psdolt
28 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

PERDAFUL LUI TUDOREL – Ministrul Justitiei l-a pus la punct pe Procurorul General Augustin Lazar dupa ce acesta a chemat sefii parchetelor curtilor de apel pentru a discuta despre Legile Justitiei: “Era in competenta dansului sa convoace cei 2950 de procurori sa analizeze un proiect de lege si sa il supuna la vot? Categoric nu!... Ceea ce a facut iese din cadrul atributiunilor legale si constitutionale”. Toader i-a dat o replica ironica ambasadorului SUA

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

5 September 2017 14:30
Vizualizari: 6131

Ministrul Justitiei Tudorel Toader il distruge pe Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar (foto). Acesta il acuza pe seful PICCJ ca si-a incalcat atributiile si s-a situat in afara cadrul constitutional, in momentul in care i-a convocat procurorii generali ai parchetelor de pe langa curtile de apel pentru a discuta despre propunerile de modificare a Legilor Justitiei. Toader a explicat ca Lazar nu avea competenta sa faca respectiva adunare si i-a amintit ca avizul pe Legile Justitiei il da CSM.

Invitat luni seara, 4 septembrie 2017, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, ministrul a comentat si declaratiile ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm, care s-a imixtionat din nou in treburile Romaniei si s-a declarat ingrijorat in legatira cu modificarile la Legile Justitiei. Raspunsul lui Toader a fost unul ironic, acesta intrebandu-se daca nu cumva ambasadorul SUA este ingrijorat ca Procurorul General al Romaniei nu este numit de Senat, pe modelul din SUA, astfel ca se va gandi si la aceasta varianta. 

Iata declaratiile ministrului Justitiei Tudorel Toader despre declaratiile ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm:


Poate ca este ingrijorat de faptul ca nu am propus sistemul cel mai democratic, din Statele Unite, prin care Procurorul General este numit de catre Senat. Si atunci, daca este sa spulberam ingrijorarea, ma gandesc sa propun si eu ca Procurorul General din Romania sa fie propus de catre Senat, sa avem o echivalenta a procedurilor si sa tindem si noi spre acelasi standard de democratie”.

Iata declaratiile ministrului Justitiei Tudorel Toader despre Inspectia Judiciara a CSM:

Am cerut control de fond, managerial, atat la DNA, cat si Ministerul Public, pentru ca un astfel de control nu s-a facut in ultimii 10 ani. In Romania Justitia scartie din toate incheieturile si trebuie readusa in parametri constitutionali. Ce trebuie sau ce cred eu ca se poate intelege din cele petrecute la CSM este faptul ca ceva scartaie si acolo (...). Am propus un proiect de modificare a legilor justitiei, raportul dintre Inspectia Judiciara si CSM nu este unul bine reglat. Atat timp cat CSM-ul valideaza rezultatele controlului efectuat de catre Inspectia Judiciara, am mari rezerve asupra faptului ca Inspectia este cu adevarat independenta, dovada ceea ce s-a petrecut. Inspectorii controleaza anumiti procurori, ca sunt din DNA sau din Parchetul General, procurori care fac parte din putere si din cei 7.000 de magistraţi, dupa care trebuie sa mearga la CSM-ul format din judecatori si procurori care sa valideze rezultatele inspectiei. Adica, eu sunt controlat pe de o parte de catre Inspectia Judiciara, eu ii fac regulamentul si validez rezultatele Inspectiei. Asta e dovada cea mai clara, dupa mine, a faptului ca nu acolo este locul Inspectiei Judiciare”.

Iata declaratiile ministrului Justitiei Tudorel Toader despre convocarea sefilor parchetelor din tara de catre Augustin Lazar:

Sigur ca poate sa faca, din moment ce a facut. Intrebarea este daca e corect ce a facut. (...) Era in competenta dansului sa convoace cei 2950 de procurori sa analizeze un proiect de lege si sa il supuna la vot? Categoric nu! Pentru ca, pe Legile Justitiei, avizator este CSM. Ceea ce a facut procurorul Augustin Lazar iese din cadrul atributiunilor legale si constitutionale.

Comentarii

# Cabinet de avocat '' Vasile Dumitru ''- C.I.F. nr. 31103200 date 5 September 2017 15:57 +7

Evident ca ceea ce a facut domnul procuror general al Romaniei nu face decat sa dovedeasca faptul ca a incalcat legea si trebuie sa raspunda penal. La Parchetul Curtii de Apel Constanta fostul procuror general Elena Grecu si actualul procuror general Valentin Stefan Gigii, ambii mi-au formulat denunt sub pretextul ca nu sunt avocat si am primit achitare in dosar nr. 21674/212/2016 al Judecatoriei Constanta. Ideea principala este ca am executat 6 luni de inchisoare trimis in judecata de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta si Condamnat de Curtea de Apel Constanta dosar nr. 5962/327/2014* la 7 luni invocandu-se R.I.L. -UL I.C.C.J. din 21.09.2015 promovat de catre fostul procuror general al Romaniei, Tiberiu Nitu. Noi societatea civila sustinem proiectul de modificare a legilor propus de domnul ministru al Justitiei prof.dr. Tudorel Toader. La Parchetul Curtii de Apel Constanta exista dosarul nr. 114/P/2016 transformat din 636/P/2014, C.R.P.O./I.P.O.Tulcea, delapidari cu 000

# DODI date 5 September 2017 16:21 +7

Mi-ar fi plăcut ca dorel decât să stea la o șuetă mai bine să scrie o propunere de revocare din funcție a lui zdreanță. Motive sunt suficiente. Nici nu trebuiau făcute multe săpături. De când a fost pus în schemă zdreanță nu a făcut decât activitate tipică de pupincurist, de încălcarea legilor românești și a solicitărilor reprezentantilor săi, Parlamentul.

# outsider date 5 September 2017 19:55 +1

Cum e posibil să fie păstrat în funcție penalul Lăzărică, știindu-se că a fost promovat cu Mapa profesională măsluită de romanticul duo Ko-Co? Nu trebuia să se autosesizeze CSM și IJ după ce s-a aflat tărășenia? Parlamentarii nu au aflat informația or nu le pasă? Ex-ministra de tristă amintire un fel de perjă s-a mulțumit să afirme că n-a știut că AG avea dosar penal...

# Sarău Dănel date 5 September 2017 17:00 -11

Era normal ca pe un proiect supus dezbaterii publice, potrivit transparenței decizionale, și procurorii, ca oricare alți cetățeni români, să exprime un punct de vedere, chiar specializat? DA, domnule ministru! Suntem cu aceleași drepturi ca oricare alți români și, atâta timp cât ați lansat în spațiul public, spre dezbatere, niște idei, le vom dezbate, chiar dacă nu vă convin opiniile noastre. Procesul decizional e reglementat de lege și își va urma cursul. Parlamentul va hotărî, ținând cont de opiniile noastre, sau nu și, slavă Domnului, putând respinge propunerile dumneavoastră. Așa funcționează statul de drept, am învățat în facultate. Procuror Dan Sarău.

# Dora date 6 September 2017 07:07 +2

Procurorii pot sa-si exprime pozitia in cadrul sectiei de procurori a CSM,aceasta fiind institutia care emite avizul consultativ,si nu printr-un comunicat din partea Parchetului General.

# Ionel date 6 September 2017 11:34 +3

Stimate domn Sarau Dorel, te rog sa ne spui daca esti de acord sa raspundeti pentru erorile, greselile si abuzurile pe care le faceti? inclusiv patrimonial sa raspundeti! In tara asta toti cetateni raspund pentru greselile lor, dumneavoastra nu trebuie sa raspundeti in fata legii chiar cu libertatea? Este normal ca o persoana sa fie pusa sub acuzare si apoi trimisa in judecata pe suspiciune rezonabila? fara ca sa existe o proba? oare nu procurorul trebuie sa probeze vinovatia? este normal ca tu cetatean sa iti dovedesti nevinovatia in instanta cu multe sacrificii si ani de chin? Oare la asta nu va referiti? oare cind trebuie sa raspundeti si dumneavoastra nu mai sunteti cetateni ai acestei tari?

# livia date 5 September 2017 17:16 +4

A inceput sa-mi placa dl. Tudorel. A lasat impresia ca este moale, fara vlaga; dar a dovedit contrariul . Daca o sa mai ceara si revocarea celor doi paraleli cu justitia, o sa ajung sa il iubesc.

# Petrica date 5 September 2017 20:01 +3

Cel mai interesat este daca se va sesiza cineva pentru ai imputa domnulul Lazar costurile cu deplasarea si cazarea procurorilor la acea sedinta deoarece acesta a facut acest demers prin incalcarea Legii! Ce face Curtea de Conturi? Cine este responsabil pentru cheltuirea banului public ilegal?

# legionarul date 6 September 2017 10:43 +1

An avut unul care ne dadea ,,indicatii pretioase,, . L-am impuscat !!! Acum toata lumea , prin ambasadorii acreditati la Bucuresti se grabesc sa ne dea indicatii . PANA CAND ???

# Ultimul Charlot date 6 September 2017 13:40 +1

Ambasadorul s-a taiat ca maionea dupa ce a vazut ca mai sunt barbati in tara asta care ii reteaza macaroana. Si rapid, s-a dat si el pe brazda, dand comunicat comun cu ministrul justitiei, ca toate-s bune, cum a zis ministrul. Licuriciul se leapada de Satana in secunda 2

# Sarău Dănel date 6 September 2017 17:08 +2

Da, stimate domn Ionel. Sunt de acord ca toți să răspundem pentru faptele noastre. Intr-un cadru clar reglementat, fără bâlbâieli juridice, fără influențe, de orice natură ar fi. Procurorii și judecătorii trebuie sa își asume faptele, ca orice altă categorie profesională. Iar asta cu doveditul nevinovăției în instanță e o prosteală mediatică, inventată tocmai de cei ce se simt cu musca pe creier, nu pe căciulă. Oricine este nevinovat, până la condamnarea definitivă. Nu trebuie dovedit nimic. Se cheamă prezumția de nevinovăție, iar procurorul, dacă știe carte, are obligația să o răstoarne, în cazul celor care au încălcat legea. Simplu și cât se poate de corect. Restul... e dezinformare.

# Dora date 6 September 2017 18:16 +1

Care este punctul dvs de vedere despagubirea pe care ar trebui sa o plateasca un procuror rechizitoriul caruie se soldeaza in instanta cu o sentinta de achitare pentru ca "fapta nu exista"?Parerea mea este ca ar trebui sa deconteze toate cheltuielile generate de ancheta (ce au anchetat daca fapta nu exista) plus despagubirile pe stabilite de instanta pentru persoana anchetata.

# Cabinet de avocat '' Vasile Dumitru'' C.I.F. 31103200 date 7 September 2017 09:05 +1

Dezastrul in justitie vine tocmai de la procurorul general al Romaniei pentru ca a convocat totii procurorii generali de pe langa Curtile de Apel, sa gandeasca o strategie prin care sa poata a-si apara ''sistemu''! Are o imagine sifonata domnul general si sa dovedit ca este incoerent si balbaie actiunile la fel ca si vorbele si trebuie cat mai urgent sa fie exclus din magistratura. Tara noastra trebuie sa fie condusa de oameni cumpatati, profesionisti, morali si credinciosi. Nu trebuie din functia de general a se permite greseli repetate si sa nu fie sanctionat pentru ca opinia publica v-a fi prejudiciata! Noi societatea civila sustinem demersuriel domnului ministru de justitie dr.prof.univ. Tudorel Toader. Nu trebuie sa fie criticat domnului ministru, trebuie sa avem rabare pentru ca acesta este un profesionist care stie ceea ce face si isi asuma actiunle! Sa-i uram suscces!

# limba noastră-i o povară date 7 September 2017 11:31 0

Lăzărică vorbește gîngava veche: „Este adevarat ca a existat un protocol care nu mai exista”...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.11.2024 – Laura Kovesi, ministru de Justitie. Danilet, varianta de rezerva

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva