si nu numai aici, dar la noi foarte mult, extrem de mult, Alexandru Gheorghe este un tanar slabut, plapand, un tanar plapand, care e firav ca infatisare si aspect, si nu este un om solid, plin, cu o constitutie atletica, el este un om si un cavaler ca aspect, nu este o bruta, nu este o maimuta, ci face parte din specia pur umana. Este foarte delicat si ti-e si mila ca el o un ofiter care lupta si are curajul sa intre in Armata cu fizicul lui frumos si da.... destul de romantic. Baiatul a vorbit despre nemultumiri din viata sociala, si el are toate drepturile sociale, economice, civile, politice, cu minima restrangere intrucat face parte din categoria militarilor. exista multe destine zdrobite pentru ca exista o realitate absurda, pentru ca oamenii nu au curaj, pentru ca nu invata destul de bine in scoala, in facultate, din motive diferite, as spune ca saracia se face cunoscuta in romania, romania o tara saraca, in care omul mai niciodata nu are ce ii trebuie, dar are parte numai de munca si iar munca, niciodata platita bine si corespunzator si ca lumea, omul sarac nu poate invata bine la scoala si la liceu si la facultate, inainte de 1989 si azi chiar se statea in frig. E normal asta ? Sa vrei sa faci dreptate e una, sa stii, dar ca sa invoci o clasa politica care iti face toate relele si neajunsurile, nu te supara Flotila, asta se numeste prostie, tampenie, IQ sau Qi scazut, stiai ca medicina legala are o scara si o scala in care masoara coeficientul de inteligenta ? A fi tampit, idiot, inseamna in termeni de medicina legala ca esti undeva pe treptele cele mai de jos ale scarii respective. Tu ai judecat ca trebuie sa aplici regulamente militare, obtuze, absurde, dar ai pus si de la tine, si asta nu mi-a placut, ai procedat ca si cum ai fi fost servil. Esti SERVIL OFITER ? Esti servil in Armata ??????? E bun omul care e drept, omul sub care iti merge bine si civilizat si tie si celor din jurul tau, daca nu e asa, de ce i te inclini ? de ce ? Mi se pare ca, asa am simtit, se poate sa nu fie asa, asa am simtit citind Hotararea Consiliului de Judecata, ca insusi avocatul Maestrul Panaitescu s-a speriat sau intimidat de voi, acolo, in garnizoana voastra, pentru ca prima data in Notele scrise ale Maestrului Panaitescu eu nu am vazut ca el a invocat in sprijinul lui Alexandru Gheorghe ( lt ) argumentul ca e o fire romantica de 27 de ani numai, nu am vazut asta, daca avocatul a adaugat asta in sala voastra de judecata, camera nr. 35 sau ce numar avea camera, inseamna ca poate, ma intreb, daca nu cumva a fost intimidat cu ceva, speriat cu ceva, poate i s-a spus sa nu insiste, ca sa nu suporte consecinte mai rele clientul sau ???? de ce va faceti rau intre voi, soldati, ofiteri romani ??????? ce aveti voi toti in adn -ul vostru ca mereu va faceti rau ? e valabil si pentru civilii romani care parca au pe dracul in ei sau necuratul, in loc sa il aiba pe Dumnezeu. Multi dintre noi cunoastem sau am auzit destul de bine de mediul din Armata, rude, prieteni, colegi, am avut de unde sa auzim, sa stim. In tot cazul Romania are nevoie de oameni inteligenti, chiar si cand ei executa un ordin, ar putea da ordine bune, inteligente si in favoarea omului, nu -i asa ? sau nu ar putea ? daca nu ar putea, inseamna ca nu s-a gandit ca ar putea. Ei bine, mie invocarea clasei politice si a cuvantului politic, si a cuvantului ' instigare " sau ' a instiga " , nu imi place si mi se pare ca arata ca exista o nostalgie pentru dictatura, dictatura inseamna stat totalitar, mi se pare ca respectiva garnizoana sau unitate militara al carui Consiliu de Judecata a judecat are in sanul sau oameni care au ramas opriti in timp inainte de 22 decembrie 1989. Si acuma la modul serios Codul penal roman in vigoare la 11 februarie 2012 incrimineaza in articolul sau 166 propaganda in favoarea statului totalitar. Atrag atentia Flotila Aeriana cu numarul sau 71, ca Romania de azi e un stat democratic, democratic, exista pluralism politic, exista mai multe partide politice si nu exista o singura clasa politica, caci exista mai multe partide politice care nu intotdeauna au o aceeasi platforma program, clasa politica, una, sau mai multe, intr-o tara democratica, intr-un regim democratic e facuta sa fie inlocuita de o alta, atunci cand cetatenii nu o mai voteaza sau nu o mai vor, pur si simplu pe cea prezenta, mai intai vrei si pe urma actionezi in consecinta. Nu asa se intampla ? Continutul articolului 166 Cod penal , obligatoriu si pentru militari, chiar asa, are doua alineate. vrei sa ti-l scriu ofiter ? sincera sa fiu daca tu scapi, stii nu ai facut IN MOD DREPT, dreptate. Cum judeci tu un om, pe semenul tau, aplicand legea gresit si stramb ? Cum ? Ti se pare dreapta judecata ta pe care o faci aplicand legea stramb ? Stii ce cred eu ? Cred ca nu ai citit codul penal roman, adica al Romaniei. Iti voi scrie articolul 166 CP Roman in vigoare azi 11 februarie 2012, si ai grija ce faci cu baiatul acela delicat, el, asa delicat, a avut acel curaj, el asa slabut era imbracat in uniforma aceea care e subtire cand afara e frig. Oamenii isi iubesc Armata pe care o considera alcatuita din oameni, dar nu cred sa aprecieze oamenii neganditori, robotii, sau pe cei care nu iubesc si ei oamenii, pe cei care nu isi iubesc semenii. Armata e un lucru inca de pret, dar va veni vremea cand nu va mai exista Armata, iata Elvetia, este o tara care nu are Armata si e una din cele mai bogate, are banci cu bani multi, are ceasuri scumpe si ciocolata buna care hraneste sistemul nervos, aduce dulce, glucoza neronilor. Sper si doresc sa auzim de bine despre Alexandru Gheorghe, vei vedea ca in viitor, candva, iti va parea rau pentru ce i-ai facut. Si, stii ceva ? Nici eu nu vreau lovituri de Stat, nu vrea nimeni, dar omului trebuie sa ii faci dreptate, chiar daca nu iti place, el vorbea de nemultimiri in plan social, si ele exista cu adevarat nemultumirile. Dar, iata, e simplu, stai si gandeste, foloseste mintea pe care o ai, pentru ca sa stii, fara rautate, orice rau in lumea asta se plateste scump de tot, se plateste si Dumnezeu nu doarme ! Te aprinzi cam mult cand judeci, la judecata se cere o minte impartiala judecatorului, iar cursurile de drept original francez spun asa, ca exista pentru un judecator o singura exceptie si anume uite cum spun ele, carti scrise de profesori de drept de la universitatile din Franta si facultatile lor de drept : " Daca vreodata inclini balanta, sa nu o faci sub greutatea unui cadou ( favor, promovare, avantaj, etc. ), ci o sa faci numai sub greutatea milei si a intelegerii ", am sa iti reproduc exact citatul, merita, asa invatam, afla ca poti gresi, dar tot tu vei plati ce gresesti, asa ca, iata, esti liber la greseli, dar cand mai iei avionul daca Dumnezeu te va urca intr-un Mig ca vai de lume, SA ITI ADUCI AMINTE DE FAPTELE TALE. cand ceri mila si protectia lui Dumnezeu pentru tine, trebuie ca tu sa fii curat in fata lui Dumnezeu, pentru ca el te cunoaste si el te-a facut pe tine, de el nu poti fugi. Si pe el, gradele tale nu il intereseaza !

# doru date 11 February 2012 22:29 -1

altfel spus.... nu e cazul ca un comentariu la articol sa fie mai mare decat articolul

# pt olivia.... date 11 February 2012 22:06 +1

fii mai la obiect. cine crezi ca are timp sa citeasca kilometri de cuvinte?

# pt olivia marcov date 12 February 2012 14:57 -1

sigur esti un pic blonda si-ti place Anatomia lui Grey....si Balzac, adica lungile romane care te fac sa moori de foame!

# Olivia-Maria Marcov date 13 February 2012 15:23 -1

Am vazut cele trei comentarii de mai sus ale celor care publica sub un pseudonim precum este cel ales de ei, si anume, in ordine : " Doru ", " Pt olivia ', si " Pt olivia marcov " si pot sa raspund astfel : in mod sigur, in copilarie am fost blonda, pe masura ce am crescut culoarea parului meu s-a inchis treptat, a trecut prin toate nuantele naturale, pe masura ce inaintam in varsta, pana cand a ajuns saten, a avut si reflexe naturale de roscat, si in cele din urma si in cele din urma s-a hotarat sa ramana la o nuanta de saten inchis, foarte inchis, fara a fi atins intensitatea unui par negru natural, niciodata ; in schimb, astazi am foarte multe fire de par alb, tatal meu la varsta lui de 35 de ani avea foarte mult par alb si eu am mostenit ceva din ADN-ul lui in acest sens, in clasa a zecea de liceu, deja aveam o suvita de par alb. Sunt astazi blonda cand ma dedic sa imi decolorez parul cu Palette, si pentru ca subiectul poate fi de interes, m-am decis sa il lamuresc pe deplin, tatal meu a avut un par natural negru si mama mea un par natural blond, de nuanta blondului cenusiu, sau ash blond sau inca blond cendré. Un alt aspect, este acela al lecturilor, imi plac lecturile, imi place literatura, imi plac si articolele de presa foarte mult. De mica citesc si imi place, este si in functie de natura mea, poate am vocatie spre lectura, in orice caz citesc cu placere. Cu privire la romanele lui Balzac, ele pana astazi nu m-au ajutat in mod direct si nemijlocit sa castig bani, insa in mod sigur, clar, fara indoiala, in mod evident ele m-au ajutat sa obtin note maxime la limba franceza in liceu si deci, sa invat bine si de ce nu, daca nu o faceam, nu promovam anul, deci in mod indirect m-au ajutat mai ales sa promovez in clasa urmatoare, romanele lui Balzac si altele frantuzesti erau in extras, sub forma de fragment in manualul obligatoriu de limba franceza in anii de liceu, cei patru ani de liceu, si erau lectii obligatorii, cum obligatoriu era sa inveti bine daca doreai o nota buna. Tot romanele lui Balzac dar si ale altor scriitori francezi m-au ajutat sa imi mentin un nivel bun al limbii franceze, si mai tarziu, peste ani sa ma vad pregatita pentru a sustine examene de limba franceza in domeniul ales de mine ; am urmat si cursuri de pregatire in ce priveste perfectionarea limbii franceze ; inca mai tarziu m-au ajutat sa lucrez cu cetateni francezi si sa imi valorific cunostintele de limba si da, ajunsa la acest nivel, am castigat si bani, respectiv salariul pentru munca depusa. Cu privire la lecturi, citesc cu mare bucurie si placere, sunt destul de dependenta de lectura, imi plac prozatorii romani foarte mult, citesc si iubesc literatura romana, mai cu seama proza, dar si poezia, imi plac cartile in limba franceza, si imi place literatura americana, pe care o citesc insa in limba romana ; gandesc ca din toate am ceva de invatat si in cele din urma nu e un lucru asa de rau sa citesti, nu-i asa ? Cred ca fiecare in viata are aplecare spre ceva, talente, abilitati, cu care s-a nascut sau pe care si le-a cultivat cu anii, pe masura ce a crescut in varsta, unii au un fizic puternic si au nevoia crescuta de sporturi, sport, gimnastica sau exercitii de forta, sau sporturi de iarna care solicita mult organismul, eu sunt o faptura destul de firava, as spune si fragila, dar fragili suntem cu totii cei care suntem oameni, si facem parte din categoria fiinta umana, sunt destul de firava deci si caut sa ma orientez spre ceea ce pot face si mai ales cu placere. Anatomia lui Grey ? Nu stiu daca cineva a dat faliment cu ea, ma intreb, cunosti vreun caz ? Ti se par americanii oameni saraci si saraci cu duhul ? In fine, fiecare avem perceptia noastra. Este mai bine sa avem perceptia noastra, decat intoleranta si fobii. Un alt aspect, al lungimii comentariului, acuma, eu ce pot spune, decat sa nu silesc pe nimeni sa citeasca comentariul meu, care poate fi mai lung sau mai scurt, totusi nu vorbeste in formule matematice si cred eu este accesibil tuturor. Cat despre lipsa de timp nu stiu ce sa spun, decat ce cred eu si nu numai eu, timpul adesea ne lipseste, dar ni-l facem, avem timp in masura in care ne facem timp. Stiu ca pot fi situatii de viata in care efectiv sa nu ai timp si sa nu ai, daca chiar doreste cineva si vrea sa imi afle opinia foarte pe scurt, o poate spune, pentru ca nu e suparare deloc. In alta ordine de idei, se poate discuta mult plecand si numai de la o fraza, in cazul acesta era vorba de problematica drepturilor omului, cine a citit cursuri de drept si doctrina, stie, a vazut in acele carti, ca o fraza, de pilda o fraza din codul de procedura civila, sau penala, este luata, impartita in propozitii, explicata si interpretata, sunt prezentate pe larg opinii si opinii contrare cu privire la notiunile pe care fraza le prezinta, - si uite asa se scriu Tratatele de procedura civila, penala, si altele, dupa caz. Nu asa citim in tratate ? Nu asa scrie doctrina ? o fraza este dezvoltata, analizata, disecata, interpretata pe pagini si pagini si zeci de pagini de manual, curs, sau tratat. Si asta e frumusetea dreptului, sau pur si simplu a literaturii. Cand deschid Lumea Justitiei si citesc un articol sau altul, arunc o privire peste comentarii si cele frumoase imi plac, cand sunt insa malitioase, trec grabita peste ele, sau nu le mai privesc deloc. In mod ideal fiecare ar putea, daca ar vrea, sa vina cu idei si sa aiba loc o dezbatere, macar la acest nivel. Gasesc ca este bun acest ziar virtual, online, Lumea Justitiei. Daca aveti alte intrebari ?

# pt olivia... date 13 February 2012 15:41 +1

repet, scrie scurt si concis. eu inteleg ca ai timp mult la dispozitie, comentariul asta ti-a luat pe putin o ora. din pacate nimeni nu are atata rabdare sa citeasca un comment de doua ori mai lung ca un articol.

# Olivia-Maria Marcov date 14 February 2012 15:29 0

Decizia CEDO sau CEDH pronuntata in Afacerea Grigoriades contra Greciei din 25 noiembrie 1997 poate fi lecturata aici : http://cmiskp.echr.coe.int/tkp197/view.asp?item=1&portal=hbkm&action=html&highlight=Grigoriades%20%7C%20Grece&sessionid=86520268&skin=hudoc-fr . Ea este publicata si poate fi gasita in baza de date HUDOC a Curtii Europene a Drepturilor Omului CEDO sau inca CEDH, la Cour Européenne des Droits de l'Homme. Este o lectura foarte frumoasa.

# Olivia-Maria Marcov date 14 February 2012 15:53 -1

Ma intereseaza daca exista posibilitatea sau daca exista pur si simplu un contract prin care o persoana este rugata, in schimbul platii muncii sale prestate, sa citeasca toate comentariile postate in acest ziar " Lumea Justitiei ", pentru ca, trebuie sa o spun, mie imi place sa citesc, imi plac opiniile oamenilor si pot sa citesc si comentarii mai lungi.

# jeu pt olivia date 14 February 2012 16:37 +1

numai baietii cu "ochi albastri" au contract sa citeasca .

# sory date 16 February 2012 18:59 0

cit de dobitoc sa fii sa faci pe prostul sa te dea astia afara pe criza asta ? handy rau fratica

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva