9 January 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ROMANII ASTEAPTA MOTIVAREA IN CAZUL GEORGESCU – Avocatul Adrian Toni Neacsu, apel catre judecatoarea CAB Cristina Ardeleanu, care intarzie motivarea sentintei privind anularea alegerilor: „Orice intarziere va putea sta la baza continuarii atacurilor personale la adresa judecatorului si la declansarea altora noi care sa priveasca Curtea de Apel in ansamblu sau chiar justitia in general... Ramane de vazut cat va mai dura rabdarea publicului si cat de repede se va trece la agitarea lui”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

8 January 2025 14:24
Vizualizari: 1349

Avocatul Adrian Toni Neacsu (foto) face apel la judecatoarea Cristina Ardeleanu de la Curtea de Apel Bucuresti sa urgenteze motivarea sentintei prin care a respins actiunea formulata de catre prezidentiabilul Calin Georgescu si Coalitia pentru Apararea Statului de Drept (CASD) – asociatia avocatei Elena Radu impotriva deciziilor BEC de anulare a alegerilor prezidentiale, in baza Hotararii 32/2024 prin care CCR a dat lovitura de stat, anuland alegerile prezidentiale.



Intr-un mesaj publicat pe Facebook miercuri, 8 ianuarie 2025, Toni Neacsu avertizeaza ca fiecare zi in care magistrata CAB intarzie sa emita motivarea sentintei se scurge in defavoarea ei, facand-o pe judecatoare tinta unor noi si noi atacuri.

In plus, tergiversand publicarea motivarii, judecatoarea Ardeleanu tine in loc si partile din dosar, acestea neputand formula un recurs propriu-zis in orb, fara sa cunoasca argumentele instantei.


Redam postarea de pe Facebook a lui Toni Neacsu:


Judecatorul care a respins cererea d-lui Calin Georgescu de la CA Bucuresti ar trebui sa inteleaga tensiunea vremurilor actuale si sa incerce sa motiveze cat mai repede sentinta, astfel incat dosarul sa poata pleca imediat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Orice intarziere, chiar daca ea ar putea fi motivata de complexitatea si caracterul stufos al dosarului, in care initial au fost chemati in judecata un numar neverosimil de parati (25!) si s-au solutionat nenumate exceptii procedurale si de fond (15 cel putin!), va putea sta cu siguranta la baza continuarii atacurilor personale la adresa judecatorului, dar si la declansarea altora noi care sa priveasca Curtea de Apel in ansamblu sau chiar justitia in general.

Deja se vad semnele unui narativ de felul justitia (toata) e corupta, parte a sistemului politic ticalosit si refuza sa faca dreptate, desi poate.

Impresia ca judecatoarea ar putea bloca sau intarzia mersul firesc al dosarului in caile de atac nu ar face decat sa puna gaz pe foc.

Dpdv tehnic, motivarea ar fi trebuit sa fie gata, dat fiind ca s-a aplicat procedura ordonantei presedintiale, in numai 48 de ore de la pronuntare (31.12.2024), deci pana la sfarsitul zilei de 2 ianuarie. Daca nu ar fi existat aceasta procedura de urgenta, termenul obisnuit de motivare ar fi fost de 30 de zile. Chiar si avocatii din cauza au avut intelegere si nu au comentat in vreun fel negativ in mod public depasirea termenului de 48 de ore, pentru ca e de bun simt ca in noaptea de Revelion si in primele 2 zile de An nou e cam imposibil sa termini de motivat un dosar atat de complicat si de important.

Chiar daca o parte dintre partile din dosar au depus deja recursurile, ele au si dreptul, si obligatia de a le motiva, motivare care e absolut formala daca o faci in gol, fara sa cunosti argumentele juridice prin care judecatorul ti-a respins cererea. Pentru ca atat recursul, cat si motivele acestuia se depun numai la CA Bucuresti (sub sanctiunea nulitatii), dosarul nu va pleca la ICCJ inainte de a curge un nou termen de 5 zile pentru motivarea recursurilor deja declarate, care va incepe sa curga de la data comunicarii sentintei motivate (art. 470 alin. 5, 487, 489 C. proc. civ.).

Pe scurt si fara chestiile tehnice, dupa ce sentinta CA Bucuresti este motivata, incepe sa curga un nou termen de 5 zile in care partile isi pot motiva la randul lor recursul declarat si abia dupa aceea dosarul se trimite la ICCJ, in vederea stabilirii unui termen de judecata.

Cat timp insa hotararea nu e motivata, intreg acest calendar sta pe loc.

Ramane de vazut cat va mai dura rabdarea publicului si cat de repede se va trece la agitarea lui tintita pe refuzul trimiterii rapide a dosarului de la CA Bucuresti la instanta suprema.

Comentarii

# nu e clar date 8 January 2025 14:46 0

Nu se intelege daca dl av. Neacsu vrea sa o ajute sau sa o incurce pe dna judecatoare. Pe de-o parte arata ca e preocupat sa nu mai fie criticata. Pe de alta parte o acuza ca tergiverseaza sau ca e incompetenta, deoarece explica cum termenul pentru motivare in procedura de urgenta a fost depasit de la 2 decembrie. Dpdv tehnic zice el. Dar ce alt punct de vedere? Exista termene din punct de vedere netehnic, filosofic? Legea nu e lege de Anul Nou? Daca nu voia sa motiveze de Anul Nou nu trebuia sa puna termen pe 31. Din postare rezulta ca dl av Neacsu e genul de prieten care iti pune piedica si pretinde ca te-a ajutat sa te inchei la sireturi.

# camelia date 8 January 2025 15:00 +15

Justiția aflată sub comandă politică ESTE coruptă în ansamblul ei, sunt doar diferențe de nuanță ce se lipesc pe art. 289-290 evident cu interferență mare si la art. 291-292. Parcă si această judecătoare este pe traiectoria unei avansări iar soțul este un element important în comanda DNA, deci toate se leagă. Dacă această judecătoare ar fi avut un IQ mediu ar fi înțeles că motivarea trebuia să fie publicată în termenul LEGAL, tocmai datorită celor menționate (carieră si familie), dar NU, ea se comportă EXACT ca cei care sunt la comenzile Justiției, sfidează fără filtru opinia publică si poporul în general.

# visu date 8 January 2025 16:29 0

In cate dosare personale ati cerut pronuntarea publica si de indata, motivul real al amanarilor de pronuntare (justificate de deliberarea unuia(cand deliberarea presupune cel putin doi) ori redactarea inlauntrul normei?

# cetateanul date 8 January 2025 17:58 +3

Domnul Neacsu are o teorie tare interesantă. Decizia CCR este ilegală dar produce efecte legale. În consecintă este intangibilă precum legile lui Moise. Mai spune dl că Iohannis are dreptul sa stea la Treicoceni deoarece scrie în Hot 32 CCR. Daca cineva face efortul sa citească în dispozitivul deciziei nu scrie nimic despre prelungirea ilegală a mandatului. Este adevarat ca scrie în considerente, Ceeace conteaza în cazul nostru este (în opinia mea) dispozitivul. Hotatarea CCR ese o hotarare și atunci cand este vadit ilegală din multe motive trebuie desfiintată.

# pt camelia date 8 January 2025 19:22 -7

Va legati degeaba de doamna judecatoare. Daca sotul lucreaza la DNA nu are nicio relevanta. Sunt multe casatorii intre magistrati sau intre magistrati si avocati. Asa sunt legile firii. Pasiunea se adauga la profesiune. Asta nu inseamna ca daca sotul e avocat judecatoarea e corupta. De ce ar fi corupta judecatoarea daca sotul e la DNA sau la PNL? Nu ea a stabilit termenul de sarbatori. A fost schimbat de alta judecatoare. O sa va explice ICCJ de ce. Aveti incredere in justitie!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.01.2025 – O fosta procuroare s-a plictisit dupa doar 10 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva