SABOTORUL WERNER – Deputata ALDE Steluta Cataniciu il demasca pe presedintele Iohannis: “Strategia institutiei prezidentiale cu privire la legile justitiei are un singur scop: de a bloca finalizarea procedurii legislative si, deci, intrarea lor in vigoare... Demersul dumneavoastra constituie un abuz de drept... Interventia dumneavoastra reprezinta doar o actiune ieftina de propaganda, care nu are alt scop decat de a va mai scoate din cand in cand la rampa, in atentia publicului”
Deputata si vicepresedinta ALDE Steluta Cataniciu (foto) il acuza pe presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis ca urmareste blocarea procedurii legislative in cazul Legilor Justitiei, astfel incat acestea sa nu intre in vigoare. Cataniciu ii transmite lui Iohannis ca demersul sau de a sesiza CCR pe cele trei legi ale Justitiei, in conditiile in care acestea au fost deja analizate de Curtea Constitutionala, reprezinta un abuz de drept.
Intr-o scrisoare deschisa publicata, vineri seara 4 mai 2018, vicepresedinta ALDE ii atrage atentia lui Iohannis ca actiunile sale sunt excesive si nerezonabile, iar de suferit au cetatenii romani care nu pot avea legi care sa stopeze abuzurile din Justitie. Nu in ultimul rand, deputata Steluta Cataniciu acuza ca interventia lui Iohannis in acest caz nu este decat o actiune ieftina de propaganda.
Prezentam scrisoarea deschisa a vicepresedintelui ALDE Steluta Cataniciu adresata presedintelui Klaus Iohannis:
“Domnule presedinte Klaus Johannis,
Am urmarit cu atentie declaratia dumneavoastra de presa prin care ati tinut sa ne informati ca ati decis sa atacati la Curtea Constitutionala cele trei legi ale justitiei, iar astazi tocmai ati dat curs acestui demers. Mi-am amintit cu aceasta ocazie o declaratie recenta a domniei voastre prin care ne-ati asigurat ca sunteti constient de parghiile constitutionale pe care le aveti in privinta celor trei legi.
Interventiile dumneavoastra ma determina sa constat ca strategia institutiei prezidentiale cu privire la legile justitiei are un singur scop: de a bloca finalizarea procedurii legislative si, deci, intrarea lor in vigoare. Cum altfel ar putea fi catalogat demersul dumneavoastra de a sesiza Curtea Constitutionala cu obiectiuni de neconstitutionalitate in privinta unor legi pentru care Curtea s-a pronuntat deja?
Chiar va intreb, cum va raportati dumneavoastra la actiunea aceasta, domnule presedinte, constient fiind ca obiectiile de neconstitutionalitate vor fi respinse ca inadmisibile, deoarece ati depasit termenele de sesizare prevazute de lege, Curtea pronuntandu-se in nenumarate cazuri in acest sens, lucru care nu poate sa va fie strain?
Demersul dumneavoastra constituie un abuz de drept fiind cat se poate de constient ca procedati astfel doar pentru a bloca intrarea in vigoare a celor trei legi ale justitiei.
Pentru a nu exista dubii in acest sens, abuzul de drept domnule presedinte este definit de Codul Civil astfel: 'niciun drept nu poate fi exercitat in scopul de a vatama sau pagubi pe altul ori intr-un mod excesiv si nerezonabil, contrar bunei credinte'. Contrar acestor reglementari, demersul dumneavoastra este unul excesiv si nerezonabil, care aduce prejudicii nu doar unor institutii ale statului, dar care-i priveaza pe cetatenii Romaniei de a avea legi care pot stopa abuzurile din justitie.
Interventia dumneavoastra, din pacate, reprezinta doar o actiune ieftina de propaganda, care nu are alt scop decat de a va mai scoate din cand in cand la rampa, in atentia publicului.
In calitate de garant al respectarii Constitutiei Romaniei, stiti in mod cert ca pentru a avea caracter legitim, realizarea drepturilor legale si constitutionale trebuie sa se exercite in acord cu prevederile art. 57 din Constitutie, 'cu buna-credinta'. Altfel spus, in cazul sesizarii dumneavoastra, numai exercitarea dreptului cu buna-credinta, in interiorul termenelor instituite de legiuitor are caracter legitim si se bucura de protectia oferita de lege si de Constitutie.
Domnule presedinte, nu va pot credita cu prezumtia de buna-credinta deoarece ar insemna ca sunteti un presedinte neinformat, care nu cunoaste legile si Constitutia tarii. Cand Curtea Constitutionala se va pronunta, veti avea de raspuns la aceasta intrebare simpla: ati fost de rea-credinta sau ati fost dezinformat, in demersul dumneavoastra de a sesiza Curtea cu niste obiectii de neconstitutionalitate inadmisibile?”
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Klaus Multilateralu 6 May 2018 13:29 +15
# DODI 6 May 2018 20:03 +6
# Gilu 6 May 2018 20:35 +1
# Jupiter Popesco 7 May 2018 03:22 -7
# DOREL 9 May 2018 08:59 0
# Marian 8 May 2018 17:45 +1