Stupefiant: Procurorul-calau care l-a distrus pe Tundrea nu se caieste, ci il acuza pe mort ca a schimbat probele!
Ex-procurorul Ion Diaconescu, fost prim-procuror al Parchetului Tribunalului Gorj (foto) pensionar cu pensie de 100 milioane lei vechi, care practica avocatura pentru “intretinere”, a reactionat intr-un mod neasteptat la dezvalurile facute in premiera de Lumeajustitiei.ro, privind descoperirea adevaratului asasin din cazul Tundrea de catre procurorii Sectiei de Urmarire Penala a PICCJ. Amintim ca fostul procuror Ion Diaconescu l-a trimis in judecata in 1992 pe Tundrea, pentru viol si omor, fara nicio proba petinenta. Cu toate acestea, Tundrea a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare, din care a executat 12 ani, pana in 2004 cand a fost eliberat ca urmare a administrarii unui test ADN pe sperma colectata de la cadavru, care a demonstrat ca nu el a fost violatorul. Un test comparativ de ADN administrat anul acesta de procurorii Parchetului Inaltei Curti a dus la identificarea adevaratului violator si, implicit, asasin, in persoana unui alt satean, indicat de Tundrea inca din 1992 ca autor al crimei, si care mai are la activ infractiuni de violenta extrema. Tundrea a murit in ianuarie 2007, ca urmare a bolilor contractate in penitenciar si a ultimilor ani de mizerie pe care i-a trait, alungat de familie si neangajat de nimeni.
Amintim ca fostul procuror Ion Diaconescu l-a trimis in judecata in 1992 pe Tundrea, pentru viol si omor, fara nicio proba petinenta. Cu toate acestea, Tundrea a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare, din care a executat 12 ani, pana in 2004 cand a fost eliberat ca urmare a administrarii unui test ADN pe sperma colectata de la cadavru, care a demonstrat ca nu el a fost violatorul. Un test comparativ de ADN administrat anul acesta de procurorii Parchetului Inaltei Curti a dus la identificarea adevaratului violator si, implicit, asasin, in persoana unui alt satean, indicat de Tundrea inca din 1992 ca autor al crimei, si care mai are la activ infractiuni de violenta extrema. Tundrea a murit in ianuarie 2007, ca urmare a bolilor contractate in penitenciar si a ultimilor ani de mizerie pe care i-a trait, alungat de familie si neangajat de nimeni.Niciun regret, nicio mustrare de constiinta. Dimpotriva!
Fostul procuror Ion Diaconescu a declarat pentru jurnalistii de la “Jurnalul National” (http://www.jurnalul.ro/stire-special/este-o-mascarada-de-justitie-nu-este-adevarul-551798.html) urmatoarele: Sunt la pensie si nu mai am nicio legatura cu acest dosar. Mi-am spus punctul de vedere la timpul potrivit. Eu nu mai cred nimic, pentru ca sunt mai multe chestiuni pe care le-am invocat la CSM si se vad acolo, sunt trecute pe 8 pagini" (...) "Imi puneti niste intrebari prostesti, eu mi-am facut datoria. V-ati pus vreodata problema ca s-au schimbat probele de la dosar pana acum? Eu sustin ca s-au inlocuit probe de catre persoane care au avut interes. Lucrul acesta s-a facut in ultima cerere de revizuire. ADN-ul s-a stabilit pe niste probe contaminate. Poate chiar Tundrea a inlocuit probele, pentru ca ele erau puse intr-un plic nesigilat. Puteau fi schimbate usor de oricine”. Referindu-se la ancheta procurorilor Parchetului Inaltei Curti, care l-au depistat pe adevaratul asasin la 18 ani dupa crima, dupa interventia prescriptiei, fostul procuror a afirmat: ”Ceea ce s-a facut aici este o mascarada de justitie, nu adevar". Fara comentarii.
Alte victime ale fostului procuror luat in brate de CSM
In afara cazului Tundrea, Ion Diaconescu mai are pe constiinta cazurile lui Madalin Tomulescu si Gheorghe Tudor, care au facut puscarie ani de zile pe baza unor rechizitorii emise de acelasi fost procuror, care i-a trimis in judecata pentru omoruri numai de el vazute. Gheorghe Tudor a efectuat peste trei ani de inchisoare pentru o crima pe care nu a comis-o. Salvarea lui a venit dupa ce un fost prieten al sau – asasinul adevarat - a recunoscut in final anchetatorilor ca el a ucis o batrana peste care a intrat in casa cu intentia de a o jefui si pe care a fost “nevoit” sa o lichideze pentru ca zgomotele pisicii au trezit-o.
Cele doua cazuri, precum si cazul Tundrea, au facut in urma cu cativa ani obiectul unor verificari ale Inspectiei CSM – institutie care l-a acoperit, pe sest, pe acest fost magistrat, permitandu-i sa se retraga onorabil din Magistratura, cu o pensie de 100 milioane lei vechi. Daca legea s-ar respecta in Romania, fostul procuror ar trebui sa fie cercetat penal pentru infractiunea de represiune nedreapta.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# pompiliu bota 15 August 2010 19:18 +3
# Racaceanu Catalin 16 August 2010 11:04 0
# Colompar 17 August 2010 13:30 +1