SPRIJIN PENTRU MEDIUL DE AFACERI - CCIR pune la dispozitie o platforma online actualizata cu cele mai recente informatii referitoare la Brexit si efectele acestui proces asupra economiei autohtone: “Marea Britanie este tara cu care Romania inregistreaza cel mai mare excedent comercial si, totodata, reprezinta a cincea destinatie de export pentru produsele romanesti”
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), ca singura organizatie neguvernamentala si apolitica inclusa in Comitetul Interministerial dedicat iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, anunta ca pune la dispozitia mediului de afaceri din Romania o platforma online actualizata cu cele mai recente informatii referitoare la Brexit si efectele acestui proces asupra economiei autohtone.
Astfel, pe site-ul oficial al institutiei, www.ccir.ro, exista un segment dedicat BREXIT, care va fi actualizat periodic cu materialele emise de entitatile din cadrul Comitetului Interministerial, cu scopul de a pregati mediul de afaceri in ceea ce priveste efectele economice care vor fi resimtite de catre antreprenorii romani, odata cu iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2021.
„CCIR a inceput informarea si pregatirea mediului de afaceri cu privire la BREXIT inca de anul trecut, atunci cand am lansat o platforma electronica de dialog, pentru a cunoaste mai detaliat care sunt problemele antreprenorilor romani legate de acest proces. Astfel, includerea CCIR in Comitetul Interministerial dedicat BREXIT este o urmare fireasca a eforturilor noastre. BREXIT-ul este un proces foarte important pentru mediul de afaceri, daca tinem cont de faptul ca Marea Britanie este tara cu care Romania inregistreaza cel mai mare excedent comercial si, totodata, reprezinta a cincea destinatie de export pentru produsele romanesti. In acelasi timp, iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana va genera si oportunitati, iar Romania trebuie sa faca toate eforturile necesare pentru consolidarea relatiei cu acest partener extern. Intreaga retea de Camere de Comert si Industrie din Romania va informa in permanenta mediul de afaceri in privinta Brexitului si va oferi sprijin antreprenorilor in gasirea unor solutii care sa diminueze efectele acestui proces”, a subliniat presedintele CCIR Mihai Daraban.
Din Comitetul Interministerial dedicat BREXIT mai fac parte urmatoarele institutii:
Ministerul Finantelor Publice, Directia Generala a Vamilor, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Consiliul Concurentei, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Ministerul Justitiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
Relatia comerciala bilaterala Romania – Marea Britanie
Conform informatiilor oferite de ONRC, la nivelul anului 2019, valoarea schimburilor comerciale dintre Romania si Regatul Marii Britanii se ridica la 4,2 miliarde euro. Numarul total al companiilor din Marea Britanie active in Romania, in septembrie 2020, era de 6059, cu o valoare totala a capitalului social subscris de aproape 1.04 miliarde de Euro.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii