3 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SEFUL FBI PE ROMANIA CEREA SCALPURI DE POLITICIENI – Dezvaluiri explozive ale omului de afaceri Ioan Niculae: „Eram inchis la Gaesti. Seful FBI pe Romania a venit sa-mi ceara date despre Dragnea, Udrea, Videanu... Coldea a vrut sa ma bage in puscarie... In 2005, dupa ce iesise Basescu presedinte, Radu Timofte m-a prevenit ca ar fi bine sa plec din tara... Dupa intrarea in NATO, se primise un sfat de la Licuriciul Mare: toti cei care am luat active in 1990-2000 sa fim lichidati”

Scris de: V.B. | pdf | print

2 July 2024 15:58
Vizualizari: 1056

Omul de afaceri Ioan Niculae (foto) i-a acordat jurnalistului Liviu Alexa un interviu in care a facut o serie de dezvaluiri explozive despre felul in care Statul Paralel l-a executat, in colaborare cu puterile straine.



In interviul publicat luni, 1 iulie 2024, pe site-ul Strictsecret.com, Niculae a relatat cum in 2015, in timp ce se afla incarcerat in Penitenciarul Gaesti, l-a vizitat seful din acel moment al FBI pe Romania, de la ambasada SUA la Bucuresti, cerandu-i informatii despre politicienii Liviu Dragnea, Elena Udrea si Adriean Videanu.

De altfel, macelarirea capitalului romanesc a inceput inca din 2004, dupa aderarea Romaniei la NATO. In acest sens, Ioan Niculae a afirmat ca SUA ar fi dat ordin ca oamenii de afaceri care participasera la privatizarile din anii '90 sa fie lichidati.

Nu doar America vrea raul Romaniei, ci si Austria, a dat de inteles omul de afaceri, indicand in acest sens OMV si afirmand ca aceasta companie este Guvernul de facto al Romaniei.

De asemenea, patronul InterAgro l-a acuzat pe fostul prim-adjunct SRI Florian Coldea ca a vrut cu tot dinadinsul sa-l arunce in inchisoare. Ca dovada in acest sens sta o nota din 2010, semnata de Coldea, in care generalul SRI il acuza pe Ioan Niculae de interventii la mai multi ministri in favoarea propriilor combinate din lantul de firme InterAgro. Mai mult: Niculae a declarat ca Serviciul Roman de Informatii i-a sabotat afacerile nu doar in Romania, ci si in Bulgaria.

Din lumea judiciara, antreprenorul i-a indicat drept partasi la executiile ticluite impotriva sa pe fostul judecator Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, pe procurorul Paul-Silviu Dumitriu de la DNA, precum si pe procurorii DIICOT Gheorghe Spaiuc si Mihai Popa.


Redam principalele fragmente din interviu:


Despre presiunile OMV:


Ioan Niculae: Toata aceasta presiune pusa din anul 2010-2011 pe grupul InterAgro s-a concretizat in 2015, cand, efectiv, n-am mai putut sa tinem aceste combinate chimice in stare de functiune, pentru faptul ca deja era o creste dramatica a pretului de gaz metan in Romania, dupa gafa colosala a guvernului Ponta, in ianuarie 2013, in care a dublat, in mai putin de un an de zile, pretul gazului metan din Romania.

Va reamintesc ca prin acea ordonanta 22, din 22 ianuarie 2013, guvernul Ponta a decis ca in fiecare trimestru gazului romanesc sa creasca cu 25%. Nicio industrie din lumea asta, indiferent ca era din Europa, din America, din Papua Noua Guinee, n-ar fi putut sa existe cu o creste de, sa zic, de gaz metan, practic, in cazul nostru, era vorba de materie prima, de 25% pe trimestru.

Tin minte ca la momentul respectiv, prin mijlocirea unui prieten, am reusit sa ajung la prim-ministrul Ponta si sa incerc sa-i explic ce a facut sau ce are de gand sa faca.

Spre surprinderea mea totala, dupa ce i-am explicat care sunt conditiile economice, ca nu poate un combinat chimic, si nu numai un combinat chimic, nici o industrie din Romania, indiferent ca este industria chimica, industria siderurgica, industria sticlei, nu poate trai cu o crestere de gaz metan, de pret de gaz metan, de 100% pe an… s-a uitat foarte ciudat la mine si a zis: „Pai ce te intereseaza pe tine pretul gazului, ca il cresc austriecii?!”. (...)

Si am spus: „Domnul prim-ministru, mi se pare mie, sau probabil ca am cunostinte slabe de economie, dar eu cred ca gazul este romanesc”.

Ei nu au decat un contract de concesiune pe campurile de gaz din Romania.

S-a uitat stramb la mine asa si a zis (Ponta - n.r.): „Nu, dom'le, e gazul lor (al OMV - n.r.) si ei pot sa faca ce vor cu el.

Mi-am dat seama in acel moment ca nu mai aveam niciun fel de viitor. (…)

Deci eu va spun ca Romania este condusa de OMV, nu de guvernul care este acuma.

Da, da, stiu ce spun. Pe toate urmele care ne-am vazut de-a lungul anului in spatele meu... vrand-nevrand, gasesc urmele OMV-ului.

Liviu Alexa: Si pe Ciolacu? OMV conduce guvernul Romaniei?

Ioan Niculae: Nu stiu pe asta, acum nu mai ma intereseaza.

Liviu Alexa: Ati zis ca conduce Romania. Ce conduce?

Ioan Niculae: Deci guvernul Romaniei e la Viena, nu e in Romania. (…) Deci guvernul Romaniei e la Austria. Pentru ca tot ce am simtit, tot ce a fost, au fost masuri pe care le lua OMV-ul impotriva mea. OMV-ul impotriva mea. Am facut o fabrica de bioetanol. Nu stia nici dracu' in 2006, 2007, cand am inceput, ce inseamna bioetanol. Nici astazi, daca de intrebi zece romani ce inseamna etanolul, eu sunt convins ca nu stiu cu raspunsul. Astazi... poate exagerez. Fac o fabrica de etanol cu multe eforturi - in sfarsit, cu vreo 92 de milioane de euro investiti”.


Despre Florian Coldea si urmarirea inclusiv in Bulgaria:


Liviu Alexa: Deci, cand l-ati cunoscut pe Coldea? Vreodata? Prima oara?

Ioan Niculae: La casatoria lor civila (n.r. a fiicei omului de afaceri cu Ovidiu Toma, asociat de afaceri al lui Florian Coldea).

Liviu Alexa: Atat?

Ioan Niculae: Atat.

Liviu Alexa: Niciodata n-ati avut contacte de la el?

Ioan Niculae: Niciodata.

Liviu Alexa: Si credeti ca sta in spatele vreunei manevre, in ceea ce va priveste, din trecut? Era sef SRI, atentie, numarul doi si...

Ioan Niculae: Eu va spun, si i-am zis si lui, atunci cand l-am intalnit prima data la... casatoria civila a fetei mele, la Snagov.

Si i-am zis: domnule Coldea, am o singura intrebare sa va pun. In 15 ianuarie 2015, Elena Udrea, intr-un interviu la HotNews, (...) spune cu subiect si predicat ca in perioada 2015-2016, nu, 2014-2015-2016, cand era Alina Bica procuror-sef la DIICOT, dadea telefon domnul Coldea, dadea telefon saptamanal... (…)

Dadea telefonul o data pe saptamana, cel putin o data pe saptamana, in doua cazuri, al meu si la libanezii de la Chirnogi, daca s-au gasit probleme impotriva noastra.

Si cand Alina Bica afirma ca nu s-a gasit nimic, nu au probleme impotriva mea, a fost amenintata ca i se va face dosar penal ei, daca nu gaseste o solutie cu Niculae.

Deci asta era o declaratie publica.

Liviu Alexa: Si ce a zis Coldea?

Ioan Niculae: A zis ca nu e adevarat.

Liviu Alexa: Dar pe domnul Dumbrava l-ati cunoscut?

Ioan Niculae: Niciodata. (…)

In luna iunie 2010, la cateva zile, am vazut o nota semnata de Coldea, in care spunea ca nu stiu ce dracu am facut eu, ca ma duc la Ministri, ca ii trag de maneca... Sa-mi mearga combinatele, ca insist... Pe baza acestei note, eu am incercat sa-i atrag atentia la un ministru (n.r. fostului ministru al Economiei Adriean Videanu). Ba, uite ce zice asta de noi?!? Radea. Pai zice, pai trebuie sa ne faca statui, daca vrem sa mearga combinatele, sa mearga industria. Zic, nu ne face statui, ne face dosar penal. Si asa a fost! (…)

Imi facusem o firma in Bulgaria, pentru trading. Din asta, mai mic, stiu eu, cereale, mai vindeam si niste ingrasaminte, luam si niste ingrasaminte din Bulgaria. S-a dus SRI-ul cu nota, la nivel central in Bulgaria – si va spun ca asta este spusa de prim-ministrul bulgar, intr-o intalnire directa cu mine, s-a dus cu nota ca sa-mi inchida firma in Bulgaria.

Ce-ai tu, ma, statul roman nenorocitule, cu un cetatean al tau, propriu, daca face o firma si ii merge bine intr-un alt stat? I-am spus lui Borisov. In intalnire directa cu Borisov, am intrebat: ce-au astia cu mine, domnule, ce se intampla? Si a inceput sa dea din cap asa si a spus: pai tu nu stii? Ai tai iti fac rau. Care, domnule?! Vroiam sa facem un pod, un pod la Zimnicea, parteneriat public-privat. Si a zis da, eu sunt de acord, dar vezi ca ai tai nu sunt de acord! Vezi ca piedicile sunt la romani. Si asa a fost”.


Despre avertismentul lui Radu Timofte:


Ioan Niculae: Omul (n.r. fostul director SRI Radu Timofte) s-a simtit obligat sa imi spuna, in 2004, la sfarsitul anului, si in 2005, dupa ce iesise Basescu presedinte, neasteptat, dar asta a fost, dupa bataia cu Adrian Nastase, sa ma previna ca ar fi bine sa-mi gasesc o solutie sa plec din tara. Eu n-am inteles prima data de ce. Domnule Timofte, dar ma cunoasteti foarte bine. Ca pe copilul dumnevoastra. Vi se pare ca am facut-o ceva rau pentru Romania sau…? Nu, tocmai eu sa stiu ca n-ai facut rau, ca doar n-as fi fost prieten cu tine daca nu te verificam si in chiloti, si in chiloti, vorba lui. (…)

Pai va spun de ce. Deci stiti in ce an a intrat in Romania NATO, da? (...) In 2004, da? Se primise, se pare, nu stiu daca e sub forma de ordin sau sugestie, sau, eu stiu, un sfat asa, tovarasesc de la Licuriciul ala Mare, ca toti cei care am luat active in perioada 1990-2000 sa fim lichidati.

Liviu Alexa: Trasi…

Ioan Niculae: Sa fim lichidati.

Liviu Alexa: Pai ce sa vezi, Niculae avea multe active, SNTR, avea fabrici, avea multe.

Ioan Niculae: Da, ca sa lasam loc, pentru, vezi, doamne, John, Jerry, Smith...”


Despre vizita in inchisoare a sefului FBI pe Romania:


Ioan Niculae: Cand eram inchis in 2015 la Gaesti, m-am trezit asa brusc cu o vizita din partea la doua persoane pe care nu i-au trecut. Ca sa-ti faca o vizita in inchisoare, trebuie sa-i declari. Persoana Ionescu, Popescu, are dreptul sa ma viziteze. (...) Deci era o lista inchisa. Si m-am trezit cu comandantul inchisorii, ca m-a chemat la el si a zis, va rog eu frumos, uitati, avem acesti doi domni care vor sa vorbeasca cu dumneavoastra. Seful FBI-ului lui pe Romania si inca unul... (…) Si au venit la mine la Gaesti. In sfarsit, am stat la masa acolo, eram singuri. Sa-mi spuna, sa-mi ceara daca cumva as putea sa-i dau eu niste date despre Liviu Dragnea, Elena Udrea. M-am uitat la el... (…) Dragnea, Udrea si mi-a mai cerut pe cineva atunci.

Liviu Alexa: Cine?

Ioan Niculae: Despre o persoana, dar nu retin...

Liviu Alexa: Business sau politica?

Ioan Niculae: Nu, tot politica.

Liviu Alexa: Videanu, oare?

Ioan Niculae: Nu, da, de Videanu”.


Despre judecatorul Bogdan Tudoran si procurorii Paul Dumitriu, Gheorghe Spaiuc si Mihai Popa:


Ioan Niculae: Era arestat (n.r. Viorel Hrebenciuc) si i s-a propus, i s-a scris, ca banuiesc ca el era mai prietenos ca mine, l-a pus sa scrie pe domnul procuror, ca daca spun ceva impotriva lui Niculae, imi dai drumul? Si a zis da, iti dau drumul! N-a spus altceva decat la fond, decat a zis: e posibil sa fie si asa ceva, e posibil sa fi facut si altceva. Eee, pe acel e posibil m-au condamnat pe mine la doi ani jumate la o....intr-o infractiune care era de la 3 luni la 2 ani sau amenda! Pe nota provenind de la unul Dumbrava, da? Dar nota nu stiu cine a scris-o, sigur de la SRI a scris-o, ca a venit acel nenorocit de judecator, care radea ca prostul, tot... tot... tot procesul a ras la Curtea de Apel! Isi batea joc de noi! Era acelasi complet, cu Popoviciu, era ala, Bogdan, ala batranul. (...) Dupa aia am inteles ca e la spitalul de nebuni....

Liviu Alexa: Sentimentele dumneavoastra acuma fata de Viorel Hrebenciuc, care sunt?

Ioan Niculae: Neutre. (...) Nu e de ura, dar nici de ....pentru ca eu am fost intr-o relatie...

Liviu Alexa: Pai bine, daca nu e de ura si daca nu e de... Nicolae mi se pare ca e fair-play. Zice: bine, i-am dat banii, asta este, cat am crezut eu...

Ioan Niculae: Pai, dar nu trebuia sa faca asa ceva... Il inteleg, il intelegeam pentru fiul lui, dar pentru el, sa... sa... sa iesi din inchisoare pe seama unui prieten, care de-a lungul anilor, nu i-am fost decat prieten lui...

Liviu Alexa: Si a fost lipsit de onoare?

Ioan Niculae: Da! Total de onoare, da! (...) Nici nu s-a mai uitat vreodata de atunci la mine, in ochii mei, de atunci m-a ocolit. Pentru ca el stie ca nu e asa! Stia foarte bine ce facusem noi, amandoi. Eram prieten cu el de peste 10-12 ani. Niciodata nu am vorbit amandoi o treaba, sa nu o facem si unul, si altul. Si de respect si de.... De ce a facut-o? De frica? Pentru ca sunt momente cand omul e irational...

Liviu Alexa: Sa stiti ca aici as putea sa zic mai multe povesti, nu vreau sa spun, sa va combin la cartela...foarte multi, cum a fost si Cocos, si Hrebe, au fost santajati cu copiii lor, ca ii baga nu stiu unde... ca o sa aiba... ca o sa-i violeze nu stiu cine...

Ioan Niculae: Dar eu n-am crezut, n-am crezut ca Viorel Hrebenciuc va ceda, pentru ca au incercat si prima data. Mie mi-a zis foarte clar la...la...la Paul, atunci cand acest Dumitriu, Paul Dumitriu de la DNA, ca dati-mi ceva, dati-mi ceva, stim bine ca Hrebenciuc e vinovat, dati-mi ceva, orice imi dati de catre Hrebenciuc, ati plecat acasa! (…)

Legat de acest dosar faimos, cu subminarea economiei nationale. Ca sa se ocupe de acest dosar in mod deosebit, a fost detasat de la Iasi un asa-zis procuror, dar de fapt, el provenea din director de penitenciar, Spaiuc, (n.r. Procuror in Iasi pana in 2007, Spaiuc a fost numit adjunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) in 2007) care la un moment dat, culmea ridicolului, ma intreba pe mine cum e posibil sa nu-i dau eu declaratie si cum o sa cred eu ca copiii nu vor mai avea gaz la butelie din cauza mea. Si m-am uita la el si am zis: Domnul procuror, deci daca dumneata nici macar de gaz, despre ce gaz discutam, unde mama dracului vrei sa... ce vrei sa iti spun dumitale, domnule? El confunda gazul metan natural cu gazul de la butelie, cu LPG-ul. Deci asta a fost Spaiuc. (...) Deci asta e Spaiuc si cand mai avea putin si i se termina detasarea, compune acel rechizitoriu celebru, de trimitere in judecata, pe care inclusiv seful lui il respinge si pleaca dracului de aici, ca in asta nu spui nimic de... si se termina detasarea lui Spaiuc, il trimite inapoi la , nu stiu, cred ca inapoi la... ca el era bun pentru asta... pentru inchisoare, nu pentru... Si vine tot un procuror, de unde credeti dumneavoastra? Tot de la Iasi! Dar unul mai tanar asa si mai ... decat alalaltul, care era foarte greu de... stiti, ca etalon... pentru ca era acelasi procuror sef DIICOT. Da? Tot de la Iasi.

Asa, pe domnul Popa. 32-34 de ani, care nu intelegea nimic! Dar nimic! El a fost adus, indiferent ce se intampla, sa trimiti acest dosar cu rechizitoriul direct in instanta! Ca, daca nu, belea mare, pentru ca zeci de mii de euro, cheltuiti de statul roman, pe timpul ala, 15 ani de urmariri, plus inca 10 inainte... cineva trebuia sa-i deconteze. Si incepe domnul procuror Popa, in forta, ca avea o mare lipsa. Stiti care era lipsa, nu? Era punctul lor de expertiza, nu batea ca avem prejudiciu. Mai avusesera doi inainte, cand aia au facut concluziile, si-n draftul de concluzii aparea ca nu exista prejudiciu, au rupt repede asta si au zis hahahaa, va inculpam, sunteti nu stiu ce inculpati in nu stiu care dosar, dar nu care avea treaba cu noi, ca sa nu mai termine raportul de expertiza, ca iesea negativ pentru DIICOT. Si vine alta comisie, alta echipa de experti, mai motroseste acolo doi ani jumate, trei ani si ajung la aceeasi concluzie: nu exista prejudiciu creat de Interagro sau Niculae. Fiti atent! Fiti atent pana unde au mers, deci cat de nenorociti pot fi si cat de infractori. Cand vede domnul procuror Popa asa ceva si nu-i vine sa creada, ce face? Zice, domnule, uite, luati-l toti avocatii partilor, cititi-l bine si dupa 2-3 zile veniti sa-l semnam toti aici. Pleaca toti cu el acasa, norocul nostru stiti care a fost? Cu reprezentantul, partea lui Videanu, a avut o femeie foarte desteapta, care avea o aplicatie.

Aia daca bagai aplicatia cu ala si stickul dat de procuror, daca era cea mai mica virgula diferita, incepea sa piuie. Si i-a chemat la ora 6 la DIICOT-ul central pe toti.

Si erau 20 si ceva de insi, sa semneze repede raportul de expertiza. Schimbasera ei, noaptea, cu asta, cu ofiterul judiciar, concluziile. Schimbasera concluziile la raport, de la ei din DIICOT!

Crezand ca toata lumea se grabea, semnau repede si era bine semnat! Asta, femeia, incepe sa tipe in sala: Stati asa, ca nu e in regula! Procurorul zice, dar ce doamna, ce e? Dar nu e in regula, nu e asta, nu e acelasi cu ce ne-ati dat acum cateva zile! Ne-ati dat altceva! Si incepe circul.

O parte din avocati pleaca spre DNA, sa denunte ce face domnul procuror Popa si e ditamai circul. Ca sa puna batista pe tambal, domnul procuror, de dimineata, dupa o noapte intreaga de stat acolo, zice: „Haideti, haideti, ca schimbam si aducem pe cel initial. A fost o greseala. Prostul de ofiter a gresit! Un tampit! Sa ne schimbe noua concluziile”

Care ziceau exact invers decat zicea raportul de expertiza! Asa s-a intamplat! Real. Si apare in hotararea dumneavoastra, in data depunerii la Curtea Suprema. Apare acest incident! Dupa trei luni de zile ii cheama si ii face si pe ei, nu inculpati... suspecti intr-un alt dosar. Dar daca sunt de acord sa ea o declaratie ca raportul de expertiza... s-ar putea sa fie martori, sa nu mai fie suspecti...

Unul din el da o prostie, ailalta, femeie, a zis: „Nu, eu nu dau asa ceva, ce am scris in raport, aia ramane”. Dom'le, asa s-a facut. Asa s-a scris istoria Romaniei, pe abuzuri, pe infractiuni”.

 

* Cititi aici intregul interviu, insotit de filmare


sursa foto: Stirile Pro TV

Comentarii

# cârcotaș date 2 July 2024 17:59 +3

Până la urmă iureșul cu prescripția văd că le-a folosit trepădușilor de prin poliție și procuratură. Și tovarășilor lor de nădejde, judecătorii din penal. Altfel, erau inculpați pentru represiune nedreapta, grupuri infracționale, falsuri intelectuale etc. Rebeliunea de la Brasov e doar asa, joc de gleznă, să creadă poporul că magistrații duc dorul dreptății. România va fi condusă de o pătura de cca 100 de familii mari, bogate dar în genunchi de la vest la est, după cum se încordeaza licuricii, iar restul po******ției, sclavi, angajati la stat, plini de credite, dispusi sa faca orice pentru un colț de pâine. Ne-am întors la perioada de dinaintea comunistilor și la asta au ajutat vânzătorii de țară care nici nu mai știu pentru cine lucreaza.

# DODI pt. LUJU date 2 July 2024 18:44 0

Aveți de grijă cu softul vostru pentru că în limba română sunt multe cuvinte care conțin cuvântul din 45 litere (și care, culmea, apare în dicționare!) dar care nu au nici o conotație vulgară. Nu de alta dar este păcat să siluiți limba română mai ales atunci când nu este cazul (vezi comentariul cârcotașului. Și nu numai!).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 2.07.2024 – Ea e judecatoarea care a motivat o sentinta dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva