SONDAJ AVANGARDE PE SEPTEMBRIE – PSD ocupa prima pozitie, cu 31 la suta, urmat de PNL, cu 21%. Podiumul este completat de AUR, cu 19 procente. Mai mult de jumatate dintre respondenti nu mai vor ca statul sa ofere scutiri de impozite pentru IT si constructii. 54% dintre subiecti ii cer premierului Marcel Ciolacu sa dea in judecata Austria la CJUE pentru blocarea accesului Romaniei in Schengen (Sondajul)
Partidul Social Democrat – condus de premierul Marcel Ciolacu (foto) – ocupa prima pozitie in preferintele electorale ale romanilor, cu 31%, arata cel mai recent sondaj Avangarde, efectuat la comanda PSD in perioada 20-28 septembrie si publicat miercuri, 4 octombrie 2023.
PSD este urmat de PNL, cu 21 la suta, si AUR, cu 19 procente. USR este ultimul partid care inregistreaza un scor cu doua cifre: 13%. UDMR si partidul senatoarei Diana Sosoaca (SOS Romania) se plaseaza la limita pragului electoral, cu cate 5%. Totusi, precizam ca este vorba despre intentia de vot in alegerile europarlamentare, nu cele pentru Parlamentul Romaniei.
Mai mult de jumatate dintre cei 994 de subiecti considera ca statul ar trebui sa renunte la scutirile de impozite oferite pentru sectorul IT si cel al constructiilor. Mai exact, este vorba despre 57% in cazul IT-istilor si despre 55% in ceea ce-i priveste pe constructori.
Un procentaj asemanator dintre respondenti (54 la suta, mai precis) considera ca prim-ministrul Marcel Ciolacu ar trebui sa dea in judecata Austria la Curtea de Justitie a Uniunii Europene pentru faptul ca tara central-europeana blocheaza accesul Romaniei in Spatiul Schengen. Pe de alta parte, pusi in fata mai multor variante de actiune impotriva Austriei, 27% dintre subiecti opteaza pentru proces la CJUE, in timp ce 28% prefera ca statul roman sa boicoteze companiile austriece care activeaza in Romania, iar 13 la suta considera ca solutia este blocarea, de catre Romania, a deciziilor Uniunii Europene, prin dreptul de veto, pana cand Austria ne va accepta in Schengen.
Alt subiect al barometrului de opinie Avangarde este reprezentat de catre reforma administrativ-teritoriala. In aceasta privinta, 57% dintre persoanele chestionate ar fi de acord cu o asemenea masura, chiar daca ea ar provoca disparitia unor localitati. 33 la suta dintre subiecti s-au declarat impotriva.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii