30 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UN ALT FEL DE JUDECATOR – Alin Nicolescu de la Inalta Curte recunoaste ca salariile magistratilor sunt foarte mari, raportate la veniturile romanilor de rand: “Sa nu fim ipocriti! Suntem totusi in Romania, avem un salariu mediu pe economie de 400 si ceva, 500 euro”. Nicolescu admite anomaliile de la pensionarea magistratilor: “Eu am decizia de pensionare de doi ani, o tin in biblioteca... Sa pleci la 47 numai pentru bani sau ca nu vreau sa mai muncesc nu mi se pare in regula” (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 April 2024 13:05
Vizualizari: 6540

Judecatorul Alin Nicolescu (foto) de la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie produce o premiera. Una placuta, din punctul nostru de vedere.


 

Alin Nicolescu este primul judecator care recunoaste deschis ca salariile magistratilor sunt extrem de mari, in raport cu veniturile romanilor de rand, asumandu-si astfel o pozitie care probabil nu va fi pe placul multora dintre colegii sai.

Intr-un interviu acordat site-ului juridice.ro, judecatorul ICCJ Alin Nicolescu a explicat ca magistratii nu trebuie sa fie ipocriti, ci sa admita ca au indemnizatii mari pentru societatea noastra: “Eu zic ca pentru societatea noastra, da. Sa nu fim ipocriti! Suntem totusi in Romania, avem un salariu mediu pe economie de 400 si ceva, 500 euro, daca nu ma insel (n.r. - salariul minim). Imi asum ceea ce spun”.


Nicolescu acuza anomalia pensionarilor


Pe de alta parte, judecatorul Alin Nicolescu de la Inalta Curte recunoaste o alta problema in ceea ce priveste magistratura. Este vorba despre varsta de pensionare si despre faptul ca pana de curand pensia depasea salariul.

Concret, Nicolescu dezvaluie ca in opinia sa este o anomalie sa te pensionezi la 47 sau 50 de ani, in conditiile in care abia la aceasta varsta incepi sa atingi plenitudinea fortelor intelectuale. Magistratul ICCJ, in varsta de 50 de ani, precizeaza ca el insusi are decizia de pensionare eliberata, dar ca nici nu se gandeste sa plece din sistem in urmatorii ani, urmand sa profeseze atat timp cat va fi capabil intelectual si fizic.

Totodata, judecatorul de la Inalta Curte considera ca fiind benefice modificarile la Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, care vor impiedica fix pensionarile timpurii si incasarea unor pensii mai mari decat salariul.


Iata declaratiile judecatorului ICCJ Alin Nicolescu in legatura cu pensionarea magistratilor:


“Cred ca totul vine din dragoste si pasiune fata de meseria asta. La cel care are dragoste si pasiune pentru meseria de judecator putem vorbi de vocatie. Cel care o face 'ca trebuie sa o fac', ca e salariu bun si imi ofera o stima de sine, o pensie mare la 48, 49 de ani acolo nu e vocatie, e altceva. Un oarecare interes, un interes pe care il urmarim cu totii in viata, sa nu fim ipocriti.

Am criticat pensionatul la 47, 48 de ani, nu mi se pare in regula. Esti in apogeul fortelor. Prefer sa cred ca nici la 47, 48, 50 de ani cat am eu acum nu esti in plenitudinea fortelor intelectuale si fizice, se intampla la 55, zic eu. (...) Un pas a fost facut, era o anomalie (n.r. - pensionarea la 47 de ani), o sa mai dureze chestia asta trei, patru cinci ani, legea e modificata. Eu am decizia de pensionare de doi ani, o tin in biblioteca. Eu cred ca exceptia e pensionarea la 47, 48. Majoritatea au decizii la ICCJ si nu se pensioneaza. (...) Daca pensia e mai mare decat salariul...nu stiu cum o vad ei (n.r. - situatia), poate ca nu au facut cu placere meseria asta. Dar e greu sa facem noi o judecata megarealista, ce resorturi are fiecare, starea de sanatate, familia. Dar de principiu nu se face, daca esti megaok pe toate segmentele sa pleci la 47 numai pentru bani sau ca nu vreau sa mai muncesc nu mi se pare in regula”.


Prezentam interviul acordat de judecatorul Alin Nicolescu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie:

 


Comentarii

# La ÎCCJ . date 15 April 2024 13:25 +234

Asa e cu vârsta, dacă va permite sănătatea în funcție de cum v-ati gestionat resursele în timpul activității. Dar la ICCJ nu vine Inspectia nici în vizita, aveți magistrati asistenți. Sunt și la ICCJ oameni care au muncit din greu și nu mai pot. Niciun judecator cu vocație nu vrea sa iasă la pensie la 47 de ani. De aceea cerem de ani de zile soluții pentru volumul de munca inuman la multe instante. Domnul Băsescu întreba un profesor cât castiga pe ora. Dacă veți calcula orele suplimentare prestate in sistem( neplatite), veți vedea ca vorbiți in necunostinta de cauza cu privire la veniturile mari ale magistratilor. Soluția este creșterea veniturilor romanilor in general, ca nu e megaok sa trăiască la limita subzistentei.

# Lila date 15 April 2024 14:16 +229

Un judecător de judecatorie are salariul cam cât al unui șofer de Tir...așteptam să se aducă in prim plan si salariile personalului de specialitate juridica asimilat magistraților..un consilier juridic are salariu de Pca sau Pîccj,mai mare decât al unui procuror de tribunal care,de exemplu,merge la crime!

# Cârcotaș date 15 April 2024 14:19 +202

Se zice ca nu pleacă câinele de la măcelărie! Dacă nu "ajungea" la ICCJ, rupea poarta la 47 de ani, sa nu fim ipocriți, tovarăși!

# E date 15 April 2024 15:51 +254

Ce își dau cu părerea oameni ce au trecut ca racheta și au ajuns la ICCJ. Ia sa fi stat onorabilul câțiva ani la o instanta și sa între cu 150 de dosare.

# In inventar de afectiuni profesionale date 15 April 2024 16:20 +173

Dl jude nu arata deloc ca un om foarte muncit in sistemul asta .

# Rusinos date 15 April 2024 16:30 +215

La ICCJ motivează magistratul asistent. Plus, incarcatura nu se compara cu a multor instanțe inferioare. Nici salariul, nici drepturile din hotarati efectiv incasate. Nici Inspectia nu vine. Fara ore suplimentare si fara motivari, doar parte din complet colegial, presupun ca dansul nu resimte activitatea ca la instantele inferioare, unde nu mai exista weekend liber de peste 10 ani si nici vacanta integrala si unde se ia co pentru a se motiva. Plus, daca inca nu a ajuns la apogeul funcției intelectuale, poate este dansul un late bloomer. La mulți din cei in activitate, apogeul a trecut cand au intrat in burn out si, daca se mentine situatia, se va vorbi de declin acut. Ca sa nu mentionez elementele de comparatie folosite…. Discurs electoral, din pacate, care nu prevestește nimic bun. : :-x

# enei date 15 April 2024 17:05 +203

salariul minim este 400 euro, mediu pe la 1000...asta asa ptr acuratețe, daca tot suntem megaok, megarelaxati si megamultumiti. Nu rezulta daca analiza vizeaza salariul distinsului domn sau al celor de la judecatorie, care, vb cititorilor, sunt la nivelul celor care conduc Tir-uri sau rabe cu pietris ptr autostrazile patriei. Si cam cat trebuie sa primeasca un procuror care ancheteaza o mita de 10 mil euro sau o crima sau un viol?

# Ce chin, ce jale! Saracii de magistrati date 15 April 2024 17:06 -561

Cata zbatere pe aici, doar pentru ca domnul judecator a spus ceva adevarat: da, salariile magistratilor sunt mult prea mari in comparatie cu ale romanilor de rand. Cei mai sus de se plang, sa plece, sa se faca altceva. Ca sa nu mai spunem ca judecatorii sio procurorii sunt singurii din tara asta care nu raspund pentru ce fac. Nu e asa? Sa imi spuna cati au patit ceva pentru ca au arestat sau condamnat oameni nevinovati. Rusine celor care sar pe domnul judecator. Bravo, domnule judecator! Sper sa ajungeti cat mai departe in sistem si viata lunga sa aveti. P.S. 1: Pentru cei care plang mai sus, sa stiti ca si alti judecatori gandesc la fel ca domnul acesta. Prea putin au curajul sa o spuna. P.S. 2: Nu sunt nici judecator, nici procuror, nici avocat. Un biet roman cu 5000 lei salariu, care munceste de la 8 dimineata pana la 8 seara. Cred ca e salariu mai mic decat al unui debutant in magistratura. Nu ma plang. Daca nu mi-ar conveni, as pleca, nu ca voi...

# Cetateanul date 15 April 2024 17:41 +150

A face morală unora ce decid ce le este potrivit pare cel puțin deplasat. Fiecare este liber să vină din ce considerente găsește valide și să plece la fel de liber. Munca forțată, pentru nu știu ce idealuri ale altora ori pentru propășirea nației aparțin altor vremuri. Deci... a se scuti :lol:

# Tudor Florentina date 15 April 2024 17:45 +53

Sunt de acord cu domnul judecător în privința vârstei de pensionare, cu mențiunea că ne merităm banii, ba chiar nu sunt mulți în raport de statutul nostru. Pensiile și salariile altor categorii profesionale nu sunt și nici nu trebuie să fie un reper pentru stabilirea salariilor magistraților .

# Eu date 15 April 2024 17:58 +257

Dacă-i pasa așa de puțin de momentul retragerii din profesie, de ce și-a întocmit dosarul de pensie de acum doi ani?!? Ar fi trebuit să aștepte până se pensiona efectiv! Ce penibil! Domnul judecător este în mod evident, extrem de plin de sine, judecând și după comportamentul său la catedra( incidentul cu polițistul de la DNA) Știam ca un judecător trebuie să fie, înainte de toate, modest. Este clar ca nu este cazul acestui judecător care judeca deciziile colegilor sai de a se pensiona și își da cu părerea cu privire la veniturile acestora. Păcat ca nu a fost întrebat și ce salariu ar trebui să primească un judecător. Poate l-ar mulțumi să fie cat al unei femei de serviciu? Oricum o asistentă medicală care face gărzi câștigă mai mult decât un judecător! Aceste afirmații fac foarte rău unui sistem pus constant la zid.

# Pt" ce chin ce jale" date 15 April 2024 18:49 -8

Cum nu va plangeti? O faceti aici pe site la luju în rubrica comentarii. " biet"

# Unul de-al vostru spune adevarul date 15 April 2024 19:03 -358

Ce nu va mai place cand unul de-al vostru spune adevarul. Aoeleu, ce va tavaliti pe aici. Asa e: aveti pensii mai mari decat salariile, luati mii de euro pe luna, aveti gratuitati la servicii medicale, mai nou va inghesuiti sa va puneti ochelari pe gratis, ca, nah, sunteti amarati. Ce mai sariti pe judecatorul asta doar ca a fost sincer si a spus ce vede toata lumea. Mai rasfirati, baieti si fete! Intelegeti un singur lucru: lumea va suporta tot mai putin.

# Liviu date 15 April 2024 19:03 +34

Salariul de la ICCJ e cu peste 1000 de euro mai mare in raport cu salariul unui procuror PICCJ, iar salariul unui judecator de la Curtea de Apel e puțin mai mic față de salariul unui procuror PICCJ.

# Tot pentru ”Ce chin, ce jale!” date 15 April 2024 19:28 +126

”Daca nu mi-ar conveni, as pleca, nu ca voi...” Du-te, Dica, du-te!!!

# Zic si eu date 15 April 2024 19:36 +79

Probabil ca dl judecator, considerand ca are salariul mult prea mare , doneaza lunar multor familii nevoiase tot ce depaseste suma de 500 euro. Sau macar un 2 euro. Bravo lui!

# Haita date 15 April 2024 19:56 -289

Linsaj, doar ca omul a spus un adevar! Astia de va lamentati ca aveti salarii mici, ca judecatori sau procurori, ati fi in stare sa cereti tampoane pe gratis sau pamperi marimea xxl pentru cand va vor ajunge "bolile meseriei". Nu va mai ajunge cat aveti. Cu ce sunteti mai presus ca profesorii, ca sa dau un exemplu. Sariti pe om ca a spus un adevart. Vai de voi...

# Hapsanii date 15 April 2024 20:00 -305

Asa e! Daca va taie banutii la salariul mediu sau minim fugiti ca potarnichile, uitati de meserie si profesie. Sa va amintim cum plecati cu sutele pe saptamana cand ati auzit ca o sa va taie din pensii? Eu propun sa aveti gratis totul, va platim noi pulimea tot. Merge? Va convine?

# Sinidon date 15 April 2024 21:40 +313

De ce mereu comparația cu salariile oamenilor de rând, care de fapt reprezintă una dintre sferele cele mai reduse pe piața muncii și cea mai puțin pregătită peofesional? Comparația se face cu domenii de aceeași natură, cu categorii cu același nivel de studii, restricții și interdicții comparabile, coeficienți de specializare și trepte profesionale similare. Domnul parcă compară Munții Bucegi cu Câmpia Română și ajunge la concluzia că ce înălțime mare au Bucegii, intorcand ceafa la Alpi. Comparați cu avocații de renume, cu notarii, cu consilierii juridici ale marilor companii (asta în același domeniu), iar in rest, luați orice bugetar de birou si o să vedeți ca salariile aproape se bat cap in cap. Doar salariile, ca daca ne raportam la venituri din alte surse, pe care magistratii nu le au, majoritatea celorlalți bugetari, si chiar angajati in privat cu ceva ambiție si studii, fac fițe zilnice de valoare egala cu salariul pe o luna al magistraților.

# Sinidon date 15 April 2024 21:52 +291

Când vorbim de salarii ale magistraților, vorbim de fapt de cât de bine este înarmată justiția să apere "omul de rând", în fața celor care nu sunt "oameni de rând". Stupefacția mea este când tocmai "omul de rand", prezumat fără nicio putere, protecție, independența financiară, contestă tocmai aceste atribute justiției pe care o cheama să îl apere in fața celor mai înzestrați asupritori plini de acele atribute :)))))) Te doare mintea cand ii vezi ca arunca toate belele financiare pe 4000 de magistrați, care cumulat încasează cât primele de Crăciun are unor bugetari din cateva companii de stat

# cozia date 16 April 2024 01:24 +156

Bineînțeles conform sistemului juridic românesc pentru muncă puțină primești un salar mai mare, iar pentru muncă multă un salariu mult mai mic. Așa se raportează munca de la ICCJ față de o Judecătorie . Judecătorul de curte cu muncă net mai puțină decât judecătorul de judecătorie, dar cu salar de 3 ori mai mare, iar despre răspunderea judecătorului de curte care dă hotărâri definitive a auzit cineva ?? O apă de ploaie... Poate ar trebui ca toate condamnările la CEDO să se spargă in capul judecătorilor de la înalta curte.... Așa cu salar de 30.000 lei - 40.000 lei să tot stai în funcție la curte domnule judecător până la vreo 70 de ani.... fără răspundere, fără inspecție....

# Fraierul date 16 April 2024 02:01 +239

"Bărbatul" asta sta cu cărțile in spate, deci nu cu dosare, si dupa cate observ nu se " pravalesc ", adica nu se dau la domnia sa. Pe cand alții muncesc in fiecare zi cate 12-14 ore pana comită, pe un salariu cu mult mai mic si bineinteles ca nu se mai vad din cauza miilor de dosare pe care le solutioneaza cu manuta lor, deci nu ca domnia sa. De fapt mint, asa cum spunea cineva mai sus "soluționeaza" dosare cu politisti. Oare ce le-a placut celor de la Luju?

# E tu Brute... date 16 April 2024 08:54 -64

"Banul ochiul dracului" e samanta discordiei. Fiecare categorie are dreptate , in parte. Sunt multe de spus, Jenant. Autoevaluatii coboratori dintre "Zei" si cei far' de pata(nu pete) intre "mireni"? Eh, in inaltele "sfere" ale asa zisilor "eterni" a fost uitat "salariul net" al cetateanului, a scolilor, si muncii efectiv desfasurate. Or mai fii si altii dar nu sunt atat de "insistenti", si spune ceva. Primordialitatea lui "EU POT ORICE". Quo vadis, Domine?

# Judecătorul date 16 April 2024 09:53 +148

Aista nu se pensionează niciodată. La cât e de plin de el, îi place titulatura de judecător. Cum să i se adreseze cineva cu apelativul: domnule pensionar? Are dreptate încă nu ajuns la plenitudinea forțelor intelectuale. Nici nu are cum să ajungă.

# Lia date 16 April 2024 10:19 +160

Vorbește una, face alta!! Onoratu` și-a scos decizia de pensionare și ”o ține în bibliotecă”!! Cu decizia în buzunar, nu îl doare gura (sau altă parte anatomică) să verse sunete...

# Pentru Haita date 16 April 2024 10:46 +47

E bună întrebarea asta: cu ce sunteți mai presus decât profesorii? Ca răspuns ar merge ăsta: de ce îți pierzi vremea ca să înțelegi lucruri pe care nu le poți pricepe?

# Indignat date 16 April 2024 11:18 -133

Mai, nea Sinidoane, nu mai apara o cauza pierduta. Omul si-a spus parerea, impartasita de peste 90% dintre oamenii de rand, cum le spui tu. Intr-un cuvant, parerea lui este de notorietate, sa zic asa. candva, notorietatea era proba, tinea locul suspiciunii rezonabile de astazi, cu singura diferenta ca notorietatea presupune acea suspiciune in mintile multor oameni, suspiciunea in mintea unuia, avem atatea exemple de dosare in care fapta nu a existat decat in mintea specialului. Acum, hai sa-ti povestesc: pana la a se inventa magistratii, politaii samd judecata era colectiva, as putea spune ca de genul curtilor cu juri. Se mai practica, magistratul asigura doar solemnitatea procesului, hotararea o iau juratii care, ce sa vezi, sunt selectati din oameni de rand, cum le spui tu. O intrebare pt tine: cand mergi la magazin sa-ti faci cumparaturile,te-ai gandit vreodata cati oameni de rand fac acele munci necalificate, cum le spui tu, pentru a-ti umple burdihanul? Si in ce conditii lucreaza?

# Indignat date 16 April 2024 11:30 -231

Nea Sinidoane, nu te-ai gandit! Asa cum nu te-ai gandit nici la cei care ti-au construit casa, nici la cei care-ti cara gunoiul, nici la cei care-ti asigura electricitatea, apa samd. Spui ca ar fi ca si cum ai compara campia cu muntele? Pai, chiar prin esenta lui, cuvantul comparatie presupune doua lucruri diferite, altfel nu ar mai fi sensul dat de dex. In fond, ce a facut cel care si-a expus parerea? Pur si simplu a comparat salariile magistratilor cu cele ale oamenilor de rand, cum le spui tu. Si a constatat faptul ca, intr-o tara in care 99% dintre oamenii de rand, cum le spui tu, abia se tarasc de la o luna la alta o mana de speciali, fara a avea absolut nimic special in afara unor privilegii de neimaginat, printre care cel mai tare este acela de a fi deasupra legii, castiga de cateva zeci de ori mai mult decat cei care fac sa gasesti mancare la raft, sa ai o casa calduroasa samd. Si i-au sarit la beregata colegii!Si vad ca au si aparatori din oficiu, din randul oamenilor de rand!

# Indignat date 16 April 2024 11:42 -223

Mai, nea Sinidoane, vezi mata, problema este ca omul de-l linsati aici are dreptate! Dar nu a spus decat jumatate de adevar! Oamenii de rand nu ar avea nimic impotriva acestor salarii nesimtite, comparativ cu ale celor 99% de oameni de rand. Nu ar avea nimic nici impotriva privilegiilor daca, in schimbul tuturor acestor absolut nemeritate privilegii ar avea la schimb o justitie corecta, adevarata! Nu au! Nu mai avem tara, s-a prescris! Toti hotii cu gulere albe scapa pe prescriptie. Se duc sa-si toace miliardele furate sub protectia acestor magistrati, prin monaco, pe coasta de azur...In schimb, oamenii de rand, cum ar fi de exemplu Maria Rarinca fac puscarie degeaba. Si, pentru ca sunt mai presus de lege, acesti magistrati nu raspund nici dpdv legal, nici material, nu patesc nimic! Asadar, omul chiar are dreptate, oricat v-ati stradui sa-l combateti. Ati depasit orice limita, trebuie sa va platim regeste doar pt ca existati! N-aveti bani sa va faceti ochelari?Bai,nesatuilor,ma lasati?

# Sinidon date 16 April 2024 13:12 +84

Dl Indignat, nu fac pe nimeni "om de rand", am pus in ghilimele tocmai pentru a indica cât de aleatoriu este termenul si cum tocmai cel care l-a folosit pentru altii a facut-o cu măsură de distincție pentru sine. Veste: magistratii nu s-au născut asa, ci toti au fost "oameni de rand", care au dobandit pe parcursul unor zeci de ani niste competențe și aptitudini. Zeci de ani in care, in timp ce altii au ales sa fie salarizati undeva ori chiar să stea degeaba, viitorii magistrati se calificau, prin studii, ca sa depășească condiția "omului de rand", la fel cum o fac majoritatea oamenilor. Alta veste: prescripțiile nu sunt date de magistrați, ci impuse de lege, lege adoptată care iti revine și ție, in calitate de mandant al unor reprezentanți. Și da, judecata se face în statul de drept in baza legii, nu in baza prejudecăților, conceptiilor personale, emotiilor, starilor conflictuale. Este o judecată obiectiva raportata la lege, nu la senzația de moment a "curtilor cu juri" amintite.

# Reflexiv date 16 April 2024 13:38 +185

Cobcluzia este ar trebui reduse salariile la ICCJ, dansul fiind de la ICCJ si desprins de realitatea celorlalte instante. Poate eliminata si masina de la scara. Nu-i rau, poate domnul judecator va face o propunere in sensul asta la noua lege a salarizarii magistraturii, care este in lucru de peste 1 an. Si, dupa ce se vor reduce salariile, sigur ca va ramane in scaun, nu va iesi la pensie . Ca i se aplica prevederile vechii legi, nu legea noua, dupa care ar avea alta vocatie si alta pensie. Cum Luju se citeste pe scara larga in Justitie , cei care lucreaza la legea salarizarii ar trebui sa ia in calcul si sa aplice aprecierile domnului judecator; sigur, exclusiv la instanta din care face domnia sa parte, si anume ICCJ. Intrucat nu stie ce salarii sunt la cei care nu au nici coef 19, nici diurna DIICOT/DNA, nici treapta de salarizare de ICCJ si nici alte beneficii.

# Pt. indignatul date 16 April 2024 14:06 +25

Tare te mai spetești omule. Nu-ți vezi capul de muncă. De la 11,18 până la 11,42, ai vreme să comentezi pe aici. Treci la muncă să plătești pensiile speciale, speriatule.

# Indignat date 16 April 2024 19:25 -40

Pt Sinidon: ai cumva dreptate, legea prevede prescripția dar legea nu spune sa fie ținut dosarul la sertar pana se atinge termenul, specialii o fac. Știi de ce? Pt ca nu li se întâmplă nimic. Despre meserii și alegere: aveam magistrați și când erau în limite decente ca venituri, având aceleași teoretice privațiuni. Da, acum este bătaie mare, a început când s-au lăsat mituit de politicieni. Pt ala de la 14;06: ti-a trecut vreo secunda prin tartacuta cum ca as fi pensionar si ca imi petrec timpul cum vreau? Cu siguranță, nu! Concluzie 1: vad ca tu ai timp sa monitorizezi comentariile, și tu ești special? Concluzie2: cu siguranță ești special, te-ai simțit atacat. După lipsa ipotezelor pe baza cărora ai dat răspunsul ala de sorginte comunista, ești, probabil, Portocala. Lasa-te de meserie, ești praf!

# Indignat II (franciza ) date 16 April 2024 22:06 0

Despre ce e vorba, că n-am citit articolul?

# 007 date 16 April 2024 22:57 +106

Indignatule te crezi foarte perspicace pentru un pensionar fie el și nespecial. Se vede că ai trăit în comunism datorită obsesiei pentru portocale și a impresiei că fiecare ar trebui să muncească din conștiință, fără a fi recompensat. Oare nu ești nostalgic după vremurile în care existau tribunalele po******re iar procesele se judecau în intreprinderea socialistă în fața oamenilor muncii, pentru infracțiuni împotriva avutului obștesc? Oare atunci aveai curajul să-i spui vreunui procuror că e portocală?

# Animăluțul 20 date 17 April 2024 00:00 +87

Așteptăm să publicați un comparator salariu de jude/salariul mediu pt țările din Europa....să vedem și noi daca sunt așa prost plătiți...

# E tu Brute... date 17 April 2024 08:12 0

Cu tot respectul, inteleg si imi fac mea culpa. Cetateanul cu nevoile sale, NU, face parte din prezenta "ECUATIE".

# E tu Brute... date 17 April 2024 08:20 0

@ Animăluțul 20, Compararea salariilor medii din EUROPA (tarile ), probabil si compararea cu salariile medii nationale( din tarile europene) vis a vis de cele in discutie. Cat despre nivelul national de plata.. . pardon!

# Pt. indignat date 17 April 2024 09:44 +2

Domnule ai niște comentarii de o genialitate de-a dreptul epustuflantă.

# Indignat date 17 April 2024 11:22 -30

Pt 007-ce gluma buna, cel mult agent de vanzari:nu ma cred, sunt! Si nu am trait in comunism datorita obsesiei pentru portocale sau altceva, am trait pentru ca am aparut pe lume in acea perioada. Ar fi trebuit sa ma sinucid, sau ce? Asta cu munca nerecompensata nu stiu de unde ai scos-o. Pana si puscariasii care erau scosi la munca erau platiti. Da, sunt nostalgic dupa ecele vremuri in ceea ce priveste apararea bunurilor statului, indiferent cum, unde si cine judeca infractorii. Numai prin prisma comparatiei cu situatia actuala. Cand ni se fura tara, bucata cu bucata si specialii nu fac altceva decat sa-si mai inventeze sporuri, beneficii samd. Si sa se planga de volumul de munca. Pai, nu eu ci protejatii lor, politicienii, prin aberantele norme pe care le voteaza au generat acest haos, oricine poate deschide un dosar penal oricui, fara motiv, doar pe suspiciune rezonabila. Au facut ceva in acest sens? Nope! Sunt preocupati de pensii si salarii.

# Indignat date 17 April 2024 11:32 -3

Tot pt 007, raspunsul pentru ultima intrebare legata de curaj: nu stiu de unde ai tras concluzia ca nu as fi pensionar special. Tot ce pot sa-ti spun este ca, din nou, ai tras o concluzie gresita.

# 007 date 17 April 2024 16:20 0

Concluzia că nu ești pensionar special rezultă din nivelul comentariilor postate pe aici. Te califici pentru comentarii la o pălincie din Ardeal.

# Indignat date 17 April 2024 20:34 +2

Pt agentul de vanzari, cu vise erotice despre agenti, altii decat l-a dus dovleacul: cu certitudine nu cunosti sensul cuvantului epustuflant. Asadar, din moment ce nu intelegi partea, cum ai putea intelege intregul? Un mic amanunt: nimic despre articol?

# Pt Indignat date 17 April 2024 22:27 -1

Supraestimati forța statului român ! Nu mai scrieti asa mult, este contraproductiv. Mai succint, sa fiți citit , ca oamenii din justiție nu au timp( cei care chiar au mult de munca).

# Indignat date 18 April 2024 06:30 -1

Daca nu va intereseaza, solutie simpla, nu cititi! Dramuiti-va timpul, mai aveti putin, in curand ajungeti la 45 de ani si va pensionati, veti avea, atunci, tot timpul din lume! Succint: despre ce stat vbiti? Care stat? O adunatura de institutii care actioneaza dezarticulat cand este vba despre interesele po******tiei nu constituie un stat. Aceleasi institutii dau insa dovada de o organizare exemplara cand se pune problema apararii intereselor personale sau de grup. Cel mai bun exemplu, sistemul de salarizare si sistemul de pensii din justitie. Si multe altele.

# Pt Indignat! date 18 April 2024 20:28 0

Ma interesează, dar nu am timp și nici nu ies la niciun 45. Mai am mult pana la pensie, nu eram copil cand am intrat, sănătate si putere de munca îmi doresc. Aveți parțial dreptate. Nu am văzut solidarizarea corpului profesional decât atunci când a fost vorba despre drepturile noastre. A mai fost protestul din 2018( nu discutam dacă era bun sau nu, dar nu despre salarii a fost vb), in rest destul de firav, iar statul ( ceea ce avem) trebuie întărit.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.04.2024 – Fost sef din DNA, eliberat din functie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva