Toti oamenii au drepturi, iar acestea sunt universale, indivizibile si inalienabile
Astazi se implinesc 75 de ani cand cel mai tradus, in peste 500 de limbi, document al omenirii a fost adoptat de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite la Paris:
Declaratia Universala a Drepturilor Omului. Documentul, semnat si de Romania in 1955, stabileste drepturile fundamentale ale omului care trebuie protejate universal.
Astazi, ca in fiecare an, la aceasta data, ne reamintim ca toti oamenii au drepturi, iar acestea sunt universale, indivizibile si inalienabile, permanent prezervate de noi toti, cu sprijinul statului, care trebuie sa vegheze la aceasta. Parafrazandu-l pe filosoful John Stuart Mill, am putea spune ca drepturile si libertatile fiecaruia se termina acolo unde incep drepturile si libertatile celuilalt.
Constitutia Romaniei, pe care o celebram in fiecare an, cu doar doua zile inainte, garanteaza respectarea drepturilor omului si obliga statul la apararea lor.
Recunoasterea drepturilor egale si inalienabile ale omului constituie fundamentul libertatii, dreptatii si pacii in lume si 'este esential ca ele sa fie ocrotite de autoritatea legii pentru ca omul sa nu fie silit sa recurga, ca solutie extrema, la revolta impotriva tiraniei si asupririi' (Declaratia Universala).
In imagine fosta prima doamna a SUA, Eleanor Roosevelt, celebra pentru abnegatia sa in apararea drepturilor omului.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii